Nyitólap  /  Blog  /  Ázsia  /  Fujayrah és egyebek

Fujayrah és egyebek

2015.02.22.

Folytatom beszámolómat az Arab-félszigeten tett hajóutunkról.
 
A térképen lehet követni az útvonalunkat (a város nevek alapján)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Abu Dhabiból Fujayrahba hajóztunk. Döntően éjszaka ment a hajó. Reggeli órákban kötöttünk ki a Fujayrahtól kb. 30 km-re lévő kikötőben. Volt lehetőség itt is szervezett programra befizetni, illetve suttle busszal bemenni a városba. Mi az utóbbit választottunk. A városba beérve fogtunk egy taxit és körbejártuk vele a várost. Többet láttunk és olcsóbban jöttünk ki.
Fujayrah épülő mecsete
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Én voltam már Fujayrahban. Akkor egy Emírátus körúton voltunk csoporttal, melyen én voltam az idegenvezető. Akkor nem értettem, hogy miért csak annyi volt a fujayrahi tartózkodásunk, hogy elvittek bennünket egy elegáns tengerparti szállodába, ahol volt 4 óra fürdési lehetőség az Indiai-óceánban, közben ebéd és mentünk tovább. Most már értem. Semmi különlegesség nincs Fujayrahban, hozzátéve, hogy azóta eltelt kb. 5 év és gondolom fejlődött a város.
Látkép a belvárosról
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szóval a taxinkkal kb. 1 óra alatt körbejártuk a várost. Mellékelek néhány képet róla. Gondolhatják, hogy a leglátványosabb dolgokat fényképeztem le és tettem ide be a blogba. A többi látnivaló jóval felejthetőbb kategóriájú volt, de mint látják ezek sem voltak nagy csodák…
Fujayrah vára
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Ekkor már tudtuk, hogy Bahrein helyett Khor Fakkant (Oman) kapjuk „ajándékba”. A két város közel van egymáshoz. Pár órás hajózással el is értük. No ez a város annyira felejthető kategóriájú volt, hogy ki sem szálltunk a hajóról. Rá lehetett látni a városra. Annyi bőven sok volt. Omladozó épületek, por, kosz. Inkább maradtunk a hajón, napoztunk, olvastunk. Kb. 23 o C volt a hőmérséklet.
Skanzen melyben mutatják a "régi" kb. 20 éves házakat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Következő napon Dubajba hajóztunk. Úgy gondolom, hogy Dubaj megér egy külön bejegyzést. Erről a következő blogomban számolok be.
Az Indiai-óceán partján
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Addig néhány friss információ:
-          -   A katalógusunknak meg kellett érkeznie minden olyan utasunknak, aki kért 2015-ös katalógust. Kíváncsi vagyok ŐSZINTE véleményükre. Van benne több szerkesztési újdonság a tavalyi évhez képest is. Ha egymás mellé teszik a tavalyi és az idei kiadványunkat, akkor látni fogják a különbséget. Várom véleményüket. Mennyire kezelhető a katalógus? Mi úgy gondoltuk, hogy elegánsabb, ha a kiadvány lapjai nem tűzve, hanem ragasztva vannak összefogva. Jó döntés volt? Hogy tetszik a címlap, hátoldal? Mit módosítsunk, hogy még tartalmasabb és jobb legyen a prospektusunk? Szóval várom véleményüket. Ha valaki nem akarja mindenkivel megosztani vagy hosszabb véleményt írna le akkor a nevemre az info@prokotravel.hue-mail címre is tud írni.     
Környező kopár hegyek
   


 
 

 Nem megyünk az „Utazás” kiállításra. Helyette 6 városban a partner utazási irodásoknak road show-t rendeztünk. Ennek az a lényege, hogy egy ebéddel összekötött tájékoztatót tartottunk az útjainkról és a katalógus használatáról. Ezzel az (volt) a célunk, hogy ha Önök bemennek a saját városukban lévő partnerirodába, akkor minél több és jó információt kapjanak az utjainkkal kapcsolatban. Remélem hasznosak lesznek ezek a partnertalálkozók mindenki számára.
Szóval legközelebb Dubai.

Vissza