Ildi az „Ildi ajánlásával” utakról

2018.02.22.

A Proko Travel prospektusokban évek óta látható az „Ildi ajánlásával” logó. A továbbiakban Ildinek a leírása olvasható ezen utazásokról: Körülbelül 10 éve mennek az „Ildi ajánlásával” utak. Ez az elnevezés tulajdonképpen egy úttípust is jelent, a természetjáró utazásokat. Fontos megemlíteni, hogy ezek az utak sokféle erőnléttel, sokféle ember számára teljesíthetőek. Ez abból adódik, hogy a túrák személyre szabhatóak! A programok nagy része felvonókhoz kapcsolódik, így aki nagyobb túrára vágyik, az egyszerűen kihagyja a felvonót és gyalog jön fel velünk. Sőt, az is előfordul, hogy az után indulunk extra túrára, hogy a felvonó felvitt minket a 2-3000 méteres magasságba! A program menetrendje úgy van meghatározva, hogy beleférjen a hosszabb túrázási lehetőség is. A lehetőségek tehát adottak, de mindenki maga dönti el, hogy mire vállalkozik. Pontosan ezért merem ajánlani ezt a fajta utazást mindenkinek, hiszen itt a saját erőnlétüknek megfelelően tudják alakítani a túrákat.

Igazi kikapcsolódás

Utasaim rendszeresen kiemelik, hogy ezeken az utazásokon tényleg mindenre van idő. Úgy gondolom, hogy ennek egy természetjáró utazáson így is kell lennie. Kell az, amikor „csak úgy” megállunk egy kicsit, hogy megcsodáljuk a pillanatot. Az is egy program, hogy felmegyek a hegytetőre, majd a mesés környezetben megpihenve elgondolkodok az élet szépségein. Én ezt úgy szoktam megfogalmazni az Utasaimnak, hogy végig megyünk egy túrán, majd leülünk, és rájövünk, hogy milyen jó dolgunk van. Jó dolgunk van, mert szép helyen járunk, mert eljöhettünk ide, és mert egészségesek vagyunk. Ilyenkor megszűnnek a problémák. Maga a program kényelmesnek mondható. Nem indulunk hajnalban, és nem érkezünk késő este, így a túrázásokat követően mindig marad idő egy kis kikapcsolódásra. Csak színvonalas, 3-4 csillagos szállodákban szállunk meg, tehát mondhatjuk, hogy ezek az utazások egy kicsit a magunk kényeztetéséről is szólnak.

Ausztria utazás - Dolomitok

Miért éppen az Alpok és a Dolomitok?

Svájc, Ausztria és Szlovénia hosszú évek óta a szívem csücske! Már korábban is ezt a 3 országot vittem, mint idegenvezető, csak akkor még a klasszikus városlátogatós programokon. Majd azt vettem észre, hogy az emberek egyre szívesebben jönnek a természetbe, így megpróbáltuk eltolni az utakat a természet felé. Nagyon sok túraszakosztály van Magyarországon, de ők inkább az országhatárhoz közelebbi területekre szervezik a túráikat. Ezért is döntöttünk úgy, hogy mi inkább a távolabbi részeket, a nyugat-tiroli, a dolomitos és a svájci régiót tesszük elérhetővé Utasaink számára.

Mi inspirál egy-egy új „Ildi-utat”?

Az új természetjáró utazások általában Utasaink kívánságai alapján jönnek létre. Ahogy azt mondani szoktam: Önök kérték, mi teljesítjük! Így született meg például az „Alpesi őrjárat”, vagy az idén debütáló „Hegyi doktor újra rendel” utazásunk is. Utasaink látták ezeket a sorozatokat, beleszerettek a gyönyörű tájba és megkértek minket, hogy szervezzünk ide is utazást. Rendszeresen fordulnak hozzám a kérdéssel, hogy mi lesz a következő újdonság, mert már az összes Ildi ajánlásával úton voltak. Vannak olyan Utazótársaim, akik már 10-15-ször jöttek velem, évente akár 2-szer is! Ennek megfelelően minden évben készülök egy új utazással, amelyen egy új területet mutathatok meg Nekik. Ez egyszerre nemes és nehéz feladat! Aki utazott már velem, az ismer, tudja, hogy milyen jellegű útra számíthat, ezért a programok összeállításánál figyelnem kell, hogy az adott újdonság más legyen, mégis hasonló, mint a korábbi Ildi-utak.

Amit nekem jelentenek ezek az utak…

Azt szeretem ezekben a programokban, hogy a természetjáró emberek a legapróbb szépségeket is észreveszik. Találnak egy-egy különleges gombát, lehasalnak, fényképezik, hívják a többieket… Úgy gondolom, hogy a mai világban nagyszerű dolog, ha valaki az apróságoknak is örülni tud. Ez mindig feltölt engem is, és nagyon jól érzem magam velük!

Az Ildi ajánlásával útjaink itt megtekinthetők.

A szomszéd hegye mindig zöldebb – amelyen Ausztria legmagasabb panoráma útját is meglátogatjuk Az Osztrák-Alpok virágoskertje - ahol csodájára járunk az Alpok virágba borult hegyeinek A Túrázás Ausztria zöld szívében – ahol többek között az osztrák Grand Canyont is felfedezzük A Hegyek vonzásában – ahol a világ leghosszabb gyalogos függőhídján is átsétálunk A hegyi doktor újra rendel – amelyen a híres TV sorozat mesébe illő helyszíneit ismerjük meg 

Vissza