Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 13 - 20. Ár: január közepén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Élménygazdag program, hosszú buszozás nélkül
·  Csobbanásilehetőség az albán tengerparton
·  A Balkán természetiékköve, az Ohridi-tó
·  Teljes Albánia bejárása

A Balkán még ma is rengeteg felfedezésre váró csodát rejt. Albánia és Észak-Macedónia igazi gyöngyszemeket rejtő hely[1]színei tárulnak fel az út során.
Dr. Balogh Ádám – Balkán szakértő

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (10)
 • Hasonló utak

1.       NAP: BUDAPEST– TIRANA

Menetrend függvényében repülés Budapestről Tiranába. A délutánt a főváros felfedezésével töltjük. Sétát teszünk a főutcán, ahol láthatjuk az egyetem épületét, az elnök hivatali irodáját és megtekintjük a Művészeti Galériát is. Elsétálunk a Szkander bég térre, ahol a Kultúra Palotája és az Óratorony található. Lefényképezhetjük a XVIII. században épült E’them Bey mecsetet is. Este foglaljuk el tiranai szállásunkat, majd vacsora.

2.       NAP: KRUJA – DURRES – BERAT

Reggeli után sétát teszünk Krujában a régi piac környékén, majd felsétálunk a hegyre, ahol felkeressük a Néprajzi és a Szkander Bég múzeumokat. Ezt követően Durres ősi városába indulunk, amely Albániának tengerészeti szempontból is az egyik legfontosabb települése. Városnézésünket az Amfiteátrummal kezdjük, mely annak idején a Balkán-félszigeten a legnagyobb, 15.000 néző befogadására alkalmas nézőtérrel rendelkezett. Láthatunk itt egy ritka mozaikkal borított falat is, ami a II. századból származik. Elhagyjuk Durrest és Beratba indulunk. A város központja felé haladva a helyi építészetre jellemző házakat tekinthetünk meg. Meglátogatjuk az itt található várat is, ami egy köves dombra épült, 260 méterrel a tenger szintje felett. Falai adnak otthont az Onurfi Múzeumnak, amit szintén meg lehet tekinteni. A városban töltött idő alatt több mecsetre és a Gorica-hídra is vethetünk néhány pillantást. A napi program végeztével berati szállásunkra megyünk és megvacsorázunk.

3.       NAP: BERAT – ELBASAN – OHRID

Megreggelizünk és útnak indulunk Észak-Macedónia felé. Dél körül érkezünk Ohridba. A város egy csodaszép tó partján található, mely a Világörökség része. Körülnézünk az óvárosban, meglátogatjuk a Sámuel Erődöt, melynek 3 kilométer hosszan húzódó falát tizennyolc bástya és négy várkapu tagolja. Egykor a Balkán-félsziget egyik legbevehetetlenebb várának számított. A Szent Szófia a város legszebb ortodox temploma, több mint 1.000 éves. Programunk végeztével elfoglaljuk szállásunkat Ohrid városában és megvacsorázunk.

4.       NAP: OHRID – SVETI NAUM – KORCA

Reggeli után a Sveti Naum kolostor látogatásával kezdjük a napot, ahonnan csodálatos látvány nyílik az Ohridi-tóra, így ez egy remek alkalom fotók készítésére. A bizánci stílusú templom több mint 1000 éves. Érdekesség a szabadon közlekedő pávák látványa. A kolostor megtekintése után visszaindulunk Albániába, és most az ország dél-keleti szegletét látogatjuk meg. Teszünk egy sétát Korcában, a 60.000 lakosú város központjában, majd szállásunkra megyünk és megvacsorázunk.

5.       NAP: KORCA – PERMET – GJIROKASTRA

Reggel Gjirokastra felé indulunk. A városba érve először a Múzeumvárost nézzük meg, ami 2005 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Az egymás fölé épült karakterisztikus házak érdekes tornyokat idéznek. Nagyon különböz-nek egymástól. Egyetlen közös dolog van bennük, az építésükhöz használt kő. Meglátogatjuk a várat, amely teraszként magasodik a város fölé és lehetőséget nyújt arra, hogy a vidéket fentről is megszemléljük. Felkeressük a Nemzeti Hadászati Múzeumot, ahol nagyon sok[1]féle fegyvert tekinthetünk meg az őskortól kezdve, melyek mind Albániában készültek. Éjszakánkat Gjirokastrában töltjük.

