Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 22 - 29. Ár: december közepén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Autobuszos kirándulás Közép- Franciaországba
·  Loire-menti kastély felkeresése
·  Útközben 3 országban városlátogatások
·  5 UNESCO Világörökség megtekintése

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Kontinentális reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – AUSZTRIA – SALZBURG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva, hegyeshalmi határátlépéssel utazás Ausztriába. Útközi megállások után délután érkezés Salzburgba, a templomok városába, melynek csodálatos barokk épületei az UNESCO Világörökség Listáján szerepelnek. Gyalogos városnézésünk a Salzach folyó mindkét partjának látványosságait érinti. A Mirabell-park szépsége a leghíresebb kastélyok kertjeivel vetekszik. A dóm lenyűgözően hatalmas barokk épülete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, vagy éppen a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül nevezik Észak-Rómájának Salzburgot. Távolról látjuk a város fölé magasodó Hohensalzburg várat is. Városnézésünk után szálláshelyünkre buszozunk.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – ULM – FRANCIAORSZÁG – STRASBOURG

Ezen a napon átszeljük Németországot. A déli órákban megállunk Ulmban. Felkeressük a világ legmagasabb tornyával (161 m) rendelkező keresztény templomot, az Ulmi Katedrálist. Gótikus alapjai a XIV. századból valóak. Tornyába több mint 750 lépcső vezet fel. Az apszis üvegablakai a XV. századból valóak. A templom megtekintése után folytatjuk utunkat. Következő programunk már Franciaországban lesz, Strasbourg megtekintése. A város a Rajna bal partján található, mégsem ez a híres, hanem az Ill folyócska, melynél terül el az UNESCO Világörökségei között is megtalálható városmag. Ezt keressük fel. Strasbourg politikailag is fontos város, mert itt található az Emberi Jogok Európai Bírósága és az EU számtalan irodája és hivatala. A belváros megtekintése után szálláshelyünkre buszozunk.

3. NAP: NANCY – TROYES

Ezen a napon két különleges kisvárost tekintünk meg. Először Nancy szecessziós belvárosát keressük fel. Oly egységes és látványos ez a város, hogy felkerült az UNESCO Világörökségei közé. Városnézésünk után folytatjuk utunkat Troyesbe, mely Franciaország Kulturális és Történelmi Városa címmel is rendelkezik. Fagerendás belvárosa és a XII. században épült gótikus Péter-Pál Katedrális mindenki tetszését elnyeri. Városnézésünk után folytatjuk utunkat szálláshelyünkre.

4. NAP: ORLÉANS – CHAMBORD - BLOIS

A délelőtti program a több mint 2.000 éves Orléansban városnézés. A híres francia szabadságharcos Jeanne d’Arc vezetésével a franciák először itt győztek az országba benyomuló angolokkal szemben 1429-ben. A belváros megtekintése után folytatjuk utunkat az UNESCO Világörökségei közé sorolt Loire-menti kastélyok vidékére. A folyóvölgy első kastélya, melyet felkeresünk, a Chambordban található. Számtalan tornyával és 440 termével az egyik legimpozánsabb kastély a Loire-völgyében. Az erdőből előtűnő szép parkkal körbevett épülettömb minden ember csodálatát kiváltja. A kastélylátogatásunk következő állomása Blois, mely régi királyi város, itt szintén láthatunk egy szép kastélyt. Ez olyan szempontból különbözik a többitől, hogy a belvárosban található. XII. Lajos és I. Ferenc volt a két fő építtető. Ennek megtekintése után, szállásunkra az esti órákban érkezünk.

5. NAP: CHENONCEAUX – CHAUMONT – AMBOISE

Ezen a napon a környék kastélyait látogatjuk meg. Kevés utazással sok látványosságot tudunk megtekinteni és szebbnél szebb építészeti remekművekben gyönyörködhetünk. Először a Chenonceaux kastélyt fedezzük fel, mely azért is különleges, mert ez a legnagyobb vízikastély az országban. Következő megállásunkkor az Amboise reneszánsz kastélyt tekintjük meg. Leonardo da Vinci is élt ebben a palotában. Délután a Chaumont keressük fel, melynek nem csak szobái, hanem kertje is meseszép. A nap végén összegezve a látottakat megállapíthatjuk, hogy az egyik kastély és park szebb, mint a másik és ugyan több dologban hasonlítanak egymáshoz a paloták, de mégis mindegyik más. Az esti órákban foglaljuk el közép-franciaországi szállásunkat.

6. NAP: FONTENAY – DIJON

A mai napon folytatjuk Közép-Franciaország látványosságainak megismerését. Első programunk a Világörökségek közé is beválasztott Fontenay apátság megtekintése lesz. Több történelmi filmet forgattak a XII. században épült cisztercita apátság falai között. Építészetileg kiváló állapotban megmaradt műemlék legérdekesebb részeinek felkeresése után buszozunk tovább, és délután érkezünk Burgundia megye központjába Dijonba. Városnéző túránk során érintjük a Burgundi Hercegek Palotáját, a 800 éve épült Notre Dame templomot és a fagerendás házakkal ékesített belvárost. A város leghíresebb terméke a mustár. A városnézést követően felkeresünk egy üzletet, ahol tájékoztatót kapunk az elkészítési módról, tesztelni is lehet a mustárokat, és a végén, aki akar, ízlés szerint, vásárolhat a pikáns, de többféleképpen ízesített dijoni mustárakból. Ezt követően szállásunkra utazunk. Javasoljuk, hogy az esti vacsorához fogyasszanak el - a környék neves termékéből -, egy pohár burgundi vörösbort.

