Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Március 20 - 31.
1 710 000 Ft
Március 20 - Április 04.
2 220 000 Ft
November 15 - 26.
1 590 000 Ft
November 15 - 30.
2 190 000 Ft
Az út áttekintése

·  Szafari a híres Kruger Nemzeti Parkban
·  Viktória-vízesés, a világ legszélesebb zuhataga
·  A Blyde-folyó lélegzetelállító kanyonja
·  Kirándulás a Jóreménység fokához

Fantasztikus ország: színpompás nemzeti parkok, rezervátumok, változatos domborzati viszonyok, híres borvidékek, modern nagyvárosok, kultúrák keveredése Afrika déli csücskén.
Villányi Regina – A Proko Travel utazási referense

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj repülőn
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők és hasznos információk
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – JOHANNESBURG

Átszállással utazás Johannesburgba, éjszaka a repülőn.

2. NAP: JOHANNESBURG – PRETORIA

Délelőtt érkezünk meg Johannesburg repterére, és Pretoriába uta­zunk. Utunk első állomása a Union Buildings, a mindenkori elnök palotája a híres Mandela szoborral. Buszunkból láthatjuk a bel­várost, Templomteret, a néhai elnök Paul Krüger szobrát, az Öreg Városháza épületét, Transvaal Bíróság épületét és a Krüger Házat. Utolsó állomásunk a Voortrekker emlékmű megtekintése. Sétánk során bejárjuk az emlékhelyet, ami az Afrikansz fehér népcsoport történelmének állít emléket. Szállásunk ***-os szállodában.

3. NAP: PRETORIA – PANORÁMA ÚT – GRASKOP

Reggeli után Graskop felé indulunk. Az egykor aranybányász táborként működő város Mpumalanga tartományban, a Drakensberg hegyvonulat peremén helyezkedik el. Ez a híres „Panoráma út” meseszép erdőkkel, vízesésekkel és sziklaformá­ciókkal tarkított vidék. A Blyde River Canyon a világ egyik leg­nagyobb, leglátványosabb, zöld kanyonja. Megcsodálhatjuk a bennszülött kunyhókra emlékeztető Three Rondavels 3 szik­láját, melyet a természet erői formáltak kör alakúvá, csakúgy, mint a Bourke’s Luck Potholes-vízmosást, a régi aranylelőhelyet. Fotószünet a 94 m magasról lezúduló Lisbon-vízesésnél. Utunk Graskop városkán, az egykori aranybányász táborként működő településen keresztül vezet a Krüger Park melletti szállásra, esti érkezéssel. Szállásunk ****-os hotelben (3 éj), vacsora.

4. NAP: KRUGER NEMZETI PARK

Reggelit követően a Kruger Nemzeti Parkba egy szafarin veszünk részt. Nyitott, négykerék meghajtású terepjárón, vadőr kíséretében fedezzük fel egész Afrika egyik leglátványosabb vadrezervátumát. A közel 2 millió hektáron szinte leírhatatlanul gazdag vadállomány él, többek közt a „Big Five”, az öt legveszé­lyesebb, legnagyobb presztízsű afrikai állat (oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, kafferbivaly), illetve mellettük zsiráfok, zeb­rák, hiénák, sakálok és különböző antilopfajták is.

5. NAP: JANE GOODALL’S CSIMPÁNZ ÉS PUMBAA VADASPARK TÚRA / KRUGER NEMZETI PARK

Mai nap során két program közül választhatunk. Vagy Jane Goodall’s csimpánz és Pumbaa vadaspark túrára megyünk a magyar idegenvezetővel, vagy aki szeretné, az tovább ismerke­dik a Kruger Nemzeti Park természeti kincseivel, angol szafarivezetővel. A csimpánz és vadaspark túra során találkozunk védett és rehabilitáció alatt álló csimpánzokkal, megnézhetjük az etetésüket, és megfigyelhetjük játékosságukat egy erdős terü­leten. A szafari során pedig új felfedezéseket teszünk a Krüger Park változatos állatvilágában. Az igazi élmény folytatódik a sza­farit és afrikai természetet kedvelő utasok számára. Késő délután szállásunkra utazunk, vacsora. Fakultatív program: Kruger Nemzeti Park: 125 USD; vagy Jane Goodall’s csimpánz túra: 90 USD.

