Útbemutató: Ahol két óceán találkozik – Dél-Afrika

2022.02.24.

Ahogyan megszokhatták, minden évben készülünk újdonságokkal: idén 5 repülős és 3 buszos körutazással is. Ezek közül egy kivételével már mindet bemutattuk, míg az „Ahol két óceán találkozik – Dél-Afrika” c. utazásunk részleteiről ez idáig még nem rántottuk le a leplet. Ennek mi volt az oka? Erről szól mostani bejegyzésünk.

Dél-Afrika  - utazás - nyaralás - életre szóló élmény -  óceán - látnivaló

Az Afrikai utazás, mely 3 hónapon át készült

Nem kevesebb, mint 3 hónapja folyik a kirándulás összeállítása. A Dél-Afrikai Köztársaságot sokoldalúságának köszönhetően számtalan helyen illetik a „Szivárványország” névvel, nagyon népszerű úticél, mindenkinek nyújt érdeklődésének megfelelő látványosságot. Nagyon alapos háttérmunka volt szükséges azonban ahhoz, hogy az utazási piacon olyan egyedülálló programot alakítsunk ki, mellyel bemutathatjuk e rendkívüli ország legjavát. Mindezt olyan „emészthető” formában, melyből nem maradnak ki a legikonikusabb látnivalók, és a Proko Traveltől megszokott, színvonalas szállások sem.  Tapasztalt idegenvezetőnk egyetértésével bátran állítjuk, hogy egy igazán kiváló programra invitáljuk Önöket.

Dél-Afrika  - utazás - nyaralás - életre szóló élmény - óceán

Mi került be a Dél-Afrikai programba, és miért?

Dél-Afrika legszebb természeti értékeit gyűjtöttük csokorba. A 12 napos túra során négy nemzeti parkot is érintünk, melyek mindegyike csodálatos, de egy mindenképp kiemelkedik a többi közül. Az ország legnagyobb és Afrika egyik legkiemelkedőbb rezervátumáról van szó, a lenyűgöző Kruger Nemzeti Parkról. Egyszerűen kihagyhatatlan élmény, ha Dél-Afrikában jár az ember! Közel két teljes napot szentelünk a páratlan állatvilág megismerésének, és célunk a „nagy ötök” (oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, kafferbivaly) felkeresése. A Kruger jelentőségét Dél-Afrika élővilága tekintetében nem lehet eltúlozni. Az alábbi számok önmagukért beszélnek: a Kruger közel 20.000 négyzetkilométeres területével a térség legnagyobb és legszerteágazóbb állatvilágával rendelkező nemzeti parkja.

Dél-Afrika  - utazás - nyaralás - életre szóló élmény -  vadvilág - szafari - oroszlán

A Krugerben található több mint 10.000 elefánt, 35.000 zebra, és 8.000 zsiráf (csak néhány ismert fajt említve) a sokszorosa más környékbeli nemzeti park állományának. Összehasonlításként, a turisták által szintén kedvelt Pilanesberg Parkban 2.200 példány van a fenti három fajból összesen!

A Kruger világát tényleg nehéz szavakba önteni, így inkább egy videóval igyekszünk átadni azt, hogy mi vár a résztvevőkre:

Afrika meseszép természeti adottságokkal rendelkezik!

Dél-Afrika ugyanakkor sokkal több, mint egy szafari célpont. A túránk második részénél például a Jóreménység fokánál gyönyörködhetünk az Atlanti- és az Indiai-óceán hullámainak találkozásában, és élvezhetjük Fokváros elénk táruló látványát az UNESCO Világörökség Tábla-hegyről. De nem maradnak ki a programból a Panoráma út, azaz a Blyde-folyó meseszép kanyonjának lélegzetelállító geológiai képződményei, vízesései, vagy Knysna festői lagúnája sem. A dús őserdők mellett a Little Karoo-sivatag kopár szépségével, gyönyörű cseppkőbarlangjával is megismerkedünk, sőt Oudtshoornban a bátrabbak akár a struccon való lovaglást is kipróbálhatják. Mind-mind olyan élmények, melyek garantáltan felejthetetlenné válnak.

Dél-Afrika  - utazás - nyaralás - életre szóló élmény - meseszép táj

A történelem szerelmesei is megtalálják számításukat, hiszen a természeti kincsek mellett felkeressük Dél-Afrika legismertebb városait és kulturális emlékeit, hiszen egyikben sem szűkölködik az ország. Pretoria és Fokváros történelmi látványosságai, a modern felhőkarcolókkal keveredő gyarmati stílus megeleveníti előttünk az ország múltját: a Holland Kelet-Indiai Társaság és az első holland, valamint hugenotta telepesek érkezését, a zuluk és búrok harcait, valamint az angol-búr ellentéteket. A modern időkből pedig az apartheid elleni küzdelem emblematikus alakjára, Nelson Mandelára gondolhatunk, aki élénken élhet még emlékezetünkben.

Dél-Afrika  - utazás - nyaralás - életre szóló élmény - óceán

A strucctenyésztés, aranybányászat tradíciói mellett a gasztronómia élmények oltárán is áldozunk. Vétek lenne kihagyni a kiemelkedő minőségű Stellenbosch borvidéket, ahol a legtöbb vezető pincészet is található. Természetesen helyi borkóstolóval egybekötött pincelátogatáson is részt veszünk, hogy leteszteljük e kiválóságokat.

Tartalommal teli életre szoló élmények Afrikában...

Őszintén állíthatom, hogy egy olyan programot állítottunk össze, mely életreszóló élményeket nyújt még a tapasztalt utazónak is. A kihagyhatatlan természeti értékek és a Kruger csodáján túl a helyi kultúra és történelem megismerését is tartalmazza az út. Nem titkolom, van olcsóbb dél-afrikai kirándulás a piacon, de hiszem, hogy jobb tartalommal rendelkező nincs. Mi a Proko Travelnél azt valljuk, hogy ha egy ilyen távoli úticélt tűz ki magának az ember, akkor azt valóban élje át, és ne csak átrohanjon rajta néhány nevezetességgel, miközben a legszebb kincseket kihagyja.

Dél-Afrika  - utazás - nyaralás - életre szóló élmény - pingvinek

Keveseknek adatik meg, hogy visszatérhessenek egy ilyen messzi országba, de bizton állíthatom, hogy a Proko programja után nem lesz hiányérzete senkinek, mert minden benne van, ami Dél-Afrikát a világ egyik legkülönlegesebb turista célpontjává teszi.

Ha nagy utazó, és a fél világot bejárta, de Dél-Afrikában még nem járt, tartson velünk!

Tovább az utazás részletes programjához >>

Vissza