Nyitólap  /  Blog  /  Ázsia  /  Dubai 1.

Dubai 1.

2011.11.05.

 
 
Az indiai kirándulásunkat kiegészítettük egy dubai megállással. Mivel a repülőgépünk dubai-i átszállással jött volna, megálltunk tárgyalni a partnerrel és egy rövid pihenésre.
Dubai ősi belvárosa a Creeck-el
Szeretnénk egyéni utasoknak nyaralásokat biztosítani a világ néhány kedvelt pontján.  Ehhez tartozik majd Indonézia, Dubai, Malaysia stb.  Ezek közül néhányhoz garantált programot is teszünk. Mit jelent a garantált program? Azt, hogy a program létszámtól függetlenül indul. Ennek egy problémája van, hogy ezek 95%-ban csak az ismert világnyelveken történő vezetéssel párosulnak. Nos ilyet akarunk szervezni Dubai-ba is.
Dubai Hotel Burj El - Arab
Nem akarok részletesebben beszámolni a megbeszélésekről, szállodabemutatásokról, inkább mesélek Dubairól.
Dubai  "óvárosi" része - Bur Dubai 
Dubait is megfogta a gazdasági válság. Miben látszik ez? Abban, hogy most már nem egy hanem két év kell egy 60 – 80 m-es toronyház felépítéséhez. Továbbá abbamaradt a World-sziget építése.
Dubai térkép (látszik a 2 pálma és a World-szigetek)
 A szigetek kialakítása megtörtént, de nem kezdték el a lakóházak építését rá. A kisebb (1.) Pálma-sziget szépen kiépült, a lakások többségét el is adták. Az új Pálma-sziget már nem ilyen sikeres. 
Voltam már kétszer Dubaiban. Azt lehet megállapítani, hogy itt is emelkedtek az árak és kevesebb a turista.
Dubai Bur Khalifa tetejéről
Voltunk fenn a Bur Khalifa „tetején”. Ez a világ legmagasabb épülete: 850 m-rével. Azért tettem idézőjelbe a tetejét, mert addig mentünk fel ameddig a turisták felmehetnek. Ez 124 emelet volt. Kb. 650 m magasságban. 10 m /mp-cel megy a lift !! A torony tetején egy hatalmas hosszú rúd, van kb. 80 m. A funkcióját nem tudom.  Ezért sem lehet egész a tetejéig menni. Egy szó mint száz érdekes volt.
Dubai Bur Khalifa
Dubai tulajdonképen nem egy külön ország, attól függetlenül, hogy sokan azt hiszik. Az Egyesült Arab Emirátusok egyik emírsége. Még csak nem is a fővárosa, mert a 7 emírség központja Abu Dhabi. Dubai a kereskedelmi központ. Ide koncentrálódik a külföldi tőke is. Nem igaz, hogy mind a 7 emírség egyformán gazdag. Sőt a belső szabályzók is különbözőek. Mindegyiknek van külön vezetője (emírje). Abu Dhabi a kőolaj kitermelés tekintetében a leggazdagabb. Ellenben itt és pl. Sarjahban sokkal erősebbek a vallási kötöttségek, muszlin szabályzók mint pl. Dubaiba. Az előző 2 emírségben például nem kapható alkohol, büntetik az utcai csókolózást... A 7 emírségnek egy a zászlajuk és segítik is egymást. 
Dubai Hotel Atlantis ******* (7*.os) a Pálma szigeten
Tettem fel az oldalra néhány szép képet, ami Dubaiban készült.  Hátha kedved csinálok az utazásra Önöknek is.
Dubai új városrész
Még írok egy dubai-i bejegyzést érdekességekről. Legközelebb.

Vissza