Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Április 01 - 05. 238 000 Ft + rep. Repülővel Nem foglalható
November 04 - 08. Ár: január végén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Modern felhőkarcolók és mecsetek
·  Fakultatív jeep safari a homokdűnék közt
·  Abu Dhabi csodás mecsete és mesés paloták
·  Vásárlás a fűszerpiacon és az arany szukban

"Dubai egy épített csodavilág, ahol naponta bújnak ki új látványosságok a sivatag homokjából. Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de egyszer látni kell!"
Csorba Klára – Kiutaztatási csoportvezető

Tekintse meg az úttal kapcsolatos blogbejegyzéseinket is!

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + 3 vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (3)
  • Hasonló utak

1. NAP: MAGYARORSZÁG – DUBAI

Elutazás Budapestről, a repülőgép menetrendjének megfe­lelően érkezés Dubaiba az esti órákban. Transzfer a reptérről a szállodába. Elfoglaljuk szállásunkat (4 éj), majd vacsora.

2. NAP: DUBAI

Reggeli után városnézés Dubaiban. Kirándulásunk első megál­lóhelye a Marina városrészben a csatorna partja, a világhírű csa­vart toronnyal szemben (Infinity Tower). Ezt követően a híres Pálma-szigetet keressük fel, ahol láthatjuk az Atlantis The Palm szállodát is. Majd egy kicsit hosszabb megálló következik a Souk Madinat Jumeirah-ban, amit az útikönyvek „Dubai Velencéje”- ként emlegetnek. Ezt követően a híres Burj Al Arab szállodá­nál állunk meg fotózni. A 7*-ra minősített szuperszálloda a mai napig Dubai legfontosabb reklámarca és leglátogatottabb cél­pontja, a hatalmas vitorlát formázó épület méltán uralja a mel­lette elterülő partszakaszt. Ezután a régi városrész felé vesszük az irányt, amikor lehetőség lesz megtekinteni a Jumeirah mecsetet, Dubai legnagyobb és leghíresebb mecsetét. A régi városrészben megállunk az Al Fahidi erőműnél, amiben ma Nemzeti Múzeum működik, és ahol betekintést nyerhetünk a város történetébe, kialakulásába, fejlődésébe. A kirándulást a Textil piacon (Mina Bazaar) folytatjuk, majd a híres vízitaxival átkelünk a Creek-en és meglátogatjuk a Fűszerpiacot és Aranypiacot. A piacokon lesz lehetőség nézelődni és vásárolni. Programunk végén a világ leg­nagyobb bevásárlóközpontjába, a Dubai Mall-ba látogatunk el, ahonnan fel lehet menni a világ legmagasabb épületébe, a Burj Khalifa-ba. A toronyház azzal a nem titkolt céllal épült, hogy szemléltesse Dubai fantasztikus gazdasági és technológiai erejét. Aki előzetesen (megrendeléskor) jelzi igényét, annak előre ren­delünk jegyet (63 USD/fő), amivel a 124 –125. emeleten csodál­hatják meg a panorámát. Azok, akik nem mennek fel a toronyba, a Dubai Mallban tudnak ez idő alatt nézelődni és vásárolni. A Dubai Mall-ban található a világ egyik legnagyobb tengeri akváriuma, amely a bevásárló központ folyosójáról is megtekint­hető ingyenesen. Szintén a Dubai Mall-ban található világ leg­nagyobb zenére táncoló szökőkútja, amelyet a kora esti órákban tekintünk meg, majd visszatérünk szállásunkra. Vacsora.

