Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 09 - 18. 248 000 Ft + rep. Repülővel Árak és foglalás
Szeptember 28 - Október 07. Ár. január végén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  A 3 legnagyobb város megtekintése
·  Pamukkale különleges mészkőmedencéi
·  Kappadókia természeti képződményei
·  Tengerparti pihenés Antalyaban

"Isztambul gazdag múltja, a mecsetek és bazárok, a Boszporuszon átívelő hidak látványa páratlan élményt nyújtanak. Az utazást Pamukkale hófehér mészkőteraszai teszik igazán felejthetetlenné."
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP : BUDAPEST – ISZTAMBUL

A reggeli órákban indulás Isztambulba a Turkish Airlines járatával. Érkezés a kora délutáni órákban, majd belvárosi szállodánk elfoglalása. Ezt követően kezdjük isztambuli város­nézésünket, mely során népszerű látnivalókat tekintünk meg és elmerülünk a nyüzsgő nagyvárosi utcák forgatagában. Programunk során hajókázni is fogunk az Európát és Ázsiát elválasztó híres Boszporusz-szoroson, miközben csodás keleti palotákat, oszmán építészeti remekeket, villákat láthatunk. Többek között a Dolmabahce Palotát, az Ortaköy városrészt, a Boszporusz-hidat és a dombra épült óvárost. Este visszatérés a hotelbe (2 éj), vacsora.

2. NAP: ISZTAMBUL

Reggeli után folytatjuk a hatalmas eurázsiai metropolisz fel­fedezését. A keleti építészet, valamint az Oszmán Birodalom lenyűgöző remekeit tekinthetjük meg. A nagyváros gazdag múltja tükröződik minden látnivalójában. Élő történelem és letűnt korok emlékei, melyek az egykori Konstantinápoly, a Bizánci Császárság majd az Oszmán Birodalom fény­korából maradtak ránk. A legkiemelkedőbbek egyike a Sultanahmet Mecset, melyet a legtöbben Kék Mecset néven ismernek, 6 minaretjével páratlan látványt nyújt. Szintén világhírű a Topkapi szeráj, mely az egykori török szultánok palotaegyüttese volt. Az Aya Sofia Székesegyház a keresz­tény világ egyik legnagyobb temploma. Meglátogatjuk az Egyiptomi Fűszerbazárt, ahol az 1001 éjszaka mesés forgata­gába csöppenünk, díszes standokról vásárolhatunk a megan­nyi színes, keleti portékából. Ezután a népszerű Nagy Bazárban is lehet nézelődni, vásárolni, amely az egyik legnagyobb fedett keleti piac a világon. Szállás, vacsora.

3. NAP: BURSA – PERGAMON

Reggel Bursa városába indulunk, amely az ország 4. legnagyobb városa. Idegenvezetőnkkel tekintjük meg a legfontosabb neve­zetességeket. Az Ulu Dzsámi, Bursa legnagyobb mecsete, a korai oszmán építészet kiváló példája. A dzsámi 20 (!) kupolával és két minarettel rendelkezik. Városnézésünk során felkeressük a népszerű Yildirim Bazárt, továbbá látogatást teszünk egy múze­umban is. Bursában híresek a gesztenyéből készült édességek és az iskender kebab. A bevásárló utcán káprázatos aranyboltok között sétálunk. Továbbindulunk Pergamonba, ahol elfoglaljuk aznapi szállásunkat és megvacsorázunk.

