Indonézia összegzés

2012.10.17.


A mai nap elég laza volt. Először a városi múzeumot mutatta meg az idegenvezető. Nem volt olyan gazdag a gyűjtemény, mint a jakartai történelmi múzeum. Ami érdekes volt a jávai előember maradványai, csontjaiból darabok.
Hagyományos hangszerek a múzeumban

















A múzeum után elmentünk a helyi király palotájához. A tartománynak van jelképes királya, aki a kormányzó is egyben. Nagyon nagy területen van, de a szépen kialakított a palotája. Több épület van a területen. Általában múzeumnak alakították ki a házakat.
királyi trón






















 A régebbi királyokról képek, emléktárgyak találhatóak elsősorban bennük.
Palota egyik csillárja

















Délután csináltunk még egy egyeztetést a partnerrel, majd este repültem vissza Jakartába. Holnap irány  Malaysia.
Összegezve mi a véleményem Indonéziáról és az indonézekről?
Dohányföldi munkás






















-          Az emberek szinte alázatosan kedvesek. Tényleg látni rajtuk, hogy őszintén a kedvébe akarnak járni az embernek.
-          A forgalom káoszos. Rengeteg motor, melyek folyamatosan lavíroznak az autók között.
Idegenvezetőm, gk-m és ez volt az autónk Jáván
 
 















      Én sokat vezetek, és úgy gondolom, érzem az autóm helyzetét, de itt 5 percenként volt olyan szituáció, hogy nem tudtam, hogy fért el egymás mellett a 2 autó vagy a motoros és a visszapillantó tükrünk. Itt is balra hajts van, mint Singaporeban és Angliában. Szinte csak japán kocsik vannak, de viszonylag új az autópark. Engem is szép kocsikkal vittek.
-          A táj? Fantasztikus. Nekünk, akik számára ez a vegetáció mind mennyiségben, mind fajtában elképzelhetetlen hatalmas élmény volt.
Vulkáni hamuval és törmelékkel borított folyó

   















      A működő vulkánok, azok a növények melyek otthon cserépben vannak itt fa nagyságúak.
-          Időjárás. Borzasztó meleg, párás. Most kezdődik az esős évszak. Érdekes volt ma a jogjakartai repülőtéren - ahol a kb. 100 m-re lévő géphez oda kellett gyalogolni – eleredt az eső, erre mint csináltak; mindenki kezébe nyomtak egy nagy esernyőt melyet a gépnél visszavettek, hogy senki ne ázzon meg. Ilyet még sehol nem láttam.
Orhidea mint élősködő egy fán
    





















            Árak? Olcsó ország. Az átlagfizetés 70.000,- Ft körül van. Ehhez vannak kialakítva az árak is. Az más kérdés, hogy az európai ember nem megy be oda enni és vásárolni, ahol a helyiek 70% vásárol. Rengeteg batikolt ruhájuk, ingük van. Ez a népi viselet. A nagy divatcégekből is megtalálható néhány, de inkább régebbi kollekciókkal. Mit érdemes vásárolni? Lávakőből készült ajándéktárgyakat és ha valakinek „bejön” ez a batikolt ruha azt.
Ilyen tengerpartja is van

-         















Végezetül javaslom-e az országot megtekintésre? Igen. Én azt mondom, hogy ahhoz, hogy az ember csak nyaraljon Indonéziában pl. Balin, ahhoz túl messze van és túl drága a repülő, szerintem egy kis helyi érdekességet is nézzenek meg, ha eljönnek ide.
Ilyen látvány is van - dohányszállítás

















Ha még eszembe jut érdekesség, akkor kiegészítem majd a későbbiekben az itt felsoroltakat.  

Vissza