Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
November 04 - 08. 394 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Március 23 - 27. Ár szeptember közepétől Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Fakultatív jeep safari a homokdűnék közt
·  Dubai és Abu Dhabi legszebb látnivalói
·  Vásárlás a fűszerpiacon és az arany szukban

"Dubai egy épített csodavilág, ahol naponta bújnak ki új látványosságok a sivatag homokjából. Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de egyszer látni kell!"
Csorba Klára – Kiutaztatási csoportvezető

Tekintse meg az úttal kapcsolatos blogbejegyzéseinket is!

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + 3 vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (3)
  • Hasonló utak

1. NAP: MAGYARORSZÁG – DUBAI

Elutazás Budapestről, a repülőgép menetrendjének megfelelően érkezés Dubaiba az esti órákban. Transzfer a reptérről a szállo­dába. Elfoglaljuk szállásunkat (4 éj), majd vacsora.

2. NAP: DUBAI

Reggeli után városnézés Dubaiban. Kirándulásunk első megálló­helye a Marina városrészben a csatorna partja, a világhírű csavart toronnyal szemben (Infinity Tower). Ezt követően a híres Pálma-szigetre buszozunk, ahol láthatjuk az Atlantis The Palm szállodát is. Majd egy kicsit hosszabb megálló következik a Souk Madinat Jumeirah-ban, amit az útikönyvek „Dubai Velencéje”-ként emle­getnek. Ezt követően a híres Burj Al Arab szállodánál állunk meg fotózni. A 7*-ra minősített szuperszálloda a mai napig Dubai leg­fontosabb reklámarca és leglátogatottabb célpontja, a hatalmas vitorlát formázó épület méltán uralja a mellette elterülő partsza­kaszt. Ezután a régi városrész felé vesszük az irányt, amikor lehe­tőség lesz megtekinteni a Jumeirah mecsetet, Dubai legnagyobb és leghíresebb mecsetét. A régi városrészben megállunk az Al Fahidi erődnél, amelyben ma Nemzeti Múzeum működik, és itt betekintést nyerhetünk a város történetébe, kialakulásába, fej­lődésébe. A kirándulást a Textil piacon (Mina Bazaar) folytatjuk, majd a híres vízitaxival átkelünk a Creek-en és meglátogatjuk a Fűszerpiacot és Aranypiacot. A piacokon lesz lehetőség néze­lődni és vásárolni. Programunk végén a világ legnagyobb bevá­sárlóközpontjába, a Dubai Mall-ba látogatunk el, ahonnan fel lehet menni a világ legmagasabb épületébe, a Burj Khalifa-ba. A felhőkarcoló azzal a nem titkolt céllal épült, hogy szemléltesse Dubai fantasztikus gazdasági és technológia erejét. Aki előzete­sen (megrendeléskor) jelzi igényét, annak előre rendelünk jegyet (70 USD/fő), amivel a 124–125. emeleten csodálhatják meg a panorámát. Azok, akik nem mennek fel a toronyba, a Dubai Mallban tudnak ez idő alatt nézelődni és vásárolni. A Dubai Mall-ban található a világ egyik legnagyobb tengeri akváriuma, amely a bevásárló központ folyosójáról is megtekinthető ingyenesen. Szintén a Dubai Mall-ban található világ legnagyobb zenére táncoló szökőkútja, amelyet a kora esti órákban tekintünk meg, majd visszatérünk szállásunkra. Vacsora.

3. NAP: DUBAI – FAKULTATÍV SIVATAGI SZAFARI

Reggeli után félnapos szabadprogram. Lehetőség lesz a szál­lodai medencénél pihenni, vagy kisétálni a közeli strandra. Aki szeretne, egyénileg bemehet a város nevezetességeihez, bevásárlóközpontjaihoz nézelődni, vásárolni. Délután fakulta­tív programlehetőség: Sivatagi szafari. A terepjáróval a dűnék között haladva megcsodálhatjuk a sivatag szépségét és tesz­telhetjük sofőrünk vezetői képességét, majd egy sivatagi táborba érkezünk, ahol lehetőség van a helyi hagyományok­kal és kultúrával megismerkedni. Este az oázisban megnézzük a gyönyörű naplementét, majd egy zenés, táncos, hastáncos és dervis bemutatóval egybekötött BBQ vacsorán veszünk részt. Fakultatív sivatagi jeep túra programmal, vacsorá­val: 25.000,- Ft. A programot követően visszatérés a szál­lásunkra. Aki nem vesz részt a fakultatív programon, annak továbbra is szabadprogram Dubaiban és egyénileg vacsora.

