Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Szeptember 17 - 26. 294 000 Ft + ill. Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Bp – Isztambul és Ankara - Bp útvonalon repülővel
·  A 3 legnagyobb város megtekintése
·  Pamukkale különleges mészkőmedencéi
·  Kappadókia természeti képződményei

"Isztambul gazdag múltja, a mecsetek és bazárok, a Boszporuszon átívelő hidak látványa páratlan élményt nyújtanak. Az utazást Pamukkale hófehér mészkőteraszai teszik igazán felejthetetlenné."
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP : BUDAPEST – ISZTAMBUL

A reggeli órákban indulás Isztambulba a Turkish Airlines járatá­val. Érkezés a kora délutáni órákban, majd belvárosi szállodánk elfoglalása. Ezt követően kezdjük isztambuli városnézésünket, mely során népszerű látnivalókat tekintünk meg és elmerülünk a nyüzsgő nagyvárosi utcák forgatagában. Programunk során hajókázni is fogunk az Európát és Ázsiát elválasztó híres Boszporusz-szoroson, miközben csodás keleti palotákat, osz­mán építészeti remekeket, villákat láthatunk. Többek között a Dolmabahce Palotát, az Ortaköy városrészt, a Boszporusz-hidat és a dombra épült óvárost. Este visszatérés a hotelbe (2 éj)., vacsora.

2. NAP: ISZTAMBUL

Reggeli után folytatjuk a hatalmas eurázsiai metropolisz felfede­zését. A keleti építészet, valamint az Oszmán Birodalom lenyű­göző remekeit tekinthetjük meg. A nagyváros gazdag múltja tükröződik minden látnivalójában. Élő történelem és letűnt korok emlékei, melyek az egykori Konstantinápoly, a Bizánci Császárság majd az Oszmán Birodalom fénykorából maradtak ránk. A leg­kiemelkedőbbek egyike a Sultanahmet Mecset, melyet a leg­többen Kék Mecset néven ismernek, 6 minaretjével páratlan látványt nyújt. Szintén világhírű a Topkapi szeráj, mely az egykori török szultánok palotaegyüttese volt. Az Aya Sofia Székesegyház a keresztény világ egyik legnagyobb temploma. Meglátogatjuk az Egyiptomi Fűszerbazárt, ahol az 1001 éjszaka mesés forgata­gába csöppenünk, díszes standokról vásárolhatunk a megan­nyi színes, keleti portékából. Ezután a népszerű Nagy Bazárban is lehet nézelődni, vásárolni, ami az egyik legnagyobb fedett keleti piac a világon. Szállás, vacsora.

3. NAP: BURSA – PERGAMON

Reggel Bursa városába indulunk, amely az ország 4. legnagyobb városa. Idegenvezetőnkkel tekintjük meg a legfontosabb neve­zetességeket. Az Ulu Dzsámi, Bursa legnagyobb mecsete, a korai oszmán építészet kiváló példája. A dzsámi 20 (!) kupolával és két minarettel rendelkezik. Városnézésünk során felkeressük a népszerű Yildirim Bazárt, továbbá látogatást teszünk egy múze­umba is. Bursában híresek a gesztenyéből készült édességek és az iskender kebab. A bevásárló utcán káprázatos aranyboltok között sétálunk. Továbbindulunk Pergamonba, ahol elfoglaljuk aznapi szállásunkat és megvacsorázunk.

4. NAP: PERGAMON – EPHESOS – IZMIR – KUSADASI

Reggeli után Pergamon ősi városában felkeressük a 300 méte­res magasságban épült, lenyűgöző Akropoliszt. Innen Izmirbe, az ország 3. legnagyobb városába utazunk, megcsodáljuk erőd­jét és különleges fekvésű tengeröblét, óvárosát. Következő célállomásunk innen Ephesos romvárosa, amely az ókorban kiemelkedő jelentőséggel bírt. Megtekintjük a méltán világhírű Artemis-templomot, amely az ókori világ 7 csodájának egyike volt. Délután továbbutazva Selcuk-ba érkezünk, ahol látogatást teszünk annál a háznál, amely Szűz Mária lakóhelyeként ismert. Élete utolsó éveit töltötte itt. Rengeteg hívő ellátogat erre a különleges zarándokhelyre lelki feltöltődést keresve. Estére érünk Kusadasiba ahol aznapi szállásunk és vacsoránk lesz.

5. NAP: PAMUKKALE – HIERAPOLISZ – ANTALYA

A mai nap látványosságai a gyógyturizmusáról híres Pamukkale és Hierapolisz. A „pamukkale” szó jelentése „gyapotvár”, mely a ritka természeti mészkőképződmény küllemét illetően igen találó elnevezés. A földfelszín alól feltörő ásványi anya­gokban gazdag gyógyvíz hófehér mészkőmedencéket hozott létre, később méltán vált Törökország egyik szimbolikus és gyö­nyörű látványosságává. A délutánt az ősi város, Hierapolisz lát­ványosságai közt töltjük. A várost a földrengés Kr. után 17-ben porig rombolta. Pamukkale és Hierapolisz egyaránt UNESCO világörökségi helyszínek. Továbbutazva átkelünk a Taurus-hegység látványos vidékén és estére a Török Riviéra napfényes, nyüzsgő fővárosába, Antalyába érkezünk. Elfoglaljuk szállá­sunkat, majd vacsora.

6. NAP: ANTALYA – DÜDEN – TÖRÖK RIVIÉRA

Reggeli után Antalya felfedezésére indulunk. Mediterrán han­gulatú, festői óvárosa, hatalmas kikötője, hangulatos utcái, keleti tradicionális bazárjai, a török hajók és guletek sokasága mindenkit lenyűgöz. Méltán népszerű tengerpartján végig szál­lodakomplexumok, csodás resortok sorakoznak. A páratlan fek­vésű várost északról és nyugatról magas hegyek veszik körül, délen a Földközi-tenger mossa partjait. Kirándulást teszünk a turisták által kedvelt Düden-vízeséshez is. A délutánt mindenki strandolással, tengerparti pihenéssel vagy vásárlással töltheti. Vacsora a hotelben.

