Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Március 19 - 23.
795 000 Ft
Október 14 - 18.
690 000 Ft
Az út áttekintése

·  Szokatlan élmények; jeges vízesések, rövid nappalok
·  A természet csodája az aurola borealis
·  Közvetlen repülőjárattal Budapestről

Sok szépet láttam már a világban, Izlandon is voltam többször, de az aurola borealis (sarki fény) még a bakancslistámon van.
Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (12)

1. NAP: BUDAPEST – REYKJAVÍK

Várhatóan a késő délutáni órákban találkozó a repülőtéren direkt járattal Budapestről Reykjavíkba utazunk, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Hogyha nagyon figyelünk az esti órákban akár a hotel ablakából is megfigyel­hetjük a sarki fényt, de egy sétát is tehetünk a környéken. A késői érkezés miatt ezen a napon nincs vacsora.

2. NAP: REYKJAVÍK – SARKI FÉNY TÚRA

Ezen a napon a szigetország fővárosának felfedezésére indulunk. Reykjavík a világ legészakibb fővárosa. Látni fogjuk a Bessastadir elnöki palotát, gyalogos sétánk során érintjük a Hallgrímskirkja templomot, a Harpa kulturális központot, mely operaház is egy­ben. Megnézzük a kikötőt, majd sétálunk a belvárosban, ahol a régi faházak mellett lefényképezhetjük az Alþingot (parla­ment), Dómkirkja (katedrális) épületeit is. Lesz szabadprogram is. Délután visszatérünk a hotelbe, megvacsorázunk, majd pri­vát buszunkkal a sarki fény vadászatára indulunk. Ahhoz, hogy megpillanthassuk, el kell távolodnunk a város fényeitől. Sajnos mindig a szerencsén múlik, hogy az aurora borealis, a sarki fény megmutatja-e magát. Ezen az estén nagyon fontos a megfelelő meleg öltözet, mert hideg idő valószínű. Várhatóan az éjjeli órák­ban érünk vissza a hotelbe.

3. NAP: ARANY KÖR

Reggeli után felkerekedünk, hogy meglátogassuk Izland szige­tének csodáit. Meglátogatjuk a Thingvellir Nemzeti Parkot, ami 2004 óta az UNESCO Világörökség része. Itt látható a Lögberget is, ami magyarul annyit tesz, hogy Törvényszikla. A szikla Izland aktív földmozgásainak köszönhetően már eltűnt, de egy zászló hirdeti a helyét. A régi időkben a sziget törvény­hozója itt hirdette ki az új törvényeket. Izlandról köztudott, hogy bővelkedik a természeti látnivalókban. Letekinthetünk az Almannagjá kanyonra, mely annak a következtében ala­kult ki, hogy az amerikai és az európai földlemezek távolod­nak egymástól, és ez pont Izland szigete alatt zajlik. Elsétálunk a Strokkur gejzírhez is ami minden hetedik percben körülbe­lül 25 méter magasra lövelli ki gőzölgő forró vizét. A nemzeti park híres vízesése a Gullfoss, aminek jelentése az Arany víze­sés. Ez egyike Izland ikonikus vízeséseinek, olyan, mintha két vízesés olvadt volna egybe.

4. NAP: DÉLI PART

Ezen a napon a gleccserek, vízesések, különleges fekete homokos strandok és hatalmas sziklák felfedezésére megyünk. Ajánlott az esőkabát viselése. Első megállónk a Seljalandsfoss vízesés, ami arról ismert, hogy kialakulásának köszönhetően teljesen kör­bejárható. Néhány perc sétára még két csodálatos vízesés talál­ható, ezek közül az egyik a Gljufrafoss ami majdnem negyven méter magasságból hullik alá. Innen csodás kilátás nyílik a tájra, a hegyekre és a folyókra, és megérezhetjük milyen csodálatosan friss a levegő a szigeten. Következő megállónk a Skógafoss víze­sés, ami a sziget legmagasabb zuhataga és sokak szerint a leg­látványosabb is. 60 méter magasból csobog le a víz. A közelben van az Eyjafjallajökull vulkán, mely még működik, 2010‑ben kelt életre és fennakadásokat okozott a légiközlekedésben, a belőle kitörő füst és hamu miatt. Mivel Izland egy vulkáni szi­get, partjait többségiben fekete homok fedi. Megnézhetjük ezt a Reynisfjara tengerparton, ahol láthatjuk a híres bazalt oszlopo­kat is. Utolsó megállónk a Dyrhólaey szikla, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre, és ha szerencsénk van pár ritka madárfaj is megjelenhet. Késő délután érünk vissza a hotelbe. Fakultatív Déli part kirándulás: 35.000,- Ft.

