Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 24 - 26. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Július 20 - 22. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Szeptember 22 - 24. Ár: január közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Barangolás autentikus őrségi tájakon
·  Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő farmja
·  Európa egyik legszebb botanikus kertje
·  Világhírű Hungarikum: a herendi porcelán

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (19)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – KESZTHELY – ŐRISZENTPÉTER – SZALAFŐ – LENTI

Ingyenes vidéki transzferek után indulás Budapestről a reggeli órákban. A Balaton nyugati szegletéhez, Keszthelyre utazunk, ahol a magyar kastélyépítészet egyik remekművébe, a Festetics-kastélyba látogatunk el, és elmerülünk a XVIII–XIX. századi főúri világban. A kastélymúzeum megtekintése mellett több kiállítás közül lehet választani (hintó, modellvasúti, vadászati, főúri utazások), vagy a kastély mögötti festői angolpark pálmaházában gyönyörködhetünk. A nap második felét a néprajzi és természeti kincsekben bővelkedő Őrségben töltjük. Felfedezését a jelképévé vált pankaszi szoknyás harangláb megtekintésével kezdjük, mely szomszédságában egy boronafalú népi kovácsműhely is található. Az őrségi településeken járva számos helyen láthatunk hasonló, kevésbé látványos haranglábat, mely a reformáció térhódításával terjedt el. A tölgyfából készült, fazsindelyes, zsúpfedéses műemlék a XVIII. századból maradt ránk jó állapotban. Utunk ezután a tájegység központi településére, Őriszentpéterre vezet, ahol megtekintjük a falu szélén megbújó középkori téglaégetőt és az Árpád-kori Szent Péter templomot, mely a XVI‑XVII. században erődtemplomként is funkcionált. Az őrségi ember mindennapjaiba, a „szeres” települések világába Szalafőn, a pityerszeri Népi Műemlékegyüttes portáin keresztül nyerünk bepillantást. A skanzenben szakszerű vezetés mellett eurázsiai vadlovakat és bölényeket is fotózhatunk. A múzeum területén színvonalas szatócsbolt és csárda működik. Szalafőn több portán foglalkoznak az Őrség „fekete aranyának” is nevezett tökmagolaj sajtolásával. Tartalmas programunk után Lentibe utazunk. Szállás és vacsora ***-os fogadóban (2 éj).

2. NAP: LENDVA – BÁNTORNYA – DOBRONAK

Reggeli után Lendvára indulunk, mely a határ közelében, de már Szlovénia területén található. A városnéző sétánk során többek közt láthatjuk a Makovecz Imre tervei szerint épült színházat is. Az egyedi stílusú munkáiról híres művészünk az organikus építészet híve volt, ehhez hű ez a kulturális központ is. A budapesti Hősök terén álló Millenniumi emlékmű megalkotója, Zala György, Lendva szülötte. A neves szobrász emlékszobája a hófehér falú várban található. A belváros fölé magasodó, barokk stílusú várkastélyban számos történeti és képzőművészeti kiállítás várja az érdeklődőket. A vár megtekintése után a szőlőhegyen néhány éve épült különleges formájú, 53,5 m magas Vinarium kilátótornyot keressük fel, ahonnan tiszta időben 4 ország (Szlovénia, Magyarország, Horvátország és Ausztria) vidékét járhatja be tekintetünk. Ezt követően meglátogatjuk a bántornyai Nagyboldogasszony-templomot, amely egy régi és egy új részből áll. A román és gótikus jegyeket hordozó középkori épület szentélyét Aquilai János, a Szent László legendát legteljesebben bemutató freskói díszítik. Délutánunk másik felét a közeli Dobronakban töltjük. Itt található Közép- Európa egyetlen orchideatermesztő farmja. A Trópusi Kertben sétálva több egzotikus növényt is megcsodálhatunk (ilang ilang, csillaggyümölcs, kávécserje, vanília stb.). Az üvegházakban geotermikus energia segítségével, 40.000 m2-en, évi 2 millió darab, 160 féle Phalaenopsis orchideát nevelnek. A belépő egy része levásárolható, üres kézzel nehezen távozunk. A vidék erős földsugárzással rendelkezik, ezt a falu melletti Bakonaki-tó körül sétálva tesztelhetjük. Az Energiapark epicentruma a Szent Vid-kápolna mögötti forrásnál található, melynek szintén gyógyító hatást tulajdonítanak. Eseménydús napunk után visszamegyünk szálláshelyünkre.

