Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Március 02 - 08.
510 000 Ft
Április 17 - 23.
510 000 Ft
Október 19 - 25.
529 000 Ft
November 03 - 09.
549 000 Ft
Az út áttekintése

·  Dubai és Abu Dhabi legszebb látnivalói
·  Kirándulás a félsziget belsejébe, Al Ainba
·  Vacsorás panorámahajózás, sivatagi szafari
·  Új és ó: a világ legmagasabb épülete és fűszerpiac

Dubai egy épített csodavilág, ahol naponta bújnak ki új látványosságok a sivatag homokjából. Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de egyszer látni kell!
Csorba Klára – A Proko Travel kiutaztatási csoportvezetője


Szakértői blogot az úthoz: itt találja!

Utasaink véleménye

4.9

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + 1 vacsora
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (32)

0. NAP: BUDAPEST – DUBAI

Várhatóan az esti órákban elutazás Budapestről Dubaiba. Éjszaka a repülőn.

1. NAP: DUBAI

Érkezés Dubaiba a reggeli órákban, transzfer a Marina Byblos ****-os szállodába (5 éj). Érkezésünket követően csomagjainkat elhelyezzük a csomagszobába, és a szobák elfoglalásáig szaba­didő lesz. Ezen szabadidő alatt használhatjuk a szálloda közösségi tereit, köztük a hatalmas szálloda tetején lévő medencét a napo­zóágyakkal, a pool bárral, de a 10 perc sétára lévő tengerpartra, vagy a nemrég átadott, alig pár száz méterre lévő Ain Dubai óriás­kerékhez is elmehetünk, mely a világ legnagyobb ilyen építménye. Aki szeretne, a szálloda közelében lévő hatalmas bevásárlóköz­pontban is nézelődhet, vásárolhat, étkezhet. Kora délután, vár­hatóan 14:30 körül elfoglalhatjuk szobáinkat, ahol folytathatjuk a pihenést, de aki aktív élményre vágyik, a közeli Madame Tussauds panoptikumot is felkeresheti. Este a közeli Marina csatornáin egy vacsorával egybekötött hajókázáson veszünk részt. A vacsora elfo­gyasztása közben megcsodálhatjuk a kivilágított felhőkarcolókat. A program után visszatérünk a szállodába.

2. NAP: DUBAI

Reggeli után városnézés Dubaiban. Kirándulásunk első meg­állóhelye a csatorna partja, a Marina városrészben, a világhírű csavart toronnyal (Infinity Tower) szemben lesz. Ezt követően a híres Pálma-szigetre buszozunk, ahol láthatjuk az Atlantis The Palm szállodát és az érdekesen kialakított apartmanokat. Mivel magánterület, ezért a buszból kiszállni csak egy meghatározott helyen lehet. Tovább haladva egy kicsit hosszabb megálló követ­kezik a Souk Madinat Jumeirah-ban, amit az útikönyvek „Dubai Velencéje”-ként emlegetnek. Itt szabadprogram, emléktárgyak vásárlási lehetősége. Ezt követően a híres Burj Al Arab szállodá­nál állunk meg fotózni. A 7*-ra minősített szuperszálloda a mai napig Dubai legfontosabb reklámarca és egyik leglátogatottabb célpontja. A hatalmas vitorlát formázó épület méltán uralja a mellette elterülő partszakaszt. Ezután a régi városrész felé vesszük az irányt, ahol megtekinthetjük a Jumeirah mecsetet, Dubai legnagyobb és leghíresebb mecsetét. A kirándulást a Textilpiacon (Mina Bazaar) folytatjuk, majd a híres vízitaxival átkelünk a Creeken, hogy meglátogassuk a Fűszerpiacot és az Aranypiacot. Itt kedvező áron vásárolhatunk, vagy csak gyönyörködhetünk a gazdag kínálatban. A délután második felében, a több mint fél millió négyzetméteres területével, a világ 2. legnagyobb bevá­sárlóközpontjába, a Dubai Mallba látogatunk el, ahonnan fel lehet menni a világ legmagasabb építményébe, a Burj Khalifába. A felhőkarcoló azzal a nem titkolt céllal épült, hogy szemléltesse Dubai fantasztikus gazdasági és technológia erejét. Aki előzete­sen (megrendeléskor) jelzi igényét, annak előre rendelünk jegyet (75 USD/fő), amivel a 124. és a 125. emeleten csodálható meg a panoráma. Azok, akik nem mennek fel a toronyba, ezalatt a Dubai Mallban tölthetik el idejüket. Érdekesség, hogy itt talál­ható a világ egyik legnagyobb tengeri akváriuma, amely részben a bevásárlóközpont folyosójáról is megtekinthető, ingyenesen. A Dubai Mall előtt van a világ legnagyobb zenére „táncoló” szökő­kútja, amelynek műsorát a kora esti órákban mi is megtekintünk. Érdekes belegondolni, hogy ezt a különleges vízijátékot egy vala­mikori homoksivatagban hozták létre. A program végén a busz visszavisz bennünket a hotelbe, ahol fakultatív vacsora.

