Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Április 18 - 27.
459 000 Ft
Május 08 - 17.
479 000 Ft
Május 21 - 30.
509 000 Ft
Június 01 - 10.
479 000 Ft
Július 20 - 29.
499 000 Ft
Augusztus 31 - Szeptember 09.
489 000 Ft
Szeptember 14 - 23.
489 000 Ft
Szeptember 28 - Október 07.
489 000 Ft
Október 09 - 18.
499 000 Ft
Az út áttekintése

·  Törökország legfontosabb kulturális helyszínei
·  Hőlégballonozás Kappadókia sziklái fölött
·  Fürdőzés Antalyanál és Pamukkalénál
·  Élménydús program különleges országban

Isztambul gazdag múltja, a mecsetek és bazárok, a Boszporuszon átívelő hidak látványa páratlan élményt nyújtanak. Az utazást Pamukkale hófehér mészkőteraszai teszik igazán felejthetetlenné.
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Repülővel
Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (10)

1. NAP: BUDAPEST – ISZTAMBUL

A reggeli órákban indítja el cégünk képviselője a reptér­ről Önöket Isztambulba a Turkish Airlines járatával. A magyar nyelvű helyi idegenvezető Isztambulban megérkezéskor várja a csoportot a reptéren. Ezt követően kezdjük isztambuli város­nézésünket, mely során mesés épületeket tekintünk meg, gyönyörködünk a nyüzsgő város forgatagában. Programunk során hajókázni is fogunk az Európát és Ázsiát elválasztó híres Boszporusz-szoroson, miközben csodás keleti palotákat, osz­mán építészeti remekeket, villákat láthatunk. Többek között a Dolmabahce Palotát, az Ortaköy városrészt, a Boszporusz-hidat és a dombra épült óvárost. Szállás (2 éj), vacsora.

2. NAP: ISZTAMBUL

Reggeli után folytatjuk a hatalmas eurázsiai metropolisz fel­fedezését. A keleti építészet, valamint az Oszmán Birodalom lenyűgöző remekeit tekinthetjük meg. A nagyváros gazdag múltja tükröződik minden látnivalójában. Élő történelem és letűnt korok emlékei, melyek az egykori Konstantinápoly, a Bizánci Császárság, majd az Oszmán Birodalom fénykorából maradtak ránk. A legkiemelkedőbbek egyike a Sultanahmet Mecset, melyet a legtöbben Kék Mecset néven ismernek, 6 minaretjével páratlan látványt nyújt. Fényképeket készíthe­tünk a látványos Hippodrom téren. A közelben található a szin­tén világhírű Topkapi szeráj, mely az egykori török szultánok palotaegyüttese volt. Az Aya Sophia Székesegyház a keresztény világ egyik legmonumentálisabb temploma. Meglátogatjuk a népszerű Nagy Bazárt, mely a legnagyobb fedett keleti piac a világon. Itt az 1001 éjszaka mesés forgatagába csöppenünk, miközben díszes standokról vásárolhatunk a megannyi színes, keleti portékából. Szállás, vacsora.

3. NAP: BURSA – PERGAMON

Reggel Bursa városába indulunk, amely az ország 4. legna­gyobb városa. Idegenvezetőnkkel tekintjük meg a legfontosabb nevezetességeket. Az Ulu Dzsámi, Bursa legnagyobb mecsete, a korai oszmán építészet kiváló példája. A dzsámi 20 (!) kupolá­val és két minarettel rendelkezik. Városnézésünk során felkeres­sük a népszerű Yildirim Bazárt. Bursában híresek a gesztenyéből készült édességek és az iskender kebab, ezeket lehetőségünk lesz megkóstolni. Tovább indulunk Pergamonba, ahol elfoglal­juk aznapi szállásunkat és megvacsorázunk.

