Proko-utasok kimenekítése Izraelből 2. rész

2024.02.13.

Az izraeli háború borzalmas szombati napját követően a vasárnap reggel a körülményekhez képest nyugodtabban indult el. Két fő már épségben hazaér Izraelből, és egyelőre a csoport többi tagjának is érvényes a repülőjegye. Tel Aviv némileg békésebb oldalát mutatja az előző naphoz képest, azonban még mindig van miért aggódni az ott tartózkodóknak és a háttércsapatnak is.

Bármi áron, de mindenki érjen haza!

Tel Avivban saját autóbusz állt a csapat rendelkezésére, melynek vezetője életét kockáztatva, hősként szállította el épségben az utasokat a repülőtérig. A reptérre érkezve egyértelművé vált mindenki számára, hogy hatalmas pánik uralkodik, mindenki el akarta hagyni Izraelt, legyen annak bármilyen ára.

Már a célegyenesben volt a Proko Travel csoportja becsekkolás után, amikor újra elkezdődtek a rakétázások, és a légvédelmi sziréna is megszólalt. Éppen sikerült a repülőgépnek felszállni, amit hatalmas megkönnyebbülés követett. Itt már mindenki számára biztos volt, hogy jó eséllyel megmenekülnek a háborús területről. A csoport sikeres isztambuli átszállást követően épségben megérkezett Budapestre!

Kell egy csapat!

Hadi állapotban a szerződési kötelezettségek semmissé válnak, azonban a Proko Travel csapata hihetetlen emberségről tett tanúbizonyságot. Prónay Bence Ügyvezető szavai alapján semmi nem volt kérdés ebben a helyzetben. Kerül, amibe kerül, de egészen biztos, hogy hazajutnak azok, akik megbíztak a Proko Travel csapatában!

Ez alatt a 48 óra alatt hatalmas lelki és érzelmi megpróbáltatáson mentek keresztül mind az utasok, mind pedig a háttércsapat, akik éjt nappallá téve küzdöttek azért, hogy mindenki épségben hazakerüljön a családjához. Nagyon kevés repülőgép járat indult el, ami miatt szinte teljesen mindegy volt, hogy hova csak sikerüljön elmenekülni. A háttércsapat C terve pontosan az volt, hogy Ciprusra repülést követően másnap Budapestre érkeznek az utasok. D tervnek egy szárazföldi menekülő útvonal is felvetődött, bár bővebb információszerzést követően kiderült, hogy a teljes határzárat rendeltek el.

A háttércsapat eszméletlen kemény munkájának köszönhetően mindenki hazaért családjához. Mi sem bizonyítja jobban, mint ez a történet, hogy: kell egy csapat! Kell egy csapat, akik egy célért, közös erővel küzdenek, főleg egy ilyen nagyon nehéz helyzetben.

Vissza