Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Szeptember 26 - Október 05. 599 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  A mesés Kelet ékköve, Szamarkand
·  Nagy Sándor nyomában
·  Több ezer éves városok, műemlékek
·  Utazás szuperexpresszen és 2 belső repülőút

"A mai napig jól emlékszem a káprázatra, amikor elsőnek tekinthettem meg élőben a korábban csak képen látott Szamarkand türkiz kupoláit."
György Péter – Kaukázus-specialista idegenvezető

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – ISZTAMBUL – TASHKENT

Este indulás Budapestről repülővel. Éjfél körül átszállunk, majd tovább utazunk Tashkentbe. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: TASHKENT – URGENCH – KHIVA

Reggel érkezés Tashkentbe, majd transzfer a szállodába, tuso­lás, rövid pihenő, ezt követően megkezdjük városnézésünket. Az 1966-os hatalmas földrengés nagy károkat okozott, mégis számos látnivalót kínál a Tashkent az utazóknak. Városnézésünk során felkeressük az Óváros és a modern városrész neveze­tességeit. Egyik legkiemelkedőbb látnivaló a Khast-Imam komplexum, melyben többek között megnézhetjük az úgy­nevezett Oszmán Koránt, mely a világ egyik legrégebbi kézzel írott Koránja, illetve – a legenda szerint –, itt őrzik Mohamed próféta egyik hajtincsét is. A városnézés főbb állomásai ezen felül: Chorsu bazár, Amir Timur tér, Függetlenség tere és a Képzőművészeti Múzeum. Kora este transzfer a belföldi repülőtérre, repülés Urgench-be. Érkezés után transzfer Khivába. Szállás elfoglalása (2 éj), vacsora.

3. NAP: KHIVA

Reggeli után bepillantást nyerhetünk a Világörökség részét képező Itchan Kala erőd látnivalóiba, mely falain belül töké­letes állapotban sorakoznak több évszázad kincsei. Paloták, medreszek, mecsetek egy 500 × 300 méteres, kényelmesen bejárható területre koncentrálva. Már messziről látszik a híres Kalta Minor torony, mely Khiva szimbóluma is egyben. A tor­nyot sok legenda övezi, de egy biztos, a felületét borító majo­likák 1855 óta ragyognak a napfényben. A városban felkeressük még: Ismail Khodja majd a Pahlavan Mahmud mauzóleumot, Mohammed Amin Khan medreszét, Juma (Péntek) mecsetet, mely az utolsó kán palotája. Este szállás, vacsora.

4. NAP: URGENCH – BUKHARA

Reggel transzfer Urgench-be a repülőtérre, indulás Bukharába. Érkezés délelőtt Bukharába. Mai napunkat teljes egészében Bukhara látnivalóinak szenteljük. A város a selyemút egyik leg­fontosabb megállója volt. Mivel több, mint 2.500 éves, így jog­gal mondhatjuk, hogy minden sarkon újabb látnivaló vár ránk. A városnézés során felkeressük: Kalyan mecsetet, Samanides mauzóleumot, Nodir-Divan-Beghí medreszét, Lyabi-Khauz komplexumot, Kalon minaretet, Bolo-Hauz mecsetet, Coumpol bazárt, Mir-i-Arab medreszét, Arc Citadel erődöt. Felsorolni is sok a megannyi látnivalót. Vacsoránkat ma Nadir Divan-Begi medreszében fogyasztjuk el, hangulatos ruha bemutató és folk­lór műsor kíséretében. Szállás Bukharában (2 éj).

5. NAP: BUKHARA

Reggeli után folytatjuk a varázslatos Bukhara felfedezését a város utolsó emírjének nyári palotájával, a Sitorai Mokhi- Khosa-val. A terület érdekes elegye az orientális és az orosz épí­tészetnek. Következő megállónkat, Bahauddin Naqshbandin Mauzóleumát Közép-Ázsia Mekkájának is hívják, fontos kegy­helynek számít a környező országok muszlimjai számára. Utolsó látnivalónk a mai napra a Chor-Bakr temető és komplexum, mely 30 építészeti alkotás együttese. Programunk végén lehe­tőségünk lesz szuvenírek vásárlásra, illetve ellátogatni az Arany bazárba. Vacsora és szállás.

6. NAP: BUKHARA – SZAMARKAND

Reggeli után szabadprogram keretében sétálhatunk a helyi piacon. Délután transzfer a vasútállomásra és a híres Afrosiab szuperexpresszel utazunk Szamarkandba. Érkezés után transz­fer a szállodába, majd rövid városnézés. Szállás és vacsora Szamarkandban (2 éj).

