Szeptemberi feladatok

2011.09.10.

 

Lassan haladunk kifelé a nyári szezonból. Vagy nem is lassan már. Még szeptember 14-én van egy nagyobb indítás(több csoport), majd ezt követően már maximum 2 – 3 csoport indul egyszerre. Nem akarom most összegezni a szezont, mert előbb menjen le, majd utána írok egy hosszabb véleményt a tapasztalataimról, arról, hogy miként változott az idei szezon az elmúltakhoz képest.

 

Felmerülhet a kérdés, hogy most mivel foglalkozunk az irodában. Egyrészt a referatúra készíti elő a még hátralévő utak anyagait. Ezt ugyanolyan alaposan kell megcsinálni, mint bármely nyári útnál, mivel van aki csak most tud , vagy most van olyan út melyre szeretne,  elmenni. Nekem mindig a La Siesta táncosai jutnak eszembe. Ez a Costa Bravan lévő spanyol est tánccsoportja. Ha az ember szeptemberben megy ugyanolyan fantasztikus produkciót lát tőlük, mint májusban, pedig ekkorra már jóval fáradtabbak. Ellenben a nézőnek ekkor ugyanolyan újdonság, mint a májusban odalátogatóknak. Nem csüggedhetnek, hiába fáradtabbak, mint a szezon előtt. Ez vonatkozik ránk is.
Jaj még egy fontos info. Biztos indul a „Keresztül Dél-Amerikán” utunk (Peru, Brazília, Argentína) és még 3 fő jelentkezése esetén az Indokínánk is (Vietnám, Laosz, Kambodzsa) (lásd katalógusunk, vagy web oldalunk). Ha valaki szereti az egzotikus helyeket, válassza mi utunkat! Nem bánja meg!
Szóval, egyrészt készítjük elő az induló csoportok anyagait, talán annyi könnyítés van, hogy – sajnos-, már kevesebb az új jelentkező és az ezzel kapcsolatos adminisztráció. Másrészt szept. 30- okt. 1 között továbbá okt. 4 és 8 között valamint október 20 -23 közt szervezünk kongresszust. Magyarul 3 kongresszusunk lesz 1 hónapon belül. Nem könnyű. Különösen Saci kolléganőm (aki összefogja ezeket) dolgozik sokat ezekkel. Későbbi blogjaimban még visszatérek a témára.
Továbbá akarunk készíteni egy angol nyelvű (orosz nyelvű már van) beutaztató katalógust. Akarunk fejlődni a beutaztatásban is. Nem egyszerű a feladat, de rááldozok egy kis pénzt, hátha… Dóri kolléganőm feladata lesz ennek összehozása. Ez sem lesz egyszerű, pláne úgy, hogy elképzeléseim szerint 1 hónapon belül nyomtatott formájának kell lennie. Épp ma kezdtük el ennek az egyeztetését, megbeszélését, de már most látni, hogy lesz vele munka szépen. Nem csak az összeállítás, de ezt ékes angol nyelvre le is kell fordítani.
Nekem is lesz munkám mostanában szépen. Egyrészt koordinálni a kongresszust és a katalógust, másrészt lassan meg kell tervezni a jövő évet és nem utolsó sorban szerdán indulok Spanyolországba. Én kísérem el idegenvezetőként a Viva Espana utat. Costa Brava – Zaragoza – Madrid – Toledo – El Escorial – Andorra – Barcelona. Minden helyen vezettem már többször, de Madridban legutoljára kb. 5 éve. Igaz előtte évente többször is, csak tudják, így 80-hoz közeledve (minden nap közelebb vagyok –jó lenne el is érni egyszer-) az ember gyorsabban felejt és nehezebben tanul és emlékezik. Szóval a mai és a holnapi nap is Spanyolországról szól. Olvasás, anyagrendezés… Könnyű, mert Bence fiam Spanyolországban (lásd régebbi beszámolója), Ildi Svájcban (idén 10. alkalommal), Szabolcs pedig ma is tanított.
A spanyol utamról írok ismét blog bejegyzéseket. Ha tudok naponta, de mindenként a lehetőségeim függvényében. Szerdán hajnalban indulok. Legközelebb Spanyolországból jelentkezem, lehetőség szerint már szerdán.

Vissza