Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Május 22 - 29.
359 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Autobuszos kirándulás Közép- Franciaországba
·  Loire-menti kastély felkeresése
·  Útközben 4 országban városlátogatások
·  5 UNESCO Világörökség megtekintése

Franciaország látnivalóit tekintve nagyon sokoldalú ország, a hegyes vidéktől kezdve látványos városaival, mesés kastélyaival mindenki számára nyújt élvezetet.
Csécsei Barbara – Francia utak szakreferense

Utazás:
Autóbusszal
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Kontinentális reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – AUSZTRIA – SALZBURG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva, hegyes­halmi határátlépéssel utazás Ausztriába. Útközi megállások után délután érkezés Salzburgba, a templomok városába, melynek csodálatos barokk épületei az UNESCO Világörökség Listáján sze­repelnek. Városnézésünk a Salzach folyó mindkét partjának lát­ványosságait érinti. A Mirabell-park szépsége a leghíresebb kastélyok kertjeivel vetekszik. A dóm lenyűgözően hatalmas barokk épülete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, és a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül nevezik Észak-Rómájának Salzburgot. Látjuk a város fölé magasodó Hohensalzburg várat is. Szállás.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – ULM – STRASBOURG

Ezen a napon átszeljük Németországot. A déli órákban megál­lunk Ulmban. Felkeressük a világ legmagasabb tornyával (161 m) rendelkező keresztény templomot, az Ulmi Katedrálist. Gótikus alapjai a XIV. századból valóak. Tornyába több mint 750 lépcső vezet fel. Az apszis üvegablakai a XV. századból valóak. A temp­lom megtekintése után folytatjuk utunkat. Következő progra­munk már Franciaországban lesz, Strasbourg megtekintése. A város a Rajna bal partján található, mégsem ez a híres, hanem az Ill folyócska, mely körbeöleli az UNESCO Világörökségei között is megtalálható óvárost. Ezt keressük fel. Strasbourg politikai­lag is fontos város, mert itt található az Emberi Jogok Európai Bírósága és az EU számtalan irodája és hivatala. A belváros meg­tekintése után szálláshelyünkre buszozunk.

3. NAP: NANCY – TROYES

Ezen a napon két különleges kisvárost tekintünk meg. Először Nancy szecessziós belvárosát keressük fel. Oly egységes és lát­ványos ez a város, hogy felkerült az UNESCO Világörökségei közé. Városnézésünk után folytatjuk utunkat Troyes-ba, mely Franciaország Kulturális és Történelmi Városa címmel is rendel­kezik. Fagerendás belvárosa és a XII. században épült gótikus Péter-Pál Katedrális mindenki tetszését elnyeri. Városnézésünk után folytatjuk utunkat szálláshelyünkre.

4. NAP: ORLÉANS – CHAMBORD – BLOIS

A délelőtti program a több mint 2.000 éves Orléans-ban város­nézés. A híres francia szabadságharcos Jeanne d’Arc vezetésével a franciák először itt győztek az országba benyomuló angolok­kal szemben 1429-ben. A belváros megtekintése után folytatjuk utunkat az UNESCO Világörökségei közé sorolt Loire-menti kas­télyok vidékére. A folyóvölgy első kastélya, melyet felkeresünk Chambordban található. Számtalan tornyával és 440 termével az egyik legimpozánsabb kastély a Loire-völgyében. Az erdőből előtűnő szép parkkal körbevett épülettömb minden ember cso­dálatát kiváltja. A kastélylátogatásunk következő állomása Blois, mely régi királyi város, itt szintén láthatunk egy szép kastélyt. Ez olyan szempontból különbözik a többitől, hogy a belvárosban található. XII. Lajos és I. Ferenc volt a két fő építtető. Ennek meg­tekintése után, szállásunkra az esti órákban érkezünk.

5. NAP: CHENONCEAUX – AMBOISE – CHAUMONT

Ezen a napon a környék kastélyait látogatjuk meg. Kevés utazással sok látványosságot tudunk megtekinteni és szebbnél szebb építé­szeti remekművekben gyönyörködhetünk. Először a Chenonceaux kastélyt fedezzük fel, mely azért is különleges, mert ez a legna­gyobb vízikastély az országban. Következő megállásunkkor az Amboise reneszánsz kastélyt tekintjük meg. Leonardo da Vinci is élt ebben a palotában. Délután a Chaumont keressük fel, melynek nem csak szobái, hanem kertje is meseszép. A nap végén össze­gezve a látottakat megállapíthatjuk, hogy az egyik kastély és park szebb, mint a másik és ugyan több dologban hasonlítanak egy­máshoz a paloták, de mégis mindegyik más. Az esti órákban fog­laljuk el közép-franciaországi szállásunkat.

