Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 28 - Június 02. 295 000 Ft Repülővel Árak és foglalás
Augusztus 06 - 11. Ár: január végén Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Repülővel a francia Riviérára
·  Monaco, a milliomosok városa
·  Kirándulás a Cote d’Azur vidékén
·  A leghíresebb parfümgyár felkeresése


"Monacora nehéz jelzőket találni. A fényűzés és az elegancia abszolút csúcsa. Mindehhez Nizza mediterrán lazasága roppant különleges párosítást alkot."
G. Horváth Anikó – 20 éve francia utak idegenvezetője

Utasaink véleménye

5.0

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (7)
 • Hasonló utak

PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST / BÉCS – NIZZA

Repülés Budapestről vagy Bécsből Nizzába. Amennyiben a repülő Bécsből indulna, akkor cégünk ingyenes transz­fert biztosít az Airport Hoteltől a bécsi repülőtérig és vissza. Leszállás után transzfer a szállodába, majd szabadprogram. Szállodánk légkondicionált ****‑os, a városközpontban, a vasútállomás közelében lesz (5 éj). Vacsorázásra akár a bel­város hangulatos éttermei közül, akár az idegenvezető által a szálloda közelében lévő étteremből szabadon tud mindenki magának választani.

2. NAP: NIZZA

Reggeli után bemegyünk Nizza központjába, ahol gyalogos séta, városnézés. Nizza látnivalóit mutatja be az idegenvezető: tradicionális francia piac, Nizza szíve, a Massena tér, óváros, majd az e fölé magasodó kilátó, ahonnan szép rálátás nyílik a városra és a tengerparti öbölre. Ezt követően, a kikötőben meg­csodáljuk a fényűző jachtokat. A nap hátralévő részében szabad­program, pihenés, séta a belvárosban, vagy velünk tarthatnak egy 1 órás hajókázásra, ahol a tenger felől csodáljuk meg a Cote d'Azur mesés partját Nizza körül. Nizzai hajókirándulás 20 € (jelentkezés a helyszínen). 

3. NAP: NIZZA – PIHENÉS

Egész napos szabadprogram, pihenés a nizzai tengerparton. A szállodától a tengerparti fürdésre alkalmas terület kb. negyed­órára van, de a város centrumot érintve tudnak lesétálni. A niz­zai tengerpart fehér kavicsos. Az ingyenes szabadstrandok és a fizetős, nyugágyas privát strandszakaszok váltogatják egy­mást. Ha a kultúra iránt érdeklődnek, akkor Nizza valamelyik múzeumja közül választhatnak, vagy a belvárosban sétálva, elvegyülve a turisták és a helyiek forgatagában magukba szív­hatják az egyedülálló város hangulatát.

4. NAP: NIZZA – ANTIBES – CANNES – ARANY PART – GRASSE – NIZZA

Erre a napra egy buszos programot szervezünk, mely során bemutatjuk a környék látványosságait. A reggeli indulás után először Antibesban állunk meg. A városban egyszerre tapasz­talhatjuk meg a középkor és Provance hangulatát. Leghíresebb épülete az egykori Püspöki Palota, mely 1946-tól kezdve Picasso stúdiója volt. Csodálatos látványt nyújt a XII. században épült katedrális, amely négyszögletes harangtornyával tör az ég felé. Továbbsétálva a helyi termelői piacon teszünk látogatást, ahol megkóstolhatjuk a vidék specialitásait. Ezt követően tovább utazunk Cannesba, a filmfesztiválok városába. Sétálunk a város­ban, szabadidő keretében lehetőségünk lesz egy hangulatos tengerparti étteremben ebédelni. Programunk végén buszra szállunk és a part mentén elindulunk Fréjus irányába. Útközben a híres Arany parton haladunk át, amely a környéken egyedül­álló sárgás-vöröses színű szikláiról kapta a nevét. Napunk zárá­saként a híres francia illatszergyártás központjába, Grasse-ba látogatunk, ahol egy parfümgyárban lehetőségünk lesz vásá­rolni a híres francia parfümökből, gyári áron.

