Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 12 - 19. 468 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Élménygazdag program, hosszú buszozás nélkül
·  Csobbanási lehetőség az albán tengerparton
·  A Balkán természeti ékköve, az Ohridi-tó
·  Teljes Albánia bejárása

A Balkán még ma is rengeteg felfedezésre váró csodát rejt. Albánia és Észak-Macedónia igazi gyöngyszemeket rejtő helyszínei tárulnak fel az út során.
Dr. Balogh Ádám – Balkán szakértő

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (18)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – TIRANA

Várhatóan a délelőtt folyamán találkozás a reptéren az idegenvezetővel. Repülés Tiranába. Megérkezésünk után, a délutánt Albánia fővárosának felfedezésével töltjük. Sétát teszünk a főutcán, ahol láthatjuk az egyetem épületét, az elnök hiva­tali irodáját és megtekintjük a Művészeti Galériát is. Elsétálunk a Szkander bég térre, ahol a Kultúra Palotája és az Óratorony található. Lefényképezhetjük a XVIII. században épült E’them Bey mecsetet is. Szabadprogram során lesz lehetőség emléktár­gyakat, ajándéktárgyakat is vásárolni. Este szállás elfoglalása.

2. NAP: KRUJA – DURRES – BERAT

Reggeli után Krujába buszozunk, ahol sétát teszünk a régi piac környékén, majd felsétálunk a hegyre, hogy felkeressük a Néprajzi- és a Szkander Bég Múzeumot. Ezt követően Durres ősi városába indulunk, amely Albániának tengerészeti szempont­ból is az egyik legfontosabb települése. Városnézésünket az Amfiteátrummal kezdjük, mely annak idején a Balkán-félszigeten a legnagyobb, 15.000 néző befogadására alkalmas nézőtérrel ren­delkezett. Láthatunk itt egy ritka mozaikkal borított falat is, ami a II. századból származik. Elhagyjuk Durrest és Beratba indulunk. A város központja felé haladva a helyi építészetre jellemző háza­kat tekinthetünk meg. Meglátogatjuk az itt található várat is, ami egy köves dombra épült, 260 méterrel a tenger szintje felett. Falai adnak otthont az Onurfi Múzeumnak, amit szintén meg lehet tekinteni. A városban töltött idő alatt több mecsetre és a Gorica-hídra is vethetünk néhány pillantást. A napi program végeztével berati szállásunkra megyünk és megvacsorázunk.

3. NAP: BERAT – ELBASAN – OHRID

Megreggelizünk és útnak indulunk Észak-Macedónia felé. Dél körül érkezünk Ohridba. A város egy csodaszép tó partján talál­ható, mely a Világörökség része. Körülnézünk az óvárosban, meglátogatjuk a Sámuel Erődöt, melynek 3 kilométer hosszan húzódó falát tizennyolc bástya és négy várkapu tagolja. Egykor a Balkán-félsziget egyik legbevehetetlenebb várának számított. A Szent Szófia a város legszebb ortodox temploma, több mint 1.000 éves. Programunk végeztével elfoglaljuk szállásunkat Ohrid városában és megvacsorázunk.

4. NAP: OHRID – SVETI NAUM – KORCA

Reggeli után a Sveti Naum kolostor látogatásával kezdjük a napot, ahonnan csodálatos látvány nyílik az Ohridi-tóra, így ez egy remek alkalom fotók készítésére. A bizánci stílusú temp­lom több mint 1.000 éves. Érdekesség a szabadon közlekedő pávák látványa. A kolostor megtekintése után visszaindulunk Albániába, és most az ország dél-keleti szegletét látogatjuk meg. Teszünk egy sétát Korcában, a 60.000 lakosú város köz­pontjában, majd szállásunkra megyünk és megvacsorázunk.

