Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

Az utazás hasonló programmal tavasszal is elérhető.
A részletekért kattintson ide!

·  Fantasztikus tengerparti sziklaképződmények
·  Színvonalas ****-os szálloda
·  Híres tengerpartok az Algarve régióban
·  Tengeri hajózási lehetőségek

"Dél-Portugália varázslatos tájai valósággal megbabonáztak. Kevésbé ismert világ, pedig e csodákat mindenkinek látnia kell legalább egyszer az életében."
Gulyás Miklós – 2018 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utasaink véleménye

5.0

 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (6)
 • Hasonló utak

PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST – FARO

Indulás Budapestről a hajnali órákban, lisszaboni átszállással, érkezés a faroi repülőtérre a késő délelőtti órákban. A repülőtér­ről a szállodába megyünk (5 éj), majd a nap további részét pihe­néssel töltjük, amire a hotel medencéje és bárja is remek alkalmat nyújt www.alfagar.com/en/hotel-alfacolina-in-albufeira/. Aki aktívan szeretne pihenni, ezt az edzőteremben, vagy a tenisz­pályán is megteheti. Ha valaki a tenger partján szeretne napozni, arra is lesz lehetőség, mivel a szállodánkhoz közel van az Atlanti-óceán. Este vacsora a hotelben.

2. NAP: FARO – SILVES – MONCHIQUE – FARO

Reggeli után busszal Algarve nyugati partjai felé indulunk, ahol hajóra szállunk és végighaladunk Algarve partjainak szélfelőli oldalán. Felfedezhetjük a mór történelmet, az elegáns építésze­tet, és a látványos tájat, amiket Algarve nyújt. Silves, a régi mór főváros, ismert a domb tetején lévő vörös erődjéről, ami utal a városka stratégiai jelentőségére. A katedrális környéki kis kocs­mákban még mindig mesélnek azokról a portugál katonákról, akik hősi halált haltak az uralkodóért, akit ezután Portugália és Algarve királyának neveztek ki. A késő délelőtt folyamán meg­látogatjuk a dombok között található tipikus portugál falut, Monchique-t. Ez a falu egykoron II. János király fürdőhelye volt, aki hitt abban, hogy a víz itt gyógyító erőkkel bír. Egy közeli borászatba is ellátogatunk borkóstolóra. Portugália ezt a part­szakaszát számos barlang, szikla és strand díszíti, lesz lehetősé­günk ezekből is néhányat megnézni a nap folyamán.

3. NAP: FARO – KATAMARÁN KIRÁNDULÁS – FARO

Reggeli után elindulunk részt vehetünk egy fakultatív hajókirán­duláson, és a nap első felét az déli partnak szenteljük. Busszal megyünk a kikötőbe és egy katamarán kirándulásra indulunk 45 kilométer hosszan a part mentén. A hajóról megcsodálhatjuk a csodás barlangokat, sziklaformákat, strandokat és kicsiny halász­falukat. Útközben néhány megállót tartunk fotózás céljából. Lesz lehetőség arra is, hogy a hajóról a tengerben ugorjunk, kicsit búvárkodjunk és ússzunk a kristálytiszta vízben. Ne lepődjünk meg, hogyha egy delfinraj meglátogat minket. Algarve partjainak mentén jó néhány csapat delfin megfordul, és mindig kaphatóak a játékra. Fakultatív hajókirándulás : 28.000,- Ft. A nap délutáni felében lehetőség nyílik kihasználni a szálloda és a strand által biztosított csodás lehetőséget a pihenésre.

4. NAP: FARO – ALTE – FARO

Megreggelizünk és útnak indulunk Alte felé. Ez sokak szerint az a kis város, amely legjobban jellemzi Algarve vidékét. Sétálunk a városban, a látvány és a hangulat közelebb visz minket a kör­nyék falusi jellegéhez, majd nagy váltásként Faroba megyünk tovább, ami már egy városiasabb élményt nyújt. Ez a város Algarve fővárosa, és egyben a kontinentális Portugália legdé­lebbre fekvő városa. A városnak csodás strandjai vannak és már a rómaiak idején is jelentős település volt. A város egyik fő látni­valója a katedrális, ami az Áldott Szűz Mária nevet viseli. Habár archeológia leletek nem bizonyítják a katedrális területén egy­kor egy kora-keresztény bazilika állt, amit később mecsetté alakítottak át, majd ebből alakították ki később a katolikus katedrálist. Bemegyünk a Carmo templomba is, ami a barokk kort idézi fel számunkra. Este visszatérünk a szállásra.

5. NAP: FARO – LAGOS – SAGRES – FARO

Reggeli után Lagos felé indulunk, hogy megismerkedjünk annak történelmi központjával. Meglátjuk a Szent Antal temp­lomot, mely szintén barokk stílusban épült. Számos díszí­tési mód ötvöződik benne. Dekorálására fát, kék csempéket és látványos festményeket használtak. A templomban egyet­len oltár található, mellékkápolnája nincs. Az eredeti állapot 1707-ből való, ez az 1755-ös nagy földrengésben megsérült, végül 1769ben állították vissza eredeti állapotára. A következő megállónk Ponta da Piedade lesz, ami az egyik legszebb szik­laformáció Algarve partjai mentén. Aki szeretne, elmehet hajó­kázni a környék barlangjaihoz. Itteni programunk végeztével Sagresbe megyünk, ami nagy történelmi múltra tekint vissza. Nem hagyhatjuk ki a Sagres erőd meglátogatását sem, amibe be is megyünk. Lesz időnk szemlélődni a csodás helyszínen, mielőtt visszaindulunk a szállodánkba.