4. NAP: PERGAMON – EPHESOS – IZMIR – KUSADASI

Reggeli után Pergamon ősi városában felkeressük a 300 méte­res magasságban épült, lenyűgöző Akropoliszt. Innen Izmirbe, az ország 3. legnagyobb városába utazunk, megcsodáljuk erőd­jét és különleges fekvésű tengeröblét, óvárosát. Következő célállomásunk innen Ephesos romvárosa, amely az ókorban kiemelkedő jelentőséggel bírt. Megtekintjük a méltán világhírű Artemis-templomot, amely az ókori világ 7 csodájának egyike volt. Délután továbbutazva Selcuk-ba érkezünk, ahol látogatást teszünk annál a háznál, amely Szűz Mária lakóhelyeként ismert. Élete utolsó éveit töltötte itt. Rengeteg hívő ellátogat erre a különleges zarándokhelyre lelki feltöltődést keresve. Estére érünk Kusadasiba, ahol aznapi szállásunk és vacsoránk lesz.

5. NAP: PAMUKKALE – HIERAPOLISZ – ANTALYA

A mai nap látványosságai a gyógyturizmusáról híres Pamukkale és Hierapolisz. A „pamukkale” szó jelentése „gyapotvár”, mely a ritka természeti mészkőképződmény küllemét illetően igen találó elnevezés. A földfelszín alól feltörő ásványi anyagok­ban gazdag gyógyvíz hófehér mészkőmedencéket hozott létre, később méltán vált Törökország egyik szimbolikus és gyönyörű látványosságává. A délutánt az ősi város, Hierapolisz látványos­ságai közt töltjük. A várost a földrengés Kr. után 17-ben porig rombolta. Pamukkale és Hierapolisz egyaránt UNESCO világ­örökségi helyszínek. Továbbutazva átkelünk a Taurus-hegység látványos vidékén és estére a Török Riviéra napfényes, nyüzsgő fővárosába, Antalyába érkezünk. Elfoglaljuk szállásunkat, majd vacsora.

6. NAP: ANTALYA – DÜDEN – TÖRÖK RIVIÉRA

Reggeli után Antalya felfedezésére indulunk. Mediterrán han­gulatú, festői óvárosa, hatalmas kikötője, hangulatos utcái, keleti tradicionális bazárjai, a török hajók és guletek sokasága mindenkit lenyűgöz. Méltán népszerű tengerpartján végig szál­lodakomplexumok, csodás resortok sorakoznak. A páratlan fek­vésű várost északról és nyugatról magas hegyek veszik körül, délen a Földközi-tenger mossa partjait. Kirándulást teszünk a turisták által kedvelt Düden-vízeséshez is. A délutánt mindenki strandolással, tengerparti pihenéssel vagy vásárlással töltheti. Vacsora a hotelben.

7. NAP: ASPENDOS – KONYA – SULTANHANI KARAVÁNSZERÁJ

Ezen a napon 2 jelentős antik török várost is meglátogatunk. Első utunk Aspendosba vezet, ahol időutazásként az egyik leg­jobb állapotban fennmaradt híres ókori színházat tekintjük meg. Ismét a Taurus-hegységet keresztezve jutunk el az Anatóliai-fennsíkra, és Konya-ba érkezünk. A hely kiemelt vallási jelen­tőséggel bír, a Táncoló Dervisek Szerzetesrend központja. A dervisek a hit szerint misztikus kapcsolatban állnak Allahhal, jellegzetes táncuk is erre vezethető vissza. A híres Mevlana vallási múzeumot is felkeressük. Ezután továbbindulunk Kappadókia felé, de még útközben megnézzük a Sultanhani karavánszerájt, amely az egyik legjobb állapotban megmaradt ilyen építmény. A Selyemút mentén szolgált a kereskedő karavánok pihenőhe­lyeként. Kappadókiában vacsora és szállás.

8. NAP: KAPPADÓKIA

Reggeli után barangolásra indulunk Kappadókia tündérmesébe illő különleges tájain. Meglátogatjuk a jellegzetes ég felé emel­kedő sziklaformákat, a „tündérkéményeket” és a sziklába vájt barlanglakásokat a Szerzetesek völgyében. Felkeressük a föld alatti várost, valamint Göremét, ahol a különleges szabadtéri múzeum sziklába vájt kolostorában és templomaiban gyönyör­ködhetünk. Ezt követően egy ékszerkészítő műhelybe látoga­tunk, ahol megismerhetjük a helyi ékszerkészítés művészetét és természetesen vásárolhatunk is. Este fakultatív „Török est” egy barlang rendezvénytermében, ahol a gazdag helyi folklórt és hastáncot bemutató keleti hangulatú műsor várja a látogatókat.Program ára: 25 €. Szállás és vacsora.