6.       NAP: BLUE EYE – SARANDA – BUTRINTI – LLOGARA

Reggeli után útnak indulunk, és először megtekintjük a Blue Eye természetes vízforrást, majd Saranda tengerparti városába megyünk, ahol szabadprogram is lesz, és lehetőség nyílik egy sétát tenni a tengerparton. A napunk fénypontja Butrint ókori városa lesz. Itt megnézzük a régi amfiteátrumot, Aesculapis templomát, a Keresztelő Kápolnát, amit csodás színes mozaikokkal dekoráltak, majd sétát teszünk a régi városfal mentén. A régi erőd, ami egy kis múzeumnak is otthont ad, egyike az utolsó háborítatlan területeknek a mediterrán térségben. Este a szállásunk Llogarában lesz, ahol megvacsorázunk, és kipihenjük a nap fáradalmait.

7.       NAP: LLOGARA – APOLLONIA – TIRANA

Reggeli után az Albán Riviéra felé indulunk, elhaladunk Lukova, Borsh, Qeparo és Himara csodás kis falvai mellett, majd a Llogara Nemzeti Parkon keresztül folytatjuk utunkat. A buszból gyönyörködhetünk a csodás tájban. Délutáni programunkat Apolloniában kezdjük, amely Albánia egyik a legismertebb archeológiai látványossága. Itt is megnézzük az Amfiteátrumot és a kolostorkertet, ahol láthatunk egy bizánci stílusú templomot is, amely a XIV. században épült. A városban felkeressük többek közt a Mozaik házat, a Szent Mária templomot és a belvárost. A látványosságok megtekintése után folytatjuk utunkat északi irányba. Útközben megállunk egy kis csobbanásra az Adriai-tengerben. Este foglaljuk el szállásunkat.

8.       NAP: TIRANA – BUDAPEST

Reggeli után szabadprogram, mely során lesz lehetőség emléktárgyakat és ajándéktárgyakat vásárolni. Ezután a repülő[1]térre buszozunk, és a koradélutáni órákban visszarepülünk Budapestre. Érkezés menetrendnek megfelelően, várhatóan a délutáni órákban a Liszt Ferenc Repülőtérre.

LátnivalóBelépődíj
Kruja - Scanderbeg múzeum4 €
Kruja - Etnográfiai múzeum4 €
Durres amfiteátrum3 €
Berat - Onufri múzeum3 €
Ohrid - Samuel erőd1 €
Ortodox templomok (1 templom)2 €
Sveti Naum monostor2 €
Gjirokastra kastély3 €
Gjirokastra - Nemzeti Hadászati múzeum4 €
Blue Eye1 €
Butrint - Amfiteátrum6,5 €
Apollónia5 €
Archeológiai múzeum3 €
Kastély2 €
Középkori múzeum5 €
TAX0 €

Belépők ára: kb.: 49 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.4
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Győri Franciska
Tápiószentmárton
2020.08.23

Először utaztam a Proko Travel Irodával. Eddigi utazásaim során ez volt a legszínvonalasabb utam. Nagyszerű történelmi áttekintést kaptunk, csodaszép helyeken jártunk, fantasztikus volt. Az idegenvezető folyamatosan hasznos információkkal látott el minket. Nagyon rutinos, nagyon jól vezette a csapatot. Köszönjük, szép élmény volt.

 • 4.8
Kovács Péter
Szeged
2019.08.20

Egy albán utazás hihetetlen izgalmas élmény, az embernek ott az az érzése, mintha már nem is Európában lenne. Illetve nagy előnye, hogy Balkán ezen része még viszonylag felfedezetlen a turisták körében. Szerintem az út során az egyik legszebb látnivaló Berat városa volt. Ezerablakú városnak is nevezik a hegyoldalba épült sok kis fehér házikó miatt, ami lenyűgöző látványt nyújtott. Nagyon jó volt, hogy Tiranáig repülővel utazhattunk, kényelmesebb volt és így több idő jutott erre az érdekes ország felfedezésére. Az idegenvezetőnk az út során nagyon sok hasznos információval látott el minket, látszott, hogy nagyon nagy a helyismerete.

 • 5.0
Benedek Gergelyné és férje
Komárom
2019.08.15

Mi szeretjük a balkán kettős arcát. Csodás természeti adottságok kopott településekkel és olykor mogorvának tűnő emberekkel. Nem választottunk volna Albán úticélt, ha nem hallottunk volna jókat barátainktól. Mivel bebarangoltuk már a balkán nagy részét, a repülőst választottuk, kényelmesebb volt mint autóval, busszal :-) Profi volt a szervezés, köszönjük.

 • 4.5
Siha Imre
Debrecen
2019.08.14

Mindig különleges vonzalmat tápláltam a balkán sokszínű világa, kultúrája és különösen a konyhája iránt. Most sem csalódtam! Albániában most jártam először, de nem utoljára. Nagyszerű összképet kaptam az országról, erről a különleges, kontrasztokkal teli világról-köszönhetően a fantasztikus tudással és empátiával megáldott idegenvezetőnknek is!

