Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 02 - 09. 232 000 Ft Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Európa legelzártabb országa; Moldávia
·  Románia legérdekesebb vidékeinek bejárása
·  Városnézés a fővárosban, Bukarestben
·  5 órás hajózás a mesébe illő Duna-deltában

"Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki szívesen végigutazna a Dunán. Ennek legkülönlegesebb szakasza a folyó deltája. Régóta vágyok rá, hogy ide eljussak."
Prónay Gyula – A Proko Travel ügyvezetője

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (23)
 • Hasonló utak

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BUDAPEST – SZEGED – NAGYLAK – NAGYSZEBEN

Reggeli indulás után nagylaki határátlépés, folyamatos utazás kisebb megállókkal, Arad – Máriaradna – Marosillye – Déva érintésével Nagyszebenig. A város megyeszékhelyként fontos ipari és kereskedelmi központ, az erdélyi szászok társadalmi székhelye, emellett 2007-ben Európa kulturális fővárosa volt. Szállásunk elfoglalása előtt ismerkedünk a várossal egy belvá­rosi séta keretében. Többek között látni fogjuk a Nagypiacteret, a Kispiacteret, a monumentális késő gótikus stílusú evangélikus székesegyházat, mely előtt áll Georg Teutsch szász nemzetiségű püspök szobra, valamint a Brukenthal palotát. Szállás, vacsora.

2. NAP: BALEA VÍZESÉS – CAPRA VÍZESÉS – VIDRARU-TÓ – CURTEA DE ARGES

Reggeli után továbbutazás a meseszép Fogarasi-havasokon keresztül. Megállunk a Balea vízesésnél és a 2.040 m magasság­ban lévő Balea-tónál, mely a Déli-Kárpátok legfestőibb gleccsertava. A tavat körbeölelő hegyek közel 2.500 m magasak. Ezután átkelünk az 1 km hosszú alagúton, a Transfogarasi műút déli oldalán, újabb megállónk a csodás Capra vízesésnél lesz. Kb. fél órás sétával érjük el a vízesést. Egyenetlen talaj miatt megfelelő cipő szükséges. Majd folyamatos utazás az Arges folyón mesterségesen kialakított Vidraru-tó mentén. A tavon lévő gátnál a 166 méter mély betonfal nagyon különleges látványt nyújt. Érkezés Curtea de Arges (Argyasudvarhely) neve­zetű havasalföldi kisvárosba, ahol a szállás elfoglalása előtt megtekintjük a román királyi család sírhelyeit. Vacsora, szállás belvárosi szállodában.

3. NAP: BUKAREST

Reggeli után továbbutazunk Bukarest felé a Pitest – Bukarest autópályán, amelyet az ország első autópályájaként tarta­nak számon. Dél körül érkezés a több mint 2 milliós fővárosba, Bukarestbe, ahol helyi idegenvezetővel egy tartalmas város­nézésen veszünk részt. Látni fogjuk a lenyűgöző új Parlament épületét, mely a világ második legnagyobb kormányzati épületkomplexuma, a Pentagon méreteivel vetekszik. Megtekintjük többek között a román Királyi Palotát, a Nemzeti Színházat, az Operaházat, a Katonai Akadémiát és Ceausescu magán rezidenciáját. Vacsora, szállás Bukarestben.

4. NAP: BUKAREST – TULCEA – DUNAI HAJÓZÁS

Elhagyjuk Bukarestet és Tulceába utazunk. A déli órákban indulunk a kb. 5 órás fakultatív hajózásra a Duna-deltába. A több mint 3 ezer km2 területen rengeteg kis csatorna és folyóág található. Gazdag a növény- és állatvilága, ezért is került be az UNESCO Világörökségei közé. Fakultatív Duna-delta hajózás költsége ebéddel 40 € (hely­színen fizetendő) Programunk befejezése után elfog­laljuk Tulceában a Duna parton elhelyezkedő szállásunkat. Szabadprogram, majd vacsora.