6. NAP: KRUGER N. P. – JOHANNESBURG – GOLD REEF CITY

Reggeli után Johannesburgba utazunk és a Gold Reef City skanzen parkba látogatunk el, mely egykoron aranybánya volt. Napjainkban múzeumoknak, éttermeknek, üzleteknek ad otthont. A túra során megtekintjük a 220 m mélyen lévő aranybányát, az aranyöntést, és megismerkedhetünk a néhai bányászok életmódjával. Szállás ***-os szállodában.

7. NAP: JOHANNESBURG – PORT ELIZABETH – KNYSNA

Reggeli után Port Elizabeth-be repülünk. Megérkezésünk után az Indiai-óceán mentén Knysnába utazunk a híres Garden Route panorámaúton. Utunk folyamán keresztül haladunk a Tsitsikamma Nemzeti Parkon, megtekintjük a Storms folyó fes­tői szépségű szurdokot, a Bloukrans viaduktot, amely a világ egyik legmélyebb bungee jumping helyszíne, 216 méterrel a Bloukrans folyó felett található. Következő állomás Plettenberg Bay, Bacon Island szép fekvésű strandja, ahol megmártózhatjuk a lábunkat az Indiai-óceánban. Tovább utazunk Knysnába, ahol utolsó állomásunk a Knysna Heads, az Indiai-óceán és a Knysna Laguna találkozása, amely mindenkit elkápráztat. Szállásunk ***-os hotelben.

8. NAP: KNYSNA – OUDTSHOORN

Reggelit követően Outeniqua-hágón keresztül megyünk Oudtshoorn-ba, mely a strucctoll divat elterjedésével virágzott fel. Délután a Cango Caves cseppkőbarlangban vezetett túra keretében megtekintjük a 20 millió éves barlanghálózat leg­szebb részeit. Következő állomásunk a Highgate Ostrich Farm, ahol megismerkedünk a világ legnagyobb madarával. Este ***‑os szállásunkra megyünk.

9. NAP: LITTLE KAROO – STELLENBOSCH – FOKVÁROS

Reggeli után a Stellenbosch városába és borvidékére utazunk. Ez Dél-Afrika második legrégebbi városa, ahol számos fokföldi, holland stílusú történelmi épületet láthatunk gyalogos túránk során. Bepillanthatunk a Falumúzeumba, majd egy híres helyi borászatban részt veszünk egy borkóstolón. Szállásunk egy ***‑os hotel Fokvárosban.

10. NAP: FOKVÁROS – JÓREMÉNYSÉG FOKA

Egésznapos kirándulásra indulunk a Jóreménység fokához. Az Atlanti-óceán partszakaszán, csodás panorámaúton uta­zunk. Időjárás függvényében Hout Bay kikötőjéből áthajózha­tunk a Duiker-szigetre, ahol több ezer fóka él. A Jóreménység Nemzeti Park területén szavannák és hatalmas hegyvidékek vál­takoznak. Megállunk a Jóreménység foka táblánál, majd sikló­val (ha a sikló nem működik, gyalogosan) felmegyünk a híres világítótorony lábáig, ahonnan megfigyelhetjük, ahogyan az Indiai- és az Atlanti-óceán hullámai találkoznak. Utunkat a Boulders pingvinöböl felé folytatjuk, ahol mintegy 2.500 afrikai pingvin él. Szállásunk egy ***-os hotel Fokvárosban.

11. NAP: FOKVÁROS – BUDAPEST VAGY HOSSZABBÍTÁS A VIKTÓRIA VÍZESÉSHEZ

Félnapos kirándulásra indulunk, hogy felfedezzük a világ egyik legszebb városának tartott Fokváros nevezetességeit. A XVII. szá­zadi gyarmati stílusú épületek és virágos parkok között jól meg­férnek a modern felhőkarcolók. Megnézzük a Maláj negyed (Bo Kaap) élénk színű házait, kívülről lefényképezhetjük a Jóreménység kastélyt, sétálunk az ország legrégebbi kertjében (Company’s Garden), valamint kívülről láthatjuk a Parlamentet is. Kedvező időjárás esetén felvonóval felmegyünk a Tábla-hegyre, mely Világörökség. Délután transzfer a repülőtérre. Menetrend függvényében egyénileg, átszállással utazás Budapestre. Érkezés másnap reggel a Liszt Ferenc Repülőtérre. Azok a vendégek, akik a Viktória-vízesés hosszabbítást választják, visszatérnek szállásukra.