LátnivalóBelépődíj
Carmo templom2,00 €
Szent Antal templom3,00 €
Sagres erőd3,00 €
IFA10,00 €

Belépők ára összesen kb. 18 € valamint fakultatív programok.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
5.0
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Veréb Attiláné
Emőd
2014.07.02

Tavaly voltunk a spanyol-portugál úton Gulyás Miklóssal, egy élmény volt. Jól felkészült idegenvezetővel, jól szervezett útról csak jót lehet mondani. Jövőre szívesen elmennénk Párizsba, Amszterdamba vagy Londonba busszal.

 • 5.0
Kiss Maria
Badacsony
2014.06.16

Madrid, Batalha, Lisszabon, Sevilla...a spanyol és portugál építészet remekei. Legszívesebben idén is ezt az utat választanánk. Kiss Marika és Lajos

 • 5.0
Kiss Sára
Budapest
2012.09.25

Ezúton szeretnénk megköszönni a Proko Travelnek és a Volántourist munkatársainak, hogy lehetővé tették számunkra ezt a felejthetetlen, élményekben gazdag utazást, melyről most tértünk haza lányommal. Minden nagyon szép volt, és nagyon jól éreztük magunkat. Gratulálunk a remek szervezésért. Külön kiemelném Gulyás Miklós idegenvezető tevékenységét, hatalmas tudása, az ország ismerete és emberi magatartása nagy hatással volt ránk. Felkészült, kedves, figyelmes, remek előadó, csodálatosan egybetartotta a csoportot, ami nem egy egyszerű dolog. Külön köszönetet szeretnénk mondani az érdekes előadásaiért, felkészültségéért és kedvességéért, amivel otthonos hangulatot teremtett a zsúfolt programok alatt. Ezeket az életre szóló élményeket az Önök segítségével éltük át, köszönjük szépen és hasonló élményeket kívánok önöknek is.

 • 5.0
Knábné V. Mária
Budapest
2012.08.14

Több éve az aktív pihenést választjuk, körutazásokon veszünk részt. A kiválasztott ország megismeréséhez azt az utazási irodát részesítjük előnyben, amelyik saját szervezésű utat indít az adott országba. Ezért más irodával is utaztunk, és így lett összehasonlítási alapunk és rangsorunk is, amihez minden utazásunkat mérjük. Pár éve hallomásból tudtuk meg, ha Spanyolország a cél, akkor Proko Travel. Nem csalódtunk. Csodálatos volt az "Ahol a földrész véget ér" nevű utunk. Megosztjuk Önökkel titkunkat: minden körülményt figyelembe véve az utazási irodák ELSŐ helyén PROKO TRAVEL és kiváló, segítőkész CSAPATA áll. Idegenvezetők értékelésénél pedig GULYÁS MIKLÓS az ETALON. Idén olyan körutat választottunk, ahol pár napot pancsolhatunk Lloret de Mar-nál. Jövőre a Balkán a cél, természetesen ismét a Proko Travellel.

 • 5.0
Farkas István
Budapest
2012.08.12

Az Észak-Spanyolország és Portugália úton voltunk Önökkel, nagyon szép és élménydús út volt. Miklós igazán mindent megtett maximálisan, hogy jól érezzük magunkat, információözönnel halmozva el mindnyájunkat. Már várjuk következő utunkat amit szintén Önökkel fogunk megtenni Toscanaba, ami reméljük szintén ilyen jó lesz szeptemberben.

 • 5.0
Martin János, dr. Frey Erzsébet
Szekszárd
2012.07.13

Nem sokkal ezelőtt érkeztünk haza a csodálatos SPANYOL-PORTUGÁL kőrutunkról. Nagy élmény volt. Remek csoport, fegyelmezett, pontos, vidám, érdeklődő. Mindenki szívesen vett részt valamennyi programon. Miklós, az idegdenvezetőnk ismételten csodálatosan kitett magáért, profi módon vezette, irányította és látta el információval csapatunkat. Mindenben segítőkész, udvarias, előzékeny volt. Valóban értünk dolgozott és azért, hogy mi utasok jól érezzük magunkat. Ezt mi természetesen folyamatos érdeklődéssel, vídámsággal és néhány verssel igyekeztünk is honorálni. A gépkocsivezetők munkája is első osztályú volt. Végig igazán biztonságban éreztük magunkat, ők mindamellett végtelenül udvariasak, előzékenyek és készségesek voltak minden pillanatban. A defekt miatti malőr, amely néhány órás várakozást okozott, egyáltalán nem tette türelmetlenné a társaságot. Az IRODA MÉLTÓ VOLT A HÍRNEVÉHEZ, az ígért programot 100%-osan, sőt afölött is teljesítette. KÖSZÖNJÜK! Biztosak vagyunk abban, hogy visszatérünk Önökhöz és még jó néhány szolgáltatásukat ígénybe fogjuk venni. Baráti üdvözlettel Martin János dr Frey Erzsébet

 • 5.0
Kinyomtatom a programot
Ahol a földrész véget ér úthoz hasonló utazások