Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 05 - 13. 287 000 Ft (-8 850 Ft)
278 150 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Szeptember 29 - Október 07. 287 000 Ft (-8 850 Ft)
278 150 Ft
Repülővel Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Immár 5. éve, csoportos zarándoklat 117 km-en
·  Mindenki a saját tempójában haladhat "Az Úton"
·  Caminot többször megjárt magyar túravezető
·  2021 Szent Év, így még különlegesebb élmény

"Ha egyszer elindul az ember a Caminón, utána a szíve egy része mindig Az Úton lesz. Olyan életre szóló élmény ez, melyet soha nem tudunk és nem is akarunk majd elfelejteni."
Prónay Bence – Caminot többször megjárt túravezető

Szakértői blogunkat az úthoz itt találja!

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
Zarándokszállásokon
Ellátás:
Önellátás
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (15)
 • Hasonló utak

1.     NAP: BUDAPEST – MADRID

Menetrend függvényében repülünk Budapest – Madrid útvonalon, érkezés várhatóan az esti órákban. A repülőtérről tömegközlekedéssel jutunk el belvárosi hostel szálláshelyünkre.

2.     NAP: MADRID – SARRIA

A szálláson hagyjuk csomagjainkat és a délelőttöt gyalogos városnézéssel töltjük, melyet a királyi család főtemplomában az Almudena Székesegyházban kezdünk. Itt kérhetünk erőt az előttünk álló úthoz. A Plaza Mayor, Madrid főtere következik, majd a Puerta del Sol tér. Csomagjainkkal a vasútállomásra metrózunk, ahonnan expresszvonattal indulunk északnak. Festői tájakon vezet utunk a Kantábriai-hegység lábánál fekvő Sarria városkába. Megérkezést követően elsétálunk a zarándokszállásra (albergue), ahol kiváltjuk zarándokútlevelünket (credencial). Ebbe gyűjtjük majd a pecséteket a következő napokban, igazolva a megtett utat. Gyalogtúránk során alberguekben fogunk lakni, melyekben 8 – 40 fős hálótermek és emeletes ágyak vannak, közös fürdőszobával (női, férfi külön) és közösségi térrel. A szállások többségében már wifi, mosó- és szárítógép, valamint egy kis konyha is található, tehát minden, amire egy modern zarándoknak szüksége van. Vacsorához a város középkori éttermeit lehet kipróbálni.

3.     NAP: SARRIA – PORTOMARÍN (24 KM, 300 M SZINTKÜLÖNBSÉG)

Kora reggeli ébredés után felkészülünk, bepakoljuk és felvesszük túrahátizsákjainkat. Indulás előtt átvesszük Szent Jakab kagylóinkat, ez a zarándokok elmaradhatatlan kelléke, mely hátizsákunkon himbálózva fog elkísérni minket egészen névadója sírjáig. A nap elején a túravezető eligazítást tart a tudnivalókról, és hasznos tanácsokkal látja el a csoportot. Napközben mindenki a saját tempójában haladhat, nem együtt közlekedik a csapat, így mindenki a saját maga választja a gyaloglási sebességét. Mindenki a saját Caminóját élheti meg! Kisebb pihenőket tartva varázslatos tájon sétálunk. Még reggel érünk az út egyik különleges helyére, a kilométerkőhöz, mely jelzi, pontosan 100 km-re vagyunk Santiagotól. A délutáni órákra esik az érkezés aznapi végállomásunkhoz, a Miño folyó partján fekvő Portomarínhoz. Az albergue-be érve a túravezető segítségével elfoglaljuk ágyunkat, fürdés, majd egy kis pihenés. Este a környék éttermeiben lehet vacsorázni, majd sétálni az árkádos, középkori kis faluban. Az éttermek többsége kínál zarándokmenüt (3 fogás, itallal), mely 10–12 €. Ez biztosítja, hogy a napközben felhasznált energiát pótolni tudjuk. Este 10 óra felé lámpaoltás van a szállásokon, így mi is lepihenünk.

