Nyitólap  /  Blog  /  Európa  /  Top 10 Madrid

Top 10 Madrid

2011.09.16.


Kemény nap volt. Reggel 8 –kor indultunk és este fél 8-ra értünk vissza a szállodába. Ebből a majd 12 órából legalább 6 óra gyaloglás volt. Volt ebben múzeum, városnézés, templomlátogatás stb.
Most másként folytatom a blogomat. Írok 10 okot, amiért érdemes eljönni Madridba.

1. A legnagyobb spanyol város, a lakosság 10 % lakik itt (5 millió)

2.     2. Mesésen szép a királyi palota. Építésekor az uralkodó egyik célja volt, hogy szebb legyen a belső          díszítés mint a versaillesi palotáé. Sikerült neki megvalósítani tervét.

3.      3. Itt található a Prado, a világ egyik leggazdagabb múzeuma, képtára.

4.      4.  A Bernabeu túra keretében meg lehet tekinteni a világ egyik legnépszerűbb csapatának stadionját (Real           Madrid), ahol Puskás Ferenc, az egyik legnagyobb becsben tartott személy.

5.       5. A belvárosa,  Placa Major, Gran Via, Puerto del Sol és környéke olyan látványos terület, melyet            mindenki szívesen keres fel.

6.       6. A spanyol, madridi gasztronómia kiváló pl.: tapasok, paellak, sangriak, borok. Aki kipróbálja,           megszereti.

7.       7. A várostól 50 km-re található El Escorial épületegyüttes a XVI század egyik legkülönlegesebb           alkotása.

8.        8. 60 km-re található Toledo városa, mely a félsziget fővárosa is volt és a mór és az európai építészet            különleges egyvelegének szép helye.

9.       9. A város modern negyede, Európa egyik legkülönlegesebb épületeinek ad otthont.

1    10. A spanyol zene, különösen a flamenco tánccal kombinált fajtája mindenki számára felejthetetlen           élményt nyújt.

Nos ezután van kedvük hozzá? Sajnos van egy rossz hírem: legközelebb jövőre (remélem velünk). A csoporttal egyébként minden rendben. Holnap mi a 3. 4. 6. 8. 9. pontot (lásd fentebb) csináljuk.
Mai program volt az 1.  2. 5. 7. program. A 10-et már megtapasztalta a csoport a Costa Bravan a La Siesta program keretében.

Vissza