9. NAP: ANKARA

Reggeli után elindulunk Ankarába, mely 1923-ban lett Törökország fővárosa. A 4 órás utazás után városnézéssel kezd­jük programunkat. Látogatásunk kihagyhatatlan pontja az Anitkabir lesz. A nagy területen fekvő komplexum központi eleme a Mauzóleum, melyben Mustafa Kemal Atatürk, a török függetlenségi háború vezéralakja, a Török Köztársaság alapí­tója és egyben első elnöke nyugszik. Délután fakultatív prog­ram keretében egy tradicionális törökfürdőbe látogathat el, aki szeretne, és kipróbálhatja a világhírű keleti hammam mas­százskezelést. Fakultatív program ára: 30 €. Szállásunk és vacsoránk Ankarában lesz.

10. NAP: ANKARA – ISZTAMBUL – BUDAPEST

Reggeli után folytatjuk Ankara felfedezését. Felkeressük a nép­szerű „Anatóliai Civilizációk” Múzeumot, amely a virágzó ókori művészetek és kézművesség emlékeit mutatja be. Rengeteg antik kincset láthatunk itt. Ezután lesz még egy kis szabad­idő és vásárlási lehetőség is a belvárosban, majd búcsút intünk Ázsiának a délután folyamán, transzfer az ankarai repülőtérre és isztambuli átszállással hazarepülés Budapestre.

 

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Az ár a helyi borravalókat nem tartalmazza!LátnivalóBelépődíj
Hajókirándulás20 TRY
Haghia Sophia múzeum60 TRY
Topkapi Palota60 TRY
Földalatti Ciszterna Bazilika30 TRY
Ephesus Ősi Város60 TRY
Szűz Mária ház25 TRY
Bursa felvonó90 TRY
Pergamon felvonó20 TRY
Pamukkale Ősi város60 TRY
Duden Vízesés7 TRY
Goreme Szabsdtéri Múzeum45 TRY
Kaymakli Föld alatti város35 TRY
Anatolian Civilizáció Múzeum30 TRY

Belépők ára: kb.: 542 TRY.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.


Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Isztambultól Kappadókiáig úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Lengyelországi körutazás
Varsó, Gdansk megtekintése + Brest Fehéroroszországban
Július 20. 6 nap Ár: január végén
Augusztus 10. 6 nap Ár: január végén
A hegyi doktor újra rendel
Augusztus 26. 5 nap Ár: január végén
Szeptember 04. 5 nap Ár: január végén

Utazások hasonló árban

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
Hajózás és füdőzés - Napóleon-emlékek - Bastia
Június 04. 9 nap 299 500 Ft
Július 13. 9 nap Ár: január végén
A tűz országa, Azerbajdzsán
Azerbajdzsán
Május 25. 8 nap 288 000 Ft + rep.
Szeptember 10. 9 nap Ár: január végén
Fedezzük fel Portugáliát!
Porto – Braga – Tomar – Batalha – Obidos – Lisszabon
Május 03. 8 nap 291 000 Ft
Július 18. 8 nap Ár: január végén
Marokkó mesés kincsei
Marrakes - Casablanca - Fes - Rabat
Április 21. 5 nap 225 000 Ft + rep.
Október 06. 5 nap Ár: január végén
Látogatás a Szentföldre
Jeruzsálem - Tel Aviv - Betlehem - Fürdés a Holt-tengerben
Március 19. 5 nap 282 000 Ft + rep.
Október 01. 5 nap Ár: január végén