Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 13 - 22. 449 000 Ft (-10 000 Ft)
439 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Június 17 - 26. 449 000 Ft (-10 000 Ft)
439 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Július 22 - 31. 469 000 Ft (-10 000 Ft)
459 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Szeptember 16 - 25. 449 000 Ft (-10 000 Ft)
439 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Szeptember 30 - Október 09. 449 000 Ft (-10 000 Ft)
439 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Törökország legfontosabb kulturális helyszínei
·  Hőlégballonozás Kappadókia sziklái fölött
·  Fürdőzés Antalyanál és Pamukkalénál
·  Élménydús program különleges országban

Isztambul gazdag múltja, a mecsetek és bazárok, a Boszporuszon átívelő hidak látványa páratlan élményt nyújtanak. Az utazást Pamukkale hófehér mészkőteraszai teszik igazán felejthetetlenné.
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (3)
  • Hasonló utak

1. NAP : BUDAPEST – ISZTAMBUL

A reggeli órákban indítja el cégünk képviselője a reptérről Önöket Isztambulba a Turkish Airlines járatával. Megérkezéskor a rep­téren várja Önöket a magyar nyelvű idegenvezető. Ezt követően kezdjük isztambuli városnézésünket, mely során mesés épülete­ket tekintünk meg, gyönyörködünk a nyüzsgő város forgatagában. Programunk során hajókázni is fogunk az Európát és Ázsiát elvá-lasztó híres Boszporusz-szoroson, miközben csodás keleti palo­tákat, oszmán építészeti remekeket, villákat láthatunk. Többek között a Dolmabahce Palotát, az Ortaköy városrészt, a Boszporusz-hidat és a dombra épült óvárost. Szállás (2 éj), vacsora.

2. NAP: ISZTAMBUL

Reggeli után folytatjuk a hatalmas eurázsiai metropolisz fel­fedezését. A keleti építészet, valamint az Oszmán Birodalom lenyűgöző remekeit tekinthetjük meg. A nagyváros gazdag múltja tükröződik minden látnivalójában. Élő történelem és letűnt korok emlékei, melyek az egykori Konstantinápoly, a Bizánci Császárság, majd az Oszmán Birodalom fénykorából maradtak ránk. A legkiemelkedőbbek egyike a Sultanahmet Mecset, melyet a legtöbben Kék Mecset néven ismernek, 6 minaretjével páratlan látványt nyújt. Fényképeket készíthe­tünk a látványos Hippodrom téren. A közelben található a szin­tén világhírű Topkapi szeráj, mely az egykori török szultánok palotaegyüttese volt. Az Aya Sophia Székesegyház a keresz­tény világ egyik legnagyobb temploma. Meglátogatjuk a nép­szerű Nagy Bazárt, mely az egyik legnagyobb fedett keleti piac a világon, ahol az 1001 éjszaka mesés forgatagába csöppenünk, miközben díszes standokról vásárolhatunk a megannyi színes, keleti portékából. Szállás, vacsora.

3. NAP: BURSA – PERGAMON

Reggel Bursa városába indulunk, amely az ország 4. legna­gyobb városa. Idegenvezetőnkkel tekintjük meg a legfontosabb nevezetességeket. Az Ulu Dzsámi, Bursa legnagyobb mecsete, a korai oszmán építészet kiváló példája. A dzsámi 20 (!) kupolá­val és két minarettel rendelkezik. Városnézésünk során felkeres­sük a népszerű Yildirim Bazárt. Bursában híresek a gesztenyéből készült édességek és az iskender kebab, ezeket lehetőségünk lesz megkóstolni. A bevásárlóutcán káprázatos aranyboltok között sétálunk. Továbbindulunk Pergamonba, ahol elfoglaljuk aznapi szállásunkat és megvacsorázunk.

