Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
  Körutazások  /  Balkán  /  Albánia
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Augusztus 10 - 17.
494 000 Ft
Szeptember 21 - 28.
534 000 Ft
Az út áttekintése

·  Érdekes városok, mesés tájak
·  Macedónia legszebb tavát is felkeress ük
·  Programok a különleges Dél-Albániáig
·  Csobbanási lehetőség az Adriai-tengerben

A Balkán még ma is rengeteg felfedezésre váró csodát rejt. Albánia és Észak-Macedónia igazi gyöngyszemeket rejtő helyszínei tárulnak fel az út során.
Dr. Balogh Ádám – Balkán szakértő

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (29)

1. NAP: BUDAPEST– TIRANA

Menetrend függvényében várhatóan az esti órákban repü­lés Budapestről Tiranába. Este szállás elfoglalása. A késői érke­zés miatt, ezen a napon nincs vacsora. Budapestről naponta egy repülőgép indul Tiranába. Ehhez kell alkalmazkodnunk. Amennyiben a repülőgép indulásában változás következne be, akkor a programot (és a vacsorát) ehhez alakítjuk.

2. NAP: KRUJA – DURRES – BERAT

Reggeli után sétát teszünk Krujában a régi piac környékén, majd felsétálunk a hegyre, ahol felkeressük a Szkander bég –, majd a Néprajzi Múzeumot. Ezt követően Durres ősi városába indulunk, amely Albániának tengerészeti szempontjából is az egyik legfon­tosabb települése. Városnézésünket az Amfiteátrummal kezdjük, mely annak idején a Balkán-félszigeten a legnagyobb, 15.000 fő befogadására alkalmas nézőtérrel rendelkezett. Láthatunk itt egy ritka mozaikkal borított falat is, ami a II. századból szárma­zik. Elhagyjuk Durrest és Beratba indulunk. A város központja felé haladva a helyi építészetre jellemző házakat tekinthetünk meg. Meglátogatjuk az itt található várat is, ami egy köves dombra épült 260 méterrel a tenger szintje felett. Falai adnak otthont az Onurfi Múzeumnak, amit szintén meg lehet tekinteni. A város­ban töltött idő alatt több mecsetre és a Gorica hídra is vethetünk néhány pillantást. A napi program végeztével berati szállásunkra megyünk és megvacsorázunk.

3. NAP: BERAT – ELBASAN – OHRID

Megreggelizünk és útnak indulunk Macedónia felé. A határt Elbasannál lépjük át. Dél körül érkezünk Ohridba. A város egy csodaszép tó partján található, mely Világörökség. Körülnézünk az óvárosban, meglátogatjuk a Sámuel Erődöt, melynek 3 km hosszan húzódó falát tizennyolc bástya és négy várkapu tagolja. Egykor a Balkán-félsziget egyik legbevehetetlenebb várának számított. A Szent Szófia a város legszebb ortodox temploma, több mint 1.000 éves. Programunk végeztével elfoglaljuk szállá­sunkat Ohrid városában és megvacsorázunk.

4. NAP: OHRID – SVETI NAUM – KORCA

Reggeli után megtekintjük a Csontok-öblét, melynek külön­legessége, hogy a tóra épült és tulajdonképpen egy skan­zen. Folytatva napi programunkat a Sveti Naum kolostorhoz megyünk fel, ahonnan csodálatos látvány nyílik az Ohridi-tóra, ez remek alkalom fotók készítésére. A bizánci stílusú temp­lom több mint 1000 éves. Érdekesség a szabadon közlekedő pávák látványa. A kolostor megtekintése után visszaindulunk Albániába, és most az ország dél-keleti szegletét látogatjuk meg. Teszünk egy sétát Korcában, a 60.000 lakosú város köz­pontjában, majd szállásunkra megyünk és megvacsorázunk.

5. NAP: KORCA – PERMET – GJIROKASTRA

Reggel Gjirokastra felé indulunk. A városba érve először a Múzeumváros nézzük meg, ami 2005 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Az egymás fölé épült karakterisztikus házak érdekes tornyokat idéznek. Nagyon különböznek egymás­tól. Egyetlen közös dolog van bennük, az építési kő. Meglátogatjuk a várat, amely teraszként magasodik a város fölé és lehetőséget nyújt arra, hogy a vidéket fentről is megszemléljük. Felkeressük a Nemzeti Hadászati Múzeumot, ahol nagyon sokféle fegyvert tekinthetünk meg, az őskortól kezdve. Ezek érdekessége, hogy Albániában készültek. Éjszakánkat Gjirokastrában töltjük.