3. NAP: DUBAI – FAKULTATÍV SIVATAGI SZAFARI

Reggeli után félnapos szabadprogram. Lehetőség lesz a szál­lodai medencénél pihenni, vagy kisétálni a közeli strandra. Aki szeretne, egyénileg bemehet a város nevezetességeihez, bevásárlóközpontjaihoz nézelődni, vásárolni. Délután fakulta­tív programlehetőség: Sivatagi szafari. A terepjáróval a dűnék között haladva megcsodálhatjuk a sivatag szépségét és tesz­telhetjük sofőrünk vezetői képességét, majd egy sivatagi táborba érkezünk, ahol lehetőség van a helyi hagyományok­kal és kultúrával megismerkedni. Este az oázisban megnézzük a gyönyörű naplementét, majd egy zenés, táncos, hastáncos és dervis bemutatóval egybekötött BBQ vacsorán veszünk részt. Fakultatív sivatagi jeep túra programmal, vacsorá­val: 25.000,- Ft. A programot követően visszatérés a szál­lásunkra. Aki nem vesz részt a fakultatív programon, annak továbbra is szabadprogram Dubaiban és egyénileg vacsora.

4. NAP: DUBAI – AL AIN – DUBAI

Reggelit követően egy egésznapos izgalmas fakultatív kirándu­lást kínálunk Önöknek Al Ain városába. A program során meg­látogatjuk a Sheikh Zayed palotamúzeumot, az Al Ain erődöt és oázist, valamint Al Ain Nemzeti Múzeumot. Innen a Bawadi hotelbe megyünk, ahol büféebéddel várják a csoportot. Ebéd után megtekintjük a tevepiacot, végezetül pedig fotózhatunk a Jebel Hafeet hegynél, ami egy kopár gyönyörű sziklás 1.200 m magas hegycsúcs az ománi határon, a tetején lévő kilátóhoz egy szerpen­tinút visz fel. Fakultatív kirándulás: 33.000,- Ft. Aki nem jön Al Ainba annak ezen a napon is szabadprogram, fürdési lehe­tőség, pihenés vagy vásárlás Dubaiban (közlekedés egyénileg). Este vacsora már Dubaiban, az egész csoportnak, a Creek folyón, egy tipikus arab hajón (Dhow Cruise). A hajó lassan haladva szinte a teljes várost érintve halad a folyón. Vacsora közben és utána lesz lehetőség a kivilágított városban gyönyörködni, fényképezni. Programunk után visszavisznek mindenkit a szállodába.

5. NAP: ABU DHABI – DUBAI – BUDAPEST

Reggeli után kicsekkolunk a szállodából és már csomagok­kal együtt az Emirátusok fővárosába, Abu Dhabiba látogatunk. A várost arab ékkőként is ismernek. Első megállónk és fotószünetünk a Louvre Abu Dhabi múzeum előtt lesz. Ezt követően bemegyünk az Emirates Palace-ba, ami Abu Dhabi első és leg­szebb luxusszállodája, márvány és gránit palota 24 karátos szín­aranydíszítéssel. Új látványossággal bővült Abu Dhabi nemrégen, megnyitották a Quasr Al Watan elnöki palotát, ahová mi is ellá­togatunk. A látogatók betekintést nyernek az emirátus kormány­zásába és kultúrájába a palota kiállításain keresztül. Programunk végén a Sheikh Zayed Nagymecsethez megyünk, mely a világ 8. legnagyobb és az emirátusok legnagyobb mecsete. Ez lélegzetel­állító és kihagyhatatlan élmény, hatalmas márvány épülete min­denkit elkápráztat. A mecsetet szigorú útvonalon tudjuk bejárni, majd a látogatóközpontban lesz lehetőség étkezésre, szuvenír vásárlásra. A kora esti órákban, a repülőgép menetrendjének függvényében indulás a reptérre, és hazautazás. Várhatóan éjfél után nem sokkal érkezés Budapestre.

 

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.2020 nyári-őszi program:1. NAP: MAGYARORSZÁG – DUBAI

Elutazás Budapestről, a repülőgép menetrendjének megfelelően érkezés Dubaiba az esti órákban. Transzfer a reptérről a szállodába. Elfoglaljuk szállásunkat (4 éj), majd vacsora.