3.NAP: LENTI – VELEMÉR – KÖRMEND – KÁM – HEREND – MAGYARPOLÁNY – BUDAPEST

Napunk első megállója Velemér kis faluja, melynek késő román-kora gót temploma Aquilai János páratlan XIV. századi freskó­töredékeivel büszkélkedik, a tegnapi bántornyaihoz hasonlóan. Ezután hamisítatlan őrségi tájakon átutazva érkezünk meg a vidék kapujának is nevezett Körmendre. Itt megismerkedünk a magyar kastélyépítészet egyik kiemelkedő alkotásával, a Batthyány-Strattmann-kastéllyal. Az eredeti XV. századi reneszánsz várkastélyt többször átépítették a történelem során, sőt szovjet laktanyaként is funkcionált. Az orosz megszállás alatt erkélyét tankokkal bontották el, berendezése, gyűjteménye is nagy pusztítást szenvedett. Felújítások után, ma érdekes kiállításokat kínáló múzeum működik benne, és gyönyörű, 35 hektáros, védett angolpark öleli körül. A Battyhány család történeteit magunk mögött hagyva, a Jeli Arborétum felé vesszük az irányt. Magyarország és Európa egyik legszebb botanikus kertje Kám község határában terül el. Ezt Ambrózy-Migazzi István, „a Virágos Gróf” hozta létre 1922-ben, akkor még csak 5 hektáros területen, mely mára már több mint 100 hektárra bővült. Vezetett varázskerti sétánk során igazi botanikai különlegességekkel ismerkedhetünk meg a világ minden tájáról. 2019‑ben átadták a 130 m hosszú lombkorona-sétányt is, melyről 10 méteres magasságból csodálhatjuk meg a növényritkaságokat. Mesebeli kalandozásunk után tovább utazunk, és a délután második felében meglátogatjuk Herendet, a világ legnagyobb porcelánmanufaktúráját. A modern látogatóközpontban betekintést nyerünk a porcelánkészítés rejtelmeibe, akár vásárolhatunk is. A herendi Hungarikum az elegancia és a kiváló minőség szimbóluma. Nemzetközi hírnevét az 1851-es londoni világkiállításon szerezte, amikor Viktória angol királynő rendelt egy lepkés-virágos mintájú készletet, melyet végül róla neveztek el. Hazautazásunk előtt kis kitérőt teszünk Magyarpolányba, hogy megcsodálhassuk ötstációs kálváriáját és bakonyi, tornácos parasztházakból álló műemlék utcáját. Az ország egyik leglátványosabb kálváriája a Nemzeti Örökség része, 173 lépcső vezet fel tetejére, ahonnan csodás panoráma nyílik elénk. Tartalmas programunk után, az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Helikon Kastélymúzeum 2900 Ft
Őriszentpéter - Szent Péter apostol templom400 Ft
Szalafő skanzen1200 Ft
Velemér- Szentháromság templom400 Ft
Körmend - Batthyány - Strattmann kastély1200 Ft
Jeli arborétum1200 Ft
Herend Porcelanium2900 Ft
Lendva - vár5 €
Lendva kilátó - Vinarium5 €
Dobronak - Trópusi kert5 €
TAX1000 Ft

Belépők ára: kb.: 11 200 Ft + 15 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 3:20 Vasútállomás, PROFI parkoló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 5:10 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.5
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Pihurik Katalin
Dévaványa
2022.09.11

Még nem jártam ezen a vidéken, sokat hallottam a szépségéről, kulturális örökségéről. Bernadett jól felkészült, sokoldalúan bemutatta a térséget, kellemes egyéniség, segítőkész, türelmes. Számomra kissé szűk volt az ülések közti távolság (176 cm). Biztonságban éreztem magam utazás közben, a sofőr türelmes, megértő. A szállás ár-érték arányban megfelelt. Az étkezés az igényemet maximálisan kielégítette.

 • 4.8
Jeneiné Habran Ilona és Apari Jánosné
Paks
2022.09.07

Bernadett felkészültsége, tájékoztatása kiváló volt.

 • 4.8
Haris Noémi
Budapest
2022.09.05

Nagyon jól összeállított program. Az idegenvezetés 5*. Csak legekben és felsőfokon. Felkészült, intelligens, utasokkal jó kapcsolattartás. A sofőr kifogástalan, a szállás rendben volt. Minden igényt kielégítő ellátásban részesültünk.

 • 5.0
Orosz Jánosné
Békéscsaba
2022.09.02

Nagyon jó volt, rengeteg információ volt!!

 • 4.5
Derdák Károlyné, Fekete Jenőné
Budapest
2022.08.10

Köszönet érte, további szép utakat várunk.

 • 5.0
Balázs Gusztáv
Bag
2022.08.05

Sokszínű és értékes program. Felkészült, pontos, kedves idegenvezető. Pontos, kényelmes busz, precíz sofőr. Tiszta, színvonalas szállás. Finom volt az étkezés. Kiemeljük, a 2. napon reggel 3 féle választási lehetőség volt felajánlva.

 • 5.0
Varga Ferencné
Aszód
2022.08.03

Sok értékes infót kaptam az idegenvezetőtől.

