Nyitólap  /  Blog  /  Itthon történt  /  Szervezés

Szervezés

2010.07.31.

Másról akartam írni ma, de az élet átírta az elképzelésem. Beleavatom Önöket egy "nyugodt"szombat estébe utazási irodáséknál.
Ma 3 buszunk érkezik haza. 1. Bosznia - Plitvice útról, 2. Loire menti kastélyokról, 3. Hollandiából.
A vissza transzfert is szépen szétosztottuk a 3 busz közt 1. Pécs 2. Szeged 3. Debrecen vonalat viszi vissza. A terv nagyon jó volt, de beleszólt az élet. Ma szombat van és váltás Horvátországban. Iszonyú forgalom az autópályán. Az 1. számú busz biztos, hogy nem ér fel Budapestre a megbeszélt találkozóra 8 órára. Most 7 óra van és még nem lépett magyar határt. A másik 2 busz a megbeszélt időpontban ott lesz. Már 1,5 órája megy a szervezés. Azt nem lehet megcsinálni, hogy 3 órát várakoztassuk az 2. 3. busz utasait amíg az 1. busz megérkezik Budapestre. Mit lehet csinálni. Naná, hogy most van a Forma 1. Budapesten. Minden autó, sofőr foglalt.
Még nem zárult le véglegesen a történet, de elmondom, hogy áll jelenleg a helyzet. Egy kisbusz Budaörsön felszedi a 2.3. busz utasait és elindul szembe az 1. busszal az M7-en. Ahol összetalálkoznak, ott leveszi a Kaposvár - Pécs felé menő utasokat és azokat hazaviszi. (D-Ny Dunántúl megoldva mind a 3 busznál.) A 2. busz átveszi Budapesten a 3 busz Szeged felé tartó utasait, a 3 busz pedig átveszi a 2. busz Debrecen felé menő utasait. Ennek a 2 busznak minden utasa várakozás nélkül hazaindul Budapestről. Marad az 1. számú busz ennek a Kaposvár - Pécs utasait az M 7-en átveszi a már említett kisbusz. Marad a Szeged és a Debrecen vonal. A Szeged vonalat lehozza az 1. számú nagy busz. A Debrecen (Miskolc) vonalra pedig beállítunk egy kis buszt. Úgy tűnik, sikerül találni (még nem biztos). Este kb. 11-ig kell meglennie fixen - akkorra ér Pestre az 1. busz. Ez kb. 1,5 órás szervezés, telefonálás, gondolkodás eredménye, melyről természetesen az utasok semmit nem tudnak. Csak azt tapasztalják, hogy megérkeznek Budapestre, átszállnak az útírányuknak megfelelő buszba és indulnak tovább.
Nekünk 2 óra idegesség és + 2 kisbusz (Budapest - Kaposvár - Pécs) és (Budapest - Miskolc- Debrecen) beszervezése ami mellékesen (vagy nem is mellékesen) kb. plusz 200.000,- Ft extra kiadás cégünknek. Amúgy sem kérünk pénzt a transzferekért, de az ilyen extra kiadások nagyon nem hiányoznak.
Hozzá kell tennem, ha 2 óránál kevesebb lett volna a várakozási idő, akkor sajnos be kellett volna várni a buszoknak egymást. Ezt a pluszt minden útnál nem bírjuk el. Mivel a katalógusunkban max. 2 órát írtunk, most szükséges volt az átszervezés, mely plusz költséggel is jár (sajnos).
Klári kolléganőm kora estéje is ezzel telt el, nem csak az enyém. Nos ilyen az utazási irodás szombat délutánja és estéje. Irigykednek?

Vissza