Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Március 05 - 09. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Március 19 - 23. Ár: december közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Szokatlan élmények; jeges vízesések, rövid nappalok
·  A természet csodája az aurola borealis
·  Közvetlen repülőjárattal Budapestről

Sok szépet láttam már a világban, Izlandon is voltam többször, de az aurola borealis (sarki fény) még a bakancslistámon van.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (12)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – REYKJAVÍK

Délutáni órákban indulunk a budapesti Liszt Ferenc Repülőtérről Izlandra. Keflavikba érkezés után transzfer a fővárosába, Reykjavíkba. Izlandon az aurora borealis, azaz sarki fény, a késő nyári hónapoktól már gyakran látható, ezért az utazás időpont­jában is már megjelenhet. Számos dolognak kell teljesülnie ahhoz, hogy ezt valóban lássuk, ezért az utazás időpontjában sem tudjuk teljes mértékben garantálni a megjelenését. Este azonban, miután teljesen sötét van, fényvadászatra indulunk. A látvány akár a szálloda közelében is megtekinthető lehet.

2. NAP: REYKJAVÍK

Ezen a napon a szigetország fővárosának felfedezésére indu­lunk. Reykjavík a világ legészakibb fővárosa. Látni fogjuk a Bessastadir elnöki palotát, gyalogos sétánk során érintjük a Hallgrímskirkja templomot, a Harpa kulturális központot, mely operaház is egyben. Megnézzük a kikötőt, majd sétálunk a belvárosban, ahol a régi faházak mellett lefényképezhetjük az Alþingot (parlament), Dómkirkja (katedrális) épületeit is. Lesz szabadprogram is. Éjszaka szokás szerint, keressük a sarki fényt az égen.

3. NAP: ARANY KÖR

Reggeli után felkerekedünk, hogy meglátogassuk Izland szige­tének csodáit. Meglátogatjuk a Thingvellir Nemzeti Parkot, ami 2004 óta az UNESCO Világörökség része. Itt látható a Lögberget is, ami magyarul annyit tesz, hogy törvényszikla. A szikla Izland aktív földmozgásainak köszönhetően már eltűnt, de egy zászló hirdeti a helyét. A régi időkben a sziget törvényhozója itt hirdette ki az új törvényeket. Izlandról köztudott, hogy bővelkedik a ter­mészeti látnivalókban. Letekinthetünk az Almannagjá kanyonra, mely annak a következtében alakult ki, hogy az amerikai és az európai földlemezek távolodnak egymástól, és ez pont Izland szi­gete alatt zajlik. Elsétálunk a Strokkur gejzírhez is ami minden hetedik percben körülbelül 25 méter magasra lövelli ki gőzölgő forró vizét. A nemzeti park híres vízesése a Gullfoss, aminek jelentése az Arany vízesés. Ez egyike Izland ikonikus vízeséseinek, olyan, mintha két vízesés olvadt volna egybe. Este természetesen ismét sarki fény vadászatra indulunk. Bízunk benne, hogy lesz módunk a sarki fényben gyönyörködni.

4. NAP: DÉLI PART

Ezen a napon a gleccserek, vízesések, különleges fekete homo­kos strandok és hatalmas sziklák felfedezésére megyünk. Első megállónk a Seljalandsfoss vízesés, ami arról ismert, hogy kialakulásának köszönhetően teljesen körbejárható. Néhány perc sétára még két csodálatos vízesés található, ezek közül az egyik a Gljufrafoss ami majdnem negyven méter magasság­ból hullik alá. Innen csodás kilátás nyílik a tájra, a hegyekre és a folyókra, és megérezhetjük milyen csodálatosan friss a levegő a szigeten. Következő megállónk a Skógafoss vízesés, ami a sziget legmagasabbika és a helyiek szerint leglátvá­nyosabb. 60 méterről zuhan le a víz a magasból. A közelben van az Eyjafjallajökull vulkán, mely még működik, 2010-ben kelt életre és fennakadásokat okozott a légiközlekedésben, a belőle kitörő füst és hamu miatt. Mivel Izland egy vulkáni szi­get, partjait fekete homok fedi. Megnézhetjük ezt a Reynisfjara strandon, ahol láthatjuk a híres bazalt oszlopokat is. Utolsó megállónk a Dyrhólaey szikla, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre, és ha szerencsénk van pár ritka madárfaj is megjelenhet. Késő délután érünk vissza a szállodába. Ismét megpróbáljuk az aurora borealist „becserkészni”.

5. NAP: REYKJAVIK – KEFLAVIK – BUDAPEST

Szabadprogram, ajándékvásárlási lehetőség. Délután buszra szállunk és a híres Kék Lagúnához megyünk. A kiömlő és a láván felhevült tengervíz jótékony hatására a helyiek jöt­tek rá és az 1980-as években létre hoztak egy nyilvános für­dőt. Itt fakultatív fürdési lehetőség. A belépő 80 € (helyszínen fizetendő). Az igényt előre kell jelezni, a foglalás nem lemondható. Fürdés után transzfer a repülő­térre. Hazarepülünk Budapestre a menetrend függvényében, érkezés várhatóan a hajnali órákban.

