Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
November 20 - December 12. 2 995 000 Ft Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Ausztrália: Melbourne, Sydney, Nagy Koralzátony
·  Közel 2 hét csak Új-Zélandon, helyi vezetővel
·  A természet szeretőinek ajánljuk
·  Saját tapasztalat, bejárás alapján összeállított út

Sokat gondolkodtam, hogy mikor és hogyan vegyük fel ajánlataink közé ezt a kontinenst. Végül Új-Zéland természeti csodáit helyeztük előtérbe és szerintem jó döntés volt.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj repülőn
Ellátás:
Reggeli+1ebéd+falultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – ÁTSZÁLLÁS

Menetrend szerint indulás Budapestről. Átszállással folytatjuk utunkat. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: UTAZÁS – MELBOURNE

Késő esti órákban érkezés Melbourne-be. Szállás elfoglalása.

3. NAP: MELBOURNE - CAIRNS

Délelőtt városnézés Melbourne-ben. Fő látványosságok: Szt. Patrik Székesegyház, Királyi Kiállítási Központ (Világörökség), botanikuskert… Esti órákban repülünk tovább Cairns-be. Szállás.

4. NAP: CAIRNS – NAGY KORALLZÁTONY

Reggeli után hajókirándulás a Nagy Korallzátonyhoz. A hajózás alatt már lehet élvezni a tenger színes világának látványát, majd kikötünk egy szigeten, ahol sznorkelezés során is lehet gyönyör­ködni a tenger fantasztikus élővilágában. Közben pihenésként lehet napozni, fürdeni. Hajókiránulás sznorkel búvárkodási lehetőséggel a Nagy Korallzátonyhoz fakultatív kirándulás: 75.000 Ft Kora este utazunk vissza szállásunkra.

5. NAP: CAIRNS – KURANDA – CAIRNS

Egy látványos kirándulás keretében nosztalgia panorámavonat­tal megyünk Kurandába. Útközben megtekintjük a Stoney Creek híres vízesését, a Barron folyó szurdokát szintén vízeséssel és a trópusi növényzetet. Kurandában vásárlási lehetőség a helyi kézművesek termékeiből, vagy parkok (madár, pillangó, koala) megtekintése. Busszal megyünk vissza szállásunkra. Kuranda egész napos kirándulás: 70.000 Ft  (Időjárás függvényében a két nap felcserélődhet.)

6. NAP: CAIRNS – ÁTSZÁLLÁS – AUCKLAND

A délelőtti órákban átszállással repülés Új-Zélandra. Aucklandbe érve buszos városnézés, majd szállás.

7. NAP: AUCKLAND

Reggeli után a West Coast-ra megyünk, ahol a felkelő nap fényei­ben Maori tradíció szerint köszöntenek bennünket Új-Zéland föld­jén, a Tasmán-tenger feletti kilátónál. Innen lesétálunk a vadon élő és gyönyörű Szula madarakhoz, akik nem félnek az embertől, majd tengerparti séta után az esőerdőn keresztül térünk vissza járművünkhöz. Városnézés Aucklandben, majd szabadprogram. Ennek befejezése után megyünk vissza szállásunkra.

8. NAP: AUCKLAND – ROTORUA

Reggeli után indulunk nagy, országjáró utunkra. A Gyűrűk Urából is ismert Hobbiton megtekintése (fakultatív) az első programunk. Rotorua városába érve ellátogatunk a Goverment Gardenben, majd a Rotorua tóhoz és megnézünk egy természe­tes hőforrást, a Rachel Springet. Szállás (2 éj).

9. NAP: ROTORUA

Délelőtt Wai O Tapu geotermikus csodavölgyhöz látogatunk el, ahol a legszebb túraútvonalon visznek végig bennünket. Délután a Rotorua tavak vidékére utazunk, mely szintén Maori törzsi területen található. Kék és zöld tavakat, vulkánt, esőer­dőt, maori barlang rajzokat és talán még pisztrángokat is látunk a békés tájon tett kirándulásunk során. Új-Zéland legtöbbet díjazott kulturális látványosságát tekintjük meg. Fakultatív Tamaki maori falu megtekintése, maori vacsorával, esti programmal: 260 NZD.