7. NAP: SZAMARKAND

Az egész napot Szamarkand felfedezésével töltjük. Szamarkand az ókorban a tudomány és művészetek egyik központja volt. Sok fajta nép és vallás keveredett itt. „Több út vezet az ég felé” hangzik a hitvallásuk. Reggel ellátogatunk a keleti Siab bazárba, majd városnéző utunkat Gur-E-Amir Mauzóleumával és Timur Lenk mongol fejedelem sírhelyével folytatjuk. Kimegyünk a híres Registan térre, amely az ókorban a város központja volt. A téren három csodálatos medresz található, melyek iszlám iskolaként működtek egészen a XVII. századig. Megnézzük még a Bibi- Khanym mecsetet, illetve a Shah-i-Zinda épületegyüttest.

8. NAP: SZAMARKAND – TASHKENT

Reggeli után meglátogatunk egy szőnyegszövő műhelyt a városban, ahol a mai napig kézzel készítik a szőnyegeket. Ezt követően megnézzük az Ulugh Beg obszervatóriumot, vala­mint az Afrosiab múzeumot, amely Szamarkand észak-keleti részén az ősi város ásatási területén helyezkedik el, és egy letűnt kor emlékeit mutatja. Ellátogatunk még Szent Dániel mauzó­leumába, illetve egy selyempapír készítő műhelybe. Délután transzfer az állomásra, majd az Afrosiab szuperexpresszel visszautazunk a fővárosba, Tashkentbe. Érkezés az esti órákban, ezt követően transzfer a szállodába (2 éj), majd vacsora.

9. NAP: TASHKENT – CHIMGAN – TASHKENT

Reggel a hegyek irányába indulunk el, utazásunk során áthaladunk a Western Tien-Shan területén. Ellátogatunk Chimganba, Üzbegisztán legmagasabban fekvő településére, ami 1.650 méteren helyezkedik el. Harapni való friss levegő és változatos növény­világ fogad minket. Télen a havas lankákon, síelni is lehet. A falu körül szanatóriumok valamint táborhelyek találhatóak. Csodálatos kilátás tárul elénk innen a Beldersay-völgyre. A szabadidő alatt sétálhatunk emléktárgyakat vásárolhatunk. Programunk végén visszautazunk Tashkentbe. Szállás, vacsora.

10. NAP: TASHKENT – ISZTAMBUL – BUDAPEST

Korai reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Indulás Budapestre. Átszállás után Budapestre érkezés az esti órákban.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie. A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 25 főben maximalizáljuk. Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon.

LátnivalóBelépődíj
Khiva - Itchan Kala belváros$13
Pakhlavan Mahmud Mausoleum$2
Bukhara városnéző túra belépőkkel* (lásd kék táblázat)$11
Ark Regionális Múzeum$2
Chashma Aayub múzeum$1
Magoki Attori Mosque$1
Mokhi Khosa Múzeum$2
Registan Tér$5
Shoki - Zinda Emsemble$2
A.Temur Ensemble/Gur - Emir Mausoleum$3
Bibi - Khanym Mosque$3
Ulugbek's Obszervatórium$3
Afrosiab Múzeum$3
"Khazrat Imam" Komplexum$2
Kukeldash Madrassah$2
Museum of Applied Art $2

Belépők ára: kb.: $57.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben esetleges áremelkedés előfordulhat.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend függvényében Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
A Selyemút birodalmai úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Leonardo szülőföldjén
Firenze – Pisa – Cinque Terre – Modena
Október 01. 5 nap 132 000 Ft
Túrázások Szlovéniából
Kranjska Gora - Kozjak vízesés - Bled - Fusine
Október 01. 5 nap 110 000 Ft
Október 01. 5 nap 129 000 Ft
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza
Hajózás, jégbarlang, vízesés, kirándulás, városnézés
Október 01. 5 nap 135 000 Ft

Utazások hasonló árban

Az óceán mentén repülővel
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes
Október 16. 9 nap 512 000 Ft
Körutazás a Vadnyugaton
Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas, San Francisco
November 03. 13 nap 719 000 Ft
Március 23. 13 nap 719 000 Ft
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger
Június 28. 8 nap 465 000 Ft
Nagy spanyol körutazás
Madrid - Barcelona - Sevilla - Valencia - Cordoba - Gibraltár
Szeptember 15. 8 nap 458 000 Ft
A csodálatos Örményország és Grúzia
A Kaukázus legfőbb kulturális és természeti látnivalóival
Október 07. 10 nap 532 000 Ft