Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
November 27 - December 17.
2 780 000 Ft
Az út áttekintése

·  Ausztrália: Melbourne, Sydney, Nagy Koralzátony
·  Közel 2 hét csak Új-Zélandon, helyi vezetővel
·  A természet szeretőinek ajánljuk
·  Saját tapasztalat, bejárás alapján összeállított út

Sokat gondolkodtam, hogy mikor és hogyan vegyük fel ajánlataink közé ezt a kontinenst. Végül Új-Zéland természeti csodáit helyeztük előtérbe és szerintem jó döntés volt.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj repülőn
Ellátás:
Reggeli+1ebéd+falultatív vacsora
  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – ÁTSZÁLLÁS

Menetrend szerint indulás Budapestről. Átszállással folytatjuk utunkat. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: UTAZÁS – MELBOURNE

Esti órákban érkezés Melbourne-be. Szállás elfoglalása.

3. NAP: MELBOURNE

Délelőtt városnézés Melbourne-ben. Fő látványosságok: Szent Patrik Székesegyház, Királyi Kiállítási Központ (Világörökség), botanikuskert… Szállás, mint előző nap.

4. NAP: MELBOURNE– AUCKLAND

A délelőtti órákban átszállással repülés Új-Zélandra. Aucklandbe érve városnézés, majd szállás.

5. NAP: AUCKLAND – ROTORUA

Reggeli után indulunk nagy, országjáró utunkra. A Gyűrűk Urából is ismert Hobbiton megtekintése (fakultatív) az első programunk. Rotorua városába érve ellátogatunk a Goverment Gardenbe, majd a Rotorua tóhoz és megnézünk egy természe­tes hőforrást, a Rachel Springet. Szállás (2 éj).

6. NAP: ROTORUA

Délelőtt Wai O Tapu geotermikus csodavölgyet látogatjuk meg. Délután a Rotorua tavak vidékére utazunk, mely szintén Maori törzsi területen található. Kék és zöld tavakat látogatunk meg kirándulásunk során. A mai napot Új-Zéland legtöbbet díjazott kulturális látványosságával, Maori falu látogatással tudjuk meg­koronázni. Itt megismerkedhetünk a Maorik ősi életével, szoká­saival, amelyet interaktív módon ki is próbálhatnak a vállalkozó szelleműek. Majd egy vacsorán vehetünk részt. Fakultatív maori falu megtekintése, maori vacsorával, esti programmal: 270 NZD.

7. NAP: ROTORUA – WELLINGTON

Délelőtt meglátogatjuk a híres Huka Falls vízesést, majd a Taupo krátertó mellett haladunk az aktív vulkánok vidéke felé. Ez a Tongariro Nemzeti Park. Innen látható az északi sziget leg­magasabb hegye és az egyik működő vulkánja: Mt Ruapehu. Szintén itt található a Gyűrűk Ura filmekből mindenki által ismert Mt. Doom (Mordor) – maori nevén Mt. Ngauruhoe hegy. Utunkat a bárányokkal teli dombokon folytatjuk, majd érkezés a fővárosba, Wellingtonba, ahol városnézés és szabadprogram után elfoglaljuk szállásunkat. Pihenés, majd javasolt egy kelle­mes esti séta a hangulatos belvárosban.

8. NAP: WELLINGTON – KAIKOURA

Ma délelőtt a világ 10 legszebb hajóútjai között szereplő Északi-sziget – Déli-sziget útvonalon csodáljuk meg a Cook-szorost és a Marlborough-sounds szigetvilágát. A Déli-sziget első meg­állójaként betérünk egy családi tulajdonban lévő csokoládé kisüzembe, ahol meg is kóstolhatjuk a kézzel készített finom­ságokat és vásárolhatunk is a helyiek termékeiből. Folytatva utunkat késő délután érkezünk Kaikoura kisvárosába, mely a Csendes-óceán partján helyezkedik el. Szállás (2 éj).