4. NAP: PERGAMON – EPHESOS – SELCUK – KUSADASI

Reggeli után Pergamon ősi városában felkeressük a 300 méte­res magasságban épült, lenyűgöző Akropoliszt. Következő célállomásunk innen Selcuk, ahol látogatást teszünk annál a háznál, amely Szűz Mária lakóhelyeként ismert és élete utolsó éveit töltötte itt. Rengeteg hívő ellátogat erre a különleges zarándokhelyre lelki feltöltődést keresve. Ezután következik az ókorban kiemelkedő jelentőséggel bíró Ephesos romvárosa. Megtekintjük a méltán világhírű Artemis-templom maradvá­nyait is, amely az ókori világ 7 csodájának egyike volt. Estére érünk Kusadasiba, ahol aznapi szállásunk és vacsoránk lesz.

5. NAP: PAMUKKALE – HIERAPOLISZ – ANTALYA

Reggeli után ellátogatunk egy bőrmanufaktúrába, ahol lehető­ségünk lesz a híres török bőráruból vásárolni. A mai nap látvá­nyosságai a gyógyturizmusáról híres Pamukkale és Hierapolisz. A „pamukkale” szó jelentése „gyapotvár”, mely a ritka termé­szeti mészkőképződmény küllemét illetően igen találó elne­vezés. A földfelszín alól feltörő ásványi anyagokban gazdag gyógyvíz hófehér mészkőmedencéket hozott létre, később méltán vált Törökország egyik szimbolikus és gyönyörű lát­ványosságává. A délutánt az ősi város, Hierapolisz látvá­nyosságai közt töltjük. A várost a földrengés Kr. után 17-ben porig rombolta. Pamukkale és Hierapolisz egyaránt UNESCO Világörökségi helyszínek. Továbbutazva átkelünk a Taurus-hegység látványos vidékén és estére a Török Riviéra napfényes, nyüzsgő fővárosába, Antalyába érkezünk. Elfoglaljuk szállá­sunkat, majd vacsora (2 éj).

6. NAP: ANTALYA – TÖRÖK RIVIÉRA

Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy strandolással és pihe­néssel tölti az időt, vagy részt vesz a fakultatív hajókirándulá­son. Fakultatív hajókirándulás ebéddel és Phaselis romvárossal: 55 €. Vacsora a szállodában.

7. NAP: DÜDEN – ASPENDOS – KONYA – SULTANHANI

Reggel, mielőtt elhagyjuk Antalyát, megállunk a Düden víze­sésnél, ahol a folyó 50 méteres magasságból zuhan bele a tengerbe. Ezt követően tovább utazunk Aspendos-ba, ahol időutazásként az egyik legjobb állapotban fennmaradt, híres ókori színházat tekintjük meg, melyet napjainkban is hasz­nálnak. Ismét a Taurus-hegységet keresztezve jutunk el az Anatóliai-fennsíkra, és Konyába érkezünk. A hely kiemelt val­lási jelentőséggel bír, a Táncoló Dervisek Szerzetesrend köz­pontja. A dervisek a hit szerint misztikus kapcsolatban állnak Allahhal, jellegzetes táncuk is erre vezethető vissza. A híres Mevlana vallási múzeumot keressük fel. Ezután tovább indulunk Kappadókia felé, de még útközben megnézzük a Sultanhani karavánszerájt, amely az egyik legjobb állapotban megmaradt ilyen építmény. A Selyemút mentén szolgált a kereskedő kara­vánok pihenőhelyeként. Kappadókiában vacsora és szállás.

8. NAP: KAPPADÓKIA

Kora reggel fakultatív programlehetőség: 1 órás hőlégbal­lonozás Kappadókia felett: 300 €. Reggeli után barango­lásra indulunk Kappadókia tündérmesébe illő különleges tájain. Meglátogatjuk a jellegzetes ég felé emelkedő sziklaformá­kat, a „tündérkéményeket” és a sziklába vájt barlanglakásokat, a Szerzetesek völgyében. Felkeressük a föld alatti várost Kaymaklit, valamint Göremét, ahol a különleges szabadtéri múzeum szik­lába vájt kolostorában és templomaiban gyönyörködhetünk. Ezt követően egy ékszerkészítő műhelybe látogatunk, ahol meg­ismerhetjük a helyi ékszerkészítés művészetét és természete­sen vásárolhatunk is. Délután felkereshetünk egy török fürdőt. Fakultatív török fürdő: 55 €. Szállás és vacsora. Vacsora után fakultatív török estre tudnak elmenni azok, akik vágynak a keleti érdekességekre. A helyszín is különleges, egy barlangot alakítot­tak ki szórakozóhellyé. Korlátlan italfogyasztás. A műsorban lesz hastánc és néptánc is. Fakultatív török est: 45 €.