3. NAP: ABU DHABI KIRÁNDULÁS

Reggeli után az Egyesült Arab Emirátusok fővárosába, Abu Dhabiba látogatunk el egy fakultatív kirándulás kereté­ben. A várost az arab ékkőként is emlegetik. Első megállónk a Sheikh Zayed Nagymecset lesz, mely a világ 8. legnagyobb és az Emirátusok legnagyobb mecsete. A hatalmas márvány épü­let mindenkit elkápráztat, lélegzetelállító és kihagyhatatlan élmény. A mecsetet előírt útvonalon tudjuk bejárni, ezt köve­tően a látogatóközpontban lehetőségünk lesz szuvenír vásárlá­sára. Folytatva programunkat az Emirates Palace-hoz megyünk, ami Abu Dhabi elsőszámú és legszebb luxusszállodája, márvány és gránit palota, 24 karátos színarany díszítéssel. Nemrégen új látványossággal bővült a város, megnyitották a Quasr Al Watan elnöki palotát, melyet mi is felkeresünk. A látogatók betekintést nyernek a palota kiállításain keresztül az emirátus kormányzási rendszerébe és kultúrájába. Programunk végén fotószünetre megállunk a Louvre Abu Dhabi múzeum előtt. Kora esti órákban érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív vacsora a hotelben. Fakultatív Abu Dhabi kirándulás: 140 USD (fizetés a helyszínen a csoportkísérőnek).

4. NAP: AL AIN KIRÁNDULÁS

Reggelit követően egésznapos izgalmas fakultatív kirándu­lást kínálunk Al Ain városába. A program során meglátogatjuk a Sheikh Zayed Palotamúzeumot, az Al Ain erődöt és pálma­parkot, valamint az Al Ain Nemzeti Múzeumot. Innen a Bawadi Hotelbe megyünk, ahol büféebéddel várják a csoportot. Ebéd után megtekintjük a tevepiacot, végezetül pedig fotózha­tunk a Jebel Hafeet hegynél, amely egy kopár, gyönyörű, szik­lás, 1.200 m magas hegycsúcs az ománi határon. A tetején lévő kilátóhoz egy szerpentinút visz fel. Aki nem jön Al Ainba, annak ezen a napon szabadprogram, fürdési lehetőség, pihenés vagy vásárlás Dubaiban (közlekedés egyénileg). Fakultatív Al Ain kirándulás: 38.000,- Ft.

5. NAP: DUBAI – FAKULTATÍV SIVATAGI SZAFARI

Reggeli után félnapos szabadprogram. Lehet pihenni a szál­lodai medencénél vagy a sétatávolságban lévő közeli tenger­parti strandon. Aki szeretne, egyénileg (metróval vagy taxival) bemehet a város nevezetességeihez, bevásárlóközpontjaihoz nézelődni, vásárolni. Délután fakultatív programlehetőség: sivatagi szafari. A terepjárókkal a dűnék között haladva meg­csodálhatjuk a sivatag szépségét, és tesztelhetjük sofőrünk vezetői képességét. Ezután egy sivatagi táborba érkezünk, ahol megismerkedhetünk a helyi hagyományokkal és kultú­rával. Este az oázisban megnézzük a gyönyörű naplementét, majd egy zenés, hastáncos és dervis bemutatóval egybekötött BBQ vacsorán veszünk részt. Fakultatív sivatagi jeep túra programmal, vacsorával: 33.000,- Ft. A programot köve­tően visszatérünk a szállásunkra. Aki nem vesz részt a fakulta­tív kiránduláson, annak továbbra is szabadprogram Dubaiban és egyénileg vacsora.

