Minden, amit a megújult weboldalunkról tudni kell

2018.01.31.

Először is hadd válaszoljam meg a sokak fejében felmerült kérdést:

Mégis miért újítottuk meg weboldalunkat?

Egyrészt mondhatjuk, hogy „mert meg kellett”, hiszen a legutóbbi verzió 2013-ban készült el, így mára mind technológia, mind dizájn téren elavulttá vált. Ezen felül azt láttuk utasaink részéről, hogy szeretnének egyre több információt kapni egy adott utazásról, de az előző weboldalunk már nem tudta kielégíteni ezt az igényt. Mondhatjuk, hogy az újítás a levegőben volt, és úgy éreztük, hogy erre a 25 éves jubileumunk a legkiválóbb alkalom.

Őrizzük meg ami jó!

A fejlesztést egy helyzetfelméréssel kezdtük. Elsődleges vezérelvünk volt, hogy ami eddig jól működött, azt lehetőség szerint tartsuk meg, és csak „ráncfelvarrást” alkalmazzunk rajta, és ott változtassunk ahol valóban szükséges. Fontos, hogy minden információ, leírás ami az előző weboldalon megvolt, az új oldalra is átkerült, maximum a helye változott.

Új funkciók, új felületek

Az új oldal új lehetőségeket is nyitott. A legjelentősebb változás talán az, hogy az eddiginél jóval komplexebb információhalmazt állítottunk össze és tettünk elérhetővé programjainkról. Mindez egy helyen megtalálható az adott utazás oldalán. Például az eddig külön almenüpontban elhelyezett térkép mostantól az útleírás mellett látható, így a leírás olvasása közben a térképen jelölt útvonalat is követhetik, sőt az utazások képi anyagát is bővítettük. Az utas vélemények megosztásához is új felületet vezettünk be. Az internet térnyerésével Utasaink is egyre többet adnak mások véleményére. Az ember szereti elolvasni mások értékelését, leírását egy-egy termékről, szolgáltatásról mielőtt megvásárolná azt. Utazások esetében ez fokozottan igaz, előző oldalunkon azonban nem volt túlságosan kiforrott ez a terület. Most azonban egy jól kiépített felület várja Önöket és a véleményeiket! :) Az utazásokhoz közel 2.000 korábban leadott utas véleményt töltöttünk fel. Ezek mind valós, cenzúrázatlan vélemények, az utazásokon ténylegesen részt vett személyektől, amelyeket Proko útjuk végén, papír alapon írtak meg nekünk és aláírásukkal jelezték, hogy megoszthatjuk gondolataikat. További újdonságunk a „Mi mindent tartalmaz az alapár?” leírás. Ez a felsorolás azt mutatja meg, hogy az adott utazásánál mi minden van benne a részvételi díjban. Ezeket az Általános tudnivalóknál és az Utazási Szerződésünkben természetesen eddig is leírtuk, de – a visszajelzések alapján – szívesen olvasták volna közvetlenül a programleírásnál. Új weboldalunkon ennek eleget téve már az útleírásnál láthatják, hogy pontosan mit kapnak azért, amit kifizetnek. Vannak olyan változtatások is, amelyek első ránézésre szinte fel sem tűnnek az embernek, mégis nagyon sokat jelentenek. Egy ezek közül, hogy – haladva a korral – weboldalunkat úgymond „mobilbaráttá” tettük. Ez azt jelenti, hogy okos telefonról vagy tabletről nézve is teljes mértékben kezelhető az oldal, a felhasználói élmény csökkenése nélkül. Míg 4-5 éve ez nem volt fontos szempont, manapság megkerülhetetlen.

Ahhoz, hogy támogassuk a weboldal megismerését, készítettünk Önöknek egy videót, ahol bemutatjuk működését:

Amikor nem megy minden „egyetlen varázsütésre”

Mint minden ilyen átállásnál, így weboldalunk esetében is több technikai jellegű probléma jelentkezett. Ahogyan Murphy törvénye is mondja: ami elromolhat, az el is romlik. Sajnos a mondás a mi esetünkben is megállta a helyét… Igen váratlanul ért minket például, amikor a tárhely szolgáltatónk, akinél az elmúlt 5 évben voltunk - és ez idő alatt mondhatni kifogástalan szolgáltatást nyújtott - a foglalás megnyitásának előestéjén egy több órás leállást produkált! Gyakorlatilag összeomlott a rendszerük, ami nálunk is elég sok feszültséget okozott. Hál’ istennek a reggeli órákra sikerült helyreállítaniuk a helyzetet, így Utasaink meg tudták kezdeni a böngészést és a foglalások leadását.

Nincs megállás!

Ahogy azt már korábban is említettem, folyamatban van az online bankkártyás fizetési megoldás beépítése is. Bízunk benne, hogy a következő hetekben lezárul a fejlesztési folyamat és el tudjuk indítani az online banki fizetést, könnyebbé téve ezzel Utasainknak a nyaralás lefoglalását. A weboldal tökéletesítése továbbra is folyik. Utasaink visszajelzéseire építve keressük azokat a pontokat, ahol még könnyebbé tudnánk tenni az oldalunk használatát. Ez a weboldal azért van, hogy Utasainkat és partner irodáinkat kiszolgálja, így mi minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy felhasználóbarát, könnyen használható és informatív legyen. Ezen célunk elérése érdekében maximális nyitottsággal vagyunk AZ ÖNÖK MEGLÁTÁSAIRA. Saját meglátásom szerint, sok cég – talán hiúságból vagy nagyképűségből – nem foglalkozik partnerei, vevői meglátásaival, nem kéri ki véleményüket. Ezzel ellentétben mi azt kérjük, osszák meg velünk gondolataikat! Amennyiben Önnek is van olyan gondolata, ami segíthet minket, hogy egy még jobb weboldalt tudjunk biztosítani,

IDE KATTINTVA tudja megosztani velünk!

(Nyereményjáték lezárult)

Természetesen nem hagyjuk viszonzás nélkül a segítségüket, a kitöltők között kisorsolunk egy 10.000 Ft értékű Proko Travel utazási utalványt!

Vissza