4. NAP: PERGAMON – EPHESOS – SELCUK – KUSADASI

Reggeli után Pergamon ősi városában felkeressük a 300 méte­res magasságban épült, lenyűgöző Akropoliszt. Következő cél­állomásunk innen Selcuk, ahol látogatást teszünk annál a háznál, amely Szűz Mária lakóhelyeként ismert és élete utolsó éveit töltötte itt. Rengeteg hívő ellátogat erre a különleges zarándokhelyre lelki feltöltődést keresve. Ezután következik az ókorban kiemelkedő jelentőséggel bíró Ephesos romvárosa. Megtekintjük a méltán világhírű Artemis-templom maradvá­nyait is, amely az ókori világ 7 csodájának egyike volt. Estére érünk Kusadasiba, ahol aznapi szállásunk és vacsoránk lesz.

5. NAP: PAMUKKALE – HIERAPOLISZ – ANTALYA

Reggeli után ellátogatunk egy bőrmanufaktúrába, ahol lehető­ségünk lesz a híres török bőráruból vásárolni. A mai nap látvá­nyosságai a gyógyturizmusáról híres Pamukkale és Hierapolisz. A „pamukkale” szó jelentése „gyapotvár”, mely a ritka termé­szeti mészkőképződmény küllemét illetően igen találó elne­vezés. A földfelszín alól feltörő ásványi anyagokban gazdag gyógyvíz hófehér mészkőmedencéket hozott létre, később mél­tán vált Törökország egyik szimbolikus és gyönyörű látványos­ságává. A délutánt az ősi város, Hierapolisz látványosságai közt töltjük. A várost a földrengés Kr. után 17-ben porig rombolta. Pamukkale és Hierapolisz egyaránt UNESCO Világörökségi hely­színek. Továbbutazva átkelünk a Taurus-hegység látványos vidé­kén és estére a Török Riviéra napfényes, nyüzsgő fővárosába, Antalyába érkezünk. Elfoglaljuk szállásunkat, majd vacsora (2 éj).

6. NAP: ANTALYA – TÖRÖK RIVIÉRA

Reggeli után mindenki eldöntheti hogy strandolással és pihe­néssel tölti az időt, vagy részt vesz a fakultatív hajókirándulá­son. Fakultatív hajókirándulás ebéddel és Phaselis romvárossal: 55 €. Vacsora a szállodában.

7. NAP: DÜDEN – ASPENDOS – KONYA – SULTANHANI

Reggel, mielőtt elhagyjuk Antalyát, megállunk a Düden víz­esésnél, ahol a folyó 50 méteres magasságból zuhan bele a tengerbe. Ezt követően tovább utazunk Aspendos-ba, ahol időutazásként az egyik legjobb állapotban fennmaradt, híres ókori színházat tekintjük meg, melyet napjainkban is hasz­nálnak. Ismét a Taurus-hegységet keresztezve jutunk el az Anatóliai-fennsíkra, és Konyába érkezünk. A hely kiemelt val­lási jelentőséggel bír, a Táncoló Dervisek Szerzetesrend köz­pontja. A dervisek a hit szerint misztikus kapcsolatban állnak Allahhal, jellegzetes táncuk is erre vezethető vissza. A híres Mevlana vallási múzeumot keressük fel. Ezután tovább indulunk Kappadókia felé, de még útközben megnézzük a Sultanhani karavánszerájt, amely az egyik legjobb állapotban megmaradt ilyen építmény. A Selyemút mentén szolgált a kereskedő kara­vánok pihenőhelyeként. Kappadókiában vacsora és szállás.

