Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Balkán  /  Albánia
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 02 - 10.
359 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Balkán körutazás Albánia és Görögország érintésével
·  Nézelődés Macedóniában az Ohridi-tó mentén
·  Keresztülutazunk Albánián északról
·  Meteorák, a különleges kolostorok

Ha egy tartalmas, több országot érintő dél-balkáni kirándulást keres, akkor arra ez kitűnő választás.
Süli Dorottya – Az albán utak szakreferense

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BUDAPEST – SZEGED – SZABADKA – NIS

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, Pécsről Budapestre. Minden útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. Budapest után dél felé indulunk. Szeged – Röszke útvonalon érkezés Szerbiába. Szabadkán séta, nézelődés. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülőhely volt. Szecessziós Városháza, Korzó, klasszicista színház… Városnézésünk után keresztülutazunk a Vajdaságon és Belgrád érintésével érkezünk Nis környékére. Szállás.

2. NAP: SZKOPJE – OHRID

Reggel indulás, átmegyünk Macedóniába. Itt megtekintjük a fél­milliós főváros, Szkopje óvárosát, a Charshit. Láthatjuk a Vardar folyót átszelő öreg hidat, a Kale erőd várfalát és bástyáit. A várost 1963-ban hatalmas földrengés rázta meg, azóta teljesen újjáépí­tették. Városnézésünk során római, török és szerb időkből szár­mazó látványosságok mellett, a város híres szülöttjére, Teréz anyára utaló emlékeket is láthatunk. A közelben található a Millenniumi kereszt is, mely 66 m-rel a világ egyik legnagyobb keresztje. Sétánk után tovább indulunk a világörökség listáján is szereplő Ohridba. Az azonos nevű tó partján található város évszázadokon keresztül az ortodox egyház egyik központja volt. Az egyházi emlékek mellett a fellegvár és a jó állapotban meg­maradt városfalak és bástyák a fő látványosságok. Szállás.

3. NAP: OHRID – DURRES

Reggeli után a nagyon szép Ohridi-tóra mellet haladva érjük el Albániát. Folytatjuk utunkat Durresbe, ahova a kora délutáni órákban érkezünk meg. Durres a legkulturáltabban kiépített tengerparti város Albániában. Sok szálloda oly szép, hogy Európa bármely tengerpartján épülhetett volna. A szállás elfog­lalása után délután fürdés, pihenés a homokos, lassan mélyülő tengerparton. (2 éj)

4. NAP: DURRES – KRUJA – TIRANA – DURRES

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy élvezi tovább a ten­gerpart nyújtotta élményeket, vagy eljön velünk egy egész napos fakultatív kirándulásra. Először a gyönyörű „Balkán- Alpok” kíséretében a „törökverő” Szkander bég szülővárosába látogatunk el, Krujába. Egy hegytetőről, ahol egy vár is áll, mesés kilátás tárul elénk. Itt található a hős bég életét bemu­tató múzeum, melyben ízelítőt kaphatunk az albánok min­dennapjaiból. Emléktárgy vásárlási lehetőség is lesz. (Túracipő szükséges). Ezután a fővárosba, Tiranába megyünk, ahol meg­tekintjük a várost. Városnézésünk során először a Szkander bég téren csoportosuló látnivalókat tekintjük meg: Et’hem Bey-mecset, Óratorony, a tér névadójának szobra, Nemzeti Könyvtár, Nemzeti Történeti Múzeum (kívülről), egyetemi negyed. Lesz rövid szabadprogram is. Tiranából mielőtt visszamennénk a szállodánkhoz, Durresben, megtekintjük a belváros neveze­tességeit: főtér, Amfiteátrum, egykori városfal maradványok. Szállás, mint előző nap. Fakultatív Kruja, Tirana, Durres kirándulás (2 belépővel): 40 €.

