Utazzunk ősszel is!

2016.09.06.

Az utazási szezon azok számára véget ért, akiknek a szabadsága  csak egy konkrét – nyári – időszakra szól. Ilyenek a pedagógusok, az iskolai és óvodai szünethez illeszkedő gyermekes családok és olyan közalkalmazottak, akiknél kötött határok között mozog a nyári szabadságolás. Ehhez az utazási irodáknak is alkalmazkodniuk kell.

Árak változása és az évszakok váltakozása

Érdekes módon az árak változása az őszre fordulva nem egységes. Sokan jogosan azt gondolják, hogy az árak csökkennek szeptembertől. Ez igaz a tengerparti nyaralásokra. Azonban ez a körutakat és városlátogatásokat egyáltalán nem érintik. Természetes, hogy a meleg időjárás elmúltával kevesebben választják a tengerpartot. A strandok és a szállodák is üresek, kihasználatlanságuk pedig az árak esését vonja magával. Ellenben az emberek kánikulában kevésbé szívesen sétálnak Roma vagy Sevilla utcáin, erre ősszel jön meg a kedvük. Ehhez még hozzájárul, hogy az ősz a konferenciák és a kongresszusok időszaka. Mint, ahogy a magyar városok közül jó néhányban, más helyeken is komoly szálláskapacitást foglalnak le az ilyen rendezvényekre érkezők, ami olyan mértéket ölthet, hogy befolyásolja az árak alakulását is. Ez különösen hétvégén okoz problémát nekünk, utazásszervezőknek. Én kicsit csodálkozom időnként, amikor kérdik az utasok, hogy mennyivel olcsóbbak a körutazások szeptemberben, mint júliusban. Szerencsére a magyarázatom hallatán átlátják a helyzetet, hogy ilyen árcsökkenésre ezen a piacon nem lehet számítani. Ettől azonban még az ősz mégis vonzóbb lehet, mint a nyár.

ősz a körutazások időszaka - Proko Travel

Ősz a körutazások időszaka

Az ősz ugyanis, szerintem, a legkedvezőbb időszak a körutazásra. Csodaszép a táj, a természet színpompásabb, mint bármely más időszakban. A hőmérséklet ideális városi sétákra, de kényelmesen tudjuk figyelni a pezsgő életet egy-egy kávézó teraszáról is, nem kényszerülünk a klimatizált belső helyiségekbe. A kellemes hőmérséklet lehetővé teszi, hogy napközben jóval nagyobb területeket tudjunk bejárni és kevésbé érezzük magunkat fáradtnak, mint a tikkasztó nyári gyaloglások során. Mindezek alapján ajánlom az utazást ősszel azok számára, akiket az iskolai vagy munka elfoglaltságok nem gátolnak ebben. Sőt, néhányak– például a nyári unokázás után ismét több szabadidővel rendelkező nagyszülők - számára ez lehet az igazi üdülés időszaka. Az is mutatja az őszi utazások népszerűségét, hogy a Proko utak között is nagyon kevésen van hely. De ha valaki betekint a weboldalunkra, egy kis utánajárással találhat még őszi kirándulást.

Vissza