Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 27 - Július 01. 289 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Szeptember 05 - 09. 279 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Utazás közvetlen repülőjárattal Bp. – Tirana – Bp. útvonalon
·  Nyaralás a lassan mélyülő homokos tengerparton
·  Fakultatív kirándulási lehetőségek Albániában
·  Színvonalas szállás, félpanziós ellátással

A Proko Travel körútjai kedveltek az utazók körében. Most kicsit módosítottunk ezen, mert tengerparti nyaralást szerveztünk, de ezt kiegészítettük fakultatív kirándulásokkal.
Süli Dorottya - Az albán utak szakreferense

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – TIRANA – DURRES

Menetrend függvényében közvetlen járattal repülés Budapestről Tiranába. A délutánt a főváros felfedezésével töltjük. Sétát teszünk a főutcán, ahol láthatjuk az egyetem épületét, az elnök hivatali irodáját és megtekintjük a Művészeti Galériát is. Elsétálunk a Szkander bég térre, ahol a Kultúra Palotája és az Óratorony található. Lefényképezhetjük a XVIII. században épült E’them Bey mecsetet is. Ezután Durresbe megyünk, amely Albániának tengerészeti szempontból is az egyik legfontosabb települése és az ország egyik legkedveltebb üdülővárosa. Itt lesz a szállásunk is (4 éj), este vacsora.

2. NAP: PIHENÉS VAGY KRUJE – DURRES

Ezen a napon vagy pihennek a homokos tengerparton, vagy eljönnek velünk egy fakultatív kirándulásra, amely során elő­ször Szkander bég szülővárosába, Krujába utazunk. A hegyte­tőn álló várban, ahol egykoron Szkander bég a törökök ellen harcolt, jelenleg a nemzeti hősnek szentelt múzeum várja a láto­gatókat. Az épület mellől mesés kilátás tárul elénk. Ezt köve­tően a látványos etnográfiai múzeumot tekintjük meg, mely Albánia leggazdagabb ilyen jellegű emlékhelye. Ahogy sétá­lunk le a hegyről, az utca két oldalán helyi szőtteseket, kézzel készített fém eszközöket árusító üzleteket láthatunk. A bazár érdekessége, hogy már Szkander bég korában is árultak itt különféle tárgyakat. Itt lesz lehetőség helyi termékek és emlék­tárgyak vásárlására is. Visszaérkezve Durresbe, gyalogos városné­zés a központban. Sétánk legérdekesebb részei, az Amfiteatrum – mely kb. 15.000 néző befogadására volt alkalmas –, és a tengerparti sétány. Kruja fakultatív kirándulás: 30 € (fizetés a helyszínen). Visszamegyünk szállodánkhoz és délután második felében pihenés, napozás Durresben a tengerparton.

3. NAP: PIHENÉS

Egész napos pihenési lehetőség a szállodában vagy a tenger­parti strandon. Durresnél a tengerpart széles homokos föven­nyel rendelkezik. A tenger viszonylag lassan mélyülő. Ebédre javasoljuk, hogy a tengerparti éttermek egyikében a helyi speci­alitásokból próbáljanak ki valami különlegességet.

4. NAP: PIHENÉS VAGY BERAT – APOLLONIA

Pihenési lehetőség a szállodában vagy a tengerparton. Aki sze­retne, az jelentkezhet egy fakultatív kirándulásra, mely során , az „Ezerablakos várost” tekintjük meg. Ez a múzeum­város 2008-ban felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. A város központja felé haladva a helyi építészetre jellemző háza­kat tekinthetünk meg, többek között az Osum folyó partján. Meglátogatjuk az itt található fellegvárat, a Kala-t, ami egy köves dombra épült, 260 méterrel a tenger szintje felett. Falai adnak otthont az Onurfi Múzeumnak, amit szintén meg lehet tekin­teni. A városban töltött idő alatt több mecsetet és a Gorica-hídat is lefényképezhetjük. Délutáni programunk Apollonia romjainak felkeresése, amely Albánia egyik a legismertebb archeológiai látványossága. Itt is megnézzük az Amfiteátrumot és a kolostor­kertet, ahol láthatunk egy bizánci stílusú templomot is, amely a XIV. században épült. A városban felkeressük többek közt a Mozaik házat, a Szent Mária templomot és a belvárost. A látvá­nyosságok megtekintése után visszautazunk Durresbe. Berat – Apollonia fakultatív kirándulás (belépővel): 55 €.

5. NAP: DURRES – TIRANA – BUDAPEST

Kora reggel transzfer a repülőtérre, és még a délelőtt folyamán visszarepülünk Budapestre. Érkezés menetrendnek megfele­lően, várhatóan kora délután a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Az útiokmánynak a hazaérkezéstől számítva minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie! 

Belépők nincsenek, csak fakultatív programok.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Nyaralás az albán tengerparton úthoz hasonló utazások