Belépő nincs, csak fakultatív program.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Dányi Ágnes, Bata Zoltán Gábor
Szeged
2023.11.06

Mindent láttunk, ami 5 napba belefért. Profi "izlandi" magyar vezetett bennünket. A buszvezető profi, a szállás kiváló, az ételek sokfélék. A csoportkísérőre (Csécsei Barbara) mindig számíthattunk, segítőkész, rugalmas.

 • 5.0
Hegyi Lászlóné
Budapest
2023.11.02

Nagyon jól összeállított program. Profi, nagyon jól tájékozott idegenvezető, minden téren. Kellemes volt az egész út.

 • 4.5
Lovas Rita
Dunakeszi
2023.11.01

Láttuk azokat, amit a leghíresebbnek mondtak. Az idegenvezetők sok infót adtak (legközelebb lehetne még több a helyi zene). Az autóbusz kiváló, a gépkocsi szuper. A szállás jó volt, bár egy kicsit távol a központtól. Az étkezés során lehetett volna kicsit változatosabb a leves szekció. :)

 • 4.8
dr. Kreisz Ágnes, Szávóné Markos Csilla
Mezőberény
2023.11.01

Sokrétű tudás, kedves, figyelmes, felkészült.

Rendben volt minden, jól éreztük magunkat.

 • 5.0
Tóth Andrásné, Béres Lajosné
Szentendre
2023.11.01

Figyelnek utasaik minden igényére, törődnek velük. Pozsár Mónika kitűnő idegenvezető, csakis őt alkalmazzák, mert sokat emel az utazás élményén!! A reggeli kitűnő, a vacsorát egyénileg oldottuk meg.

 • 5.0
Hartmann Györgyné
Budapest
2023.10.30

Ahogy megszokott.

 • 5.0
DR. SZABÓ ZSUZSANNA
Érd
2023.10.28

A busz hátsó részén nem mindig volt megfelelő fűtés. Az utastájékoztató és a program időnként eltért a jelen helyzettől.

 • 4.8
Lovas Imréné
Dunakeszi
2023.10.24

Azt kaptuk, amire befizettünk. A helyi idegenvezető jó választás volt. A busz megfelelt az igényeinknek. Az ételek választékosak, a kávé borzalmas, de megoldható.

 • 4.5
FLÓDUNG MÁRIA
Pécs
2023.11.02

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Kucser Mátyás, Kucser Mátyásné
Szolnok (Szandaszőlős)
2023.11.01

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.8
Kinyomtatom a programot
Sarki fény Izlandon úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

India - Aranyháromszög
A legikonikusabb és fontosabb látnivalókat mutatjuk be Önöknek az utazás alatt. Delhi - Jaipur - Agra, vagy az Aranyháromszög városai várják Önöket is.
Március 13. 12 nap Ár: december közepén
Március 13. 8 nap Ár: december közepén
Több mint Bécs
KI ne ismerné a magyarok egyik kedvenc szomszédos fővárosát. Utunk során Bécs mellett megmutatjuk Önöknek a környék legszebb látnivalóit is. Hajózás Wachau vidékén, Melk, Krems, Laxenburg. Csupa pompás helyszín és mindezt csillagtúra szerűen, 4*-os bécsi szállodánkból kiindulva.
Március 14. 4 nap Ár: december közepén
Április 16. 4 nap Ár: december közepén
Barcelona tavasszal
Március 21. 3 nap Ár: december közepén
Április 09. 3 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

Kanári-szigetek
A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.
Április 04. 7 nap Ár: december közepén
Május 16. 7 nap Ár: december közepén
Nagy spanyol körutazás
10 Világörökség Barcelónától, Granadán át Gibraltárig, majd Cordobán át Madridig. Királyok öröksége, pompája, s közben a legkitűnőbb tapas-ok és borok.
Március 22. 8 nap Ár: december közepén
Május 17. 8 nap Ár: december közepén
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
Akár autóbusszal, akár repülővel indulunk útnak, átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója több, mint 70 évet ült a trónján.
Július 09. 11 nap Ár: január közepén
Fedezzük fel Portugáliát!
Északról haladunk dél felé, s közben felkeresünk minden fontos látnivalót Portugáliában. Útközben megkóstolhatjuk a világszerte híres borokat is.
Április 02. 7 nap Ár: december közepén
Április 23. 7 nap Ár: december közepén
A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Filmekből már ismerjük az országot, whiskey-jüket már kóstoltuk, most utazzunk el és győződjünk meg a valóságról személyesen.
Május 16. 6 nap Ár: december közepén