5. NAP: KORCA – PERMET – GJIROKASTRA

Reggel Gjirokastra felé indulunk. A városba érve először a Múzeumvárost nézzük meg, ami 2005 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Az egymás fölé épült karakterisztikus házak érdekes tornyokat idéznek. Nagyon különböznek egymás­tól. Egyetlen közös dolog van bennük, az építésükhöz használt kő. Meglátogatjuk a várat, amely teraszként magasodik a város fölé és lehetőséget nyújt arra, hogy a vidéket fentről is megszem­léljük. Felkeressük a Nemzeti Hadászati Múzeumot, ahol nagyon sokféle fegyvert tekinthetünk meg az őskortól kezdve, melyek mind Albániában készültek. Éjszakánkat Gjirokastrában töltjük.

6. NAP: BLUE EYE – SARANDA – BUTRINTI – LLOGARA

Először a Blue Eye természetes vízforrást tekintjük meg, majd Saranda tengerparti városába megyünk, ahol szabadprog­ram is lesz, és lehetőség nyílik egy sétát tenni a tengerparton. A napunk fénypontja Butrint ókori városa lesz. Itt megnéz­zük a régi amfiteátrumot, Aesculapis templomát, a Keresztelő Kápolnát, amit csodás színes mozaikokkal dekoráltak, majd sétát teszünk a régi városfal mentén. A régi erőd, ami egy kis múzeumnak is otthont ad, egyike az utolsó háborítatlan terü­leteknek a mediterrán térségben. Szállás, vacsora Llogarában.

7. NAP: LLOGARA – APOLLONIA

Reggeli után az Albán Riviéra felé indulunk, elhaladunk Lukova, Borsh, Qeparo és Himara csodás kis falvai mellett, majd a Llogara Nemzeti Parkon keresztül folytatjuk utunkat. A busz­ból gyönyörködhetünk a csodás tájban. Délutáni programun­kat Apolloniában kezdjük, amely Albánia egyik a legismertebb archeológiai látványossága. Itt is megnézzük az Amfiteátrumot és a kolostorkertet, ahol láthatunk egy bizánci stílusú templo­mot is, amely a XIV. században épült. A városban felkeressük többek közt a Mozaik házat, a Szent Mária templomot és a bel­várost. A látványosságok megtekintése után folytatjuk utun­kat északi irányba. Útközben megállunk egy kis csobbanásra az Adriai-tengerben. Este foglaljuk el szállásunkat.

8. NAP: TIRANA – BUDAPEST

Reggeli után irány a repülőtér. Menetrend szerint, várhatóan a délelőtti órákban, visszarepülünk Budapestre. Érkezés előrelátha­tóan a kora délutáni órákban a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Az útiokmánynak a hazaérkezéstől számítva minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie!

LátnivalóBelépődíj
Kruja - Scanderbeg múzeum5 €
Durres amfiteátrum3 €
Berat - Onufri múzeum + vár5 €
Ohrid - Samuel erőd2 €
Sveti Naum monostor2 €
Gjirokastra kastély idegenvezetéssel10 €
Butrint - Amfiteátrum idegenvezetéssel10 €
Apollónia idegenvezetéssel7 €
Helyi idegenvezető5 €
Csontok öble3 €
Helyi és idegenforgalmi adók7 €

Belépők ára: kb.: 59 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.6
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Szobotka Ernő
Bóly
2022.07.31

Utazásunk programja: bár túl meleg volt, így fárasztó, mert sok mindent megmutattak. Idegenvezetés: programon kívüli élményeket is biztosított. Szállás: némely szállás kicsit hiányos volt.

 • 4.5
Gyurasics Józsefné
Budapest
2022.07.30

Jó szervezés, széleskörű tájékozottság, kedvesség.

 • 5.0
Győri Franciska
Tápiószentmárton
2020.08.23

Először utaztam a Proko Travel Irodával. Eddigi utazásaim során ez volt a legszínvonalasabb utam. Nagyszerű történelmi áttekintést kaptunk, csodaszép helyeken jártunk, fantasztikus volt. Az idegenvezető folyamatosan hasznos információkkal látott el minket. Nagyon rutinos, nagyon jól vezette a csapatot. Köszönjük, szép élmény volt.

