Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 24 - 29. Ár: január végén Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·          Téli olimpiai helyszínen, St. Moritzban túrázás

·          Svájcban ingyenesen használható felvonók

·          A világ leghosszabb gyalogos függőhídja

·          A világ legnagyobb belül járható keresztje

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (1)
  • Hasonló utak

Az alábbi program 2019. július 1-je előtt induló útjainkra érvényes. Az utána induló utak programjai még előkészítés alatt állnak.


1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – TRAUNSEE – TIROL (640 km)

Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépést követően uticélunk a salzkammerguti tóvidék. A Traunsee partján, Gmundenben található az új Grünberg felvonó. Megérkezésünk után ezzel a kabinos lanovkával több, mint 500 métert emelkedünk. Útközben is és felérkezésünk után is mesés rálátásunk lesz a városra és a tóra. Jó idő esetén az Alpok több csúcsáról készíthetünk szép felvételeket. Leérkezésünk után a hegyek között folytatjuk utunkat, és így érkezünk szálláshelyünkre.

2. NAP: KRIMMLI-VÍZESÉS – GERLOS HÁGÓ (330 km)

Programunkat Ausztria legmagasabb vízesésével, a Krimmlivel kezdjük. A folyó 3 lépcsőben zuhan 380 m-t. A vízesést egy gleccserből eredő folyó táplálja, így nyáron is nagyon bőséges a vízhozama. A túrázni vágyók felgyalogolhatnak a zuhatag mellett jól kiépített, de igen meredek úton, a többiek pedig az alsó ösvényen juthatnak el a vízesés aljához. Séta közben jó fotók készülhetnek. Ezt követően a Gerlos-hágón folytatjuk utunkat. A hágóról a Krimmli-vízesés teljes hosszában látható. Panoráma úton haladunk tovább, melyet meseszép táj, csinos alpesi falvak tesznek változatossá. Délután érkezünk a világ egyik leghosszabb gyalogos függőhídjához. A három éve megnyitott 408 m hosszú, drótkötelekkel biztosított hídon végiggyalogolni fantasztikus élmény. A híd 110 m magasan ível át a völgy felett. Kaptatós úton túrázva jutunk fel a fém építmény hídfőjéhez. A hídról leírhatatlan a látvány, a hegyek és a völgyek mellett 2 várrom teszi még izgalmasabbá a panorámát. A felejthetetlen élmény után megyünk szállásunkra.

3. NAP: SERFAUS – SVÁJC (130 km)

Alig egy órás buszozással érjük el a híres síparadicsomot, Serfaust. A tengerszint felett 1.427 m-en fekvő falu tipikus tiroli hangulattal várja nyáron is a kirándulókat. A település legnagyobb része csak gyalogosan járható, de ingyenesen használhatjuk a helyi metrót. Ezzel jutunk el a buszparkolótól a felvonóig. Kabinos liftek röpítenek bennünket az 1.980 m magasan lévő, szabadidőparkjáról is ismert, Komperdell fennsíkra. Itt lesz túrázási és étkezési lehetőség is. Aki akar, innen még magasabbra is felmehet. A Lazid felvonó végállomása 2.346 m magasan van, ahonnan tiszta időben még csodásabb a tájkép. Szabadidőnk után a Komperdell fennsíkról egy kellemes panorámaúton sétálunk át a szomszédos hegyre, ahonnan egy másik kabinos felvonóval jutunk vissza Serfausba. Rövid szabadprogram a bájos, tipikus hegyi településen, Serfausban. Ezt követően felszállunk buszunkra és indulunk Svájcba (2 éj).

4. NAP: ST. MORITZ – BERNINA-HÁGÓ (50 km)

Ezt a napot Sankt Moritzban töltjük. Téli olimpiát is rendeztek már ebben a városban, de nyáron is kiváló túralehetőségekkel vonzza az idelátogatókat a 3–4.000 m-es csúcsok lábainál, közel 1.800 m magasan fekvő alpesi település. Kabinos felvonók és hegyi vonatok szállítják a kirándulókat a környező hegyekre. Mi először fogaskerekűvel jutunk fel a Corviglia 2.486 m magasan lévő hegyi állomására. Itt élvezhetjük a csodás panorámát, kijelölt túraútvonalakon lehet kisebb-nagyobb gyalogtúrákat tenni. Aki akar, innen még tovább is emelkedhet egy nagykabinos felvonóval egészen 3.057 m-re, ahonnan – tiszta időben – fantasztikus élményt nyújtanak a havas hegycsúcsok, zöldellő völgyek és a tengerszemek látványa. A déli órákban indulunk vissza Sankt Moritzba. Ekkor mindenki eldöntheti, hogy fogaskerekű vonattal megy le, vagy az utolsó szakaszon, kb. egy órás hegyi kirándulás keretében, gyalog túrázik le a tóhoz, miközben gyönyörködhet a mesés látványban. Leérkezésünk után élvezzük a híres település hangulatát, lefényképezhetjük elegáns szállodáit. Szabadidő alatt lehet emléktárgyakat is vásárolni, vagy a tó körül sétálni. Délután autóbuszunkkal felkapaszkodunk a Bernina-hágóra. A Diavolezza parkolóban, 2.093 m magasságban megállunk, és beszállunk egy kabinos felvonóba, mely 3.000 m magasságba visz fel bennünket. Innen körbetekintve láthatunk 3–4.000 m magas csúcsokat és az alattunk kanyargó Pers gleccsert. Pazar hegyi úton megyünk vissza szálláshelyünkre. Mivel szállásunk ebben a régióban van, ezért a nap során használatos felvonókat ingyenesen kapjuk, csak a kártyadíjat kell megfizetni (kb. 5 CHF), mely jelentős megtakarítást eredményez utasainknak. Szállásunk továbbra is Svájcban lesz.

