Szingli nyaralás

2010.08.11.

Ismét egy általam kitalált dologról írok ez pedig a „szingli nyaralás”. Ezen a címen működtetünk is egy web oldalt.
Nekem sok nagyon értékes ismerősöm van aki egyedül él. Miért mondom, hogy értékes? Azért mert mindegyiknek rengeteg értékes emberi tulajdonsága van, és mégsem talál magának társat. Lehet, hogy néhánynál magas  (volt) a mérce, de tény hogy többségük 30 vagy 40 fölötti és egyedül él. Ezen személyek főként nők. Sajnálom őket, mert megérdemelnének egy szerető férjet, gyereket, családot. A velük történt beszélgetések is inspiráltak arra, hogy kitaláljak valamit. Elmondták, hogy a fő probléma az, hogy nem tudnak hol ismerkedni. Discoba már nem járnak, moziban, színházban pedig nem lehet ismerkedni. A munkahely sem a legjobb helyszín erre.
Ezért találtam azt ki, hogy egy utazás nagyon alkalmas arra, hogy megismerjük a másik felet, minden kötelezettség nélkül. A kávéházi rózsával történő első találkozásoknál ez kötetlenebb és oldottabb. Erre a szingli utakra párok nem jöhetnek. Kötelező dolog nincs, csak egy kellemes kirándulás, mely során mód van más személy megismerésére. Ha összejön belőle egy párkapcsolat, vagy barátság az nagyon jó, de ha csak egy kellemes kikapcsolódást kap az utazó már az is élmény. Az ilyen utazás során senki nem érzi magát kirekesztettnek, mint esetleg egy olyan úton ahol csupa házaspárral utazik, akik nem kívánják más társaságát.
Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a férfiak sokkal szégyenlősebbek. Kevésbé vállalják föl azt, hogy egyedülálló és társat keres. 
Bízom benne, hogy előbb-utóbb beindul ez a fajta kezdeményezésem is, mely után sok boldog ember érkezik haza egy „szingli nyaralás”-ról.

Vissza