4.     NAP: PORTOMARÍN – PALAS DE REI (25 KM, 450 M SZINTK.)

Az első nap után már gyakorlottan kezdjük reggeli rutinunkat, gyors pakolás és indulás, mindenki a saját tempójában. Árnyékot adó fák és páfrányok szegélyezik utunkat, ahogy egymás után hagyjuk el az apró, ám roppant hangulatos kis falvakat. Az energikusak a nap során beiktathatnak egy odavissza 4,6 km-es kitérőt a Vilar de Donasban található Szent Megváltó templomhoz, mely egykoron a templomos lovagok helyi központja volt. Palas de Rei-be érve zarándokszállásunkra megyünk. Este lesz idő egy kis nézelődésre. Vacsorához a környékből származó finom galíciai vörösbort kortyolhatunk.

5.     NAP: PALAS DE REI – RIBADISO (26 KM, 180 M SZINTKÜLÖNBSÉG)

Korai indulás után varázslatos erdei úton haladunk. Ez a misztikus erdőkön keresztül kialakított ösvény az egész túránk talán legszebb része. Délelőtt egy zarándokpihenőhelynél megkóstolhatjuk a különleges spanyol omlettet vagy a helyi húsos pitét. A délután során több bájos „szamárhátú” kőhídon is átkelünk, melyek elmaradhatatlan részei a Caminonak. Melide városába érve ebédre kipróbálhatjuk a legjellegzetesebb helyi ételt, a galíciai polipot, a környék legjobb polipozójában. Cédrusok árnyékában érjük el az 50-es km követ, majd további 8 km múlva aznapi célpontunkat, Ribadiso parányi települését. Itt elfoglaljuk szállásunkat, majd akinek kedve van a csörgedező patakban is megmártózhat. Ezt követően megvacsorázhatunk.

6.     NAP: RIBADISO – PEDROUZO (22 KM, 160 M SZINTKÜLÖNBSÉG)

Reggel, az útba vájt kagylójelek mentén érjük el Arzúa városát, ahol egy középkori zarándok szobra fogad bennünket. Zöldellő mezők mentén haladunk tovább, időnként megállva egy-egy zarándokokra specializálódott bárnál. Santiagóhoz közeledve a zarándokok száma is egyre növekszik, így érkezünk meg Pedrouzoba, melyet „Santiago előszobájának” is hívnak, mivel a zarándokok többsége itt alszik meg a „Nagy nap” előtt.

7.     NAP: PEDROUZO – SANTIAGO DE COMPOSTELA (20 KM, 120 M SZINTKÜLÖNBSÉG)

Reggel elindulunk az utolsó 20 km-re. A repülőtér mellett haladva érjük el Santiago határát, ahol zarándok szoborcsoport fogad bennünket. Jól kiépített úton haladunk szállásunk felé. A santiagói albergue-nk igazán különleges, a Nagyboldogasszony kolostor egykori papneveldéjében alakították ki a szálláshelyet, itt 2 éjszakát töltünk. Lepakolunk, felfrissítjük magunkat, majd az utolsó méterek jönnek, míg beérünk a Katedrálishoz. Mivel 2021 Szent Év az El Caminon, így a központi főkapun léphetünk be a Székesegyházba. Leírhatatlan érzés ide megérkezni! Megtekintjük Szt. Jakab sírját is, majd vacsorázási és ajándékvásárlási lehetőség lesz, mely után részt veszünk a kizárólag a zarándokok számára celebrált misén. A mise után megkapjuk a dokumentumunkat, mely igazolja, hogy lesétáltuk az El Camino utolsó 117 km-ét.