5. NAP: DURRES – BERAT – APOLLONIA – VLORA

Reggeli után elhagyjuk Durrest és Berat felé indulunk, ez az a város, amelyet az „Ezer ablak” városának is neveznek. Városnézés: vár, mely máig lakott, a legismertebb albán ikonfestő, Onufri múzeuma, középkori városközpont. Beratot délután hagyjuk el és folytatjuk utunkat Augustus filozófia tanulmányainak hely­színére, Apollóniába. A várost időszámításunk előtt 588-ban alapították. Mai napig láthatóak a görög és római emlékek a városban. Tovább utazva Vlorába érkezünk, mely Dél-Albánia leglátogatottabb városa, a tengerparti fekvése és az itt található fenséges öböl miatt. Felkeressük a Függetlenségi Múzeumot, melyben 100 éve kiállították ki Albánia függetlenségét. Előtte egy szép emlékmű dzsámi látható. Szállás.

6. NAP: DHERMI – BUTRINTI – SARANDA

Reggelit követően Albánia legnagyobb nemzeti parkját keres­sük fel. A közeli hegyek több mint 2.000 m-re emelkednek fel. Ezt követően Dherminél megállás fotószünetre. A település fes­tői környezetben épült, egy hegyoldalban. Rövid kitérőt teszünk Porto Palermóhoz, ahol a tengerbe nyúló kerek szigeten Ali Tepeleni pasa erődje áll, amit felesége tiszteletére építtetett. Délután Butrintibe, az antik városba látogatunk. A látvány oly csodálatos, hogy az egész félszigetet nemzeti parkká nyilvání­tották, és az UNESCO Világörökség része lett. A legenda szerint a trójaiak alapították. Az antik görög, majd római romok mel­lett ókeresztény keresztelő templom is található itt. 1.000-ben ez volt a bizánci püspök székhelye. Szállás Sarandaban (2 éj).

7. NAP: SARANDA

Egész napos pihenési lehetőség a szállodában vagy a homokos tengerparti strandon. A tengerpart széles homokos fövennyel rendelkezik. A tenger viszonylag lassan mélyülő.

8. NAP: SARANDA – GÖRÖGORSZÁG – METEORÁK

Reggeli, majd ismét lélegzetelállító, csodás tájak következnek, miközben Görögország felé indulunk. Útközben kis városká­kat érintünk. Elhagyjuk Albániát és megtekintjük Görögország egyik legismertebb látványosságát, az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő Meteorákat. A sziklaszirtekre építtetett kolostorok a világ egyedülálló műemlékei. Két kolostort és egy ikonfestő műhelyt tekintünk meg. A táj azért is mesés, mert szinte teljesen érintetlen. Szállás Thesszaloniki régióban.

9. NAP: GÖRÖGORSZÁG – MACEDÓNIA – SZERBIA – BUDAPEST

Kora reggel kisebb pihenőkkel hazaindulunk. Határátlépések függvényében az esti órákban érkezés Budapestre, mely után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Szkopje - helyi idegenvezető4 €
Ohrid - Samuel erőd3 €
Kruje - Szkander bég múzeum4 €
Durres - Amfiteátrum3 €
Berat - Onufri múzeum4 €
Apollónia6 €
Vlora - Függetlenségi múzeum2 €
Porto Palermo3 €
Butrinti8 €
Butrinti - helyi idegenvezető4 €
Meteora (2 kolostor)6 €

Belépők ára: kb.: 47 € + 40 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Kiskunfélegyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:30 M5 melletti OMV benzinkút
Kecskemét (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Auchan parkoló
Szeged (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9:30 Rókusi körúti Tesco parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
A sasok földjétől a Meteorákig úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Nyaralás az albán tengerparton
Nyaralás az albán tengerparton
5
NAP

4.5

10 értékelés

Rövid repülőút, gyors transzfer, kényelmes szállodák, kedvező árak, hosszú, homokos tengerpart. Igen, ez is Albánia. Nyaraljon velünk Ön is a szkipetárok földjén!

329 000 Ft-tól
Ahol még Ön sem járt - Albánia
Ahol még Ön sem járt - Albánia
7
NAP

4.8

35 értékelés

A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.

239 000 Ft-tól
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
8
NAP

4.8

29 értékelés

Idegenként érkezünk, de barátként távozunk. Albániára mindenki jó szívvel emlékszik vissza.

534 000 Ft-tól