Nyitólap  /  Blog  /  Itthon történt  /  Válaszok

Válaszok

2011.05.30.

Több kérdés érkezett hozzám, ezekre szeretnék válaszolni. A beérkezés sorrendjében.
D-K Ázsia oltás: Leírom, hogy mi az oltóközpont hivatalos álláspontja és azt követően az én véleményem.
Szóval mindhárom országba javasolt: difftera, tetanusz, hepatitisz A, hepatitisz B, tífusz, malária, veszettség elleni védőoltások. Az én - nem hivatalos - véleményem: Hepatitisz A és hepatitisz B oltást mindenkinek javaslom, aki sokat utazik, különösen azoknak, akik Európán kívül is utaznak. A difftéria, tetanusz, tífusz, veszettség oltás előtt szerintem mindenképpen egyeztessen háziorvosával. Én pl. nem vettem fel, de ez NE LEGYEN MÉRVADÓ (!) Szakorvosával egyeztessen mindenféleképpen! Malária. Ebben az időszakban itt nem jellemző a malária szúnyog, de erről is hallgassa meg orvosának véleményét és az szerint cselekedjen.
Fontos ! Mindenki maga dönt, hogy milyen védőoltást vesz fel! Hangsúlyozom, hogy én nem mondom és nem is javaslom, hogy ezt vagy azt az oltást ne vegye fel !! Én elmondom egy laikus utazó véleményét erről az orvosi dologról !
Következő kérdés volt a létszám, Jelenleg 6 fő van rajta, továbbá 4 főnek kellene egy plusz programot intéznem (vadászat), de úgy tűnik, tilalom van a vadászatra D-K Ázsiában. Nem tudom így érdekli-e őket.

Svájc vacsora. Van vacsorázási lehetőség a fennmaradó 2 este is. Várható összege: 22 -25 CHF. Fizetés helyszínen a pincérnek. Valutaváltás: Igen kérem, váltson svájci frankot, mert a belépőket nem mindenhol fogadják el euroban, továbbá van olyan bolt ahol szintén nem fogadnak el €-t. Minimum 100 CHF-t javaslok / fő. Ha több van az sem tragikus.

Pünkösd. Mindig komoly dilemmát okoz az utak összeállításánál, hogy Pünkösdre tegyünk-e utat avagy nem. Kicsit hasonló a Szilveszter is. A probléma az, hogy a szállások többsége 20-30 % magasabbak, mint pl. egy héttel előtte vagy 1 héttel utána. (pl. Prágában 5 €/fő/éjjel ). Amit itt lehet nyerni az csupán 1 hétfői szabadnap. Nem érzem akkora értékűnek ezt, hogy az út ára ezáltal kb. 10-15% drágább legyen. Nem is említem az akkori közlekedési káoszokat... Ettől függetlenül elképzelhető, hogy jövőre nekifutunk 1-2 programmal.
Ha már ez a téma akkor Szilveszter! Lenne igény külföldi Szilveszterre? Kérem, mondják el véleményüket. Ha igen akkor hova, avagy kb. milyen összeghatárig áldoznának egy szilveszteri kirándulásra.

Vissza