10. NAP: ROTORUA – WELLINGTON

Délelőtt meglátogatjuk a híres Huka Falls vízesést, majd a Taupo krátertó mellett haladunk az aktív vulkánok vidéke felé. Ez a Tongariro Nemzeti Park. Innen látható az északi sziget legmaga­sabb hegye és az egyik működő vulkánja: Mt Ruapehu. Szintén itt található a Gyűrűk Ura filmekből mindenki által ismert Mt. Doom (Mordor) - maori nevén Mt. Ngauruhoe hegy. Utunkat a bárányokkal teli dombokon folytatjuk, majd érkezés a fővá­rosba, Wellingtonba, ahol városnézés és szabadprogram után elfoglaljuk szállásunkat. Pihenés, majd javasolt egy kellemes esti séta a hangulatos belvárosban.

11. NAP: WELLINGTON – KAIKOURA

Ma délelőtt a világ 10 legszebb hajóútjai között szereplő Északi-sziget – Déli-sziget útvonalon csodáljuk meg a Cook-szorost és a Marlborough-sounds szigetvilágát. A Déli-sziget első meg­állójaként betérünk egy családi tulajdonban lévő csokoládé kisüzembe, ahol meg is kóstolhatjuk a kézzel készített finom­ságokat és vásárolhatunk is a helyiek termékeiből. Folytatva utunkat késő délután érkezünk Kaikoura kisvárosába mely a Csendes-óceán partján helyezkedik el.

12. NAP: KAIKOURA

Kaikoura méltán híres a gazdag tengeri élővilágáról és a világ leg­finomabb homár ételeiről. A helység Maori elnevezése is sokat­mondó: Kai – étel, Koura – homár, hiszen itt a homár ételek minősége különlegesen magas. Délelőtt pihenés a hosszú napok után, vagy fakultatív program keretében lehetőség van hajós bálnanéző túrára menni. Fakultatív bálnales: 49.500,- Ft. Délután felmegyünk a félsziget végén található kilátóba, majd elsétálunk egy prémes fóka kolóniához. Innen tovább lehet túrázni a tengerparton a sziklák közötti madár-, és fókakolóniák­hoz. Csodás látványt nyújtó ösvényen térünk vissza buszunkhoz.

13. NAP: KAIKOURA – HOKITIKA

Reggel elindulunk a vadregényes Nyugati-part felé a Lewis-hágón keresztül, mely a Déli-Alpok vonulatához tartozik. Útközben megállunk egy látványos alpesi sétára. Kora délután érjük el a Tasmán-tenger partján található kisvárost. Itt lesz a szállásunk is. Megérkezésünk után látogatást teszünk a közel 30 millió éves Palacsinta sziklákhoz. A különleges palacsinta réte­gek ősi tengeri állatok kövületeiből állnak. Felejthetetlen élmény a körséta a morajló tenger fölé emelkedő különleges sziklaalak­zatok között. Ezt követően felkeressük a Kiwi Házat ahol az ország féltve őrzött természeti kincseként számon tartott kiwi madarat is láthatunk, több más, érdekes helyi állat mellett.

14. NAP: HOKITIKA

Délelőtt Hokitikában egy kőfaragó műhelyben megnézzük, hogyan készülnek a híres pounamu ékszerek. Pounamu a Maorik számára nagyobb értékkel bírt, mint az arany. Ez az ékszer lett a déli sziget névadója: Te Waipounamu. Koradélután egy azúr­kék vizű kanyonban teszünk gyalogos körsétát. Folytatva utun­kat a Tasmán-tenger partjait követve haladunk szállásunk felé. Útközben, több esetben is megállunk fényképezni a tájat, mely­nek látványa fantasztikus.

15. NAP: WESTLAND NEMZETI PARK – FOX-GLECCSER

A mai napon a Westland Nemzeti Park fő látványosságait keres­sük fel. Délelőtt fakultatív helikopter túra a gleccser felett vagy rövidebb sétát lehet tenni a faluban. Délután egy hosszabb túrát teszünk a Matheson-tó körül, az évezredek óta érintetlen esőerdőben. Utunk során – tiszta időben – jól látható Mt. Cook is, mely Új-Zéland legmagasabb hegye.

