Ősszejöttünk

2013.12.16.

A hétvége a csapatról szólt. Minden év végén összegezzük az elmúlt szezont. Most is erről szólt a 3 napos összejövetelünk.
Pécsre mentünk a Hotel Makár **** szállodába. Kellemes szállás volt. Első nap megérkezésünk után volt egy kis szabadprogram, majd egy vacsora melyen az irodák kifejtették véleményüket a 2013-as évről, mit tapasztaltak és mit várnak 2014-től. 
Ezt követte egy kis bowlingozás. Egész ügyesek voltak a lányok. A Dóri kolléganőnk volt a legeredményesebb bowlingozó. Én csak 3. lettem. 
Másnap volt egy nagyon tartalmas pécsi városnézés. Nem tudom, hogy mikor voltak Önök legutóbb Pécset (megtanultam, hogy nem Pécsen, hanem Pécset), de ha több mint 5 éve akkor javaslok egy kirándulást ide. 
Megnéztük a Székesegyházat, a belvárost, az Ókeresztény sírkamrákkal és nem utolsó sorban a Zsolnay negyedet. Ez utóbbi különösen csodálatos volt. Több órát el lehetett volna tölteni itt, de mivel délután más programunk volt, így csak 2 órát voltunk a negyedben.
Ezt követően lehetett választani. A csapat 21 tagjából 16 fő (velem együtt) elmentünk a "Parapark"-ba. Nem jó a kifejezés, mert a névből valami félelmetes helyet vár az ember. Inkább logikai szobának kellene hívni ezt a játékot. A lényeg, hogy bezárnak bennünket egy szobába, ahonnan ki kell szabadulni 1 órán belül. Bent különböző eszközök, rejtvények, táskák vannak melynek a lényege, hogy kulcsokat kell keresni melyek hol ezt, hol azt nyitják és folyamatosan segíti a kijutást. A lényeg, hogy minden csapat kijutott. Volt amelyik már 46 perc után. 
Aki nem játszottak, azoknak kifizettünk egy általuk választott múzeum belépőjét. A Vasarely és a Csontváry múzeum volt a kiválasztott.
Ezt követett egy 6 borból álló borkóstolós vacsora. Radó István pécsi borász mutatta be borait egy pazar vacsora keretében. 
A szállodába visszaérve ismét játszottunk. Szabolcs fiam állította össze a játékot (én is tagja voltam az egyik csapatnak). Jót játszottunk, bár úgy lett volna a legigazságosabb ha mi nyerünk :), de az ezüst érem is szépen csillog.
Másnap - vasárnap - egy 6 órás megbeszélésünk volt, melynek többségét én és rövidebb részben Bence fiam tartott.
Fő témák az idei év tapasztalatai, a jövő évet érintő változások és az új számítógépes rendszer (ennek ismertetését csinálta Bence) bemutatása. 
Változás a cég életébe, hogy nyugdíjba ment Nagyné Sz. Tünde kolléganőnk, aki 40 évet töltött az idegenforgalmi szakmában, ebből 14-et a PROKO TRAVEL munkatársaként. Ő volt a békéscsabai irodánk vezetője. Egy szép festményt kapott búcsúajándéknak. 
Egy finom ebéddel zártuk pécsi programunkat, mely remélem sok hasznos tapasztalatot hozott minden résztvevő számára.Most nem térek ki az újdonságokra, cégünkön belüli változtatásokra, de bízom benne, hogy ezek még eredményesebbé teszik a PROKO TRAVEL-t.
Még egy jó hír. Folyamatosan töltjük fel az utak programjait honlapunkra. Még nem lehet foglalni - még nincs ár sem -, de már vannak időpontok és végleges programok. Szóval lehet mazsolázni.
Még két fontos információ. Megtörtént a fotópályázat értékelése. Olyan történt idén, amilyen még soha nem volt. Mi volt ez? Rövidesen elmesélem.
Szintén most volt a beérkezett véleménynyilvánító lapok között a sorsolás. A nyertesek nevét még nem árulom el, mert többek közt az Ő hozzájárulásuk is kell ahhoz, hogy a nevük nyilvánosan megjelenjen.
További fontos információ: december 23-án dolgozunk utoljára az évben és január 6-án hétfőn nyitunk. Több helyen 2-án és 3-án is már dolgoznak, de mi csak hétfőn nyitunk. Ez azért fontos, hogy a közbülső időszakban csak az ügyleti mobil telefonokon lehet elérni bennünket. 
Úgy voltam vele, hogy sokat dolgoztak, jó hajtottak a gyerekek egész évben. Jár nekik ez a hosszabb feltöltődés, mert - remélem - dolgos év előtt állunk. Mindenkinek fel kell töltődni időnként. Most a dolgozóinkon a sors, mivel tudják a szlogenünket: "Ön is megérdemel egy kis pihenést:"
Készült fénykép is a hétvgén történtekről. Holnap töltök fel néhányat ide a blogba.
 
 
 
 

Vissza