4. NAP: DUBAI – AL AIN – DUBAI

Reggelit követően egy egésznapos izgalmas fakultatív kirándu­lást kínálunk Önöknek Al Ain városába. A program során megátogatjuk a Sheikh Zayed palotamúzeumot, az Al Ain erődöt és oázist, valamint Al Ain Nemzeti Múzeumot. Innen a Bawadi hotelbe megyünk, ahol büféebéddel várják a csoportot. Ebéd után  megtekintjük a tevepiacot, végezetül pedig fotózhatunk a Jebel Hafeet hegynél, ami egy kopár gyönyörű sziklás 1.200 m magas hegycsúcs az ománi határon, a tetején lévő kilátóhoz egy szerpen­tinút visz fel. Fakultatív kirándulás: 33.000,- Ft. Aki nem jön Al Ainba annak ezen a napon is szabadprogram, fürdési lehe­tőség, pihenés vagy vásárlás Dubaiban (közlekedés egyénileg). Este vacsora már Dubaiban, az egész csoportnak, a Creek folyón, egy tipikus arab hajón (Dhow Cruise). A hajó lassan haladva szinte a teljes várost érintve halad a folyón. Vacsora közben és utána lesz lehetőség a kivilágított városban gyönyörködni, fényképezni. Programunk után visszavisznek mindenkit a szállodába.

5. NAP: ABU DHABI – BUDAPEST

Reggeli után kicsekkolunk a szállodából és már csomagok­kal együtt az Emirátusok fővárosába, Abu Dhabiba látogatunk. A várost arab ékkőként is ismernek. Első megállónk és fotószü­netünk a Louvre Abu Dhabi múzeum előtt lesz. Ezt követően bemegyünk az Emirates Palace-ba, ami Abu Dhabi első és leg­szebb luxusszállodája, márvány és gránit palota, 24 karátos szín­aranydíszítéssel. Új látványossággal bővült Abu Dhabi nemrégen, megnyitották a Quasr Al Watan elnöki palotát, melyet mi is fel­keresünk. A látogatók betekintést nyernek az emirátus kormány­zásába és kultúrájába a palota kiállításain keresztül. Programunk végén a Sheikh Zayed Nagymecsethez megyünk, mely a világ 8. legnagyobb és az Emirátusok legnagyobb mecsete. Ez léleg­zetelállító és kihagyhatatlan élmény, hatalmas márvány épü­lete mindenkit elkápráztat. A mecsetet előírt útvonalon tudjuk bejárni, ezt követően a látogatóközpontban lesz lehetőség étkezésre, szuvenír vásárlásra. A kora esti órákban, a repülőgép menetrendjének függvényében indulás a reptérre, és hazauta­zás. Várhatóan éjfél körül érkezés Budapestre.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

LátnivalóBelépődíj
Burj Khalifa 124. emelet70 USD

Belépők ára: kb.: 70 USD.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.


Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Galántai Ferenc
Baja
2018.06.11

Kifogástalan, csodálatos program volt kiváló szervezéssel. Korrekt idegenvezetést kaptunk, és kiváló volt az utaskísérőnk is. Örök élményt kaptunk!

  • 5.0
Szudoczki Balázs
Gara
2018.05.24

Nagyon tetszett a program! Nagyon figyelmes idegenvezetőnk volt. Kényelmesen utaztunk, a busz légkondicionált volt. Gyönyörű volt a szállás is!

  • 5.0
Szabó Gábor
Győrszemere
2017.09.22

Tartalmas, sok látnivaló, jól szervezettség jellemezte ezt a körutazást. Csodálatos élmény volt számunkra, melyre szívesen emlékezünk vissza. Üdvözlettel: Szabóék

  • 5.0
Kinyomtatom a programot
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai! úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Marokkó mesés kincsei
Marrakes - Casablanca - Fes - Rabat
Március 23. 5 nap Ár: szeptember közepén

Utazások hasonló árban

Látogatás a Szentföldre
Jeruzsálem - Tel Aviv - Betlehem - Fürdés a Holt-tengerben
Október 08. 5 nap 399 000 Ft
Április 08. 5 nap Ár szeptember közepétől
A Pireneusok két oldala
Pamplona - Barcelona - Lourdes - Pireneusokban túrázás
Május 28. 7 nap 427 000 Ft
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger
Június 23. 8 nap 408 000 Ft
Szentpétervár - Moszkva
Városnézés - Petrodvorec - Téli Palota - Carszkoje Szelo
Augusztus 09. 8 nap 326 000 Ft
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger
Június 22. 10 nap 329 500 Ft