Nyitólap  /  Blog  /  Ázsia  /  6. Taiwan – Taipej

6. Taiwan – Taipej

2010.10.25.


Indulásom előtti este még voltam egy érdekes műsoros esten. A kínai akrobatikus cirkusz elemeit vegyítették zenés show elemekkel. Kifejezetten szép és színvonalas volt. A „legdurvább” egy fiatal fiú produkciója volt; „gumiember” pl. megcsinálta azt, hogy hasonfekvésből úgy hátrahajolt, hogy a háta teljesen rásimult a combja hátuljára. Gondoljanak bele…
Ma reggel 4-kor ébresztő. Irány a reptér. Most innen írom a blogot, de még nem küldöm el. Kiegészítem előbb a taipeji dolgokkal. Taipejben bő 1 napot tartózkodom. Állítólag esik, de lehet, hogy még ez egy szerencsésebb történet, mert a Fülöp-szigetekről erre felé tart egy tájfun. Gondolom annak egyik hatása ez is. Mire ideér remélem én már Kínában leszek.
Most este folytatom a blogot. Megérkeztem Taiwan fővárosába Taipejbe. A szállodám viszonylag a központban van. Elméletileg 4 *-os. Ha PROKO-s besorolást kellene adnom akkor még a ***-ot sem éri el. A web oldala pedig nagyon jó. Ez mutatja, hogy a fotó mindent elbír. Csak egy példa a szálló kijáratával szemben ez a kép fogad:

Én Tajwantól sokkal többet vártam. A műszaki és ruházati cikkek tömkelegénél látható a Made in Taiwan felírat. Nem tudom hol készítik ill. hova megy a profit, de jól eldugják. Ha példát mondanék, akkor Románia 10 éve a külváros, a belvárosa modern nagyváros. Ma az ország ill. a város fő attrakcióját a világ sokáig legmagasabb épületét kerestem fel. A Taipej 101 tower-t. 508 m-magas. A Burj Kalifa Dubai szorította le az 1. helyről. Csináltam saját fotó, de teszek fel jobb fotó is:          
Felmentem a tetejére. Kicsit párás volt az idő, időnként esett is, de csináltam 1-2 felvételt. Pont úgy mentem, hogy még világos volt, de a fent töltött 1,5 órám után, már a fényeket is láthattam. Érdekes, hogy 380 m-ig lehet felmenni és oda 37 mp alatt visz fel a lift. Világcsúcs!         
Az alsó 5 emelet bevásárlóközpont a többi iroda.
Oda úton a központban valami fontos divatbemutató lehetett mert rengeteg fotós volt.
A ruhákat elnézve nem tudom minek ez a felhajtás...

Az emberek szinte csak kínaiul beszélnek. Itt-ott ki van írva angolul is, de kevés helyen. Az árak az otthoni körülieknek megfelelőek. Üzlet itt is sok van. Kérdés lehet, hogy milyenek az árak? Jelenleg a műszaki piacon annyi fajta és „erősségű” számítástechnikai eszköz, fényképezőgép van, hogy szinte összehasonlíthatatlanok az árak egy egyszerű halandónak. Az is igaz, hogy nem is mélyedtem nagyon bele. Holnap de. van még egy 3 órás városnézésem és 12-kor indulok vissza a reptérre, irány Shanghai. Most úgy érzem nem is többet Taipej.

Vissza