8. NAP: KAPPADÓKIA

Kora reggel fakultatív programlehetőség: 1 órás hőlégballonozás Kappadókia felett: 250 €. Reggeli után barangolásra indulunk Kappadókia tündérmesébe illő különleges tájain. Meglátogatjuk a jellegzetes ég felé emel­kedő sziklaformákat, a „tündérkéményeket” és a sziklába vájt barlanglakásokat, a Szerzetesek völgyében. Felkeressük a föld alatti várost Kaymaklit, valamint Göremét, ahol a különle­ges szabadtéri múzeum sziklába vájt kolostorában és temp­lomaiban gyönyörködhetünk. Ezt követően egy ékszerkészítő műhelybe látogatunk, ahol megismerhetjük a helyi ékszerké­szítés művészetét és természetesen vásárolhatunk is. Délután felkereshetünk egy török fürdőt. Fakultatív török fürdő: 40 €. Szállás és vacsora. Vacsora után fakultatív török estre tud­nak elmenni azok, akik vágynak a keleti érdekességekre. A hely­szín is különleges, egy barlangot alakítottak ki szórakozóhellyé. Korlátlan italfogyasztás. A műsorban lesz hastánc és néptánc is. Fakultatív török est: 40 €.

9. NAP: ANKARA – HATTUSA

Reggeli után elindulunk Ankara felé. Útközben megállunk Hattusában, az egykori hettita fővárosban, melyben megnéz­zük a közel 4.000 éves város romjait; Szfinx kapu, Király kapu, Föld kapu, Nap Isten tiszteletére emelt templom maradványait. Ez is Világörökség. Este érkezünk Ankarába, mely 1923-ban lett Törökország fővárosa. Szállásunk és vacsoránk Ankarában lesz.

10. NAP: ANKARA – BUDAPEST

Reggel kezdjük Ankara felfedezését buszos városnézés kereté­ben. Felkeressük a népszerű „Anatóliai Civilizációk” Múzeumát, amely a virágzó ókori művészetek és kézművesség emlékeit mutatja be. Rengeteg antik kincset láthatunk itt. Ezután sza­badidő és vásárlási lehetőség az óvárosban, majd búcsút intünk Ázsiának kora délután, transzfer a repülőtérre és átszállással, csoportosan hazarepülés Budapestre. Érkezés az esti órákban.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

LátnivalóBelépődíj
Topkapı palota + Hárem + Aya Sofia650 török líra
Ciszterna300 török líra
Pergamon200 török líra
Pergamon Felvonó220 török líra
Ephesos - Függő házak570 török líra
Aya Irini bizánci tenplom150 török líra
Szűz Mária háza220 török líra
Pamukkale400 török líra
Düdeni vizesés20 török líra
Aspendos200 török líra
Sultanhanı karavánszeráj30 török líra
Göreme300 török líra
Kaymaklı/Derinkuyu200 török líra
Tündéri kémények, Zelve150 török líra
Hattuşaş50 török líra
Anatólia kulturák múzeuma150 török líra
Helyi és idegenforgalmi adók0

Belépők ára: kb.: 3810 török líra

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait, ennél az utunknál a kinti Partnerünk jelezte, hogy előreláthatólag várható áremelés, ezek a pillanatnyi belépőjegyárak. (2023.01.12.) A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap. Továbbá vegyék figyelembe, hogy az árak bár török lírában vannak megadva, viszont ez a valuta ún. nem konvertibilis pénznem, azaz itthon nem váltható, nem is lehet kihozni Törökországból. Eurót érdemes vinni, és ott annyit váltani, amit el is költenek.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
4.7
Szállás
4.3
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Drinóczi Csilla
Pécs
2022.06.28

Utazásunk programja: fárasztó de nagyon klassz volt. Idegenvezetés: kiváló, befogadhatatlanul sok információ! Fantasztikusan felkészült! Autóbusz: kényelmes. Étkezés: nekem megfelelő, változatos.

  • 4.8
Fekete Magdolna
Pécs
2022.06.27

Utazásunk programja: nagyon jó volt, nagyon sok mindent láttunk, hallottunk. Egy megjegyzés: a szabadtéri programot 11-15 óra között nem kellene tartani. Idegenvezetés: szuper! Klaudia fantasztikus vezető, tudása, tájékozottsága kiváló! Autóbusz: tiszta, kényelmes, jó minőségű! Gépkocsivezetők: figyelmes, odafigyelő, szépen vezette a buszt, pontos volt! Segítőkész! Szállás: a török érában elfogadható! Étkezés: kicsit egysíkú, de finom!