 • 5.0
Csóti Péter és Péterné
Kiskunmajsa
2021.11.30

Jól megtervezett, kielégítően gazdag program. Nagyon barátságos, nagyon felkészült, közvetlen idegenvezető. Nyugodt, kedves sofőr, aki biztonságosan közlekedik és jó helyismerettel rendelkezik. Tiszta, kényelmes szállás, finom, ízletes, elegendő választékú, étkezés.

 • 5.0
Szeghő Károly és Károlyné
Miskolc
2021.11.30

Sokszínű program. Nagyon sok, részletes információt kaptunk a látnivalókról, történelmi hátterekről. A sofőr szimpatikus és szolgálatkész volt, a busz pedig pontosan olyan, amivel kényelmesen, kulturáltan lehet utazni.

 • 4.8
Tóth Erika Mária
Jánoshalma
2021.11.30

Érdekes, változatos program. Bernadett nagyon felkészült volt, és érdekesen adta át az információkat, jó volt hallgatni. A busz kényelmes, tiszta és gyors volt, a sofőr udvarias és pontos. Az étkezés ízletes és bőséges. Az utazás időtartama hosszabb is lehetne, akkor még több látnivaló férne bele a programba. A szállás a kategóriájának tökéletesen megfelelt. Az étkezés finom volt, de esetleg tájjellegű vacsora is finom lett volna.

 • 4.8
Barangolás Kelet-Magyarországon
Az ország legmagasabb pontjáról indulunk a keleti országrész izgalmas városaiba.
Május 24. 3 nap Ár: január közepén
Július 20. 3 nap Ár: január közepén

További 1 időpont

Dél-alföldi kirándulás
Szegedi cégként mindenképpen be szeretnénk mutatni Önöknek a Dél-Alföld legszebb városait.
Május 24. 3 nap Ár: január közepén
Július 20. 3 nap Ár: január közepén

További 1 időpont

Egy nap Budapesten turistaként
Június 15. 1 nap Ár: január közepén
Július 11. 1 nap Ár: január közepén

További 1 időpont

Gyere, gyere ki a hegyoldalba
Intenzív, túrázós programunk a páratlan Balaton felvidéken, ahol a napi fáradalmakat egy 4* szálloda wellness részlegén pihenhetjük ki.
Július 20. 3 nap Ár: január közepén
Szeptember 22. 3 nap Ár: január közepén

Kirándulás Nyugat-Magyarországon
Esztergom után nyugat felé vesszük az irányt és bejárjuk az Észak-Dunántúl kiemelkedő látnivalóit.
Május 24. 3 nap Ár: január közepén
Július 20. 3 nap Ár: január közepén

További 1 időpont

Kinyomtatom a programot
Őrségi kirándulás szlovén kitekintéssel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Dél-alföldi kirándulás
Szegedi cégként mindenképpen be szeretnénk mutatni Önöknek a Dél-Alföld legszebb városait.
Május 24. 3 nap Ár: január közepén
Július 20. 3 nap Ár: január közepén
Barangolás Kelet-Magyarországon
Az ország legmagasabb pontjáról indulunk a keleti országrész izgalmas városaiba.
Május 24. 3 nap Ár: január közepén
Július 20. 3 nap Ár: január közepén
Kirándulás Nyugat-Magyarországon
Esztergom után nyugat felé vesszük az irányt és bejárjuk az Észak-Dunántúl kiemelkedő látnivalóit.
Május 24. 3 nap Ár: január közepén
Július 20. 3 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

Virágok és műemlékek
Június 18. 9 nap Ár: január közepén
Augusztus 13. 9 nap Ár: január közepén
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
Akár autóbusszal, akár repülővel indulunk útnak, átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója épp 70 éve ül trónján.
Július 13. 8 nap Ár: január közepén
A csodálatos Örményország és Grúzia
Őskeresztény emlékek, lenyűgöző természet, kevés turista, de mégis páratlan vendégszeretet.
Június 30. 10 nap Ár: január közepén
Szeptember 22. 10 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Páratlan adventi páros
Zágráb és Ljubljana ünnepi fényei
December 09. 3 nap 83 000 Ft
Adventi forgatag Krakkóban
Zakopane – Krakkó – Wielicka
December 16. 3 nap 59 500 Ft
Dél-alföldi kirándulás
Szegedi cégként mindenképpen be szeretnénk mutatni Önöknek a Dél-Alföld legszebb városait.
Május 24. 3 nap Ár: január közepén
Július 20. 3 nap Ár: január közepén
Kirándulás Nyugat-Magyarországon
Esztergom után nyugat felé vesszük az irányt és bejárjuk az Észak-Dunántúl kiemelkedő látnivalóit.
Május 24. 3 nap Ár: január közepén
Július 20. 3 nap Ár: január közepén
Barangolás Kelet-Magyarországon
Az ország legmagasabb pontjáról indulunk a keleti országrész izgalmas városaiba.
Május 24. 3 nap Ár: január közepén
Július 20. 3 nap Ár: január közepén