Migránsok és turizmus ITT A TÉLI KATALÓGUS

2015.09.25.

 
A média tele van a migránsok témával. Nem akarok hosszan írni erről, de azért csak elmondom véleményemet a turizmus és a migránsok témában.
A turisztikai szakma nagyon nem örül ennek a folyamatnak. Mind a Magyarországra történő beutazás mind a külföldi kiutazás tekintetében nem szerencsés ez a mostani helyzet. A külföldi médiában folyamatosan mutatják, hogy milyen áldatlan állapotok vannak a migránsok körzetében. Nem akarom ecsetelni Önök is látják a televízióban. Ebből következően az egyszerű külföldi állampolgár azonnal általánosít, hogy egész Magyarországon fellelhető ez a probléma plusz jönnek a határátlépési nehézségek, így inkább elkerülik hazánkat és más biztonságosnak tűnő országot választanak. Még azt sem tudom mondani, hogy nincs igazuk.
Hasonló probléma merül fel a buszos kiutazó csoportoknál. Nekünk az elmúlt 2 hétben 2 olyan csoportunk is volt, mely komolyabban érintve volt ebben a témában. Egyik a „Belgrádtól a Vaskapuig” utunk pont akkor indult, amikor le volt zárva Röszke és 4 órás volt a várakozás Tompánál. Mi azt a megoldást választottuk, hogy Kiszombornál átvittük a csoportot Romániába és onnan jöttünk vissza Szerbiába. Annyi módosulás történt, hogy Szabadka helyett Kikindát tekintette meg a csapat, de ott például Színyei M. P. festményeket is láthatott. A program többi része változatlan maradt és csúszás sem következett be.
 
A másik csoportunk a Müncheni Sörfesztiválra ment. Salzburgnál volt 2 alkalommal is határátlépésük. Minden probléma nélkül ment a dolog, mert nem a nagy határt (az autósztrádát) választottuk, hanem egy kis határt, ahol minden nehézség nélkül, villámgyorsan átjutott a csoport (mindkét alkalommal). A visszaút még simább volt. Ettől függetlenül az emberekben benne volt (van) a félsz, hogy miként lehet átmenni a határokon. Higgyék el mi ezt mindig nagyon alaposan körbejárjuk és igyekszünk a legjobb megoldást kiválasztani. Eddig mindig sikerült, reméljük ez lesz a továbbiakban is. 
Ma zártuk le a téli katalógusunkat. A katalógusban a következő ajánlatokat találhatnak az érdeklődők: Advent, Szilveszter, Karnevál, tavaszi 4 napos, 5 napos és 7 napos utak és egzotikus körutazások. Ez utóbbi elsődlegesen Amerikára (észak, közép, dél) fókuszál.
 
A jövő héttől (várhatóan hétfőtől ) lehet jelentkezni útjainkra. A katalógust a jövő hét elején nyomják és rákövetkező héten már kézzel fogható példányok is lesznek, de mint az előbb írtam, a www.prokotravel.hu weboldalon már látható, olvasható a teljes katalógus. Ami pedig nem elhanyagolható, online már lehet jelentkezni a jövő héten is. A partner irodákhoz katalógust az október 5-én kezdődő héten kezdjük kiszállítani. Természetesen náluk is lehet jelentkezni. Sőt az előtt is bemehetnek partnereinkhez mielőtt a katalógus nyomtatott példánya hozzájuk megérkezik.
 
Remélem, a migráns helyzet nem riasztja el Önöket az utazástól, lásd a mostani helyzeteket is fennakadás nélkül megoldottuk. TEHÁT TÉLEN IS UTAZZON A PROKO TRAVEL ! :) 
 
 

Vissza