9. NAP: KAIKOURA

Pihenő nap. Ma délelőtt fakultatív program keretében lehető­ség van hajós bálnanéző túrára menni. A világon egyedülálló módon itt a part közelében élnek a fiatal hím ámbráscetek és egész évben itt tartózkodnak, ezért hihetetlenül nagy esélyünk van látni őket. Fakultatív bálnales: 165 NZD.

10. NAP: KAIKOURA – HOKITIKA

Reggel közösen felmegyünk a félsziget végén található kilátóba és elsétálunk egy prémes fóka kolóniához. Majd elindulunk a vadregényes Nyugati-part felé a Lewis-hágón keresztül, mely a Déli-Alpok vonulatához tartozik. Sétát teszünk a közel 30 mil­lió éves Palacsinta sziklákhoz. A különleges palacsinta rétegek ősi tengeri állatok kövületeiből állnak. Felejthetetlen élmény a körséta a morajló tenger fölé emelkedő különleges sziklaalak­zatok között.

11. NAP: HOKITIKA – FOX-GLECCSER

Délelőtt Hokitikában megnézzük hogyan készülnek a híres Pounamu ékszerek egy kőfaragó műhelyben. Pounamu a Maorik számára nagyobb értékkel bírt, mint az arany. Ez az ékszer lett a déli sziget névadója: Te Waipounamu. Ezután egy azúrkék vizű kanyonban teszünk egy gyalogos körsétát. Innen utazunk tovább szállásunkra. Útközben több esetben is megál­lunk fényképezni a tájat.

12. NAP: FOX-GLECCSER

A mai napon a Westland Nemzeti Park fő látványosságait keres­sük fel. Folytatjuk kalandjainkat a nyugati parton. Délelőtt fakultatív helikopter túra a gleccser felett vagy rövidebb sétát lehet tenni a faluban. Ma egy hosszabb túrát teszünk a Matheson-tó körül, az évezredek óta érintetlen esőerdőben. Utunk során – tiszta időben – jól látható Mt. Cook is, mely Új-Zéland legmagasabb hegye. Ha még marad kedvünk délután mozogni, a Fox-gleccser kilátóhoz utazunk, ahonnan a gleccsert látjuk jó időjárási viszonyok között.

13. NAP: FOX-GLECCSER – QUEENSTOWN

Ma a Mount Aspiriing Nemzeti Park látványosságait keressük fel. Különleges tájak sorozata áll előttünk, sok élménnyel és megállóval. Buja zöld esőerdők, dinoszaurusz fák, tengerparti delfinles, vízesések, gleccser-folyók, alpesi tájak, és alpesi tavak soha meg nem unható váltakozása. Utunk során a Haast hágón keresztezzük újra a Déli-Alpokat, és a festői Queenstownba, Új-Zéland kaland-fővárosába érkezünk (3 éj).

14. NAP: QUEENSTOWN

Ma Queenstown legtöbbet fotózott Remarkables hegyére láto­gatunk és 1.600 méter tengerszint feletti magasságból cso­dáljuk meg a lélegzetelállító panorámát. Innen egy, ma is lakott történelmi aranyásó városba megyünk. Ismerkedés az Új-Zélandon lezajlott aranyláz históriájával, séta a kora­beli utcákon, vásárlási lehetőséggel. Délután javasoljuk az alpesi (működő) Merino juh-farm látogatást, ahol betekinthe­tünk az itteni farmok életébe. A farmon egy érdekes juhászku­tya bemutató mellett autentikus kiwi lakoma is vár bennünket. Fakultatív Merino juh-farm látogatás: 189 NZD.

15. NAP: QUEENSTOWN

Pihenő nap. Lehetőség van sétálni a botanikus kertben. Felfedezni a bevásárló utcákat vagy egyéb fakultatív programokon részt venni.

16. NAP: QUEENSTOWN – TE ANAU

Queenstowntól méltán búcsúzunk a világhírű Bungy Központ látogatásával (Kawarau Bridge). Ezen a helyen volt az első hiva­talos bungy ugrás a világon, és azóta is 100% biztonsági rekord­dal büszkélkednek több mint 2 millió ugrás után. Innen Te Anau felé vesszük az utunkat. Teszünk egy fotómegállót a Devil’s Staircase kilátóban, majd délután érkezünk szállásunkra.