6. NAP: FONTENAY – DIJON

A mai napon folytatjuk Közép-Franciaország látványosságainak megismerését. Első programunk a Világörökségek közé is bevá­lasztott Fontenay apátság megtekintése lesz. Több történelmi filmet forgattak a XII. században épült cisztercita apátság falai között. Építészetileg kiváló állapotban megmaradt műemlék leg­érdekesebb részeinek felkeresése után buszozunk tovább, és dél­után érkezünk Burgundia megye központjába Dijonba. Városnéző túránk során érintjük a Burgundi Hercegek Palotáját, a 800 éve épült Notre Dame templomot és a fagerendás házakkal ékesített belvárost. A város leghíresebb terméke a mustár. A városnézést követően felkeresünk egy üzletet, ahol tájékoztatót kapunk az elkészítési módról, tesztelni is lehet a mustárokat, és a végén, aki akar, ízlés szerint, vásárolhat a pikáns, de többféleképpen ízesített dijoni mustárakból. Ezt követően szállásunkra utazunk. Javasoljuk, hogy az esti vacsorához fogyasszanak el – a környék neves termékéből –, egy pohár burgundi vörösbort.

7. NAP: SVÁJC – ZÜRICH – AUSZTRIA – TIROL

Ezen a napon délelőtt még Franciaország elzászi részén hala­dunk keresztül, így érkezünk Svájcba. Nyugat-keleti irány­ban átszeljük az országot. Útközben gyönyörködünk a tájban, miközben idegenvezetőnk érdekességeket mesél az ország­ról. Az ország legnépesebb városában, Zürichben városnézés. Megtekintjük az óvárost, a híres bankokkal és üzletekkel öve­zett Bahnhofstrasse-t, a monumentális Grossmünster katedrá­list, valamint a sok híddal díszített Limmat folyót, és nem utolsó sorban a hangulatos Zürichi-tó partját. A szabadprogram alatt, aki akar, bemehet a Chagall-ablakokkal díszített Fraumünster templomba, vagy sétálhatunk a világ egyik legdrágább vásárló utcáján és ámulhatunk a zürichi elegáns üzletek méregdrága termékein. Ezt követően ausztriai szállásunkra utazunk.

8. NAP: KUFSTEIN – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben megállunk egy híres vár megtekintése céljából. Az Inn folyó fölé magasodó sziklán talál­ható, a magyar történelem szempontjából is fontos hajdani vár­börtön. A Császár-toronyban berendezett Börtön Múzeum celláit látván – ahol több híres magyar raboskodott, mint pl. Kazinczy, Wesselényi, Teleki Blanka, vagy éppen Rózsa Sándor –, elgondol­kodunk nagyjaink sanyarú sorsán. A várfalról gyönyörködhetünk a kilátásban is. A vár néprajzi kiállítása (őstörténet, néprajz, növény-és állatvilág, szakrális kincsek) is sok érdekességet ígér. Folytatjuk utunkat Magyarországra. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Ulm - katedrális torony5 €
Fontenay apátság11 €
Kufstein vár13 €
Chambord kastély16 €
Chenonceau16 €
Amboise17 €
Blois kastély13 €
Chaumont20 €
Helyi és idegenforgalmi adó10 €

Belépők ára: kb.: 121 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése,
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:15 Régi 3-as út Orlen benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Tour de France úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
7
NAP

4.6

6 értékelés

Igazi "kulturális koktél" ez az utazásunk. 4 ország csodás látnivalói, de a csúcspont Elzász. Colmar kis utcáin mellett felkeressük Strasbourg modern EU-s épületeit is.

319 000 Ft-tól
Párizs ínyenceknek
Párizs ínyenceknek
7
NAP

4.8

33 értékelés

Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!

389 000 Ft-tól
Virágok és műemlékek
Virágok és műemlékek
9
NAP

4.8

38 értékelés

Észak-Olaszország és Dél-Franciaország pompás vidékein haladunk, miközben 7 Világörökséget is felkeresünk. Az elképesztő mennyiségű kulturális látnivaló mellett elmerülhetünk Provence és a francia parfümök illatában is. Tengerparttól 3.000-es hegycsúcsokig, ebben a programban tényleg minden megtalálható.

429 000 Ft-tól