9. NAP: ANKARA – HATTUSA

Reggeli után elindulunk Ankara felé. Útközben megállunk Hattusában, az egykori hettita fővárosban, melyben megnéz­zük a közel 4.000 éves város romjait; Szfinx kapu, Király kapu, Föld kapu, Nap Isten tiszteletére emelt templom maradványait. Ez is Világörökség. Este érkezünk Ankarába, mely 1923-ban lett Törökország fővárosa. Szállásunk és vacsoránk Ankarában lesz.

10. NAP: ANKARA – ISZTAMBUL – BUDAPEST

Reggel kezdjük Ankara felfedezését buszos városnézés kereté­ben. Felkeressük a népszerű „Anatóliai Civilizációk” Múzeumát, amely a virágzó ókori művészetek és kézművesség emlékeit mutatja be. Rengeteg antik kincset láthatunk itt. Ezután sza­badidő és vásárlási lehetőség az óvárosban, majd búcsút intünk Ázsiának. Transzfer a repülőtérre, csomagfeladás és átszállással, csoportosan hazarepülés Budapestre.

A fakultatív programok árai minimum létszámhoz kötöttek. Amennyiben nincs meg az adott minimum létszám, a fakultatív programok árai módosulhatnak vagy nem kerülnek megrendezésre.  

Az útlevélnek még legalább 180 napig kell érvényesnek lennie a Törökországba történő belépést követően.

LátnivalóBelépődíj
Aya Sofia25 €
Topkapı palota - Hárem 1500 TRY
Pergamon15 €
Pergamon - felvonó500 TRY
Ephesos - Függő házak55 €
Szűz Mária lakóhelye450 TRY
Pamukkale + Hierapolis + múzeum30 €
Düdeni vízesés50 TRY
Aspendos15 €
Sultanhanı50 TRY
Göreme + sötét templom26 €
Kaymaklı/Derinkuyu13 €
Tündéri kémények-Zelve12 €
Hattuşaş3 €
Anatolia kultúrák12 €

Belépők ára: kb.: 290 € + 455 € fakultatív kirándulások

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.7
Gyakori kérdések
Dr. Szónoky Miklós, Dr. Szónoky Miklósné
Szeged
2023.12.13

Rendkívül színes, sokrétű, élvezetes program. Az idegenvezető ragyogó, magas műveltséggel rendelkezik, abszolút felkészültség jellemzi. Az autóbusz vezető kiváló, segítőkész. Mindig igényes és kényelmes szállodák. Az ételek a megszokottan nagyszerűek. Mindenre kiterjedő kiváló szervezés és kifogástalan, magas szintű kulturális/ szellemi "ellátás".

 • 5.0
Somodi A.
Makó
2023.10.19

Nehéz leírni azt az érzést amit a látottak kapcsán kellene. A mesés Oszman birodalom! Az sok-sok antik épület, rom. Felelevenedik az ember előtt a mesék birodalma! Na és az idegen vezető Biter Claudia töménytelen, enciklopédikus tudása hallatán az ember ott képzeli magát az ókorban! Amit tőle hallottunk a buszozás alatt, azzal kapcsolatban láttunk a megállóink során. Az ellátás megfelelő volt. Viszont aki hús, hússal szeretne enni azt ki kell ábrándítsam. Zöldség rengeteg, gyümölcs, török édesség no meg hús is vacsorára( sertésen kívül ), reggelire egy pár fajta fölvágott. A szállások jók voltak. A buszsofőrünk is a helynek megfelelően vezetett, nem volt probléma. Láthatóan ismerte az utakat! Összességében jól éreztünk magunkat, fárasztó de tartalmas út volt, már holnap visszamennénk! Köszönjük a Proko Travelnek a szervezést!