6. NAP: DUBAI – BUDAPEST

Reggelit követően szabadprogram. Délig kijelentkezünk a szo­bánkból, csomagjainkat elhelyezzük a csomagszobába, így szabadon tölthetjük el a reptéri transzferig az időt. „Metróval” (mely Dubajban igen látványos magasvasútként működik) a Dubai Frame-hez is elmehetünk, melynek keskeny képkeret­szerű alakja igazi mérnöki bravúr. A szabadidő alatt kényel­mesen meg is ebédelhetünk, mielőtt kiindulnánk a reptérre és hazautaznánk Budapestre. Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés vár­hatóan a késő esti órákban.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

LátnivalóBelépődíj
Burj Khalifa 124. emelet75 $
Helyi és idegenforgalmi adók75 EAE

Belépők ára: kb.: 75 $ + 75 EAE; + 140 $ fakultatív kirándulás


Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Továbbá vegyék figyelembe, hogy az egyesült arab emirátusoki dirham ún. nem konvertibilis pénznem, azaz itthon nem váltható, nem is lehet kihozni az országból. Amerikai dollárt érdemes vinni, és ott annyit váltani, amit el is költenek.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Kopócsi Ádám
Győr
2023.11.20

Az egész utazás fantasztikus volt. Az ország több részén jártunk. Idegenvezetőnk kedves, segítőkész. Kényelmes hotel, közel a tengerpart. Mindig kényelmes buszokkal közlekedtünk. Nagyon barátságos, szimpatikus ország.

 • 5.0
BENKE MÁRTON, KELEMEN DÓRA
Kecskemét
2023.11.01

Színes, dús, tartalmas programok. Szuperül felkészült, segítőkész, kedves idegenvezetés. :) ♡ Tiszta autóbusz. Intelligens, korrekt buszvezetők. Tiszta, komfortos szállás, kedves személyzettel. Az étkezés során is minden teljesen rendben volt. Köszönünk mindent, nagyon jól éreztük magunkat.

 • 5.0
Lengyelné Berecz Enikő
Vámospércs
2023.10.30

Dorottya igazán kedves, előzékeny vezető, mindenre maximálisan odafigyel, nagyon kellemes volt, mint csoportvezető. Nagyon örültünk a nagyvonalú ingyenes reptéri parkolásnak.

 • 4.8
PATAKI ÁGNES, MATOS RÓBERT
Dunaújváros
2023.10.29

Kiváló

 • 5.0
Trombitás Ildikó, Láng Lajos
Gyöngyös
2023.10.28

Hihetetlen szép dolgokat láttunk. Az idegenvezetés maximális, nagyon tájékozott, kedves. Az autóbusz kényelmes, biztonságos, a vezetők is ügyesek voltak, nem volt probléma. A szálláson nekünk megfelelő volt minden, a reggeli kicsit lehetett volna változatosabb, de így is megoldottuk.

 • 4.5
Sipos Antal Árpád, Siposné Kelemen Ildikó
Budapest
2023.05.29

Változatos, az ország több részét bejártuk. Az idegenvezető sok érdekes információt adott, mindig biztosított szabadidőt, jól szervezte a programokat. A nagy busz kényelmes volt, a kicsi szűkös, de az idegenvezető biztosított kényelmes helyeket. A sivatagi túrán nagyon jó volt a vezető. A szállásnak nagyon jó elhelyezkedése van, közel a tengerpart is és tágas a szoba. Kedves a személyzet, van medence. Ízletes helyi ételek is voltak a kontinentális mellett. Márk László csoportkísérő nagyon segítőkész volt, a felmerült problémákat segített megoldani.