5. NAP: TULCEA – MOLDÁVIA – CHISINAU

Reggeli után továbbindulunk és Galatinál buszunkkal átkompolunk a Dunán. Folyamatos utazás a moldáv határig. Az ország 1991-ben lett független Szovjetuniótól. Az új ország hivata­los neve: Moldovai Köztársaság. Mi a régi nevét szoktuk hasz­nálni az országnak (Moldávia) és a fővárosnak is, mely régen Kisinyov volt, a mai neve Chisinau. Magyarok nagyon ritkán jut­nak el erre a vidékre. Az országot sokáig Besszarábiának hívták. A XX. században volt Románia és Szovjetunió része is az önálló­ság előtt. Szállás elfoglalása, vacsora Chisinauban.

6. NAP: CHISINAU – IASI

Reggel kezdjük a moldáv főváros megtekintését. Chisinaut Európa egyik legzöldebb fővárosaként tartják számon. Első látnivalónk a Központi park, a Krisztus Születése Székesegyház és a Diadalkapu, melyet Besszarábia orosz kézre kerülésé­nek tiszteletére emeltek. Ennek közelében találhatóak a kor­mány épületei és a keresztet tartó Stefan cel Mare emlékműve. Továbbhaladva lefényképezhetjük az operaház majd pedig a Moldovai Köztársaság Parlamentjének épületét. A Köztársasági Elnök hivatala egy modern toronyépületben van. Ezt köve­tően meglátogatjuk a híres Chisinau-i Csokoládégyár bemu­tatótermét (vásárlási lehetőség). Késő délután utazunk vissza Romániába. Szállás Iasiban.

7. NAP: IASI – BUCOVINA – HUMORULUI – VORONET – VATRA-DORNEI

Reggeli után rövid séta Jászvárosban (Iasiban). A város majd 300 évig a román fejedelemség fővárosa volt. Fő látnivalók: Kultúrpalota, Fejedelmi Templom, római katolikus templom és Püspöki palota, Nemzeti Színház. Városnézésünk után tovább­indulunk Bukovinába. Megnézzük a Humorului és a Voronet városoknál található csodaszép festett kolostorokat, melyek nem véletlenül tartoznak az UNESCO Világörökségeihez. Vatra- Dornei érintésével érkezünk esti szálláshelyünkre, mely egy mesés környezetben lévő Dracula Kastélyszálló.

8. NAP: BESZTERCE – NAGYBÁNYA – CSENGERSIMA – NYÍREGYHÁZA – BUDAPEST

Reggeli után Besztercén rövid városnézés a belvárosban. Fő látnivalók: szász-evangélikus templom, mely gótikus rene­szánsz és barokk elemek egyvelege, Kereskedők Háza, város­háza... Következő megállónk Nagybányán lesz. Központi sétánk során megtekintjük a Szentháromság templomot és a Szent István-tornyot. Csengersimánál lépünk határt és Nyíregyháza érintésével utazunk Budapestre. Útközben a K-Magyarországon (Miskolc, Debrecen...) felszállt utasainkat visszatranszferáljuk felszállási helyükre. Budapest után a többi utasunkat is felszál­lási helyére szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Nagyszeben, Evangélikus templom5 RON
Curtea de Arges, Templom + kolostor5 RON
Bukarest, Parlament40 RON
Ceausescu rezidenciája55 RON
Duna-Delta múzeum (ha nyitva van)200 RON
Iasi, Kultúrpalota6 RON
Iasi, Nemzeti Színház8 RON
Humorului Kolostor5 RON
Voroneti kolostor5 RON
Hajókázás, borravaló a kapitánynak2 RON

Belépők ára: kb.: 131 RON + Duna-delta múzeum.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Szeged (Budapest után) Le/felszálló Kb. reggel 9:00 Rókusi körúti Tesco parkoló
Kecskemét (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 7:45 Auchan parkoló
Kiskunfélegyháza (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:15 M5 melletti OMV benzinkút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Program
4.9
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Kubischné
Dunabogdány
2018.08.23

Nagyon tartalmas program, elég fárasztó volt, főleg a meleg miatt. Az autóbusz vezetőket dicséret illeti meg, Az idegenvezető Gáll Sándorról csak felső fokon lehet irni, nagyon figyelmes, nagy helyismerettel rendelkezett, mindenre figyelt. Nagyon felkészült. Köszönet mind hármuknak. Kár, hogy a Fogarasi program szombatra esett, óriási tömeg miatt sehol nem tudtunk megállni. A Drakula szálló zeg-zuggal, sok lépcsővel nem igazán volt kellemes. Jól éreztük magunkat, szép kirándulás volt.