2. NAP: DUBAI

Reggeli után városnézés Dubaiban. Kirándulásunk első megállóhelye a Marina városrészben a csatorna partja, a világhírű csavart toronnyal szemben (Infinity Tower). Ezt követően a híres Pálma-szigetet keressük fel, ahol láthatjuk az Atlantis The Palm szállodát is. Majd egy kicsit hosszabb megálló következik a Souk Madinat Jumeirah-ban, amit az útikönyvek „Dubai Velencéje”-ként emlegetnek. Ezt követően a híres Burj Al Arab szállodánál állunk meg fotózni. A 7*-ra minősített szuperszálloda a mai napig Dubai legfontosabb reklámarca és leglátogatottabb célpontja, a hatalmas vitorlát formázó épület méltán uralja a mellette elterülő partszakaszt. Ezután a régi városrész felé vesszük az irányt, amikor lehetőség lesz megtekinteni a Jumeirah mecsetet, Dubai legnagyobb és leghíresebb mecsetét. A régi városrészben megállunk az Al Fahidi erőműnél, amiben ma Nemzeti Múzeum működik, és ahol betekintést nyerhetünk a város történetében, kialakulásába, fejlődésébe. A kirándulást a Textil piacon (Mina Bazaar) folytatjuk, majd a híres vízitaxival átkelünk a Creek-en és meglátogatjuk a Fűszerpiacot és Aranypiacot. A piacokon lesz lehetőség nézelődni és vásárolni. Programunk végén a világ legnagyobb bevásárlóközpontjába, a Dubai Mall-ba látogatunk el, ahonnan fel lehet menni a világ legmagasabb épületébe, a Burj Khalifa-ba. A toronyház azzal a nem titkolt céllal épült, hogy szemléltesse Dubai fantasztikus gazdasági és technológia erejét. Aki előzetesen (megrendeléskor) jelzi igényét, annak előre rendelünk jegyet (63 USD/fő), amivel a 124 - 125. emeleten csodálhatják meg a panorámát. Azok, akik nem mennek fel a toronyba, a Dubai Mallban tudnak ez idő alatt nézelődni és vásárolni. A Dubai Mall-ban található a világ egyik legnagyobb tengeri akváriuma, amely a bevásárló központ folyosójáról is megtekinthető ingyenesen. Szintén a Dubai Mall-ban található világ legnagyobb zenére táncoló szökőkútja, amelyet a kora esti órákban tekintünk meg, majd visszatérünk szállásunkra. Vacsora.

3. NAP: DUBAI – FAKULTATÍV SIVATAGI SZAFARI

Reggeli után félnapos szabadprogram. Lehetőség lesz a szállodai medencénél pihenni, vagy kisétálni a közeli strandra. Aki szeretne, egyénileg bemehet a város nevezetességeihez, bevásárlóközpontjaihoz nézelődni, vásárolni.

Délután fakultatív programlehetőség: Sivatagi szafari. A terepjáróval a dűnék között haladva megcsodálhatjuk a sivatag szépségét és tesztelhetjük sofőrünk vezetői képességét, majd egy sivatagi táborba érkezünk, ahol lehetőség van a helyi hagyományokkal és kultúrával megismerkedni. Este az oázisban megnézzük a gyönyörű naplementét, majd egy zenés, táncos, hastáncos és dervis bemutatóval egybekötött BBQ vacsorán veszünk részt. Fakultatív sivatagi jeep túra programmal, vacsorával: 25.000,- FtA programot követően visszatérés a szállásunkra. Aki nem vesz részt a fakultatív programon, annak továbbra is szabadprogram Dubaiban és egyénileg vacsora.