8.     NAP: SANTIAGO – FINISTERRE – MUXÍA – ÉZARO

A mai nap szabadprogram Santiagoban, vagy eljöhetnek velünk egy autóbuszos fakultatív kirándulásra. Fő célpontunk, Finisterre félszigete, ez évszázadokig az ismert világ végét jelentette, és mindmáig kiemelt helyen szerepel a zarándokoknál, ugyanis itt található a Camino nulla kilométerköve. A félsziget végén állva, rátekintve a végtelen óceánra tényleg úgy érzi az ember, elérte a világ szélét. A nap további részében megtekintünk egy gyönyörű vízesést Ézaronál, és lesétálunk az óceánpartra Muxía grandiózus szikláinál. Késő délután térünk vissza Santiagóba. Fakultatív kirándulás (jelentkezés a helyszínen): Finisterre – Muxía – Ézaro: 60 €.

9.     NAP: SANTIAGO – MADRID – BUDAPEST

Korán reggel indulunk ki a repülőtérre, és Madridba repülünk. A fővárosba érve leadjuk csomagunkat, és bemetrózunk a központba. Andalgunk a mesés Retiro parkban, bemegyünk a Királyi Palotába és aki szeretné a világhírű Prado múzeum gyűjteményét is megnézheti. Egy hosszabb szabadidő után késő délután hagyjuk el a várost és hazarepülünk. Élményekkel telve érkezünk meg a Liszt Ferenc Repülőtérre, várhatóan éjfél után.

LátnivalóBelépődíj
Madridi Királyi Palota10 
Km igazolás3 €
Madrid - Prado 15 €
Madrid csomagmegőrzés5 €

Belépők ára: kb.: 33 € + fakultatív program

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.4
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Kopácsiné Zsuzsa
Győr
2019.10.22

Az El Camino zarándokút programon vettünk részt férjemmel. Jól szervezett, tartalmas út volt, egy remek idegenvezetővel, aki mindig mindenben szívesen segített, nagyszerűen összefogta a csapatot, humoros volt de határozott egyéniség. Szimpatikus volt számunkra, hogy már az út előtt is mindenről részletes tájékoztatást kaptunk, az iroda és Bence is minden kérdésünkre választ adott. Külön köszönet az ingyenes parkolásért. Ez az utat jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki szeretne "belekóstolni a Camino világába", de nincs erre egy hónapnyi ideje és szereti biztonságban érezni magát. Mi pedig tervezzük egy újabb PROKO Travel-es út kiválasztását!

 • 5.0
Kalauz Erzsi
Budapest
2019.10.11

Nagyon tartalmas programot kaptunk, szakszerű, kedves idegenvezetővel, jó szállásokkal. Az önelláhtó életformát remek étel és étterem ajánlás segítette. Bence miden javaslata jónak bizonyult az öltözést, csomagolást illetően is.

 • 5.0
Lénárt Balázs
Székesfehérvár
2018.10.20

Szöveg nélkül

 • 5.0
Várhalmi Klára
Párkány
2018.10.16

Szöveg nélkül

 • 4.5
Aradi Olga
Szentes
2018.10.16

A Camino-n kívüli napokat is tartalmasan, érdekes programokkal töltöttük. Az idegenvezetés is érdekes volt, és csoportra szabott. Bence végtelenül rugalmas és segítőkész volt. Az úthoz illő, változatos szállások voltak, éreztük, hogy gondosan voltak összeválogatva.

 • 5.0
Pósa Éva
Szeged
2018.10.15

Az idegenvezetés remek, a szülei büszkék lehetnek a fiukra!

 • 5.0
Horváth Gábor
Szeged
2018.10.12

Figyelnek az utasra, korrekt szakmai tudás.

 • 4.8
Svélecz Bettina
Szeged
2018.10.11

Szép, tartalmas út, gyönyörű tájak. Az idegenvezető felkészült, segítőkész, precíz, határozott. Volt jó és kevésbé jó zarándok szállás is. Az étkezés igényeimnek megfelelő volt

 • 4.5
Kocsisné László Éva
Szeged
2018.10.08

Bence, az idegenvezető profi, nagy odafigyeléssel és szeretettel állt hozzánk, ugyanakkor kellő határozottsággal.

