Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Szeptember 29 - Október 08. 345 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  A három legnagyobb város megtekintése
·  Pamukkale különleges mészkőmedencéi
·  Kappadókia természeti képződményei
·  Bp. – Isztambul és Ankara – Bp. útvonalon repülővel

"Isztambul gazdag múltja, a mecsetek és bazárok, a Boszporuszon átívelő hidak látványa páratlan élményt nyújtanak. Az utazást Pamukkale hófehér mészkőteraszai teszik igazán felejthetetlenné."
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP : BUDAPEST – ISZTAMBUL

A reggeli órákban indítja el cégünk képviselője a reptérről Önöket Isztambulba a Turkish Airlines járatával. Megérkezéskor a reptéren várja Önöket a magyar nyelvű idegenvezető. Ezt követően kezdjük isztambuli városnézésünket, mely során mesés épületeket tekintünk meg, gyönyörködünk a nyüzsgő város forgatagában. Programunk során hajókázni is fogunk az Európát és Ázsiát elvá­lasztó híres Boszporusz-szoroson, miközben csodás keleti palo­tákat, oszmán építészeti remekeket, villákat láthatunk. Többek között a Dolmabahce Palotát, az Ortaköy városrészt, a Boszporusz-hidat és a dombra épült óvárost. Szállás (2 éj), vacsora.

2. NAP: ISZTAMBUL

Reggeli után folytatjuk a hatalmas eurázsiai metropolisz fel­fedezését. A keleti építészet, valamint az Oszmán Birodalom lenyűgöző remekeit tekinthetjük meg. A nagyváros gazdag múltja tükröződik minden látnivalójában. Élő történelem és letűnt korok emlékei, melyek az egykori Konstantinápoly, a Bizánci Császárság, majd az Oszmán Birodalom fénykorából maradtak ránk. A legkiemelkedőbbek egyike a Sultanahmet Mecset, melyet a legtöbben Kék Mecset néven ismernek, 6 minaretjével páratlan látványt nyújt. Fényképeket készíthe­tünk a látványos Hippodrom téren. Közelben található a szintén világhírű Topkapi szeráj, mely az egykori török szultánok palotaegyüttese volt. Az Aya Sofia Székesegyház a keresztény világ egyik legnagyobb temploma. Meglátogatjuk a népszerű Nagy Bazárt, mely az egyik legnagyobb fedett keleti piac a világon, ahol az 1001 éjszaka mesés forgatagába csöppenünk, miközben díszes standokról vásárolhatunk a megannyi színes, keleti portékából. Szállás, vacsora.

3. NAP: BURSA – PERGAMON

Reggel Bursa városába indulunk, amely az ország 4. legnagyobb városa. Idegenvezetőnkkel tekintjük meg a legfontosabb nevezetességeket. Az Ulu Dzsámi, Bursa legnagyobb mecsete, a korai oszmán építészet kiváló példája. A dzsámi 20 (!) kupolával és két minarettel rendelkezik. Városnézésünk során felkeressük a nép­szerű Yildirim Bazárt. Bursában híresek a gesztenyéből készült édességek és az iskender kebab. A bevásárlóutcán káprázatos aranyboltok között sétálunk. Továbbindulunk Pergamonba, ahol elfoglaljuk aznapi szállásunkat és megvacsorázunk.

4. NAP: PERGAMON – IZMIR – EPHESOS– KUSADASI

Reggeli után Pergamon ősi városában felkeressük a 300 méte­res magasságban épült, lenyűgöző Akropoliszt. Innen Izmirbe, az ország 3. legnagyobb városába utazunk, megcsodáljuk különleges fekvésű tengeröblét, óvárosát. Következő célállo­másunk innen Ephesos romvárosa, amely az ókorban kiemelkedő jelentőséggel bírt. Megtekintjük a méltán világhírű Artemis-templomot, amely az ókori világ 7 csodájának egyike volt. Délután továbbutazva Selcukba érkezünk, ahol látogatást teszünk annál a háznál, amely Szűz Mária lakóhelyeként ismert. Élete utolsó éveit töltötte itt. Rengeteg hívő ellátogat erre a különleges zarándokhelyre lelki feltöltődést keresve. Estére érünk Kusadasiba, ahol aznapi szállásunk és vacsoránk lesz.

5. NAP: PAMUKKALE – HIERAPOLISZ – ANTALYA

A mai nap látványosságai a gyógyturizmusáról híres Pamukkale és Hierapolisz A „pamukkale” szó jelentése „gyapotvár”, mely a ritka természeti mészkőképződmény küllemét illetően igen találó elnevezés. A földfelszín alól feltörő ásványi anyagok­ban gazdag gyógyvíz hófehér mészkőmedencéket hozott létre, később méltán vált Törökország egyik szimbolikus és gyönyörű látványosságává. A délutánt az ősi város, Hierapolisz látványosságai közt töltjük. A várost a földrengés Kr. után 17-ben porig rombolta. Pamukkale és Hierapolisz egyaránt UNESCO Világörökségi helyszínek. Továbbutazva átkelünk a Taurus-hegység látványos vidékén és estére a Török Riviéra napfényes, nyüzsgő fővárosába, Antalyába érkezünk. Elfoglaljuk szállásun­kat, majd vacsora (2 éj).

