Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Április 28 - Május 07. Ár: szeptember közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  A három legnagyobb város megtekintése
·  Pamukkale különleges mészkőmedencéi
·  Kappadókia természeti képződményei
·  Bp. – Isztambul és Ankara – Bp. útvonalon repülővel

"Isztambul gazdag múltja, a mecsetek és bazárok, a Boszporuszon átívelő hidak látványa páratlan élményt nyújtanak. Az utazást Pamukkale hófehér mészkőteraszai teszik igazán felejthetetlenné."
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – ISZTAMBUL

A reggeli órákban indulás Isztambulba a Turkish Airlines járatá­val. Érkezés a kora délutáni órákban, majd belvárosi szállodánk elfoglalása. Ezt követően kezdjük isztambuli városnézésünket, mely során népszerű látnivalókat tekintünk meg és elmerülünk a nyüzsgő nagyvárosi utcák forgatagában. Programunk során hajókázni is fogunk az Európát és Ázsiát elválasztó híres Boszporusz-szoroson, miközben csodás keleti palotákat, osz­mán építészeti remekeket, villákat láthatunk. Többek között a Dolmabahce Palotát, az Ortaköy városrészt, a Boszporusz-hidat és a dombra épült óvárost. Este visszatérés a hotelbe (2 éj). Vacsora.

2. NAP: ISZTAMBUL

Reggeli után folytatjuk a hatalmas eurázsiai metropolisz felfede­zését. A keleti építészet, valamint az Oszmán Birodalom lenyű­göző remekeit tekinthetjük meg. A nagyváros gazdag múltja tükröződik minden látnivalójában. Élő történelem és letűnt korok emlékei, melyek az egykori Konstantinápoly, a Bizánci Császárság majd az Oszmán Birodalom fénykorából maradtak ránk. A leg­kiemelkedőbbek egyike a Sultanahmet Mecset, melyet a leg­többen Kék Mecset néven ismernek, 6 minaretjével páratlan látványt nyújt. Fényképeket készíthetünk a látványos Hippodrom téren. Közelben található a szintén világhírű a Topkapi szeráj, mely az egykori török szultánok palotaegyüttese volt. Az Aya Sofia Székesegyház a keresztény világ egyik legnagyobb temp­loma. Meglátogatjuk népszerű Nagy Bazárt, mely az egyik leg­nagyobb fedett keleti piac a világon, ahol az 1001 éjszaka mesés forgatagába csöppenünk, miközben díszes standokról vásárolha­tunk a megannyi színes, keleti portékából. Szállás, vacsora.

3. NAP: BURSA – PERGAMON

Reggel Bursa városába indulunk, amely az ország 4. legnagyobb városa. Idegenvezetőnkkel tekintjük meg a legfontosabb neve­zetességeket. Az Ulu Dzsámi, Bursa legnagyobb mecsete, a korai oszmán építészet kiváló példája. A dzsámi 20 (!) kupolával és két minarettel rendelkezik. Városnézésünk során felkeressük a nép­szerű Yildirim Bazárt. Bursában híresek a gesztenyéből készült édességek és az iskender kebab. A bevásárló utcán káprázatos aranyboltok között sétálunk. Továbbindulunk Pergamonba, ahol elfoglaljuk aznapi szállásunkat és megvacsorázunk.

4. NAP: PERGAMON – IZMIR – EPHESOS– KUSADASI

Reggeli után Pergamon ősi városában felkeressük a 300 méteres magasságban épült, lenyűgöző Akropoliszt. Innen Izmirbe, az ország 3. legnagyobb városába utazunk, megcsodáljuk külön­leges fekvésű tengeröblét, óvárosát. Következő célállomásunk innen Ephesos romvárosa, amely az ókorban kiemelkedő jelentőséggel bírt. Megtekintjük a méltán világhírű Artemis-templomot, amely az ókori világ 7 csodájának egyike volt. Délután továbbutazva Selcuk-ba érkezünk, ahol látogatást teszünk annál a háznál, amely Szűz Mária lakóhelyeként ismert. Élete utolsó éveit töltötte itt. Rengeteg hívő ellátogat erre a különleges zarándokhelyre lelki feltöltődést keresve. Estére érünk Kusadasiba ahol aznapi szállásunk és vacsoránk lesz.

5. NAP: PAMUKKALE – HIERAPOLISZ – ANTALYA

A mai nap látványosságai a gyógyturizmusáról híres Pamukkale és Hierapolisz. A „pamukkale” szó jelentése „gyapotvár”, mely a ritka természeti mészkőképződmény küllemét illetően igen találó elnevezés. A földfelszín alól feltörő ásványi anyagok­ban gazdag gyógyvíz hófehér mészkőmedencéket hozott létre, később méltán vált Törökország egyik szimbolikus és gyönyörű látványosságává. A délutánt az ősi város, Hierapolisz látvá­nyosságai közt töltjük. A várost a földrengés Kr. után 17-ben porig rombolta. Pamukkale és Hierapolisz egyaránt UNESCO Világörökségi helyszínek. Továbbutazva átkelünk a Taurus-hegység látványos vidékén és estére a Török Riviéra napfényes, nyüzsgő fővárosába, Antalyába érkezünk. Elfoglaljuk szállásun­kat, majd vacsora (2 éj).