 • 4.5
Nagyné Mokos Anita
Hajdúböszörmény
2017.07.23

Program: Tartalmas, változatos. A lényeges és fontos dolgok benne voltak. Idegenvezető: Jól tájékoztat, jól oldja meg a problémákat. Jó szervező, gyakorlatias, felkészült. Autóbusz: Jó műszaki állapot, de szűk volt a hely a lábamnak. Szállás: Megfelelő komfort. Ár-érték arány jó, jó helyen van.

 • 5.0
Nemes Anna

2017.07.21

Szállás: 1-2 éjszakán nem volt légkondi. A többi éjszaka 5.

 • 4.8
Molnár Zsuzsa
Hajdúböszörmény
2017.07.20

Program: a teljes utazási időt kitöltő jó program. Idegenvezető: Alapos történelmi áttekintést ad, pontos, türelmes.

 • 5.0
Vitáris József
Győr
2017.07.20

Program: Jól szervezett volt a program Idegenvezető: Kiváló idegenvezetés Autóbusz: Megfelelő állapot Szállás: Alapvetően rendben

 • 4.5
Illés Judit

2017.07.19

Idegenvezető: Felkészült és tájékozott.

 • 4.8
Berecz Tüne
Budapest
2017.07.17

Program: Kiváló szervezés, különleges, remek. Idegenvezető: Jó helyismeret. Kiváló, segítőkész, utasbarát, a programokat magas szinten vezette. Szállás: Központban volt, kényelmes és jó szobák.

 • 5.0
Jankó József
Tolna
2017.07.17

Program: Duna-Delta Moldávia utvonalon még nem jártam. Idegenvezető: Jól felkészült, segítőkész, nagyon türelmes. Autóbusz: Kényelmes, tiszta. Szállás: Kényelmes, modern, tiszta.

 • 5.0
Vincze Gyula
Hódmezővásárhely
2017.07.11

Program: A meghírdetett programon felül több látnivaló is volt. Idegenvezető: Jól felkészült, napra kész idegenvezetés. Autóbusz: A hosszú út során kényelmes volt. Szállás: A célországhoz képest nagyon jók.

 • 5.0
Varga Dániel
Siófok
2017.07.05

Program: Duna-Delta Moldávia utvonalon még nem jártam. Idegenvezető: Jól felkészült, segítőkész, nagyon türelmes. Autóbusz: Kényelmes, tiszta. Szállás: Kényelmes, modern, tiszta.

 • 5.0
Belgrádtól a Vaskapuig
Szabadka – Belgrád – hajózás a Vaskapunál – Temesvár
Szeptember 24. 4 nap 84 500 Ft
Október 14. 4 nap 84 500 Ft

Kis erdélyi körút
Marosvásárhely - Szováta - Korond
Augusztus 23. 4 nap 89 500 Ft

Nagy erdélyi körutazás
Kolozsvár – Segesvár – Szt. Anna-tó – Gyilkos-tó – Korond
Szeptember 02. 7 nap 169 500 Ft

Kinyomtatom a programot
Duna-delta és az ismeretlen ország, Moldávia úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Belgrádtól a Vaskapuig
Szabadka – Belgrád – hajózás a Vaskapunál – Temesvár
Szeptember 24. 4 nap 84 500 Ft
Október 14. 4 nap 84 500 Ft
Nagy erdélyi körutazás
Kolozsvár – Segesvár – Szt. Anna-tó – Gyilkos-tó – Korond
Szeptember 02. 7 nap 169 500 Ft
Kis erdélyi körút
Marosvásárhely - Szováta - Korond
Augusztus 23. 4 nap 89 500 Ft