Minden évben tulipánvirágzás

2016.05.23.

Számomra minden Proko Travel út különleges, azonban a Tulipánvirágzáskor Hollandiában mégis kiemelkedik a többi közül.  23 évvel ezelőtt ez volt a Proko Travel történetének első körutazása. Azóta már kabalaként tekintek rá és minden év első hollandiai útjának, ha tehetem én magam vállalom az idegenvezetését. Így történt ez idén is. A tavasz eleji brüsszeli robbantást követően sokan aggódtak, hogy mi lesz a Benelux államok turisztikájával. Tulipánvirágzáskor Hollandiában utunk brüsszeli városnézést is tartalmaz, így első kézből tapasztalhattuk meg, hogy a belga fővárosban minden a megszokott kerékvágás szerint zajlik. Mindössze néhány fegyveres katona jelzi, hogy továbbra is kiemelten figyelnek a biztonságos közérzet megteremtésére – megjegyzendő, hogy ez nem újdonság, korábban is megszokott volt a szigorú őrizet az EU-s központi épületek körül.

A világ legnagyobb virágoskertje

Utunk során meglátogattuk Keukenhof virágoskertjét. Márciustól májusig az odalátogatók több millió szál tulipánt tekinthetnek meg. A virágok szerelmeseinek különleges lehet ez a megálló: a parkban a tulipán tengereken túl a legfrissebb kísérletek és fajkeresztezések eredményeit is megtekinthetik. Igazán érdekes, amikor a szépség és a tudomány ilyen formában keveredik. Keukenhof virágoskertje - a világ legnagyobb virágoskertje - HollandiaA tulipánok virágzása és a kedvező időjárás miatt javaslom, hogy ha tehetik, Hollandiát tavasszal látogassák meg. A tulipánon túl számos látnivalót találunk még Hollandiában. Én személy szerint a németalföldi építészet kedvelője is vagyok, ennek megtekintésére pedig mi is lehet jobb helyszín, mint a  királyság fővárosa?  

Amszterdam városnézés

Kedvenc városaim listáján vitathatatlanul dobogós helyen áll Amszterdam. A város megosztja az embereket: van akinek nagyon tetszik, de van akinek ez a sokszínű zsongás már túlzás. Mondanom se kell, az előbbi táborba tartozom. Egy biztos, Amszterdam annyira karakteres, hogy mindenkinek megvan róla véleménye, de ahhoz, hogy igazán hiteles álláspontot tudjunk kialakítani róla, érdemes személyesen is megtapasztalni ezt a világon egyedülállónak számító atmoszférát.

A hanza típusú házak mindig is a kedvenceim közé tartoztak. Az építészeti stílus meghatározó volt a 17. században a németalföldi területeken is. Ezek az egyedi homlokzatú, keskeny házak sorakoznak a csatornák mentén. A város jellegéből adódóan javaslom, hogy a városnézés során tervezzenek be egy hajókirándulást is. A város a csatornákból tekinthető meg igazán.

Forrás: utazom.com - Amszterdam városa 

Tulipánvirágzáskor Hollandiában utunk idén annyira népszerű volt, hogy három csoport is indult. Ebből kettő egy időpontban indítottuk, de egymástól függetlenül mentek. Az út nagyon jól sikerült, 20-22 fok körüli kellemes hőmérséklet mellett egyszer se kellett ernyőt nyitnunk.

Amszterdam látnivalók - Amszterdam utazás

Vissza