5. NAP: NIZZA – MONACO – NIZZA

Reggeli után fakultatív kirándulás Monacóba, a fény és pompa csodálatos városába. Express vonattal jutunk el Nizzából a miniállamba, ahol felkeressük a Nagyhercegi palotát. Ezt belül­ről is megtekintjük. A palota előtt van az őrségváltás. Innen mesés a rálátás Monacóra és Monte-Carlora. Átsétálunk a katedrálisba, ahol a hercegi család több tagjának sírja is talál­ható. A híres színésznőből lett hercegnő Grace Kelly is ültettet növényeket abba a kertbe, melyen áthaladva érjük el az Óceonográfiai múzeumot. A monacói szikláról lesétálunk és megtekintjük a világ talán legszebb jachtokkal díszített kikö­tőjét. Nézelődünk a Forma 1 versenypálya szakaszán, miköz­ben felmegyünk Monte Carlóba, a kaszinóhoz. Az előtérbe megfelelő öltözetben bárki ingyenesen bemehet aki betöl­tötte a 18 évet, míg a belső játékasztalokhoz csak külön belépő ellenében lehet belépni. Estére érkezünk vissza szállodánkba. Monaco garantált fakultatív kirándulás: 40 € (jelent­kezés a helyszínen).

6. NAP: NIZZA – BÉCS /BUDAPEST

Várhatóan dél körül megyünk a repülőtérre. Budapestre érkezés előreláthatóan a délutáni órákban.2020 nyári-őszi program:1. NAP: BUDAPEST / BÉCS – NIZZA

Repülés Budapestről vagy Bécsből Nizzába. Amennyiben a repülő Bécsből indulna, akkor cégünk ingyenes transzfert biztosít az Airport Hoteltől a bécsi repülőtérig és vissza. Leszállás után transzfer a szállodába, majd szabadprogram. Szállodánk légkondicionált ****-os, a városközpontban, a vasútállomás közelében lesz (5 éj). Vacsorázásra akár a belváros hangulatos éttermei közül, akár az idegenvezető által a szálloda közelében lévő étteremből szabadon tud mindenki magának választani.

2. NAP: NIZZA

Reggeli után bemegyünk Nizza központjába, ahol gyalogos séta, városnézés. Nizza látnivalóit mutatja be az idegenvezető: tradicionális francia piac, Nizza szíve, a Massena tér, óváros, majd az e fölé magasodó kilátó, ahonnan szép rálátás nyílik a városra és a tengerparti öbölre. Ezt követően, a kikötőben megcsodáljuk a fényűző jachtokat. A nap hátralévő részében szabadprogram, pihenés, séta a belvárosban, vagy velünk tarthatnak egy 1 órás hajókázásra, ahol a tenger felől csodáljuk meg a Cote d'Azur mesés partját Nizza körül. Nizzai hajókirándulás 20 € (jelentkezés a helyszínen).

3. NAP: NIZZA – PIHENÉS

Egész napos szabadprogram, pihenés a nizzai tengerparton. A szállodától a tengerparti fürdésre alkalmas terület kb. negyedórára van, de a város centrumot érintve tudnak lesétálni. A nizzai tengerpart fehér kavicsos. Az ingyenes szabadstrandok és a fizetős, nyugágyas privát strandszakaszok váltogatják egymást. Ha a kultúra iránt érdeklődnek, akkor Nizza valamelyik múzeumja közül választhatnak, vagy a belvárosban sétálva, elvegyülve a turisták és a helyiek forgatagában magukba szívhatják az egyedülálló város hangulatát.