 • 4.8
Kovács Péter
Szeged
2019.08.20

Egy albán utazás hihetetlen izgalmas élmény, az embernek ott az az érzése, mintha már nem is Európában lenne. Illetve nagy előnye, hogy Balkán ezen része még viszonylag felfedezetlen a turisták körében. Szerintem az út során az egyik legszebb látnivaló Berat városa volt. Ezerablakú városnak is nevezik a hegyoldalba épült sok kis fehér házikó miatt, ami lenyűgöző látványt nyújtott. Nagyon jó volt, hogy Tiranáig repülővel utazhattunk, kényelmesebb volt és így több idő jutott erre az érdekes ország felfedezésére. Az idegenvezetőnk az út során nagyon sok hasznos információval látott el minket, látszott, hogy nagyon nagy a helyismerete.

 • 5.0
Benedek Gergelyné és férje
Komárom
2019.08.15

Mi szeretjük a balkán kettős arcát. Csodás természeti adottságok kopott településekkel és olykor mogorvának tűnő emberekkel. Nem választottunk volna Albán úticélt, ha nem hallottunk volna jókat barátainktól. Mivel bebarangoltuk már a balkán nagy részét, a repülőst választottuk, kényelmesebb volt mint autóval, busszal :-) Profi volt a szervezés, köszönjük.

 • 4.5
Siha Imre
Debrecen
2019.08.14

Mindig különleges vonzalmat tápláltam a balkán sokszínű világa, kultúrája és különösen a konyhája iránt. Most sem csalódtam! Albániában most jártam először, de nem utoljára. Nagyszerű összképet kaptam az országról, erről a különleges, kontrasztokkal teli világról-köszönhetően a fantasztikus tudással és empátiával megáldott idegenvezetőnknek is!

 • 4.8
Tiszai Árpád
Csömör
2019.08.09

Az idegenvezető utascentrikus, gazdag ismeretanyagot adott át. A szervezése pedagógiailag is tökéletes volt. Jó, hogy időnként pihenőidőket iktatott be. Sőt, a tervezett programokon felül többet is kaptunk. Jó minőségű, helyi jellegű ételek. Változatos, igényes, tiszta kényelmes szállás. Az autóbusz kényelmes, mindig légkondicionált, magabiztos, segítőkész sofőrökkel.

 • 5.0
Jakab Péter Jánosné
Apátfalva
2019.08.08

Görögországba autóbusszal utazva sokszor átutaztunk Macedónián. Mindig elgondolkodtatott milyen ország lehet valójában. Örülök, hogy jelentkeztem a Balkán ismeretlen szegletének a megtekintésére. Albánia már csak hab volt a tortán.

 • 5.0
Maros Anita
Érd
2019.08.08

Tényleg egy ismeretlen szegletét ismertük meg Európának és nagyon megfogott a 2 meglátogatott ország sokszínű világa, változatos kultúrája. Albániától nem kell félni, valóban sajátos és nagyon vendégszerető. Átmenet a keleti és nyugati világ között. Macedónia is hasonló, tele természeti szépségekkel. A magyar pénztárcákhoz viszonyítva minden olcsó, és látszik, hogy a turizmust és a vendéglátást is próbálják fejleszteni, de még van hova fejlődniük. Összességében egy tartalmas út volt, remek idegenvezetéssel és kényelmes helyi busszal.

 • 5.0
P. Ábel
Budapest
2019.08.08

A családomnak vannak albán felmenői, sosem jártam még a környéken. Nem annyira fejletlen vidék, mint gondoltam. Nagyon szép tájakon jártunk, jókat ettünk. Az idegenvezető sokszor mesélt Albániáról a programon kívül is. Nem szoktam véleményt írni, de ezt azért írtam, mert nem hinném, hogy valaha ezt az országot választottam volna úticélnak, de bátran mondhatom, aki szereti a balkáni hangulatot, nem fog csalódni.

 • 4.8
Ahol még Ön sem járt - Albánia
A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.
Április 29. 7 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Ahol még Ön sem járt - Albánia
A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.
Április 29. 7 nap Ár: december közepén