Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Szeptember 30 - Október 08. 349 000 Ft (-10 000 Ft)
339 000 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Immár 7. éve csoportos zarándoklat 115 km-en
·  Mindenki a saját tempójában haladhat „Az Úton”
·  Fakultatív kirándulás a 0 km kőhöz Finisterrába

Ha egyszer elindul az ember a Caminón, utána a szíve egy része mindig Az Úton lesz. Olyan életre szóló élmény ez, melyet soha nem tudunk és nem is akarunk majd elfelejteni.
Prónay Bence – Caminót többször megjárt túravezető


Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
Zarándokszállásokon
Ellátás:
Önellátás+1 reggeli
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (19)
 • Hasonló utak

1 – 2. NAP: BUDAPEST – MADRID – SARRIA

Menetrend szerint repülés Madridba. A repülőtérről tömegközlekedéssel jutunk el központi hostel szálláshelyünkre, majd este, és másnap délelőtt belvárosi séta. 2. nap délután vonattal Sarriába utazunk, ahonnan másnap megkezdjük zarándoktúránkat. Gyalogtúránk során alberguekben fogunk lakni, melyekben 8-40 fős hálótermek és emeletes ágyak vannak, közös fürdőszobával (női, férfi külön) és közösségi térrel. A szállásokon wifi, mosó- és szárítógép is van.

3 – 6. NAP: SARRIA – PORTOMARÍN – PALAS DE REI – RIBADISO – PEDROUZO (NAPI 22-26 KM GYALOGLÁS, 200-450 M SZINTKÜLÖNBSÉG)

Első túrázós napunkon bepakoljuk és felvesszük túrahátizsákjainkat, majd a túravezető hasznos tanácsokkal látja el a csoportot. Napközben mindenki a saját tempójában haladhat, nem együtt közlekedik a csapat. Mindenki a saját Caminóját élheti meg! A délutáni órákra érkezik meg jellemzően mindenki Portomarínba. Elfoglaljuk ágyunkat, fürdés, majd egy kis pihenés. Este a környék éttermeiben lehet vacsorázni, majd sétálni az árkádos, középkori kis faluban. Következő két napon árnyékot adó fák és páfrányok szegélyezik utunkat Palas de Rei-től Melidéig, ahol kipróbálhatjuk Galícia nemzeti ételét, a polipot. Cédrusok árnyékában érjük el Ribadiso parányi települését. Másnap zöldellő mezők és árnyas fák mentén haladunk a „Santiago előszobájának” is nevezett Pedrouzoba.

7. NAP: PEDROUZO – SANTIAGO DE COMPOSTELA (20 KM, 120 M SZINTKÜLÖNBSÉG)

Reggel kezdjük meg az utolsó 20 km-t. A santiagói alberguenkbe érve lepakolunk, felfrissítjük magunkat, majd besétálunk a Katedrálishoz. Leírhatatlan érzés ide megérkezni! Koraeste részt veszünk a kizárólag a zarándokok számára celebrált misén. A mise után megkapjuk a dokumentumunkat, mely igazolja, hogy lesétáltuk az El Camino utolsó 115 km-ét.

8. NAP: SANTIAGO – FINISTERRA – MUXÍA – ÉZARO

Mai autóbuszos fakultatív kirándulásunk célpontja Finisterra, ahol a Camino nulla kilométerköve is található. A félsziget végén állva, a lábaink előtt a végtelen óceán látványa. Ebédelési lehetőség Finisterrében, majd Ézaró vízesése és Muxía grandiózus óceánparti sziklái következnek. Késő délután térünk vissza Santiagóba.

9. NAP: SANTIAGO – MADRID – BUDAPEST

Korán reggel repülés Madridba, lepakoljuk csomagunkat, és metróval utazunk a központba. Andalgunk a mesés Retiro parkban, bemegyünk a Királyi Palotába és aki szeretné a világhírű Prado múzeum gyűjteményét is megnézheti. Az esti budapesti járattal térünk haza.