 • 5.0
Saropoulos család
Makó
2023.05.21

Meg voltunk elégedve, minden főbb nevezetességet megmutattak. Az idegenvezetők szuperek voltak és köszönjük, hogy odafigyeltek és segítettek az allergiás utasoknak. Az autóbusz kényelmes, tiszta, a sofőrök kedvesek, segítőkészek. A szállás nagyon jó helyen helyezkedett el, az étkezés változatos volt. Mindennel elégedettek voltunk, csak az első nap beszállástól a hotel elfoglalásáig volt nagyon kellemetlen a 6 óra várakozás.

 • 5.0
Erdős Tamás Andorné
Apostag
2023.05.01

Érdekes volt. Az idegenvezetés széleskörű, segítőkészek mindketten. Az autóbusz jó, a vezető kiváló, a szállás és az étkezés is jó.

 • 5.0
Borsos Tamás és neje
Budapest
2023.04.26

Minden 5/5 pont.

 • 5.0
Dr. Gizur Tibor László és Sebők Zsuzsanna
Budapest
2023.03.22

Szíjártó Gabi szuper volt, változatos és kiváló idegenvezető.

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Baszkföldi látványosságok
Baszkföldi látványosságok
5
NAP

Kényelmes csillagtúra Észak-Spanyolország egyik legizgalmasabb és talán legkevésbé ismert vidékén, Baszkföldön.

509 000 Ft-tól
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos
Látványosságok az Egyenlítő mentén és Galapagos
11
NAP

4.9

16 értékelés

Ecuador látványosságai után a kuriózum Galapagos-szigetek természeti csodája. Hosszabbítási lehetőség Kolumbiába, mely egy újabb külön világ.

2 080 000 Ft-tól
Ázsia gyöngyszemei
Ázsia gyöngyszemei
12
NAP

Ez az utazás egy igazi délkelet-ázsiai koktél, a "legfinomabb" összetevőkkel. A maláj főváros, Kuala Lumpur felhőkarcolói után jól esik a pihenés a legismertebb indonéz szigeten, Balin. Teraszos rizsföldek, hindu szentélyek, simogató óceán és mindenhol mosolygó emberek. Kirándulásunkat Szingapúr ultramodern városállamában fejezzük be.

1 545 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából
Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából
5
NAP

Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, partjainak hossza közel 2.000 km. Lakói évszázadok óta halászatból és pásztorkodásból élnek. Saját nyelvet is beszélnek, így nem véletlenül lett kedvelt, izgalmas úticél. Repülős utazásunk végig egy helyen lakik, így kényelmesen vehetünk részt akár hajókiránduláson, akár szárd lakomán.

399 000 Ft-tól
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
12
NAP

4.9

43 értékelés

Több országon keresztüli utazás és Világörökségek sora után következhet a jól megérdemelt nyaralás a spanyol tengerpart egyik legnépszerűbb városában.

499 000 Ft-tól
Az Oszmán Birodalom öröksége
Az Oszmán Birodalom öröksége
9
NAP

Új programunkban 4 országot is bejárunk, a Kelet-Balkán igazi gyöngyszemeit látogatjuk meg. Ebbe a tartalmas 9 napba még a tengerparti napozás, fürdőzés is belefér.

409 000 Ft-tól
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
11
NAP

4.7

30 értékelés

A norvég fjordok csodás világa mellett 3 skandináv fővárosba is elkalauzoljuk Önöket. Hajózunk a fjordokban és kompolunk a kontinens és a skandináv-félsziget között. Repülős csatlakozási lehetőség!

589 000 Ft-tól
Párizstól Bordeaux-ig
Párizstól Bordeaux-ig
7
NAP

4.6

13 értékelés

Új, repülős programunk Párizs után a Loire menti kastélyok világába kalauzol bennünket. Innen utunkat nyugat felé folytatjuk, Angers, Nantes, La Rochelle, Cognac, Bordeaux. Nagyon színes a kínálat: Párizs, kastélyok, konyak, bordeaux-i bor.

559 000 Ft-tól