4. NAP: DUBAI – EXPO 2020

Reggelit követően két lehetőségből választhatnak utasaink. Vagy maradnak a szállodában és ott pihennek, illetve a közeli tengerparton napoznak, fürdenek, vagy fakultatív lehetőségként megtekintik a grandiózus Expo 2020 Világkiállítást. Az egész napos programra privát busszal megyünk, és a program a belépőt is tartalmazni fogja. Mindenképpen előre kell jelezni a részvételi szándékot. A Makovecz stílusú magyar pavilonban a tervek szerint 2 millió látogatóra számítanak, az eseményen. Fakultatív EXPO látogatás belépővel:……………………..Ft. (Ha valaki több napon keresztül szeretné megtekinteni a kiállítást, akkor kérjük, vegye fel a kapcsolatot irodánkkal). Este vacsora az egész csoportnak, a Creek folyón, egy tipikus arab hajón (Dhow Cruise). A hajó lassan haladva szinte a teljes várost érintve halad a folyón. Vacsora közben és utána lesz lehetőség a kivilágított városban gyönyörködni, fényképezni. Programunk után visszavisznek mindenkit a szállodába.

5. NAP: ABU DHABI – DUBAI - BUDAPEST

Reggeli után kicsekkolunk a szállodából és már csomagokkal együtt az Emirátusok fővárosába, Abu Dhabiba látogatunk. A várost arab ékkőként is ismernek. Első megállónk és fotószünetünk a Louvre Abu Dhabi múzeum előtt lesz. Ezt követően bemegyünk az Emirates Palace-ba, ami Abu Dhabi első és legszebb luxusszállodája, márvány és gránit palota 24 karátos színaranydíszítéssel. Új látványossággal bővült Abu Dhabi nemrégen, megnyitották a Quasr Al Watan elnöki palotát, ahová mi is ellátogatunk. A látogatók betekintést nyernek az emirátus kormányzásába és kultúrájába a palota kiállításain keresztül. Programunk végén a Sheikh Zayed Nagymecsethez megyünk, mely a világ 8. legnagyobb és az emirátusok legnagyobb mecsete. Ez lélegzetelállító és kihagyhatatlan élmény, hatalmas márvány épülete mindenkit elkápráztat. A mecsetet szigorú útvonalon tudjuk bejárni, majd a látogatóközpontban lesz lehetőség étkezésre, szuvenír vásárlásra. A kora esti órákban, a repülőgép menetrendjének függvényében indulás a reptérre, és hazautazás. Várhatóan éjfél után nem sokkal érkezés Budapestre.

 

LátnivalóBelépődíj
Burj Khalifa 124. emelet63 USD

Belépők ára: kb.: 63 USD.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.


Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Galántai Ferenc
Baja
2018.06.11

Kifogástalan, csodálatos program volt kiváló szervezéssel. Korrekt idegenvezetést kaptunk, és kiváló volt az utaskísérőnk is. Örök élményt kaptunk!

  • 5.0
Szudoczki Balázs
Gara
2018.05.24

Nagyon tetszett a program! Nagyon figyelmes idegenvezetőnk volt. Kényelmesen utaztunk, a busz légkondicionált volt. Gyönyörű volt a szállás is!

  • 5.0
Szabó Gábor
Győrszemere
2017.09.22

Tartalmas, sok látnivaló, jól szervezettség jellemezte ezt a körutazást. Csodálatos élmény volt számunkra, melyre szívesen emlékezünk vissza. Üdvözlettel: Szabóék

  • 5.0
Kinyomtatom a programot
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai! úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

Mediterrán grand tour
Monaco – Madrid – Toledo - Zaragoza – Barcelona - Bern
Szeptember 05. 12 nap Ár: január végén
Városnézés és pizzázás Rómában
Repülős kirándulás az olasz fővárosba
Augusztus 10. 4 nap Ár: január végén
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Zakopane – Krakkó – Wieliczka - Czestochowa – Auschwitz
Július 13. 4 nap Ár: január végén
Július 28. 4 nap Ár: január végén
Észak aranyháromszöge
Stockholm - Helsinki - Szentpétervár - Carszkoje Szelo
Július 20. 6 nap Ár: január végén
A Balkán ismeretlen szeglete
Tirana - Ohrid - Bitola - Apollonia - Elbasan
Augusztus 04. 10 nap Ár: január végén