A 9 napos túra során, beleértve a közel 120 km-es gyaloglást Santiagóig, mindenkinek magának kell vinnie a hátizsákját, így a megfelelő fizikai állapot szükséges.

LátnivalóBelépődíj
Madrid - Királyi Palota12 €
Km igazolás3 €
Madrid - Prado16 €
Madrid csomagmegőrzés5 €
Helyi és idegenforgalmi adók7 €

Belépők ára: kb.: 43 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.4
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Salamon Eleonóra
Győr
2022.10.15

A Proko Travel megalkotott egy olyan utat, ahova rég vágyódtam! Hálás köszönet érte és tisztelet! Az étkezés tökéletesen megoldott volt! A szállás tipikus zarándokszállás, adta az út eszenciáját! Madrid - "kevesebb néha több!". Az idegenvezető 5*, türelmes, ügyesen "leszerelte" a fontoskodókat!

 • 5.0
Zárandok Jánosné
Székesfehérvár
2022.10.14

Az idegenvezetés fantasztikus volt, nagyon művelt, széles látókörű és alaposan felkészült.

 • 5.0
Benedecki Noémi Éva
Kaposvár
2022.10.10

Amit az utazási programban leírtak, teljes egészében megvalósult. Az idegenvezető felkészült, kedves, készséges, türelmes! Nagy előadókészséggel és humorérzékkel rendelkezik!

 • 5.0
Pernyész Anita
Jászberény
2022.10.08

Nagyon jó volt az idegenvezetés, Bence mindenre odafigyelt, köszönjük neki. :) Lehetne valamilyen megoldást találni arra, hogy az utastársak toleránsabbak legyenek egymással (például éjszaka ne zajongjanak). Az utolsó madridi nap lehetett volna tartalmasabb is.

 • 4.5
Kopácsiné Zsuzsa
Győr
2019.10.22

Az El Camino zarándokút programon vettünk részt férjemmel. Jól szervezett, tartalmas út volt, egy remek idegenvezetővel, aki mindig mindenben szívesen segített, nagyszerűen összefogta a csapatot, humoros volt de határozott egyéniség. Szimpatikus volt számunkra, hogy már az út előtt is mindenről részletes tájékoztatást kaptunk, az iroda és Bence is minden kérdésünkre választ adott. Külön köszönet az ingyenes parkolásért. Ez az utat jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki szeretne "belekóstolni a Camino világába", de nincs erre egy hónapnyi ideje és szereti biztonságban érezni magát. Mi pedig tervezzük egy újabb PROKO Travel-es út kiválasztását!

 • 5.0
Kalauz Erzsi
Budapest
2019.10.11

Nagyon tartalmas programot kaptunk, szakszerű, kedves idegenvezetővel, jó szállásokkal. Az önelláhtó életformát remek étel és étterem ajánlás segítette. Bence miden javaslata jónak bizonyult az öltözést, csomagolást illetően is.

 • 5.0
Aradi Olga
Szentes
2018.10.16

A Camino-n kívüli napokat is tartalmasan, érdekes programokkal töltöttük. Az idegenvezetés is érdekes volt, és csoportra szabott. Bence végtelenül rugalmas és segítőkész volt. Az úthoz illő, változatos szállások voltak, éreztük, hogy gondosan voltak összeválogatva.

 • 5.0
Pósa Éva
Szeged
2018.10.15

Az idegenvezetés remek, a szülei büszkék lehetnek a fiukra!

 • 5.0
Horváth Gábor
Szeged
2018.10.12

Figyelnek az utasra, korrekt szakmai tudás.