6. NAP: BLUE EYE – SARANDA – BUTRINTI – LLOGARA

Reggeli után útnak indulunk, és először megtekintjük a Blue Eye természetes vízforrást, majd Saranda tengerparti városába megyünk, ahol lesz szabadprogram, és lehetőség nyílik egy sétát tenni a tengerparton. A napunk fénypontja Butrint ókori városa lesz. Itt megnézzük a régi amfiteátrumot, Aesculapis templomát, a Keresztelő Kápolnát, amit csodás színes mozai­kokkal dekoráltak, majd sétát teszünk a régi városfal mentén. A régi erőd, ami egy kis múzeumnak is otthont ad, egyike az utolsó háborítatlan területeknek a mediterrán térségben. Este a szállásunk Llogarában lesz, ahol megvacsorázunk, és kipihenjük a nap fáradalmait.

7. NAP: LLOGARA – APOLLONIA – TIRANA

Reggeli után az Albán Riviéra felé indulunk, elhaladunk Lukova, Borsh, Qeparo és Himara csodás kis falvai mellett, majd a Llogara Nemzeti Parkon keresztül folytatjuk utunkat. A busz­ból gyönyörködhetünk a csodás tájban. Délutáni nézelődésün­ket Apolloniában kezdjük, amely Albánia egyik a legismertebb archeológiai látványossága. Itt is megnézzük az Amfiteátrumot és a kolostorkertet, ahol láthatunk egy bizánci stílusú templo­mot is, amely a XIV. században épült. A városban felkeressük többek közt a Mozaik házat, a Szent Mária templomot és a bel­várost. A látványosságok megtekintése után folytatjuk utun­kat északi irányba. Útközben megállunk egy kis csobbanásra az Adriai-tengerben. Este foglaljuk el szállásunkat Tiranában.

8. NAP: TIRANA – BUDAPEST

Reggeli után a főváros felfedezésére indulunk. Sétát teszünk a főutcán, ahol láthatjuk az egyetem épületét, az elnök hiva­tali irodáját és megtekintjük a Művészeti Galériát is. Elsétálunk a Szkander bég térre, ahol a Kultúra Palotája és az Óratorony található. Lefényképezhetjük a XVIII. században épült E’them Bey mecsetet is. Délután lesz lehetőség a szabadprogram alatt étkezésre, egyéni sétára is és ajándékvásárlására. A kora esti órákban visz ki autóbuszunk bennünket a reptérre. Késő este repülés Budapestre.

LátnivalóBelépődíj
Kruja - Scanderbeg múzeum5 €
Durres amfiteátrum3 €
Berat - Onufri múzeum + vár5 €
Ohrid - Samuel erőd2 €
Sveti Naum monostor2 €
Gjirokastra kastély idegenvezetéssel10 €
Butrint - Amfiteátrum idegenvezetéssel10 €
Apollónia idegenvezetéssel7 €
Helyi idegenvezető 5 €
Csontok öble3 €
Helyi és idegenforgalmi adók7 €

Belépők ára: kb.: 59 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.6
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Völgyi Mária és Gergó Zoltán
Lovászi
2023.08.29

Nagyon szép, gazdag program. Kitűnő tudással rendelkező az Ádám! A busz kényelmes, a gépkocsi vezető nagyon segítőkész! Az ételek nagyon változatosak és finomak voltak.

 • 5.0
Szedlák László és Szedlákné Z. Éva
Budapest
2023.08.27

Élvezetes, informatív , sokoldalú. Bárcsak ilyen történelemtudásom lett volna. A gépkocsi vezető megbízható, gyors, de biztonságos, figyelmes. A szállás hól jobban, hol kevésbé tetszett, csakúgy mint az étkezés.

 • 4.5
Hetényi Géza , Béres Zsuzsa
Budapest
2023.08.25

Kiemelkedő idegenvezetés

 • 5.0
Molnár Károly Ferencné
Komárom
2023.08.24

Idegenvezető: 5*

 • 5.0
Dr. Tóth Anikó
Budapest
2023.08.24

A program változatos, jól szervezett volt, az idegenvezető nagy tudású. udvarias. A busz jó. A sofőr 5 csillagos vezetési tudással rendelkezett, az étkezés változó volt, inkább jobb, mint közepes.