7. NAP: ASPENDOS – KONYA – SULTANHANI KARAVÁNSZERÁJ

Ezen a napon 2 jelentős antik török várost is meglátogatunk. Első utunk Aspendosba vezet, ahol időutazásként az egyik legjobb állapotban fennmaradt híres ókori színházat tekint­jük meg. Ismét a Taurus-hegységet keresztezve jutunk el az Anatóliai-fennsíkra, és Konya-ba érkezünk. A hely kiemelt val­lási jelentőséggel bír, a Táncoló Dervisek Szerzetesrend köz­pontja. A dervisek a hit szerint misztikus kapcsolatban állnak Allahhal, jellegzetes táncuk is erre vezethető vissza. A híres Mevlana vallási múzeumot keressük fel. Ezután továbbindulunk Kappadókia felé, de még útközben megnézzük a Sultanhani karavánszerájt, amely az egyik legjobb állapotban megmaradt ilyen építmény. A Selyemút mentén szolgált a kereskedő kara­vánok pihenőhelyeként. Kappadókiában vacsora és szállás.

8. NAP: KAPPADÓKIA

Reggeli után barangolásra indulunk Kappadókia tündérmesébe illő különleges tájain. Meglátogatjuk a jellegzetes ég felé emel­kedő sziklaformákat, a „tündérkéményeket” és a sziklába vájt barlanglakásokat, a Szerzetesek völgyében. Felkeressük a föld alatti várost, valamint Göremét, ahol a különleges szabadtéri múzeum sziklába vájt kolostorában és templomaiban gyönyör­ködhetünk. Ezt követően egy ékszerkészítő műhelybe látoga­tunk, ahol megismerhetjük a helyi ékszerkészítés művészetét és természetesen vásárolhatunk is. Este fakultatív „Török est” egy barlang rendezvényteremben, ahol a gazdag helyi folklórt és hastáncot bemutató keleti hangulatú műsor várja a látogatókat. Program ára: 25 €. Szállás és vacsora.

9. NAP: ANKARA

Reggel után elindulunk Ankarába, mely 1923-ban lett Törökország fővárosa. A 4 órás utazás után városnézéssel kezdjük programun­kat. Látogatásunk kihagyhatatlan pontja az Anitkabir lesz. A nagy területen fekvő komplexum központi eleme a Mauzóleum, mely­ben Mustafa Kemal Atatürk, a török függetlenségi háború vezér­alakja, a Török Köztársaság alapítója és egyben első elnöke nyugszik. Délután fakultatív program keretében egy tradicionális törökfürdőbe látogathat el, aki szeretne, és kipróbálhatja a világ­hírű keleti hammam masszázskezelést. Fakultatív program ára: 30 €. Szállásunk és vacsoránk Ankarában lesz.

10. NAP: ANKARA – BUDAPEST

Reggeli után folytatjuk Ankara felfedezését. Felkeressük a nép­szerű „Anatóliai Civilizációk” Múzeumot, amely a virágzó ókori művészetek és kézművesség emlékeit mutatja be. A mesés Kelet rengeteg antik kincsét láthatjuk itt. Ezután lesz még egy kis szabadidő és vásárlási lehetőség is a belvárosban, majd búcsút intünk Ázsiának a délután folyamán, transzfer az anka­rai repülőtérre és hazarepülés Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Topkapi palota60 TRY
Ciszternák30 TRY
Anatológiai Civilizációk Múzeuma30 TRY
Göreme szabadtéri múzeum45 TRY
Ephesos60 TRY
Pamukkale60 TRY
Szűz Mária háza25 TRY
Pergamon Akropolis20 TRY
Dünen-vízesés7 TRY
Hajóút20 TRY
Haghia Sophia Museum60 TRY
Bursa Uludag Cable Car90 TRY
Kaymakli föld alatti város35 TRY

A belépők ára összesen: 542 TRY valamint fakultatív programok.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Isztambultól Kappadókiáig úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia
Hajózás a Duna-deltában, Berca iszapvulkánja, Kisinyov
Szeptember 18. 8 nap 174 000 Ft
Kalandozás Dél-Lengyelországban
Zakopane – Krakkó – Wieliczka - Czestochowa – Auschwitz
Szeptember 22. 4 nap 52 000 Ft
Október 20. 4 nap 52 000 Ft
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Hajózás, jégbarlang, vízesés, kirándulás, városnézés
Szeptember 02. 5 nap 117 500 Ft
Szeptember 18. 5 nap 117 500 Ft

Utazások hasonló árban

Nyaralás a spanyol tengerparton
Lloret de Mar tengerparti nyaralás – Andorra – Barcelona
Szeptember 07. 8 nap 229 000 Ft + ill.
Szeptember 07. 8 nap 199 500 Ft + ill.
Ciprus, a szerelem szigete
Nicosia - Larnaca - Aphrodité sziklája - Pihenés
Szeptember 27. 6 nap 246 000 Ft + ill.
Gibraltáron keresztül az Atlanti-partra
11 napos tengeri hajóút
Október 28. 10 nap 305 660 Ft + ill.
Viva Espana
Madrid – Toledo – Zaragoza – Barcelona – Andorra
Szeptember 07. 6 nap 264 000 Ft + ill.
Marokkó mesés kincsei
Marrakes - Casablanca - Fes - Rabat
Szeptember 30. 5 nap 298 000 Ft + ill.