17. NAP: FIORDLAND NEMZETI PARK

A Fiordland Nemzeti Park a Világörökség része, a dinoszau­ruszok kora óta változatlan és érintetlen ősrengeteg – körül­belül akkora területen, mint Pest és Bács-Kiskun megye együttvéve – és a mai napig vannak felfedezetlen részei. Hatalmas hegyek között kanyargó gyönyörű út vár ránk, ahol a sok szép megálló során jó esélyünk van találkozni a barátsá­gos Kea papagájjal is. A Kea az egyetlen alpesi papagáj a vilá­gon. Milford Soundhoz érkezve egy hajós kirándulást teszünk a fjord teljes hosszában.

18. NAP: TE ANAU – QUEENSTOWN – SYDNEY

A mai napon visszautazunk Queenstownba és tovább repülünk Sydneybe. Sydneyben transzfer a szállodába (2 éj). Séta a városban.

19. NAP: SYDNEY

Egész napos városnézés Sydneyben. A program során érintjük természetesen a világhírű operaházat. A városnézés további látványosságai: Kikötőhíd, Sziklák városnegyed, felhőkarcolók, Parlament, Katedrális. Szállás.

20. NAP: SYDNEY – ÁTSZÁLLÁS

Folytatjuk a városnézést. Igény esetén, fakultatív prog­ram keretében, lehetőség van a Sydney-i Operaházba elláto­gatni. Fakultatív Sydney-i Operaház túra belépő ára: 45 NZD. (A túra 300 lépcsőfokot tartalmaz, lift nincs). Menetrend függvényében transzfer a reptérre és hazaindulás.

21. NAP: ÁTSZÁLLÁS – BUDAPEST

Átszállás után érkezés Budapestre.

Az csomagár a belépőjegyeket és a helyi idegenforgalmi adókat tartalmazza. Fakultatív kirándulások ára összesen: 669 NZD

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Álmaink földje: Új-Zéland, Ausztrál különlegességekkel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron
Tanzániai szafari és nyaralás Zanzibáron
14
NAP

Igazán kellemes kombinációt kínáló utat ajánlunk Önöknek. Tanzánia világhírű nemzeti parkjaiban tett látogatás után Zanzibár fehér homokos tengerpartján, kényelmes hotelünkben pihenhetünk.

2 316 000 Ft-tól
Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica – Panama)
Közép-Amerika természeti kincsei (Costa Rica – Panama)
15
NAP

Costa Rica, mely területének kb 23%-a védett valamilyen formában, az ökoturizmus kedvelt célpontja. Panama a világ egyetlen olyan országa, ahol láthatjuk, amikor a nap felkel a Csendes-óceánon és lenyugszik az Atlanti-óceánon. E két ország együtt igazi kuriózum programot kínál.

2 740 000 Ft-tól
Tűzföld és Patagónia csodái
Tűzföld és Patagónia csodái
15
NAP

Igazi csúcsutazók célterepe. Argentína és Chile lenyűgöző déli csücske, ahol a gleccserek és a vad természet az uralkodók. Hosszabbítási lehetőség a páratlan Atacam sivatag természeti csodáihoz.

2 360 000 Ft-tól
Keresztül Dél-Amerikán
Keresztül Dél-Amerikán
17
NAP

4.8

32 értékelés

Brazília - Argentína - Paraguay - Peru. Een négy ország minden fontos látnivalóját láthatjuk, Rio, Buenos Aires, Iguazu, Machu Picchu, Nazca-vonalak és még megannyi élmény.

2 330 000 Ft-tól
Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago
Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago
12
NAP

A világ legelső nemzeti parkja a Yellowstone, mely olyan természeti csodákat nyújt, amit sehol máshol nem láthatunk. A természeti kincseket jól kiegészíti Chicago kulturális csemegéje.

2 197 000 Ft-tól