7. NAP: SVÁJC – ZÜRICH – AUSZTRIA – TIROL

Ezen a napon délelőtt még Franciaország elzászi részén haladunk keresztül, így érkezünk Svájcba. Nyugat-keleti irányban átszeljük az országot. Útközben gyönyörködünk a tájban, miközben idegenvezetőnk érdekességeket mesél az országról. Az ország legnépesebb városában, Zürichben városnézés. Megtekintjük az óvárost, a híres bankokkal és üzletekkel övezett Bahnhofstrasse-t, a monumentális Grossmünster katedrálist, valamint a sok híddal díszített Limmat folyót, és nem utolsó sorban a hangulatos Zürichi-tó partját. A szabadprogram alatt, aki akar, bemehet a Chagall-ablakokkal díszített Fraumünster templomba, vagy sétálhatunk a világ egyik legdrágább városában és ámulhatunk a zürichi elegáns üzletek méregdrága termékein. Ezt követően ausztriai szállásunkra utazunk.

8. NAP: KUFSTEIN – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben megállunk egy híres vár megtekintése céljából. Az Inn folyó fölé magasodó sziklán található, a magyar történelem szempontjából is fontos hajdani várbörtön. A Császár-toronyban berendezett Börtön Múzeum celláit látván – ahol több híres magyar raboskodott, mint pl. Kazinczy, Wesselényi, Teleki Blanka, vagy éppen Rózsa Sándor –, elgondolkodunk nagyjaink sanyarú sorsán. A várfalról gyönyörködhetünk a kilátásban is. A vár néprajzi kiállítása (őstörténet, néprajz, növény- és állatvilág, szakrális kincsek) is sok érdekességet ígér. Folytatjuk utunkat Magyarországra. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Ulm - katedrális torony5 €
Fontenay apátság11 €
Kufstein vár13 €
Chambord kastély16 €
Chenonceau16 €
Amboise17 €
Blois kastély13 €
Chaumont20 €

Belépők ára: kb.: 111 EUR

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:15 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Gyakori kérdések
A festői Normandia - Bretagne
Franciaország két nyugati tartománya, mely megannyi pazar látnivalót rejt. Közülük is kiemelkedik a világon az első Világörökségi helyszínek egyike, Mont-Saint-Michel szigete és a bencés apátság.
Május 16. 9 nap Ár: december közepén

Párizs ínyenceknek
Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!
Április 29. 7 nap Ár: december közepén
Április 30. 5 nap Ár: december közepén

Valentin-nap Párizsban
A város, mely egész évben várja a látogatókat. A Szerelem ünnepén készülhetnek a jobbnál-jobb szelfik az Eiffel toronynál, vagy hajókázás közben a Szajnán. Vive l'amour!
Február 13. 4 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Loire-menti kastélyok úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

A festői Normandia - Bretagne
Franciaország két nyugati tartománya, mely megannyi pazar látnivalót rejt. Közülük is kiemelkedik a világon az első Világörökségi helyszínek egyike, Mont-Saint-Michel szigete és a bencés apátság.
Május 16. 9 nap Ár: december közepén
Párizs ínyenceknek
Csak a Louvre termeiben el lehetne tölteni napokat. Mi most mégis arra a lehetetlen küldetésre vállalkozunk, hogy megmutassuk Önöknek a francia főváros megannyi szépségét. Repülős csatlakozási lehetőség! Bon voyage!
Április 29. 7 nap Ár: december közepén
Április 30. 5 nap Ár: december közepén
Valentin-nap Párizsban
A város, mely egész évben várja a látogatókat. A Szerelem ünnepén készülhetnek a jobbnál-jobb szelfik az Eiffel toronynál, vagy hajókázás közben a Szajnán. Vive l'amour!
Február 13. 4 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló időpontban

Kiruccanás Erdély Kapujába
4 napos csillagtúránk kiválóan alkalmas az első, "ismerkedő" látogatásra Erdélybe. 4*-os szállodánk kényelméből változatos kirándulásokat tehetünk sóbányától vízesésen át középkori várakig.
Május 26. 4 nap Ár: december közepén

Utazások hasonló árban

Kirándulás az olasz csizma sarkába (Csodás Puglia)
Eddig minden utasunk azt mondta, hogy megérte elutazni az olasz csizma sarkáig. Sokkal többet és szebbet adott mindenkinek a program, mint amire számítottak.
Április 13. 7 nap Ár: december közepén
Élmények a Fekete hegyek országában
Montenegro, megfűszerezve Szerbiával és Boszniával. Igazi balkáni koktél. Tipikusan az a program, ahol a látnivalók közötti utazás is élményeket nyújt.
Május 19. 6 nap Ár: december közepén
Az adventi Róma
Róma az örök, a megunhatatlan. Városnézésünk során felkeressük a leghíresebb látnivalókat, így természetesen a Vatikánt is. A séták után jól esik egy isteni pizza, mellé egy pohár finom bor.
December 13. 3 nap 224 000 Ft
A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni. A legrégebbi pizzéria mellett felkereshetjük az öböl legszebb városait is, miközben a Vezúv magasodik felettünk.
Május 08. 4 nap Ár: december közepén
Római vakáció tengerparti pihenéssel
Először elmerülünk az ókori Róma látnivalóiban, utána megtehetjük ugyanezt a Tirrén tenger habjaiban. Kapcsoljuk össze a kellemest a még kellemesebbel!
Május 21. 6 nap Ár: december közepén