 • 5.0
Dörök Rudolf Tamásné
Budapest
2018.10.08

Az utazás alatt felmerült problémát a vezető korrektül kezelte és messzemenően figyelmes volt.

 • 4.5
A Pireneusok két oldala
Pamplona - Barcelona - Lourdes - Pireneusokban túrázás

Előfoglalási kedvezmény!

Május 28. 7 nap 409 500 Ft
Július 29. 7 nap 452 000 Ft

Az óceán mentén
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes

Előfoglalási kedvezmény!

Június 25. 12 nap 445 000 Ft

Barcelonai kiruccanás
Barcelona

Előfoglalási kedvezmény!

Június 17. 3 nap 172 000 Ft
Június 17. 5 nap 199 500 Ft

Kanári-szigetek
Szigettúra mindkét szigeten - Több fakultatív program

Előfoglalási kedvezmény!

Május 17. 7 nap 424 000 Ft
Július 12. 7 nap 435 000 Ft

További 1 időpont

Mediterrán grand tour
Monaco – Madrid – Toledo - Zaragoza – Barcelona - Bern

Előfoglalási kedvezmény!

Augusztus 19. 12 nap 345 000 Ft
Szeptember 02. 12 nap 367 000 Ft

Kinyomtatom a programot
El Camino zarándokút Szent Évben úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Nyaralás a spanyol tengerparton
Lloret de Mar tengerparti nyaralás – Andorra – Barcelona

Előfoglalási kedvezmény!

Június 15. 7 nap 230 000 Ft
Augusztus 21. 8 nap 269 000 Ft
Spanyol élmények kicsiknek és nagyoknak
Valencia - Tarragona - Vidámparkok - Barcelona

Előfoglalási kedvezmény!

Július 11. 5 nap 264 500 Ft
A Pireneusok két oldala
Pamplona - Barcelona - Lourdes - Pireneusokban túrázás

Előfoglalási kedvezmény!

Május 28. 7 nap 409 500 Ft
Július 29. 7 nap 452 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Svájc és Olaszország bűvöletében
Milánó – Como – Lugano – San Bernardino hágó – Via Mala

Előfoglalási kedvezmény!

Június 04. 5 nap 156 000 Ft
Augusztus 05. 5 nap 156 000 Ft
Barangolás Kelet-Magyarországon
Poroszló - Hortobágy - Debrecen - Túristvándi - Szatmárcseke - Csaroda - Tákos - Sárospatak - Széphalom - Sátoraljaújhely - Szerencs

Előfoglalási kedvezmény!

Július 28. 3 nap 69 950 Ft
Szeptember 16. 3 nap 69 950 Ft
Kis erdélyi körút
Marosvásárhely - Szováta - Korond

Előfoglalási kedvezmény!

Május 11. 4 nap 89 500 Ft
Június 13. 4 nap 89 500 Ft

Utazások hasonló árban

Nagy svájci körút
Luzern - Rhone gleccser – Genf – Bern – Zürich - Via Mala

Előfoglalási kedvezmény!

Június 22. 7 nap 219 500 Ft
Július 18. 7 nap 219 500 Ft
A lovagok szigete - Málta
Középkori városok - Kék barlang - Lovagkori hangulat

Előfoglalási kedvezmény!

Május 23. 6 nap 245 000 Ft
Augusztus 15. 6 nap 260 000 Ft
Biciklitúra a salzburgi régióban
Salzburg - Golling - St. Johann - Kaprun - Krimml - Lofer

Előfoglalási kedvezmény!

Június 01. 8 nap 277 000 Ft
Isztambultól Kappadókiáig
Körutazás Törökország legszebb vidékeire

Előfoglalási kedvezmény!

Szeptember 29. 10 nap 345 000 Ft
A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
Hajózás és füdőzés - Napóleon-emlékek - Bastia

Előfoglalási kedvezmény!

Június 20. 9 nap 309 500 Ft
Augusztus 02. 9 nap 328 000 Ft