3 legnépszerűbb szervezett egzotikus nyaralás: biztonság és kaland egy csapásra

2023.06.23.

Egzotikus nyaralást tervez idénre, de még nem tudja hová menjen? Cikkünkben bemutatunk 3 olyan misztikumokkal teli országot, ahol felfedezhet új kultúrákat, beleláthat a helyiek mindennapjaiba és ami a legfontosabb, hogy mindezt biztonságban teheti meg.

Egyiptom – Egzotikus nyaralás Afrikában

Egyiptom titokzatos országában ízelítőt kaphatunk az afrikai és ázsiai kultúra különleges elegyéből. A világ mára legnépesebb arab országa sok látnivalót kínál az oda utazóknak. Megtekinthetjük a lenyűgöző piramisokat és a Szfinx szobrot, melyek építése a mai napig rejtély, emellett hangulatos sétát tehetünk Kairó óvárosában. Az óvárosi részben az Ibn Túlún-mecset, és az Egyiptomi Régiségek Múzeuma kiváló úti cél lehet a rejtelmek kedvelőinek.

A Nílus-völgye is számos jelentős helyszínnel bír. A völgy korábbi korszakokban épült templomokat és sírhelyeket rejt, melyek közül említésre méltó a karnaki templomkomplexum és a luxori templom a Nílus keleti partján. A körutazással a Királyok völgyébe is eljuthat, amely Egyiptom közepén fekszik, ahol időszámításunk előtti királyok és nagyhatalmú nemesek sírjai közül tekinthetünk meg néhányat.Karnaki templom - biztonságos egzotikus nyaralás

Egzotikus nyaralás Szaúd-Arábiában

Az Arab-félsziget országa, Szaúd-Arábia csak a közelmúltban nyitotta meg „kapuit” a turisták előtt, ezért kitűnő úti cél lehet egy egzotikus nyaraláshoz. A sivatagos ország híres különleges sziklaképződményeiről, oázisairól és régi városairól, melyek utcái felidézik az elmúlt korok hangulatát. A korábbiakban még életben levő beutazási korlátozások miatt számos érintetlen természeti kincset fedezhetünk fel. Egy Szaúd-Arábiai egzotikus nyaralás során megnézendő természeti látnivaló a Wadi Qaraqir kanyon, amelynek hatalmas homokkő sziklái nem mindennapi látványt nyújtanak.

Wadi Rum panuráma - biztonságos egzotikus nyaralás

Az óidők hangulata mellett érdemes ellátogatni Dzsidda kikötővárosába, ahol modern felhőkarcolókkal találkozhatunk, emellett a Vörös-tenger partja és az „úszó mecset” csodálatos panorámát kínál.

Grúziai nyaralás – Egzotikus Dél - Kaukázus

Az egzotikus nyaralásokért nem kell feltétlenül másik kontinensre utaznunk, hiszen Európában, egy Grúziai nyaralás során is biztonságosan felfedezhetünk egy új kultúrát. Grúzia fővárosában, Tbilisziben rengeteg látnivaló várja az oda látogatókat. Óvárosában mecsetek, erődök és monumentális székesegyházak között visszatérhetünk a több ezer évvel korábbi időkbe.

A Kaukázus lábainál elhelyezkedő gergeti Szentháromság-templomból nyíló lélegzetelállító panorámát sem érdemes kihagyni a kirándulóknak. A 14. századi templomból, közel 2200 méter magasról nyílik kilátás a környező hegyekre és völgyekre.

Kaukázus Szentháromság templom - biztonságos egzotikus nyaralás

Kínálatunkban számos egzotikus álomnyaralást találnak felfedező kedvű utasaink! Kalandozzon a Proko Travel utazásaival biztonságban a fenti országokba is!

 

Vissza