Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Július 09 - 14. 170 000 Ft Nem foglalható
Szeptember 19 - 24. 170 000 Ft Nem foglalható
Az út áttekintése

·          Téli olimpiai helyszínen, St. Moritzban túrázás

·          Svájcban ingyenesen használható felvonók

·          A világ leghosszabb gyalogos függőhídja

·          A világ legnagyobb belül járható keresztje

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Fakultatívok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – TRAUNSEE – TIROL (640 km)

Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépést követően uticélunk a salzkammerguti tóvidék. A Traunsee partján, Gmundenben található az új Grünberg felvonó. Megérkezésünk után ezzel a kabinos lanovkával több, mint 500 métert emelkedünk. Útközben is és felérkezésünk után is mesés rálátásunk lesz a városra és a tóra. Jó idő esetén az Alpok több csúcsáról készíthetünk szép felvételeket. Leérkezésünk után a hegyek között folytatjuk utunkat, és így érkezünk szálláshelyünkre.

2. NAP: KRIMMLI-VÍZESÉS – GERLOS HÁGÓ (330 km)

Programunkat Ausztria legmagasabb vízesésével, a Krimmlivel kezdjük. A folyó 3 lépcsőben zuhan 380 m-t. A vízesést egy gleccserből eredő folyó táplálja, így nyáron is nagyon bőséges a vízhozama. A túrázni vágyók felgyalogolhatnak a zuhatag mellett jól kiépített, de igen meredek úton, a többiek pedig az alsó ösvényen juthatnak el a vízesés aljához. Séta közben jó fotók készülhetnek. Ezt követően a Gerlos-hágón folytatjuk utunkat. A hágóról a Krimmli-vízesés teljes hosszában látható. Panoráma úton haladunk tovább, melyet meseszép táj, csinos alpesi falvak tesznek változatossá. Délután érkezünk a világ egyik leghosszabb gyalogos függőhídjához. A három éve megnyitott 408 m hosszú, drótkötelekkel biztosított hídon végiggyalogolni fantasztikus élmény. A híd 110 m magasan ível át a völgy felett. Kaptatós úton túrázva jutunk fel a fém építmény hídfőjéhez. A hídról leírhatatlan a látvány, a hegyek és a völgyek mellett 2 várrom teszi még izgalmasabbá a panorámát. A felejthetetlen élmény után megyünk szállásunkra.

3. NAP: SERFAUS – SVÁJC (130 km)

Alig egy órás buszozással érjük el a híres síparadicsomot, Serfaust. A tengerszint felett 1.427 m-en fekvő falu tipikus tiroli hangulattal várja nyáron is a kirándulókat. A település legnagyobb része csak gyalogosan járható, de ingyenesen használhatjuk a helyi metrót. Ezzel jutunk el a buszparkolótól a felvonóig. Kabinos liftek röpítenek bennünket az 1.980 m magasan lévő, szabadidőparkjáról is ismert, Komperdell fennsíkra. Itt lesz túrázási és étkezési lehetőség is. Aki akar, innen még magasabbra is felmehet. A Lazid felvonó végállomása 2.346 m magasan van, ahonnan tiszta időben még csodásabb a tájkép. Szabadidőnk után a Komperdell fennsíkról egy kellemes panorámaúton sétálunk át a szomszédos hegyre, ahonnan egy másik kabinos felvonóval jutunk vissza Serfausba. Rövid szabadprogram a bájos, tipikus hegyi településen, Serfausban. Ezt követően felszállunk buszunkra és indulunk Svájcba (2 éj).

