Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Június 03 - 05.
279 000 Ft
Augusztus 12 - 14.
289 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Belfast és Dublin legfőbb látnivalói
·  Whiskeyés Guinness sörgyárlátogatás
·  Fakultatív ír zenés vacsoraest

Egy sziget, melyet lakóinak vallása kettéválasztott. MI most mindkét fővárost felkeressük egy rövid, de tartalmas kirándulás során.
Süli Dorottya – A Proko Travel utazási referense

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – BELFAST – DUBLIN

Reggel repülés Budapestről Belfastba. Vonattal megyünk a központi vasútállomásra, ahol egy csomagmegőrzőben elhelyezzük a csomagjainkat. Ezután Belfast megtekintésére indulunk. Fő nevezetességei, Stormont palota, a helyi parlament, az impozáns Városháza, az Operaház és a berlini fal belfasti alteregóját, a Békevonalat, mely még ma is áll, és a katolikus, valamint a protestáns városrészt választja el egymástól. Ezt követően a kikötő felé vesszük az irányt, mely arról is híres, hogy itt épült a Titanic. Városnézésünk után vonatra szállunk, és Dublin felé vesszük az irányt. Elfoglaljuk szállásunkat, majd, egyénileg vacsorázás egy hangulatos pubban.

2. NAP: DUBLIN

Reggeli után az ír főváros kulturális kincseinek felfedezésére indulunk. Először a két legnagyobb protestáns templomot tekintjük meg. Az írek védőszentjéről elnevezett színes, impozáns Szent Patrik székesegyház a Gulliver utazásai című regény írójának, Johnathan Swiftnek is a nyughelye. A másik híres templom a Krisztus Katedrális, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi viking kápolna helyére. Nem messze található innen a dublini vár, melyet szintén lencsevégre kaphatunk. Nincs igazi ír program a híres nedű, a whiskey nélkül. Az Old Jameson Whiskey lepárló múzeumban megismerkedünk az élet vízének is nevezett nemes ital történetével, gyártási folyamatával és meg is ízlelhetjük több változatban is. Később a több mint százéves Guinness sörgyárnál folytatjuk kirándulásunk. Az eredetileg erjesztő üzemként és raktárként használt épület, ma a Guinness történetét bemutató múzeum. A nap során tömegközlekedést fogunk igénybe venni. Este részt vehetünk egy vacsorával egybekötött ír zenés esten, egy hangulatos pubban.

3. NAP: DUBLIN – BUDAPEST

Megreggelizünk majd a Trinity Collage épületét keressük fel mely az ország legrégibb egyeteme. A régi könyvtár, ahol az ősi kódexek találhatóak, sajnos renoválás miatt zárva lesz az idei évben. Következő állomásunk az elegáns Merrion tér, ahol építészeti remekek és színes boltíves kapuk találhatók. Délután visszamegyünk a hotelbe, felvesszük a csomagokat majd tömegközlekedéssel a repülőtérre megyünk. Az esti órákban hazaindulunk Budapestre, késő este érkezés.

LátnivalóBelépődíj
Dublin - Szent Patrik katedrális9 €
Dublin - Krisztus Katedrális10 €
Dublin - Old Jameson Whiskeylepárló múzeum25 €
Dublin - Guinness Lepárló26 €
Dublin tömegközlekedés (72 óra)16 €
Ír zenés est vacsorával46 €
Helyi és idegenforgalmi adók0 €

Belépők ára: kb.: 132 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Egy sziget két főváros úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Az ír sziget meghódítása
Az ír sziget meghódítása
8
NAP

4.7

32 értékelés

Nyugatról-keletre végigjárjuk az egész szigetet, miközben meglátogatjuk a legfontosabb látnivalókat, és kóstolhatunk whiskey-t és sört is.

789 000 Ft-tól