Tájékoztatás a koronavírus fertőzéssel összefüggésben hozott intézkedéseinkről

2020.03.17.

Covid - tájékoztatás - 2020

Tisztelt Utasaink!

A békeidők egyik legnehezebb megpróbáltatásait éli most a Föld lakossága. Nincs olyan földrész, ahol ne jelent volna meg a koronavírus. A világ országai mind azon fáradoznak, hogy ezt a járványt kordában tudják tartani. E tevékenység során, érthető módon, utazást korlátozó intézkedéseket is kénytelenek voltak bevezetni.

Ezen korlátozások természetesen a Proko Travel programjaira is hatással vannak. A mostani időszakban az utazási élmények nyújtotta vonzerőt felülírja saját magunk és családunk biztonságának védelme.

A Proko Travelnél utasaink védelme mindenek fölött áll. Az elmúlt hetekben kollégáimmal azon fáradoztunk, hogy a jelenleg úton lévők számára minél teljesebb élményeket biztosítsunk, míg a jövőben utazni vágyók számára minél több lehetőséget kínáljunk. Repülőjáratok átfoglalása, utazási útvonalak módosítása, szállások lecserélése mindennapos tevékenységgé vált a külföldön lévő utasaink védelme érdekében. Mostanra azonban oly mértékűre súlyosbodott a járványügyi helyzet, hogy a közeljövőben induló utazások veszélyeztették volna utasaink biztonságát.

Mindezek fényében a következő intézkedéseket vezettük be a mai (március 17.) nappal:

  • Magyarország miniszterelnöke és a Magyar Utazási Irodák Szövetsége ajánlásának megfelelően további intézkedésig – melyről értesítéssel leszünk – irodáinkban szünetel a személyes ügyfélfogadás. Munkatársainkat továbbra is elérhetik telefonon vagy e-mailben. Igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni az esetleges kérdéseikre, azonban jelentősen megnövekedett a beérkező telefonok és e-mailek száma, így kérjük szíves türelmüket.
  • A Proko Travel saját szervezésű útjairól folyamatosan egyeztetünk külföldi és hazai partnereinkkel, és jelenlegi tervünk alapján a májusban és azt követően hazaérkező csoportokat megvalósítjuk.
  • E-mailen kapcsolatba lépünk mindazon utasainkkal (ha viszontértékesítő partnerünknél jelentkezett, akkor azon irodán keresztül) akiket érint utazásuk törlése, vagy akiknél már most bevezettek valami olyan korlátozást, ami bizonyosan érinti a jövőbeni utazás idején a meglátogatott célországok valamelyikét. Ezen egyeztetés már folyamatban van, és a napokban minden érintett utasunkat kiértesítjük.
  • Azon utasaink, akik Proko Travel irodában jelentkeztek, de nem Proko Travel által szervezett utazásra, szintén érdeklődhetnek azon munkatársunknál, akinél befizettek, de az utazások lemondása vagy módosítása nem a mi hatáskörünk, hanem az utazást szervező utazási irodáé. Ennek kapcsán munkatársaink felveszik a kapcsolatot az adott utazásszervezővel és továbbítják Önök felé az adott iroda álláspontját.

Felhívjuk utasaink figyelmét továbbá, hogy általános szerződési feltételeinknek megfelelően a szerződéskötéstől kezdődően egészen az indulás előtti 35. napig a bánatpénz mértéke változatlan, így a Magyar Utazási Irodák Szövetségének és az  Európai Utazási Irodai Szervezetek Szövetségének ajánlásával összhangban mi is azt tanácsoljuk, hogy nyári és őszi foglalásaikat ne mondják le, hanem várjanak az indulást megelőző kb. negyvenedik napig és akkor mérlegeljék az utazáson való részvételi szándékukat.

Az elkövetkezendő időszakkal kapcsolatban kérünk mindenkit, hogy tartsa be az egészségügyi előírásokat, és legyenek türelmesek, hogy minél hamarabb túl legyünk ezen a mindenki számára nehéz időszakon.

Meggyőződésünk, hogy rövidesen ismét eljön az az idő, amikor lehetőségük lesz egy Proko Travel utazáson önfeledten kikapcsolódni és élményekkel gazdagodni. Biztosíthatom Önöket, hogy addig is munkatársaimmal azon leszünk, hogy minden utasunk számára megtaláljuk a lehető legjobb megoldást idei foglalásával kapcsolatban.

Üdvözlettel:

A vezetőség nevében: Prónay Gyula és Prónay Bence, valamint a Proko Travel csapata

 

 

Alábbi elérhetőségeinken továbbra is készséggel állunk rendelkezésükre:

Szegedi központi irodánk esetében:

E-mailben:

- Proko Travel katalógusban szereplő utazás és általános tájékozódás esetén: info@prokotravel.hu
- A szegedi irodánkban foglalt, de a Proko Travel katalógusban nem szereplő utazások esetén: szeged@prokotravel.hu

Telefonon (munkanapokon 09:00 – 17:00): 62/543-385; 62/543-386

Budapesti irodánk esetében:

E-mailben: budapest@prokotravel.hu

Telefonon (munkanapokon 09:00 – 17:00): 1/354-1300

Makói irodánk esetében:

E-mailben: mako@prokotravel.hu

Telefonon (munkanapokon 09:00 – 17:00): 62/510-520

 

 

Vissza