4. NAP: ST. MORITZ – BERNINA-HÁGÓ (50 km)

Ezt a napot Sankt Moritzban töltjük. Téli olimpiát is rendeztek már ebben a városban, de nyáron is kiváló túralehetőségekkel vonzza az idelátogatókat a 3–4.000 m-es csúcsok lábainál, közel 1.800 m magasan fekvő alpesi település. Kabinos felvonók és hegyi vonatok szállítják a kirándulókat a környező hegyekre. Mi először fogaskerekűvel jutunk fel a Corviglia 2.486 m magasan lévő hegyi állomására. Itt élvezhetjük a csodás panorámát, kijelölt túraútvonalakon lehet kisebb-nagyobb gyalogtúrákat tenni. Aki akar, innen még tovább is emelkedhet egy nagykabinos felvonóval egészen 3.057 m-re, ahonnan – tiszta időben – fantasztikus élményt nyújtanak a havas hegycsúcsok, zöldellő völgyek és a tengerszemek látványa. A déli órákban indulunk vissza Sankt Moritzba. Ekkor mindenki eldöntheti, hogy fogaskerekű vonattal megy le, vagy az utolsó szakaszon, kb. egy órás hegyi kirándulás keretében, gyalog túrázik le a tóhoz, miközben gyönyörködhet a mesés látványban. Leérkezésünk után élvezzük a híres település hangulatát, lefényképezhetjük elegáns szállodáit. Szabadidő alatt lehet emléktárgyakat is vásárolni, vagy a tó körül sétálni. Délután autóbuszunkkal felkapaszkodunk a Bernina-hágóra. A Diavolezza parkolóban, 2.093 m magasságban megállunk, és beszállunk egy kabinos felvonóba, mely 3.000 m magasságba visz fel bennünket. Innen körbetekintve láthatunk 3–4.000 m magas csúcsokat és az alattunk kanyargó Pers gleccsert. Pazar hegyi úton megyünk vissza szálláshelyünkre. Mivel szállásunk ebben a régióban van, ezért a nap során használatos felvonókat ingyenesen kapjuk, csak a kártyadíjat kell megfizetni (kb. 5 CHF), mely jelentős megtakarítást eredményez utasainknak. Szállásunk továbbra is Svájcban lesz.

5. NAP: SVÁJC – AUSZTRIA – FARKAS-SZURDOK

Reggeli után az Inn völgyében haladva hagyjuk el Svájcot. Innsbruck után érjük el a Farkas-szurdokot. Ez a vízeséssekkel tarkított soklépcsős szoros, igazi csemege és kihívás a keményebb túrázást kedvelők számára. Folytatjuk utunkat Ausztria egyik legismertebb téli üdülőközpontjába, Kitzbüchelbe, mely 2.000 m feletti hegyek ölelésében fekszik. Régebben a környék leggazdagabb települése volt, ez ma is látható, miközben sétálunk a főutcáján. Szabadidőnk során emléktárgyakat is vásárolhatunk. Kellemesen elfáradva érkezünk szállásunkra és ezzel zárul a látványos, sportos napunk.

6. NAP: PILLERSEE – HEGYESHALOM – BUDAPEST (650 km)

Reggeli után indulunk a Pillerseehez. Itt található a világ legnagyobb, 29,6 m magas, belül járható hegyi keresztje. A kilátóként is funkcionáló, Szt. Jakabról elnevezett keresztet 1.456 m magasban építették fel. Négyüléses libegővel érjük el az építményt. Tiszta időben gyönyörű panoráma tárul elénk a közeli hegyekre, tavakra. A vállalkozó kedvűek innen gyalog jöhetnek le buszunkhoz. Ez a kirándulás méltó zárása a 6 napos látványos, túrázós programunknak, mely során végig fontos a jó állóképesség és a megfelelő túracipő. Ausztriát elhagyva, hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.


Pillersee - libegő 
kb. 15 €Farkas szurdok
St. Moritz kártya
5 CHFKrimmli vízesés
Serfaus- felvonó
15 Reutte függőhíd
Grünberg felvonó
12 


Belépők, felvonók ára: kb. 55 € + 5 CHF

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV töltőállomások, Budapest, Üllői út
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 Agip, Budaörs, Garibaldi utca
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 TESCO Extra Debrecen-Kishegyesi út, Debrecen, Kish
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Decathlon, Dunaújváros, Kandó Kálmán tér
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 MOL, Füzesabonyi, Füzesabony
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Lukoil, Gyöngyös
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 Agip, Győrújbarát
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Parkoló, Kecskemét, Deák Ferenc tér
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Kiskunfélegyháza, Szent János tér 1
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 McDonald's, Miskolc, Búza tér
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Nyíregyháza, Állomás tér
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Domus Parkoló, Pécs, Vasút utca
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Szeged Étterem, Szeged, Széchenyi tér
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 RobotWash Shell Szekszárd, Szekszárd, Rákóczi utca
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 McDonald's, Tatabányai, Vértesszőlős, Határ út
Kinyomtatom a programot