4. NAP: NIZZA – ANTIBES – CANNES – ARANY PART – GRASSE – NIZZA

Erre a napra egy buszos programot szervezünk, mely során bemutatjuk a környék látványosságait. A reggeli indulás után először Antibesban állunk meg. A városban egyszerre tapasztalhatjuk meg a középkor és Provance hangulatát. Leghíresebb épülete az egykori Püspöki Palota, mely 1946-tól kezdve Picasso stúdiója volt. Csodálatos látványt nyújt a XII. században épült katedrális, amely négyszögletes harangtornyával tör az ég felé. Továbbsétálva a helyi termelői piacon teszünk látogatást, ahol megkóstolhatjuk a vidék specialitásait. Ezt követően tovább utazunk Cannesba, a filmfesztiválok városába. Sétálunk a városban, szabadidő keretében lehetőségünk lesz egy hangulatos tengerparti étteremben ebédelni. Programunk végén buszra szállunk és a part mentén elindulunk Fréjus irányába. Útközben a híres Arany parton haladunk át, amely a környéken egyedülálló sárgás-vöröses színű szikláiról kapta a nevét. Napunk zárásaként a híres francia illatszergyártás központjába, Grasse-ba látogatunk, ahol egy parfümgyárban lehetőségünk lesz vásárolni a híres francia parfümökből, gyári áron.

5. nap: NIZZA – MONACO – NIZZA

Reggeli után fakultatív kirándulás Monacóba, a fény és pompa csodálatos városába. Express vonattal jutunk el Nizzából a miniállamba, ahol felkeressük a Nagyhercegi palotát. Ezt belülről is megtekintjük. A palota előtt van az őrségváltás. Innen mesés a rálátás Monacóra és Monte-Carlora. Átsétálunk a katedrálisba, ahol a hercegi család több tagjának sírja is található. A híres színésznőből lett hercegnő Grace Kelly is ültettet növényeket abba a kertbe, melyen áthaladva érjük el az Óceonográfiai múzeumot. A monacói szikláról lesétálunk és megtekintjük a világ talán legszebb jachtokkal díszített kikötőjét. Nézelődünk a Forma 1 versenypálya szakaszán, miközben felmegyünk Monte Carlóba, a kaszinóhoz. Az előtérbe megfelelő öltözetben bárki ingyenesen bemehet aki betöltötte a 18 évet, míg a belső játékasztalokhoz csak külön belépő ellenében lehet belépni. Estére érkezünk vissza szállodánkba. Monaco garantált fakultatív kirándulás: 40 € (jelentkezés a helyszínen).

6. NAP: NIZZA - BÉCS /BUDAPEST

Várhatóan délelőtt megyünk a repülőtérre. Budapestre érkezés előreláthatóan a délutáni órákban.

 

LátnivalóBelépődíj
Monaco - Ócenográfiai múzeum, Hercegi palota20,50 €
Monte Carlo - Casino (helyszínen)14 €
kisvonat (helyszínen)12 €
Nizza helyi busz9 €
Monaco helyi busz4 €
Grasse- Parfüm múzeum4 €
IFA10 €

Belépők ára: kb.: 64 € + 10 € IFA.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Lang Péter
Budapest
2018.10.29

Az idegenvezető lexikális tudása kiváló, ami ebbe a pár napba belefért, mindent megkaptunk. Nem volt fárasztó. 5*!

 • 5.0
Mohos Éva
Budapest
2018.10.06

Nagy tudású idegenvezetővel utaztunk, széleskörű ismeretekkel rendelkezik a történelemről. Jól összefogta a csapatot. Nagyon jó az ár-érték arány. Bőséges volt a reggeli.

 • 5.0
Pintér Zsuzsanna
Budapest
2018.05.20

Gazdag program, tömény szépségek 4 napba belesűrítve. Péter kiváló történelmi ismeretekkel rendelkezik, nagy a problémamegoldó képessége és rugalmas. Az autóbusz szuper kényelmes. Stefán nyugodt vezető, kedves, biztonságosan vette be a kanyarokat a kanyonban. Nagyon finom, kiadós és bőséges volt a reggeli, és mindig kedves volt a személyzet. Jó volt, hogy nem kértünk vacsorát, mert az idegenvezető szuper helyeket ajánlott, ahol szinte degeszre ettük magunkat.

