A Proko Travellel egyedül utazva sem lesz magányos

2018.07.04.

Utazási irodánk a társas utazásokra specializálódott. Mit is jelent ez az utazási mód? Közös utazást, közös élményeket, és azt, hogy egy csoport tagjává válik minden résztvevő. Az egyedül érkezők sem lesznek magányosak, hiszen egy közösség részeként élhetik át az utazásukat. Sőt! Az együtt eltöltött 4-5, esetleg 10-15 napos utak során gyakran előfordul az is, hogy őszinte barátságok kötődnek az utastársak között. Hogy miért olyan fontos a társaság? Hiszünk benne, hogy az utazás boldoggá tesz, és ezen boldogság csak még erőteljesebb, ha meg tudja osztani az ember valakivel.

Egyágyas elhelyezés és társítás

Több választási lehetőséggel igyekszünk segíteni az egyedül utazóknak a szállást illetően. A szállodák jellemzően egy, illetve kétágyas szobákat kínálnak. Ennek megfelelően Utasaink – felár ellenében – dönthetnek úgy, hogy egyágyas elhelyezést kérnek, azaz egyedül vesznek ki egy szobát. E mellett azonban társítást is vállalunk. Ebben az esetben két azonos nemű (2 hölgy vagy 2 úr) utast egy szobában helyezünk el, ezzel spórolva meg nekik az egyágyas felár költségeit. A költségmegtakarítás mellett számos más előnye is van a társításnak: a „szobatársak” először kedves ismerősökké, később akár rendszeres útitársakká válhatnak. A 25 év során nem egyszer találkoztunk olyannal, hogy egy társítás során összeismerkedő 2 idegen később már együtt jelentkezett a következő utazásra. A társítással együtt azonban felmerült egy következő kérdés is, amelyet kezelnünk kellett. Az ugyanis rajtunk kívülálló dolog, hogy az egyes útjainkra kik és hogyan jelentkeznek. Nem tudjuk befolyásolni, hogy hány egyedül utazó nő vagy férfi jelentkezik. Éppen ezért az is megeshet, hogy egy adott úton páratlan számú utas kér társítást, így nem tudjuk őket ilyen formában elhelyezni. Ebben a helyzetben az első két jelentkező kerül egy szobába, a harmadik pedig egyágyas elhelyezést kap. Viszont annak érdekében, hogy a mégis kifizetendő egyágyas felár plusz költségeit csökkentsük, ezt 20.000Ft értékben átvállaljuk. Ez egy rövidebb utazásánál akár azt is jelentheti, hogy az Utasnak semmilyen extra költséget nem kell fizetnie, azaz mentesül a felár alól. Ráadásul - a garantált 20.000Ft-os átvállalásnak köszönhetően - a társítást kérő utas már a jelentkezés pillanatában láthatja, hogy sikertelen társítás esetén legfeljebb mekkora összeget kell majd fizetnie az egyágyas szobáért cserébe. Természetesen igyekszünk mindig arra törekedni, hogy valóban útitárssal láthassuk el az ezt kérő utazókat, ezért hírlevelünkben és weboldalunkon is rendszeresen jelezzük, hogy mely útjainkra várjuk társítást vállaló úr vagy hölgy jelentkezését.

Az egyedül utazás speciális esetei

El Camino egyedül utazás

El Camino

Itt elsőként az El Camino utazásunkat emelném ki. Ez egy olyan különleges út, amely fizikailag, és elszántság tekintetében is különleges képességeket igényel. Nem meglepő hát, hogy gyakran a házaspároknak csak az egyik vagy másik fele szeretne részt venni rajta, így itt a társaság jelentős része egyedül vág neki az útnak. Ráadásul az út egyediségéből adódóan a szállás-kérdés is eltér a szokásostól: zarándokszállásokon alszunk, így a házaspárok éppúgy egy nagy közös hálóteremben alszanak, mint az egyedülállók. Végezetül pedig mondhatom azt, hogy az együtt megtett utazás során egy igazi család kovácsolódik a csapatból, így garantáltan senki nem érzi majd magát egyedül. Az El Caminoról készített korábbi blogbejegyzésemet IDE KATTINTVA éri el.

hajós utazás - Proko travel - egyedül utazás

Hajós utazások

Egy másik speciális eset a hajókon való elhelyezés. Itt két külön részre kell bontanunk a hajós utakat. Beszélhetünk nagy tengerjáró turista hajókról, illetve komp típusú hajókról. Az előbbi esetben szállodai szolgáltatást vehetünk igénybe a fedélzeten is, az utóbbi esetben viszont sokkal szerényebb szálláshelyről van szó. Komp típusú utazás például, amikor Dániából Norvégiába visz a hajó, de lényegében csak komp szerepet tölt be a jármű: a busz is feláll a hajóra, az utasok pedig hálókabinokban pihenhetnek az út során. Ezek a kabinok viszont általában csak 4 ágyas formában érhetőek el, így egyágyas elhelyezés nem kérhető. A kétágyas elhelyezés még esetlegesen megoldható, de ekkor is egy 4 ágyas kabinba kerül a pár, csupán annyi a különbség, hogy ilyenkor (a plusz 2 ágyat is „megvásárolva”) kizárólag ők tartózkodnak a kabinban.

Egzotikus utazások

Egzotikus utazásaink esetében is nagy számban szerepelnek egyedül utazók. Egy kéthetes amerikai úton viszont sokkal magasabbra jön ki az egyágyas felár, így itt is mindig igyekszünk Utasaink segítségére lenni a társításban.

Egyedül utazók

Mindenképpen azt ajánlom az egyedül utazók számára, hogy legalább egyszer tapasztalják meg a csoportos utazás szépségeit! Sokkal erőteljesebb az út hatása, ha egy fantasztikus látványosság vagy természeti képződmény előtt állva van kivel megosztani az élményt.

Vissza