Mindenszentek

2013.10.31.

Most nem idegenforgalomról írok Önöknek, hanem a közelgő ünnepről, a Mindenszentekről. Ekkor emlékezhetünk a már eltávozott családtagjainkról, szeretteinkről, ismerőseinkről.
Mindenkinek van olyan személy akinek gyertyát gyújt és akire különösen sokat gondol ilyenkor. Nekem édesapám ilyen pedig már több mint 20 éve eltávozott. Nagyon sokat tanultam tőle. Nem csak szakmailag - ő is idegenforgalomban dolgozott -, hanem emberileg is. Emberi tartása, élete, tudása, intelligenciája, a neve miatti meghurcoltatások utáni talpraállása, mind-mind tiszteletet érdemel, de ő ezzel soha nem élt vissza. Én soha nem érek fel az Ő emberi nagyságához, de jó, hogy volt olyan személy az életemben és azon belül is, nagyon közel hozzám, akire ilyen szinte fel tudtam nézni és példát mutatott számomra.  
Biztos Önöknek is van olyan családtagjuk, barátjuk akinek az élete minta lehet. Gyújtsunk egy gyertyát holnap emlékezzünk rájuk, ha már nincsenek közöttünk, és adjuk tovább azokat az eszméket, amelyeket tőlük tanultunk. A mai fiataloknak kellenek a minták, a jó példák, mert oly sok negatív dolog veszi körbe mindennapi életünket, hogy meg kell becsülnünk azokat értékeket melyek a közelünkben vannak. Nem majd, most, mert talán holnap már késő...
Bocsánat a kicsit lírai sorokért, de az aktualitás ezt hozta ki belőlem.
 

Vissza