 • 4.8
Fellegi Margit Éva
Zirc
2018.05.18

Tartalmas és nagyon szép program. Az idegenvezető felelősségteljes, figyelmes és segítőkész. Utunk során rengeteg információt és ismeret kaptunk tőle. Az autóbusz kényelmes, a sofőr biztonságosan vezet. A szállás is tiszta, kényelmes. Nagyon finom, bőséges reggelit kaptunk.

 • 5.0
Kajtár Anita
Zirc
2018.05.15

Jól szervezett és színes programot kaptunk. Az idegenvezetés részletes és mindenre kiterjedő, az idegenvezető pedig nagytudású, figyelmes, tájékozott és türelmes. Nagy helyismerettel rendelkezik! A szállás és a busz is kényelmes volt.

 • 5.0
Vogler Ibolya
Budapest
2018.05.14

A program négy napra ideálig összeállítás volt. Az idegenvezetőnek hihetetlen ismerete van a történelmi eseményekről. A gépkocsivezető még a kanyargós utakon is biztonságosan vezetett!

 • 5.0
Kajtár Marietta
Budapest
2018.05.13

Nagyon klassz út volt szuper szervezéssel. Az idegenvezetőnk nagytudású, poénos és figyelmes volt.

 • 5.0
A festői Normandia - Bretagne
Rouen – Caen - Mont St. Michel – St. Malo – Rennes
Június 22. 9 nap 232 000 Ft
Június 23. 7 nap 325 000 Ft

További 2 időpont

Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Augusztus 27. 7 nap Ár: január végén

Párizs - London
Augusztus 07. 7 nap Ár január végén!

Párizs és csodás kastélyok
Párizs - Versailles - Orleans - Reims
Május 07. 7 nap 167 000 Ft
Május 08. 5 nap 259 500 Ft

További 4 időpont

Virágok és műemlékek
Genova – Monaco – Arles – Nimes – Avignon – Milanó
Július 24. 8 nap Ár: január végén
Szeptember 12. 8 nap Ár: január végén

Kinyomtatom a programot
A fényűző Nizza és Monaco úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Párizs és csodás kastélyok
Párizs - Versailles - Orleans - Reims
Május 07. 7 nap 167 000 Ft
Május 08. 5 nap 259 500 Ft
A festői Normandia - Bretagne
Rouen – Caen - Mont St. Michel – St. Malo – Rennes
Június 22. 9 nap 232 000 Ft
Június 23. 7 nap 325 000 Ft
Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel
Augusztus 27. 7 nap Ár: január végén

Utazások hasonló időpontban

Virágok és műemlékek
Genova – Monaco – Arles – Nimes – Avignon – Milanó
Július 24. 8 nap Ár: január végén
Szeptember 12. 8 nap Ár: január végén
Plitvicei-tavak és az Isztriai-félsziget
Zagreb – Plitvicei-tavak - Porec - Pula - Opatija
Május 21. 4 nap 99 500 Ft
Június 16. 4 nap 99 500 Ft
A szomszéd hegye mindig zöldebb
Grossglockner Hochalpenstrasse, túrázás az Alpokban
Augusztus 03. 5 nap Ár: január végén

Utazások hasonló árban

Marokkó mesés kincsei
Marrakes - Casablanca - Fes - Rabat
Április 21. 5 nap 225 000 Ft + rep.
Október 06. 5 nap Ár: január végén
Fedezzük fel Portugáliát!
Porto – Braga – Tomar – Batalha – Obidos – Lisszabon
Május 03. 8 nap 291 000 Ft
Július 18. 8 nap Ár: január végén
Baltikum, Szentpétervár repülővel
Vilnius – Riga – Szentpétervár (extrákkal) – Tallinn
Június 05. 7 nap 339 000 Ft
Július 13. 7 nap Ár: január végén
Baltikum, Szentpétervár
Varsó – Vilnius – Riga – Szentpétervár (extrákkal) – Tallinn
Június 04. 10 nap 279 000 Ft
Július 12. 10 nap Ár: január végén
Isztambultól Kappadókiáig
Körutazás Törökország legszebb vidékeire
Május 09. 10 nap 248 000 Ft + rep.
Szeptember 28. 10 nap Ár. január végén