 • 4.8
Svélecz Bettina
Szeged
2018.10.11

Szép, tartalmas út, gyönyörű tájak. Az idegenvezető felkészült, segítőkész, precíz, határozott. Volt jó és kevésbé jó zarándok szállás is. Az étkezés igényeimnek megfelelő volt

 • 4.5
A Pireneusok két oldala
A Pireneusok természetes határt képez Spanyolország és Franciaország között. Járjuk körbe együtt ezt az izgalmas területet. Andorra, Carcassone, Baszkföld ékköve- San Sebastian, felvonózás, túrázás és 5 Világörökségi helyszín a programban.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 14. 7 nap 519 000 Ft
Július 31. 7 nap 499 000 Ft

Aktív pihenés Mallorcán és Barcelona
A döntés az Öné. Pihenhet az tengerparton vagy akár komoly szintkülönbségű túrákon is részt vehet. Aktív természetjárás a mesés szigeten!

Előfoglalási kedvezmény!

Augusztus 10. 7 nap 429 000 Ft
Szeptember 14. 7 nap 399 000 Ft

Az óceán mentén
Különleges program, különleges útvonal Észak-Spanyolországon és Portugálián át, repülős csatlakozási lehetőséggel, csak 1 időpontban.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 30. 12 nap 634 000 Ft

Barcelona tavasszal

Előfoglalási kedvezmény!

Április 01. 3 nap 205 000 Ft
Április 17. 3 nap 205 000 Ft

Baszkföldi látványosságok
Kényelmes csillagtúra Észak-Spanyolország egyik legizgalmasabb és talán legkevésbé ismert vidékén, Baszkföldön.

Előfoglalási kedvezmény!

Október 22. 5 nap 399 000 Ft

Kinyomtatom a programot
El Camino zarándokút Galíciában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Kanári-szigetek
A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 15. 7 nap 554 000 Ft
Május 15. 11 nap 859 000 Ft
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Több országon keresztüli utazás és Világörökségek sora után következhet a jól megérdemelt nyaralás a spanyol tengerpart egyik legnépszerűbb városában.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 15. 12 nap 430 000 Ft
Június 15. 12 nap 410 000 Ft
Az óceán mentén
Különleges program, különleges útvonal Észak-Spanyolországon és Portugálián át, repülős csatlakozási lehetőséggel, csak 1 időpontban.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 30. 12 nap 634 000 Ft

Utazások hasonló árban

Felfrissülés a Genfi-tó partján
Kényelmes, repülős utazás Genfbe, majd innen csillagtúrázunk a Genfi-tó svájci és francia oldalán egyaránt. Közben vonatozunk, hajókázunk, felvonózunk.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 17. 5 nap 379 000 Ft
A rejtélyes Szicília
A Földközi-tenger legnagyobb szigete, melyen Európa legnagyobb vulkánja is található. Megszámlálhatatlan ókori és középkori építmény, mint például a Csontváryt is megihlető Taormina. Hosszabbítási lehetőség a vulkánok világába.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 03. 5 nap 339 000 Ft
Június 03. 8 nap 419 000 Ft
Nagy svájci körút
7 napos programunk alatt átszeljük ezt a fantasztikus alpesi országot, egészen a legnyugatibb pontjáig, Genfig. A már jól ismert természeti látnivalók mellett felkeressük a legjelentősebb kultúrtörténeti műemlékeket is.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 05. 7 nap 324 000 Ft
Július 31. 7 nap 324 000 Ft
Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából
Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, partjainak hossza közel 2.000 km. Lakói évszázadok óta halászatból és pásztorkodásból élnek. Saját nyelvet is beszélnek, így nem véletlenül lett kedvelt, izgalmas úticél. Repülős utazásunk végig egy helyen lakik, így kényelmesen vehetünk részt akár hajókiránduláson, akár szárd lakomán.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 12. 5 nap 294 000 Ft
Szeptember 11. 5 nap 299 000 Ft
Tulipánok országa, Hollandia
Szélmalmok, fapapucsok, sajtok, csatornák, kerékpárosok és tulipán, ameddig a szem ellát.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 01. 7 nap 314 000 Ft
Augusztus 03. 7 nap 267 000 Ft