Nyitólap  /  Blog  /  Itthon történt  /  Vizsga

Vizsga

2010.10.11.

Holnap ismét vizsgaelnök leszek idegenforgalmi ügyintéző vizsgán. Múlt héten volt az írásbeli és a gyakorlati (ez utóbbi szóban). A 13 vizsgázóból min. 2 nagyon gyenge. Már most látom, hogy szinte biztos, hogy nem tudom átengedni. Önök szerint, aki azt mondja, hogy Luxemburg Németország városa, nem tudja, hogy Brüsszel melyik országban van, és azt se tudja hogy Szlovénia hol található, azzal mit lehet kezdeni? Mondtam is a hölgynek, hagyja ezt az idegenforgalmat, menjen el inkább cukrásznak. Ma este ellenőriztem le az írásbeli vizsgát. Itt is volt érdekes dolog. Volt aki árajánlat készítésénél 4 napos repülős *** szállodai szolgáltatással Amsterdamba kihozott 2.058.655,- Ft-ot /FŐ (!!) Hát ennyiért nem hiszem, hogy kapkodni fognak érte ! A pontos kalkuláció után kb. 150-160 ezer Ft körül kellett volna lenni az árnak. Volt még olyan aki több mint 500 ezret hozott ki. Ez sem lenne kapós. Ilyenkor mondom, nem lehet a szakmát annyira lealacsonyítani, hogy ilyeneket átengedjünk. Ha bemegy az utas az irodába. akkor azt gondolja, hogy szakemberhez megy. Ha erre nem vigyázunk, akkor mindenki interneten és önállóan fogja intézni a dolgait. Mi pedig becsukhatunk. Azt sem fogadom el, hogy majd megtanulja az életben. A vizsga is maga az élet. Meglátom, hogy miként szóbeliznek, de most előzetesen a 13 főből 2-3 főnek úgy érzem komoly megpróbáltatás lesz, hogy meggyőzzenek, hogy az eddigi tragikus produkciójuk véletlen és sokkal többet tudnak. Majd mesélek milyen lett a szóbeli.
Volt még egy érdekes beszélgetésünk ma. Összeültünk 4-en és átbeszéltük, hogy milyen legyen az új honlapunk szerkezete, színhatása. Krisztián kollegám jött az ötlettel, melyet átbeszéltünk, egyeztettünk és ezek alapján készül a 2011-es utakhoz az új szerkezetű honlap. Tudják több szem többet lát. Megújul, remélem, elnyeri az Önök tetszését is. Tényleg, ha valakinek van kedve, olvassa el a vendégkönyvünket a honlapunkon, és örülnénk, ha Önök is írnának bele. Lassan már 150 bejegyzés lesz benne.
Ma elküldte a kiállítás szervező, a meghívó fél, a jövő heti singapore-i szállodám nevét Ritz Carlton. Nem a kulipintyó kategória. Ne feledjék, 1 hét múlva kezdődik beszámolóm távolkeletről. 

Vissza