6. NAP: ANTALYA – DÜDEN – TÖRÖK RIVIÉRA

Reggeli után Antalya felfedezésére indulunk. Mediterrán han­gulatú, festői óvárosa, hatalmas kikötője, hangulatos utcái, keleti tradicionális bazárjai, a török hajók és guletek sokasága mindenkit lenyűgöz. Méltán népszerű tengerpartján végig szállodakomplexumok, csodás resortok sorakoznak. A páratlan fekvésű várost északról és nyugatról magas hegyek veszik körül, délen a Földközi-tenger mossa partjait. Kirándulást teszünk a turisták által kedvelt Düden-vízeséshez is. A délutánt mindenki strandolással, tengerparti pihenéssel vagy vásárlással töltheti. Vacsora a hotelben.

7. NAP: ASPENDOS – KONYA – SULTANHANI

Ezen a napon 2 jelentős antik török várost is meglátogatunk. Első utunk Aspendosba vezet, ahol időutazásként az egyik legjobb állapotban fennmaradt, híres ókori színházat tekintjük meg. Ismét a Taurus-hegységet keresztezve jutunk el az Anatóliai-fennsíkra, és Konyaba érkezünk. A hely kiemelt vallási jelentőséggel bír, a Táncoló Dervisek Szerzetesrend köz­pontja. A dervisek a hit szerint misztikus kapcsolatban állnak Allahhal, jellegzetes táncuk is erre vezethető vissza. A híres Mevlana vallási múzeumot keressük fel. Ezután tovább indulunk Kappadókia felé, de még útközben megnézzük a Sultanhani karavánszerájt, amely az egyik legjobb állapotban megmaradt ilyen építmény. A Selyemút mentén szolgált a kereskedő kara­vánok pihenőhelyeként. Kappadókiában vacsora és szállás.

8. NAP: KAPPADÓKIA

Reggeli után barangolásra indulunk Kappadókia tündérmesébe illő különleges tájain. Meglátogatjuk a jellegzetes ég felé emel­kedő sziklaformákat, a „tündérkéményeket” és a sziklába vájt barlanglakásokat, a Szerzetesek völgyében. Felkeressük a föld alatti várost Kaymaklit, valamint Göremét, ahol a különleges szabadtéri múzeum sziklába vájt kolostorában és templomaiban gyönyörködhetünk. Ezt követően egy ékszerkészítő műhelybe látogatunk, ahol megismerhetjük a helyi ékszerkészítés művésze­tét és természetesen vásárolhatunk is. Szállás és vacsora. Ezt köve­tően fakultatív török estre tudnak elmenni azok, akik vágynak a keleti érdekességekre. A helyszín is különleges, egy barlangot alakítottak ki szórakozóhellyé. Korlátlan italfogyasztás. A műsorban lesz hastánc és néptánc is. Fakultatív török est: 40 €

9. NAP: ANKARA – HATTUSA

Reggeli után elindulunk Ankara felé. Útközben megállunk Hattusa egykori hetita fővárosban, melyben megnézzük a közel 4.000 éves város romjait; Szfinx kapu, Király kapu, Föld kapu, Nap Isten tiszteletére emelt templom maradványait. Ez is Világörökség. Este érkezünk Ankarába, mely 1923-ban lett Törökország fővárosa. Szállásunk és vacsoránk Ankarában lesz.

10. NAP: ANKARA – BUDAPEST

Reggeli kezdjük Ankara felfedezését. Felkeressük a népszerű „Anatóliai Civilizációk” Múzeumát, amely a virágzó ókori művé­szetek és kézművesség emlékeit mutatja be. Rengeteg antik kincset láthatunk itt. Ezután szabadidő és vásárlási lehető­ség a belvárosban, majd búcsút intünk Ázsiának kora délután, transzfer a repülőtérre és átszállással, egyénileg hazarepülés Budapestre. Érkezés az esti órákban.


Útlevélnek belépéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lenni

LátnivalóBelépődíj
Aya Sofia72
fülhallgato20
Topkapı palota120
Harem₺90
Ciszterna30
Pergamon₺60
felvono₺60
Ephesos120
Függö hazak ₺55
Szüz Maria45
Pamukkale ₺110
Düdeni vizesés20
Aspendos₺60
Sultanhanı20
Göreme₺100
Kaymaklı ₺60
Tündéri kémények-Zelve25
Hattuşaş ₺15
Anatolia kulturak ₺50

"Belépők ára: kb.: ₺ 1135

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak."

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Isztambultól Kappadókiáig úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Petrától a Holt-tengerig - Jordánia
Amman - Petra - Nebo-hegy - Jerash - Holt-tenger
Szeptember 30. 7 nap 436 000 Ft
Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában (5 nap)
Trogír, Split, Sibenik városnézés és nyaralás az Adrián
Október 01. 5 nap 98 500 Ft

Utazások hasonló árban

Spanyol élmények kicsiknek és nagyoknak
Valencia - Tarragona - Vidámparkok - Barcelona
Július 11. 5 nap 264 500 Ft
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 22. 8 nap 427 000 Ft
Marokkó mesés kincsei
Marrakes - Casablanca - Fes - Rabat
Október 12. 6 nap 374 000 Ft
A rejtélyes Szicília
Siracusa - Etna vulkán - Piazza Armenia - Taormina
Július 06. 5 nap 292 000 Ft
Július 06. 8 nap 352 000 Ft
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger
Június 22. 10 nap 385 000 Ft
Augusztus 05. 10 nap 359 500 Ft