október 23-as hétvége

2014.10.24.

A hosszú hétvégén 10 csoportunk, 5 irányba (Prága, Krakkó, Szlovénia, Vaskapu, Németország) indult, 471 fővel. Sajnálom olyan szempontból őket, hogy 3 nappal előtte még csodálatosan szép idő volt, most pedig lehűlt a levegő és esik több helyen az eső. Sőt van ahol már hóval is találkoztak. Igaz ez a rossz idő nemcsak a mi csoportjainkat sújtja, hanem nagyon sok magyart, aki a hosszú hétvégén elindult kirándulni az országon belül. Mi is feleségemmel Ny-Magyarországra indultunk (Nagyvázsony, Tapolca, Hévíz…) és mi is érzékeljük, és sajnáljuk hogy így alakult az időjárás, de sajnos nem tudunk vele mit kezdeni.
A tél – tavasz katalógusunk már ott van az irodákban is. Ha valaki szeretne kapni belőle, akkor vagy be kell fáradnia valamelyik PROKO irodába, vagy valamelyik partner irodába, de ha az info@prokotravel.hu címre ír, akkor postázunk is.
Elkezdtük a nyári prospektus munkálatait.
A rendszer a következő. Én megtervezem, megterveztem az időpontokat, hogy melyik út mikor induljon. Ez elméletileg elkészült. Miért mondom, hogy elméletileg? Azért, mert ha nem kapunk a tervezett időpontra szállást, akkor változtatnunk kell rajta. Már most látjuk, hogy problémás lesz Észak-Olaszország, ugyanis jövőre Milanóban lesz az EXPO, mely több hónapig tart. Ez azt jelenti, hogy a világ minden részéről özönleni fognak a turisták erre az eseményre, és mind a városi, mind a környékbeli szállodák iszonyúan tele lesznek. Egyébként gondolkodunk rajta, hogy mi is szervezünk az EXPO-ra csoportot. Még most tervezzük az újdonságokat. Ami várható: Málta, Lengyelország bővebben (a pontos program még kidolgozás alatt), Kelet-közép Franciaország és még gondolkodunk 2-3 programban.
Ha valakinek – pl. szabadság miatt – nagyon fontos az időpont, akkor a kolléganők (fent e-mail címen) tudnak várhatóidőpontot mondani az adott út indulására. Mint fentebb leírtam az időpontok kb. december elejére fixálódnak le. Az árak előreláthatóan január elejére alakulnak ki. A katalógust január 20. tájt tervezzük megjelentetni. Újdonság, hogy a tavaszi utak abban már – várhatóan – nem lesznek benne, csak a nyári és őszi ajánlatok.
 
Szépen telnek az adventi és szilveszteri csoportjaink. Van olyan, mellyen már 30 fő fölötti létszám van. Ezt azért mondom, mert ha valaki biztosan tudja, hogy melyik útra szeretne menni, és fontos számára, hogy hol ül a buszon, akkor ne várjon sokáig, mert csak a busz hátsó felében lesz hely, ha nem igyekszik. 

Vissza