6. NAP: ANTALYA – DÜDEN – TÖRÖK RIVIÉRA

Reggeli után Antalya felfedezésére indulunk. Mediterrán han­gulatú, festői óvárosa, hatalmas kikötője, hangulatos utcái, keleti tradicionális bazárjai, a török hajók és guletek sokasága mindenkit lenyűgöz. Méltán népszerű tengerpartján végig szál­lodakomplexumok, csodás resortok sorakoznak. A páratlan fek­vésű várost északról és nyugatról magas hegyek veszik körül, délen a Földközi-tenger mossa partjait. Kirándulást teszünk a turisták által kedvelt Düden-vízeséshez is. A délutánt mindenki strandolással, tengerparti pihenéssel vagy vásárlással töltheti. Vacsora a hotelben.

7. NAP: ASPENDOS – KONYA – KARAVÁNSZERÁJ

Ezen a napon 2 jelentős antik török várost is meglátogatunk. Első utunk Aspendosba vezet, ahol időutazásként az egyik legjobb állapotban fennmaradt híres ókori színházat tekint­jük meg. Ismét a Taurus-hegységet keresztezve jutunk el az Anatóliai-fennsíkra, és Konya-ba érkezünk. A hely kiemelt val­lási jelentőséggel bír, a Táncoló Dervisek Szerzetesrend köz­pontja. A dervisek a hit szerint misztikus kapcsolatban állnak Allahhal, jellegzetes táncuk is erre vezethető vissza. A híres Mevlana vallási múzeumot keressük fel. Ezután továbbindulunk Kappadókia felé, de még útközben megnézzük a Sultanhani karavánszerájt, amely az egyik legjobb állapotban megmaradt ilyen építmény. A Selyemút mentén szolgált a kereskedő kara­vánok pihenőhelyeként. Kappadókiában vacsora és szállás.

8. NAP: KAPPADÓKIA

Reggeli után barangolásra indulunk Kappadókia tündérmesébe illő különleges tájain. Meglátogatjuk a jellegzetes ég felé emel­kedő sziklaformákat, a „tündérkéményeket” és a sziklába vájt bar­langlakásokat, a Szerzetesek völgyében. Felkeressük a föld alatti várost Kaymaklit, valamint Göremét, ahol a különleges szabadtéri múzeum sziklába vájt kolostorában és templomaiban gyönyör­ködhetünk. Ezt követően egy ékszerkészítő műhelybe látoga­tunk, ahol megismerhetjük a helyi ékszerkészítés művészetét és természetesen vásárolhatunk is. Szállás és vacsora. Ezt követően fakultatív törökestre tudnak elmenni azok a kik vágynak a keleti érdekességekre. A helyszín is különleges, egy barlangot alakítot­tak ki szórakozóhellyé. Korlátlan italfogyasztás. A műsorban lesz hastánc, néptánc is. Fakultatív török est: 35 €.

9. NAP: ANKARA

Reggel után elindulunk Ankara felé. Útközben megállunk Hattusas egykori hetita fővárosban, melyben megnézzük a közel 4000 éves város romjait; Szfinx kapu, Király kapu, Föld kapu, Nap Isten tiszteletére emelt templom maradványait. Ez is Világörökség. Este érkezünk Ankarába, mely 1923-ban lett Törökország fővárosa. Szállásunk és vacsoránk Ankarában lesz.

10. NAP: ANKARA – ISZTAMBUL – BUDAPEST

Reggeli kezdjük Ankara felfedezését. Felkeressük a nép­szerű „Anatóliai Civilizációk” Múzeumot, amely a virágzó ókori művészetek és kézművesség emlékeit mutatja be. Rengeteg antik kincset láthatunk itt. Ezután lesz még egy kis szabad­idő és vásárlási lehetőség is a belvárosban, majd búcsút intünk Ázsiának a délután folyamán, transzfer az ankarai repülőtérre és isztambuli átszállással hazarepülés Budapestre.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

LátnivalóBelépődíj
Aya Sofia₺72
fülhallgato₺10
Topkapı palota₺72
Harem₺42
Ciszterna₺20
Pergamon₺42
felvono₺35
Ephesos₺72
Függö hazak ₺36
Szüz Maria₺35
Pamukkale ₺60
Düdeni vizesés₺10
Aspendos₺42
Sultanhanı₺5
Göreme₺54
Kaymaklı ₺42
Tündéri kémények-Zelve₺18
Hattuşaş ₺10
Anatolia kulturak₺36

Belépők ára: kb.: ₺713.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Isztambultól Kappadókiáig úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

A Selyemút birodalmai
Üzbegisztán
Április 28. 10 nap Ár: szeptember közepén

Utazások hasonló árban

Lengyelországi körutazás
Varsó, Gdansk megtekintése + Brest Fehéroroszországban
Június 18. 6 nap Ár: szeptember közepén
Szilveszter a Magas-Tátrában
Selmecbánya, Besztercebánya, Késmárk, Lőcse
December 29. 5 nap Ár: szeptember közepén
Marokkó mesés kincsei
Marrakes - Casablanca - Fes - Rabat
Március 23. 5 nap Ár: szeptember közepén
A Selyemút birodalmai
Üzbegisztán
Április 28. 10 nap Ár: szeptember közepén