+1 NAP: ZIMBABWE – VIKTÓRIA-VÍZESÉS – ZAMBIA

Reggel repülés Zimbabwébe, Victoria Fallshoz. Megérkezésünk után megtekintjük a Viktória-vízesést a zimbabwei oldalról, amely a világ hét természeti csodájának egyike, egy 1,7 km szé­les vízfüggöny, ami 111 métert zuhan a Batoka szurdokba. A víze­sést egy buja esőerdő veszi körül. Olyan növényfajok élnek itt, amelyeket máshol ritkán látni. Programunk után határátlépés Zimbabwéből Zambiába és transzfer a ***-os szállodánkba (3 éj).

+2 NAP: ZAMBIA – BOTSWANA – CHOBE NEMZETI PARK

Reggeli után a botswanai Chobe Nemzeti Parkba utazunk. Ez Afrika déli részének egyik legnagyobb vadrezervátuma, és híres az itt élő elefánt és bivalycsordáiról. A Zambezi folyón ott kelünk át, ahol a 4 ország, Zambia, Zimbabwe, Botswana és Namíbia találkozik. A program egy szafari autós vadlessel kezdő­dik a délelőtt folyamán, amit egy büfé ebéd követ a Chobe Safari Lodge-ban, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Chobe-folyóra és az azon túli szavannára. Ebéd után hajó szafari a Chobe-folyón. Majd utazás vissza a szállásra a Zambiai Livingstonban.

+3 NAP: SZABADPROGRAM – ZAMBÉZI

Délelőtt szabadprogram, vagy aki szeretné, fakultatív program keretében helikopterről is megcsodálhatja a hatalmas zuhata­got. Fakultatív helikopteres Viktória-vízesés program: 190 USD Délután hajókirándulásra indulunk a Zambézi folyón. Láthatunk krokodilokat, vízilovakat és elefántokat. A hajótúra során könnyű étel falatokat és italokat szolgálnak fel. Hajóutunk végét a felejthetetlen Afrikai naplemente koronázza meg.

+4 NAP: VIKTÓRIA-VÍZESÉS – ZAMBIA – JOHANNESBURG

Reggeli után, délelőtt transzfer a repülőtérre, majd átszállással repülés Budapestre. Éjszaka a repülőn.

+5 NAP: REPÜLÉS – BUDAPEST

Érkezés másnap reggel a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum három teljes tiszta oldallal kell rendelkeznie.

LátnivalóBelépődíj
Hajózás a "Fókák-szigetére"110 ZAR
Kaza Univisa (Zimbabwébe belépéskor fizetendő)
50 $
Tábla-hegy felvonódíj390 ZAR

Belépők ára: kb.: 500 ZAR + 50; + 315 vagy 280 USD fakultatív kirándulások

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

A dél-afrikai rand ún. nem konvertibilis pénznem, azaz itthon nem váltható, nem is lehet kihozni az országból. Amerikai dollárt érdemes vinni, és ott annyit váltani, amit el is költenek.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Ahol két óceán találkozik – Dél-Afrika úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló árban

USA Keleti part és a Niagara-vízesés
USA Keleti part és a Niagara-vízesés
11
NAP

Utazzunk végig a keleti-part legismertebb városaiban, miközben 4 éjszakát a Nagy Almában töltünk. Utunk végén kanadai kitérőt is teszünk, hiszen a Niagara vízesés után Torontót is felkeressük.

1 677 000 Ft-tól
Ázsia gyöngyszemei
Ázsia gyöngyszemei
12
NAP

Ez az utazás egy igazi délkelet-ázsiai koktél, a "legfinomabb" összetevőkkel. A maláj főváros, Kuala Lumpur felhőkarcolói után jól esik a pihenés a legismertebb indonéz szigeten, Balin. Teraszos rizsföldek, hindu szentélyek, simogató óceán és mindenhol mosolygó emberek. Kirándulásunkat Szingapúr ultramodern városállamában fejezzük be.

1 545 000 Ft-tól
A mesés Indokína
A mesés Indokína
14
NAP

4.9

35 értékelés

Az út során nem csak nyüzsgő nagyvárosokat és fantasztikus Világörökségi helyszíneket keresünk fel, de betekintést nyerhetünk kis falvak és buddhista szerzetesek életébe is.

1 445 000 Ft-tól