 • 4.5
Szobotka Ernő
Bóly
2022.07.31

Utazásunk programja: bár túl meleg volt, így fárasztó, mert sok mindent megmutattak. Idegenvezetés: programon kívüli élményeket is biztosított. Szállás: némely szállás kicsit hiányos volt.

 • 4.5
Gyurasics Józsefné
Budapest
2022.07.30

Jó szervezés, széleskörű tájékozottság, kedvesség.

 • 5.0
Győri Franciska
Tápiószentmárton
2020.08.23

Először utaztam a Proko Travel Irodával. Eddigi utazásaim során ez volt a legszínvonalasabb utam. Nagyszerű történelmi áttekintést kaptunk, csodaszép helyeken jártunk, fantasztikus volt. Az idegenvezető folyamatosan hasznos információkkal látott el minket. Nagyon rutinos, nagyon jól vezette a csapatot. Köszönjük, szép élmény volt.

 • 4.8
Kovács Péter
Szeged
2019.08.20

Egy albán utazás hihetetlen izgalmas élmény, az embernek ott az az érzése, mintha már nem is Európában lenne. Illetve nagy előnye, hogy Balkán ezen része még viszonylag felfedezetlen a turisták körében. Szerintem az út során az egyik legszebb látnivaló Berat városa volt. Ezerablakú városnak is nevezik a hegyoldalba épült sok kis fehér házikó miatt, ami lenyűgöző látványt nyújtott. Nagyon jó volt, hogy Tiranáig repülővel utazhattunk, kényelmesebb volt és így több idő jutott erre az érdekes ország felfedezésére. Az idegenvezetőnk az út során nagyon sok hasznos információval látott el minket, látszott, hogy nagyon nagy a helyismerete.

 • 5.0
Benedek Gergelyné és férje
Komárom
2019.08.15

Mi szeretjük a balkán kettős arcát. Csodás természeti adottságok kopott településekkel és olykor mogorvának tűnő emberekkel. Nem választottunk volna Albán úticélt, ha nem hallottunk volna jókat barátainktól. Mivel bebarangoltuk már a balkán nagy részét, a repülőst választottuk, kényelmesebb volt mint autóval, busszal :-) Profi volt a szervezés, köszönjük.

 • 4.5
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Nyaralás az albán tengerparton
Nyaralás az albán tengerparton
5
NAP

4.5

10 értékelés

Rövid repülőút, gyors transzfer, kényelmes szállodák, kedvező árak, hosszú, homokos tengerpart. Igen, ez is Albánia. Nyaraljon velünk Ön is a szkipetárok földjén!

329 000 Ft-tól
Ahol még Ön sem járt - Albánia
Ahol még Ön sem járt - Albánia
7
NAP

4.8

35 értékelés

A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.

239 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Alpok kincsei
Alpok kincsei
5
NAP

4.9

56 értékelés

Ha ránézünk a térképre, akkor már ott is egy gyöngysort láthatunk. Így fűzzük fel utunk során az alpesi városokat egymás után Ausztriában és Svájcban.

229 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Virágok és műemlékek
Virágok és műemlékek
9
NAP

4.8

38 értékelés

Észak-Olaszország és Dél-Franciaország pompás vidékein haladunk, miközben 7 Világörökséget is felkeresünk. Az elképesztő mennyiségű kulturális látnivaló mellett elmerülhetünk Provence és a francia parfümök illatában is. Tengerparttól 3.000-es hegycsúcsokig, ebben a programban tényleg minden megtalálható.

429 000 Ft-tól
Mór emlékek Andalúziában
Mór emlékek Andalúziában
6
NAP

4.9

31 értékelés

Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.

599 000 Ft-tól
Baszkföldi látványosságok
Baszkföldi látványosságok
5
NAP

Kényelmes csillagtúra Észak-Spanyolország egyik legizgalmasabb és talán legkevésbé ismert vidékén, Baszkföldön.

509 000 Ft-tól
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással
12
NAP

4.9

43 értékelés

Több országon keresztüli utazás és Világörökségek sora után következhet a jól megérdemelt nyaralás a spanyol tengerpart egyik legnépszerűbb városában.

539 000 Ft-tól
A tűz országa, Azerbajdzsán
A tűz országa, Azerbajdzsán
9
NAP

4.9

6 értékelés

Baku lenyűgöző elegye az ősinek és az ultramodernnek. Az óvárosban, a XI. században épült városfal mellől fotózhatjuk a luxus felhőkarcolókat.

599 000 Ft-tól