 • 4.8
Gidó Ibolya
Szentlőrinc
2023.07.04

Mivel a repülőtéri transzfer ideje alatt nem tudtuk kitölteni a kérdőívet hát most megteszem. Most a kiránduláson jöttünk rá milyen keveset tudunk a"Nagy Oszmán birodalomról. " az idegenvezetőnk szakmai tudása lenyűgöző. Persze estére zsongott a fejünk a sok élménytől de már kezd tisztázódni. Kedves segítőkész idegenvezetőnk a z utasokkal való kapcsolatokban is jelesre vizsgázott. A modern Törökország is nagyon szép. Egy szó mint száz nagyon szép kirándulás volt

 • 4.5
Kárpáti Endre
Sirok
2023.06.06

Ha nem lenne ez a körút, akkor ki kellene találni, mert felér egy egyetemi képzéssel. Úsztunk a történelmi információk áradatában. Idegenvezetőnk, Biter Claudia az egyik utas ellenvéleményei ellenére is kitűnően helyt állt. Ezúton is gratulálok neki. Ugyancsak komoly elismerést érdemel buszunk sofőrje is, aki például az isztambuli, reptérközeli 26 sávos autópályák között is határozottan tudta merre-hová. A szállodák minőségével, szolgáltatásaival, ételkínálatával sem voltak gondjaim. Összegezve: fárasztó, de príma utunk volt, melyről még a már nem egészen fiatal nejem is elégedetten nyilatkozott. Köszönetünk a Proko Travelnek.

 • 5.0
Barta Imre
Budapest
2023.05.27

Pontban 7-kor a meghírdetett indulásra értünk ki a repülőtérre! A Proko képviselőjét több utastársunk sem találta. Jó lett volna valami táblával kezében várt volna. Ettől persze gond nélkül elrepültünk. A másik észrevételem az Antalyai szállás kapcsán volt csalódás. A programleírás alapján a hotel Antalyában kellett volna lennie! Ehelyett Antalyától 28 kilométerre éjszakáztunk! Hogy mégis maximálisan elégedett vagyok az úttal, egyedül Claudia Biter idegenvezetőnek köszönhetem! Megérkezésünk után, mint tyúkanyó, szárnyai alá vette a csoportot! Széles skálán már már tudományos alapossággal tájékoztatott az aktuális látnivalókról. Nem volt olyan kérdés amire nem tudott válaszolni! Ezért már el is döntöttem, jövőre is Törökország lesz a kiválasztott uticél!

 • 5.0
Deák Erika
Budapest
2023.05.27

Az roda helyi kirendelt képviselőjével a reptéren nem találkoztunk, a Proko Travel borítékja nélkül csekkoltunk be. Jó lett volna, ha 1 Proko tábla van a kezében, mint ahogy, azt más utazási irodák csinálják. Az önök által megadott részletes programleírás sem volt teljesen pontos és korrekt. Antalyai szállást írni, egy a várostól 28 km-re lévő szállásra, enyhe túlzás. Mindezt leszámítva, életem egyik legjobb útja volt, köszönhetően a csodálatos idegenvezetőnek. Claudia Biterhez fogható idegenvezetőt még nem ismertem, pedig jó néhánnyal találkoztam az évek során. A program nagyon jól volt összeválogatva, de egy középszerű idegenvezetővel, ez az út nem lett volna ilyen csodás, nagyszerű. Kizárólag neki köszönhetően jövőre is Törökországba megyünk.

 • 5.0
Drinóczi Csilla
Pécs
2022.06.28

Utazásunk programja: fárasztó de nagyon klassz volt. Idegenvezetés: kiváló, befogadhatatlanul sok információ! Fantasztikusan felkészült! Autóbusz: kényelmes. Étkezés: nekem megfelelő, változatos.

 • 4.8
Fekete Magdolna
Pécs
2022.06.27

Utazásunk programja: nagyon jó volt, nagyon sok mindent láttunk, hallottunk. Egy megjegyzés: a szabadtéri programot 11-15 óra között nem kellene tartani. Idegenvezetés: szuper! Klaudia fantasztikus vezető, tudása, tájékozottsága kiváló! Autóbusz: tiszta, kényelmes, jó minőségű! Gépkocsivezetők: figyelmes, odafigyelő, szépen vezette a buszt, pontos volt! Segítőkész! Szállás: a török érában elfogadható! Étkezés: kicsit egysíkú, de finom!

