Nyitólap  /  Blog  /  Itthon történt  /  LEG-ek 1.

LEG-ek 1.

2010.11.21.

-           Legszebb város: Nehéz választani. Talán a szervezettsége, tisztasága, eleganciája miatt Singapore.
-          

                                                            Singapore Óriáskerék, mely magasabb mint a londoni

        Legnagyobb élmény: Egyértelműen Halong Bay. Hanoi közelében található öböl a több mint 3000 kis sziklájával, a hajókirándulás hangulata, szervezettsége, körülményei mind hatalmas élmény volt.
-                                                                                                  Halong Bay

               Legnagyobb csalódás: Hong-Kong. Igaz kevés időt töltöttem itt, de sokkal többet vártam tőle. Azt hittem elegáns metropolisz. Nem. Igaz, hogy gazdag, nagyon gazdag város, de nyomasztó számomra. Szűk utcák mely 2 oldalán 50 -70 emeletes felhőkarcolók, de mellettük, ha azt a telket még nem vásárolták meg a 2 emeletes egyszerű, ütött, kopott épület.
-                                                                                                              Hong-Kong

        Legjobb szállás. Természetesen a Ritz Charlton, de legalább annyira meglepett, hogy a *** szállások színvonala minimum az európai hasonló színvonalú szállodák szintjén van mindenhol. 

                                                     Ritz Charlton szobabelső

        Legjobban csodálkoztam: Vietnámban a tanítás 2 „műszakos”. Van aki de. ill. van aki du. jár iskolába. A de-sök több helyen reggel 6:30-kor kezdenek (!). Az összes felkeresett országban, egyenruhában járnak iskolába a gyerekek.
-           Legmelegebb: Singapore és Angkor wat. Nappal min. +35oC.

                                                       Angor wat - Guru templom
-        
               Leghidegebb: Peking (novemberben) + 18oC.
              
                                                           Peking  Éj temploma elött
                                      
         Legjobb kommunikáció: mindenhol működött a rádiótelefon és a szállodákban az internet (néhol fizetős rendszerrel), de furcsa volt, hogy pl. Kínában a blogomba nem tudtam belépni, megnézni. (Ekkor e-mailen hazaküldtem és itthon tették fel az anyagot). 
-          Legnagyobb művészeti élmény: gondolkodom, hogy a Terrakotta hadsereg vagy az Angkor wat. Talán a Terrakotta hadsereg.
                  
                                                              Xian  -  Terrakotta hadsereg

-           Legszegényebb vidék: Laosz. Szegények, de lelkesek és aranyosak. A szegénysége ellenére is többet kaptam tőle, mint vártam.

                                                                   Laoszi életkép

         Legjobban féltem: Sehol. Tartottam tőle indulás elött, hogy este esetleg valahol majd…, de sehol a legkisebb atrocitás, beszólás sem volt. Talán tartottak a nagy őszülő fehér medvétől.
-           Legérdekesebb kirándulás: Mekong-delta. Sok kis sziget, különleges, dús vegetáció, az emberek életkörülményei… Sokat segített, hogy jó idő volt és kis csónakkal keresztbe-kasul mentünk a szigetek között a kb. 3-5 m széles csatornákon.

                                                          Mekong-delta csónakunkról

        Egyelőre ennyi, legközelebb folytatom a legeket - VAN  MÉG  !!!
     

Vissza