 • 4.8
Jakab Péter Jánosné
Apátfalva
2019.08.08

Görögországba autóbusszal utazva sokszor átutaztunk Macedónián. Mindig elgondolkodtatott milyen ország lehet valójában. Örülök, hogy jelentkeztem a Balkán ismeretlen szegletének a megtekintésére. Albánia már csak hab volt a tortán.

 • 5.0
Maros Anita
Érd
2019.08.08

Tényleg egy ismeretlen szegletét ismertük meg Európának és nagyon megfogott a 2 meglátogatott ország sokszínű világa, változatos kultúrája. Albániától nem kell félni, valóban sajátos és nagyon vendégszerető. Átmenet a keleti és nyugati világ között. Macedónia is hasonló, tele természeti szépségekkel. A magyar pénztárcákhoz viszonyítva minden olcsó, és látszik, hogy a turizmust és a vendéglátást is próbálják fejleszteni, de még van hova fejlődniük. Összességében egy tartalmas út volt, remek idegenvezetéssel és kényelmes helyi busszal.

 • 5.0
P. Ábel
Budapest
2019.08.08

A családomnak vannak albán felmenői, sosem jártam még a környéken. Nem annyira fejletlen vidék, mint gondoltam. Nagyon szép tájakon jártunk, jókat ettünk. Az idegenvezető sokszor mesélt Albániáról a programon kívül is. Nem szoktam véleményt írni, de ezt azért írtam, mert nem hinném, hogy valaha ezt az országot választottam volna úticélnak, de bátran mondhatom, aki szereti a balkáni hangulatot, nem fog csalódni.

 • 4.8
Németh Andi
Gödöllő
2019.08.06

A program legjobb része, hogy egy napot strandolhatunk. Durres partja meglepően szép. Jó út.

 • 4.8
Borosné Kapás Rozália
Balatonkenese
2019.08.05

Mindig is imádtam a Balkánt-a maga elmaradottabb világával , az emberek mentalitásával. Különösen a gasztronómiája az ami elragadott. Albánia ebben különösen kiemelkedik. Egy dolog zavar csak, hogy sok helyen megengedett a dohányzás. Az út nagyon jól sikerült, már most ülnék a repülőre újra, hogy végig nézzem ezeket a csodálatos helyeket.

 • 4.5
Viragh Lajos Viraghne Marika
Pecsviraghmarika53ey
2019.07.22

Jo szervezes, jo soforokkel.Busz kenyelmes,sok elmenyben volt reszunk. Szuper, Mohacsnal lukszus kocsi vitt a lakasik .Ez volt a HAB a tortan.

 • 4.5
Ahol még Ön sem járt - Albánia
A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.
Május 01. 7 nap Ár: január közepén
Június 09. 7 nap Ár: január közepén

További 4 időpont

Kinyomtatom a programot
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Ahol még Ön sem járt - Albánia
A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.
Május 01. 7 nap Ár: január közepén
Június 09. 7 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

A Nápolyi-öböl titkai
A Piedone filmek óta tudjuk, Nápolyba legalább egyszer mindenki szeretne eljutni.
Július 21. 4 nap Ár: január közepén
Szeptember 22. 4 nap Ár: január közepén
Ahol még Ön sem járt - Albánia
A Dél-Balkán legjava egy csokorba gyűjtve. Hegyek, völgyek, folyók, a tenger és megannyi izgalmas város, mesés látnivalókkal.
Május 01. 7 nap Ár: január közepén
Június 09. 7 nap Ár: január közepén
Élmények a Fekete hegyek országában
Montenegro, megfűszerezve Szerbiával és Boszniával. Igazi balkáni koktél. Tipikusan az a program, ahol a látnivalók közötti utazás is élményeket nyújt.
Május 21. 6 nap Ár: január közepén
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
A Nílus menti birodalom, Egyiptom
Az ókori Egyiptom kultúrája hatással volt szinte az összes korabeli kultúrára. Építészeti emlékei a világon talán a legismertebbek, legnépszerűbbek. Járjuk végig a legfontosabb helyszíneket az életet adó Nílus mentén.
Április 14. 8 nap Ár: január közepén
Október 13. 8 nap Ár: január közepén
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban
Svájcot sokféle módon fel lehet fedezni. De az egyik legnépszerűbb módja mégis hosszú évek óta a vonatozás a Glacier Expresszen.
Május 21. 6 nap Ár: január közepén
Július 25. 6 nap Ár: január közepén