 • 4.5
Gyuricsné Lőrincz Ágnes, Gyurics Imre
Pécs
2023.12.18

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.8
Zima László
Dunakeszi
2022.10.15

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Isztambultól Kappadókiáig úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Isztambul városlátogatás
Isztambul városlátogatás
5
NAP

4.7

7 értékelés

Megszámlálhatatlan látnivalót kínál e fantasztikus város. Történelmi helyszínek, látnivalók sora emlékeztet a város kiemelt szerepére, múltjára. Bazározzunk egy nagyot, majd pihenjünk meg az egyik parkban egy frissen facsart gránátalma levével kezünkben.

299 000 Ft-tól
Az Oszmán Birodalom öröksége
Az Oszmán Birodalom öröksége
9
NAP

Új programunkban 4 országot is bejárunk, a Kelet-Balkán igazi gyöngyszemeit látogatjuk meg. Ebbe a tartalmas 9 napba még a tengerparti napozás, fürdőzés is belefér.

409 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Baku és a Kaukázus, kulturális időutazás
Baku és a Kaukázus, kulturális időutazás
6
NAP

A 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál végleg feltette Azerbajdzsánt a világutazók térképére. Baku modernsége jól megfér az ősi emlékekkel, több ezer éves sziklarajzokkal és kaukázusi településekkel.

459 000 Ft-tól
A fényűző Nizza és Monaco
Garantált indulásGarantált indulás
A fényűző Nizza és Monaco
5
NAP

4.8

29 értékelés

A pompa, csillogás és luxus mellett számtalan csodás látnivaló várja az ideutazókat. Bájos városok, hívogató tengerpart, 7 km-es, pálmafás promenád.

399 000 Ft-tól
Szerbia rejtett vidékein
Szerbia rejtett vidékein
5
NAP

Csodálatos hegyek, völgyek, folyók ölelésében járjuk be déli szomszédunk kevesek által ismert területeit. Új program, csupa természeti csodával.

194 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

Itália repülővel és vonattal
Itália repülővel és vonattal
6
NAP

4.5

1 értékelés

Nápolyba repülünk, innen indulunk Észak felé. Felkeressük Róma-Firenze-Pisa fantasztikus látnivalóit, a városok között vonatozunk. A program végén Pisából hazarepülünk.

399 000 Ft-tól
Párizstól Bordeaux-ig
Párizstól Bordeaux-ig
7
NAP

4.6

13 értékelés

Új, repülős programunk Párizs után a Loire menti kastélyok világába kalauzol bennünket. Innen utunkat nyugat felé folytatjuk, Angers, Nantes, La Rochelle, Cognac, Bordeaux. Nagyon színes a kínálat: Párizs, kastélyok, konyak, bordeaux-i bor.

559 000 Ft-tól
A festői Normandia - Bretagne
A festői Normandia - Bretagne
9
NAP

4.8

40 értékelés

Franciaország két nyugati tartománya, mely megannyi pazar látnivalót rejt. Közülük is kiemelkedik a világon az első Világörökségi helyszínek egyike, Mont-Saint-Michel szigete és a bencés apátság.

399 000 Ft-tól
Az Oszmán Birodalom öröksége
Az Oszmán Birodalom öröksége
9
NAP

Új programunkban 4 országot is bejárunk, a Kelet-Balkán igazi gyöngyszemeit látogatjuk meg. Ebbe a tartalmas 9 napba még a tengerparti napozás, fürdőzés is belefér.

409 000 Ft-tól
Fedezzük fel Portugáliát!
Fedezzük fel Portugáliát!
7
NAP

4.7

30 értékelés

Északról haladunk dél felé, s közben felkeresünk minden fontos látnivalót Portugáliában. Útközben megkóstolhatjuk a világszerte híres borokat is.

529 000 Ft-tól