5. NAP: REYKJAVIK – KEFLAVIK – BUDAPEST

Szabadprogram, ajándékvásárlási lehetőség. Délután buszra szállunk és a híres Kék Lagúnához megyünk. Ez egy meleg gyógyvíz. A kiömlő és a láván felhevült tengervíz jótékony hatá­sára a helyiek jöttek rá és az 1980-as években létre hoztak egy nyilvános fürdőt. Itt fakultatív fürdési lehetőség. A belépő 80 € (helyszínen fizetendő). Az igényt előre kell jelezni, a foglalás nem lemondható. Fürdés után elfogyasztjuk vacsoránkat és transzfer a repülőtérre. Hazarepülünk Budapestre a menetrend függvényében, érkezés várhatóan az éjszakai órákban.

Belépő nincs, csak fakultatív program, melynek összege: 80 €

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Dányi Ágnes, Bata Zoltán Gábor
Szeged
2023.11.06

Mindent láttunk, ami 5 napba belefért. Profi "izlandi" magyar vezetett bennünket. A buszvezető profi, a szállás kiváló, az ételek sokfélék. A csoportkísérőre (Csécsei Barbara) mindig számíthattunk, segítőkész, rugalmas.

 • 5.0
Hegyi Lászlóné
Budapest
2023.11.02

Nagyon jól összeállított program. Profi, nagyon jól tájékozott idegenvezető, minden téren. Kellemes volt az egész út.

 • 4.5
Lovas Rita
Dunakeszi
2023.11.01

Láttuk azokat, amit a leghíresebbnek mondtak. Az idegenvezetők sok infót adtak (legközelebb lehetne még több a helyi zene). Az autóbusz kiváló, a gépkocsi szuper. A szállás jó volt, bár egy kicsit távol a központtól. Az étkezés során lehetett volna kicsit változatosabb a leves szekció. :)

 • 4.8
dr. Kreisz Ágnes, Szávóné Markos Csilla
Mezőberény
2023.11.01

Sokrétű tudás, kedves, figyelmes, felkészült.

Rendben volt minden, jól éreztük magunkat.

 • 5.0
Tóth Andrásné, Béres Lajosné
Szentendre
2023.11.01

Figyelnek utasaik minden igényére, törődnek velük. Pozsár Mónika kitűnő idegenvezető, csakis őt alkalmazzák, mert sokat emel az utazás élményén!! A reggeli kitűnő, a vacsorát egyénileg oldottuk meg.

 • 5.0
Hartmann Györgyné
Budapest
2023.10.30

Ahogy megszokott.

 • 5.0
DR. SZABÓ ZSUZSANNA
Érd
2023.10.28

A busz hátsó részén nem mindig volt megfelelő fűtés. Az utastájékoztató és a program időnként eltért a jelen helyzettől.

 • 4.8
Lovas Imréné
Dunakeszi
2023.10.24

Azt kaptuk, amire befizettünk. A helyi idegenvezető jó választás volt. A busz megfelelt az igényeinknek. Az ételek választékosak, a kávé borzalmas, de megoldható.

 • 4.5
FLÓDUNG MÁRIA
Pécs
2023.11.02

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Kucser Mátyás, Kucser Mátyásné
Szolnok (Szandaszőlős)
2023.11.01

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Sarki fény Izlandon úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

Nyaralás és kulturális kikapcsolódás Andalúziában
Nyaralás és kulturális kikapcsolódás Andalúziában
6
NAP

Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba. Fürdőzési lehetőséggel a Földközi-tengerben.

599 000 Ft-tól
Kanári-szigetek
Kanári-szigetek
7
NAP

4.8

32 értékelés

A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.

684 000 Ft-tól
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
8
NAP

4.8

29 értékelés

Idegenként érkezünk, de barátként távozunk. Albániára mindenki jó szívvel emlékszik vissza.

534 000 Ft-tól
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai
Garantált indulásGarantált indulás
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai
7
NAP

4.9

32 értékelés

Szó szerint a semmiből nőtt ki a város, ahol havonta adnak át valami újat, látványosat, még nagyobbat, egészen elképesztőt.

549 000 Ft-tól
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
12
NAP

4.9

43 értékelés

Több országon keresztüli utazás és Világörökségek sora után következhet a jól megérdemelt nyaralás a spanyol tengerpart egyik legnépszerűbb városában.

539 000 Ft-tól