5. NAP: SVÁJC – AUSZTRIA – FARKAS-SZURDOK

Reggeli után az Inn völgyében haladva hagyjuk el Svájcot. Innsbruck után érjük el a Farkas-szurdokot. Ez a vízeséssekkel tarkított soklépcsős szoros, igazi csemege és kihívás a keményebb túrázást kedvelők számára. Folytatjuk utunkat Ausztria egyik legismertebb téli üdülőközpontjába, Kitzbüchelbe, mely 2.000 m feletti hegyek ölelésében fekszik. Régebben a környék leggazdagabb települése volt, ez ma is látható, miközben sétálunk a főutcáján. Szabadidőnk során emléktárgyakat is vásárolhatunk. Kellemesen elfáradva érkezünk szállásunkra és ezzel zárul a látványos, sportos napunk.

6. NAP: PILLERSEE – HEGYESHALOM – BUDAPEST (650 km)

Reggeli után indulunk a Pillerseehez. Itt található a világ legnagyobb, 29,6 m magas, belül járható hegyi keresztje. A kilátóként is funkcionáló, Szt. Jakabról elnevezett keresztet 1.456 m magasban építették fel. Négyüléses libegővel érjük el az építményt. Tiszta időben gyönyörű panoráma tárul elénk a közeli hegyekre, tavakra. A vállalkozó kedvűek innen gyalog jöhetnek le buszunkhoz. Ez a kirándulás méltó zárása a 6 napos látványos, túrázós programunknak, mely során végig fontos a jó állóképesség és a megfelelő túracipő. Ausztriát elhagyva, hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.


Pillersee - libegő 
kb. 15 €Farkas szurdok
St. Moritz kártya
5 CHFKrimmli vízesés
Serfaus- felvonó
15 Reutte függőhíd
Grünberg felvonó
12 


Belépők, felvonók ára: kb. 55 € + 5 CHF

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti AGIP-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Domus parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti AGIP-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Domus parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Botka Ildikó
Kiskunhalas
2018.07.26

Július 14-én érkeztünk meg a hegyek vonzásából – ez az út neve és mennyire találó –, hazaérkeztünk, de a vonzás nem szűnt meg, most is hat és remélem, hogy még nagyon sok alkalommal tudunk engedni ennek a vonzásnak. Évek óta utazunk a Proko-val. Mind mindig, most is profi volt a szervezés, az út összeállítása, a program. Idegenvezetőnk Prónay Ildikó volt, az út is „Ildi ajánlásával” jelzést kapta, amiből törzsutasok már tudtuk, hogy mire számíthatunk. (Sajnos ez a jelölés az új honlapról hiányzik, kérjük vissza!) Nagyon szép program és csodálatos 6 nap volt. Köszönjük Ildinek, hogy összeállítja, vezeti ezeket a túrázós utakat. Ildi kiemelkedően jó idegenvezető, nagy tudással rendelkezik, szereti a munkáját, szereti és ismeri az Alpok országait és az ott élő embereket. Profizmusa most is minden területen megmutatkozott, hatalmas türelemmel és toleranciával viselte el különbözőségünket, mondta el újra és újra azokat az információkat – amiket feltehetően a rengeteg új élmény, a minket körülvevő nem mindennapi látvány miatt – olykor nem értett vagy hallott meg mindenki elsőre, vagy talán még harmadikra sem. Gépkocsivezetőnk Boross Zoltán nagy biztonsággal kanyargott a szerpentineken. Mindig derűs és udvarias volt. A busz kényelmes és tiszta, Zoli az ablakok tisztaságára is ügyelt, zavartalanul tudtunk fényképezni. A szállások minden igényt kielégítők, szép környezetben, kényelmesek, tiszták voltak. A reggeli és a vacsora több mint bőséges és nagyon finom. Az élményeket nagyon hosszasan lehetne taglalni, de ezt igazából át kell élni. Minden helyszín egy külön kalandot jelentett, a látvány, a jó levegő, vízesés, függőhíd – de micsoda függőhíd -, szurdok, mind-mind nagy élmény volt. Bár mindenre volt „elegendő” idő, mégis olyan jó lett volna még maradni, csak állni és a tájat tovább nézni, többet időzni a szurdokban, leülni, magunkba szívni az élményt, élvezni a látványt. Igen, idő kellett volna még, ha jól érezzük magunkat, akkor szeretnénk megállítani az időt, de mivel ezt sajnos nem lehet, így nem tehetünk mást, minthogy újra visszajövünk, Önökkel. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönet Ildinek és Zolinak és természetesen az egész Proko Travel csapatnak. A következő 25 évhez is kívánunk sok sikert. Botka Ildikó és Botka Sándorné

  • 5.0
Csúcs napok
Dolomitok – Matterhorn - Mont-Blanc – Aiguille du Midi
Július 25. 6 nap Ár: január végén
Augusztus 24. 6 nap Ár: január végén

Híres felvonókon Svájcban
Túrázás - Interlaken - Engelberg - Stanserhorn
Július 09. 5 nap Ár: január végén

Nagy svájci körút
Luzern - Rhone gleccser – Genf – Bern – Zürich - Via Mala
Április 18. 7 nap 178 000 Ft
Június 29. 7 nap Ár: január végén

További 1 időpont

Svájc és Olaszország bűvöletében
Milánó – Como – Lugano – San Bernardino hágó – Via Mala
Július 09. 5 nap Ár: január végén
Augusztus 16. 5 nap Ár: január végén

Kinyomtatom a programot