  • 4.5
Zima László
Dunakeszi
2022.10.15

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

  • 4.8
Isztambul városlátogatás
Megszámlálhatatlan látnivalót kínál e fantasztikus főváros. Történelmi helyszínek, látnivalók sora emlékeztet a város kiemelt szerepére, múltjára. Bazározzunk egy nagyot, majd pihenjünk meg az egyik parkban egy frissen facsart gránátalma levével kezünkben.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 13. 5 nap 255 000 Ft
Július 08. 5 nap 255 000 Ft

További 2 időpont

Kinyomtatom a programot
Isztambultól Kappadókiáig úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Isztambul városlátogatás
Megszámlálhatatlan látnivalót kínál e fantasztikus főváros. Történelmi helyszínek, látnivalók sora emlékeztet a város kiemelt szerepére, múltjára. Bazározzunk egy nagyot, majd pihenjünk meg az egyik parkban egy frissen facsart gránátalma levével kezünkben.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 13. 5 nap 255 000 Ft
Július 08. 5 nap 255 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Felvidék városai és a Magas-Tátra
Magyar történelmi emlékek, tutajozás, felvonózás, borovička, sztrapacska, kofola. Szlovákiában mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 09. 4 nap 113 000 Ft
Július 11. 4 nap 115 500 Ft
Észak-Magyarországi kóstoló
Hazánk észak-keleti csücskében kastélyok és várak között kanyarog utunk. Libegőzhetünk Sátoraljaújhelyen, kóstolhatunk ízes pálinkát és tokaji borokat egyaránt.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 24. 3 nap 88 500 Ft
Szeptember 05. 3 nap 88 500 Ft
Kirándulás Nyugat-Magyarországon
Esztergom után nyugat felé vesszük az irányt és bejárjuk az Észak-Dunántúl kiemelkedő látnivalóit.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 24. 3 nap 69 500 Ft
Július 20. 3 nap 69 500 Ft

Utazások hasonló árban

Baszkföldi látványosságok
Kényelmes csillagtúra Észak-Spanyolország egyik legizgalmasabb és talán legkevésbé ismert vidékén, Baszkföldön.

Előfoglalási kedvezmény!

Október 22. 5 nap 399 000 Ft
Mór emlékek Andalúziában
Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.

Előfoglalási kedvezmény!

Április 21. 6 nap 409 000 Ft
Május 27. 6 nap 409 000 Ft
Párizstól Bordeaux-ig
Új, repülős programunk Párizs után a Loire menti kastélyok világába kalauzol bennünket. Innen utunkat nyugat felé folytatjuk, Angers, Nantes, La Rochelle, Cognac, Bordeaux. Nagyon színes a kínálat: Párizs, kastélyok, konyak, bordeaux-i bor.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 25. 7 nap 509 000 Ft
Augusztus 31. 7 nap 509 000 Ft
A tűz országa, Azerbajdzsán
Baku lenyűgöző elegye az ősinek és az ultramodernnek. Az óvárosban, a XI. században épült városfal mellől fotózhatjuk a luxus felhőkarcolókat.

Előfoglalási kedvezmény!

Október 15. 8 nap 509 000 Ft
Virágok és műemlékek
Észak-Olaszország és Dél-Franciaország pompás vidékein haladunk, miközben 7 Világörökséget is felkeresünk. Az elképesztő mennyiségű kulturális látnivaló mellett elmerülhetünk Provence és a francia parfümök illatában is. Tengerparttól 3.000-es hegycsúcsokig, ebben a programban tényleg minden megtalálható.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 18. 9 nap 359 000 Ft
Augusztus 13. 9 nap 359 000 Ft