16. NAP: MOUNT ASPIRIING – QUEENSTOWN

Ma a Mount Aspiriing Nemzeti Park látványosságait keressük fel. Különleges tájak sorozata áll előttünk, sok élménnyel és megállóval. Buja zöld esőerdők, dinoszaurusz fák, tengerparti delfin-les, vízesések, gleccser-folyók, alpesi tájak, és alpesi tavak soha meg nem unható váltakozása. Utunk során a Haast hágón keresztezzük újra a Déli-Alpokat, és a festői Queenstownba, Új-Zéland kaland-fővárosába érkezünk (2 éj).

17. NAP: QUEENSTOWN

Ma fakultatív programokból lehet választani. Néhány példa a lehetőségek közül: Jetboat amivel a sok híresség között az Angol királynő is ment, a több mint száztíz éves gőzhajó­val átutazunk a Wakatipu tavon, túlparton egy alpesi birkafarm található. Itt megtekintjük a farm show-t, majd egy hatalmas kiwi lakoma vár bennünket (165 NZD), vagy Funyak, ennél a programnál egy óra Jetboat után, kajakozás egy sma­ragdzöld folyón az érintetlen nemzeti parkban, piknik ebeddel (400 NZD), de választható egy szervezett bortúra a világ legdé­lebbi borászatai közé tartozó helyi pincészetekhez. Ezeken kívül, számtalan egyéb lehetőségből is választhatunk.

18. NAP: QUEENSTOWN – TE ANAU

Queenstowntól méltán búcsúzunk a világhírű Bungy Központ látogatásával. Ezen a helyen volt az első hivatalos bungy ugrás a világon, és azóta is 100% biztonsági rekorddal büszkélked­nek több mint 2 millió ugrás után. Innen Te Anau felé vesszük az utunkat ahol a tóparti szállásunk elfoglalása után sétát tehe­tünk a gyönyörű Te Anau fjord-tó partján.

19. NAP: FIORDLAND NEMZETI PARK

Fiordland Nemzeti Park a Világörökség része, a dinoszauruszok kora óta változatlan és érintetlen ősrengeteg – körülbelül akkora területen, mint Pest és Bács-Kiskun megye együttvéve – és a mai napig vannak felfedezetlen részei. Hatalmas hegyek között kanyargó gyönyörű út vár ránk, ahol a sok szép megálló során jó esélyünk van találkozni a barátságos Kea papagájjal is. A Kea az egyetlen alpesi papagáj a világon. Érkezés Milford Sound-hoz, ami az egyik csodája a világnak. 2 órás hajókirándulás a fjor­don piknik ebéddel. Útközben láthatunk fókákat, vízeséseket és mesés tájat. Felejthetetlen élményben lesz részünk. Ezt köve­tően még egy kicsit túrázunk az érintetlen természetben.

20. NAP: TE ANAU – QUEENSTOWN – SYDNEY

Délelőtt meglátogatunk egy újabb eldugott szegletét a nemzeti parknak, majd tovább utazunk Queenstownba, a reptérre ahon­nan Sydneybe repülünk. Sydneyben transzfer a szállodába (2 éj).

21. NAP: SYDNEY

Egész napos buszos és gyalogos városnézés Sydneyben. A prog­ram során érintjük természetesen a világhírű operaházat. Fakultatív program – Vezetett túra mely során az Operaház belső termeit lehet megtekinteni: 70 AUD (előzetes jelentkezés szükséges). A városnézés további látványosságai: Kikötőhíd, Sziklák városnegyed, felhőkarcolók, Parlament, Katedrális. Szállás.

22. NAP: SYDNEY – ÁTSZÁLLÁS

Menetrend függvényében transzfer a reptérre és hazaindulás

23. NAP: ÁTSZÁLLÁS – BUDAPEST

Átszállás után érkezés Budapestre.


Kiscsoportos program: 8 - 16 fő.

Az utazásnál társítást kérő egyedül utazót csak oly módon tudunk fogadni, hogy amennyiben nem sikerül a társítás, vállalja a teljes egyágyas felár kifizetését.Az csomagár a belépőjegyeket és a helyi idegenforgalmi adókat tartalmazza. 

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Új-Zéland Titkai
November 23. 18 nap 3 293 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Álmaink földje: Új-Zéland, Ausztrál különlegességekkel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Új-Zéland Titkai
November 23. 18 nap 3 293 000 Ft