Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Időpontok és alapárak
December 07 - 09.
237 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Részletes városnézés Koppenhágában
·  Karácsonyi mesevilág Tivoliban
·  Ingyenes belépők és tömegközlekedés a Copenhagen Card-dal
·  Kastély és múzeumlátogatás

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
 • Program
 • Belépők és fakultatív programok
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (7)

1. NAP: BUDAPEST – KOPPENHÁGA

Menetrend szerint, várhatóan a reggeli órákban utazás Koppenhágába. Az érkezést követően a szállásunkra vonatozunk, mely a központi Főpályaudvar közvetlen közelében található. Becsekkolás, csomagok lepakolása, majd ezt követően megkezdjük a gyalogos városnézést a Slotsholmen-szigeten. Elsőként a Thorvaldsen múzeumban teszünk látogatást, aki a klasszicizmus jeles dán képviselője. Folytatjuk utunkat a Christiansborg palotába, ami ma a Parlamentnek, a miniszterelnök irodájának, és a Legfelsőbb Bíróságnak ad otthont. Egyes részeit a dán királyi család használja, ezeket hívjuk Királyi Szobáknak. Látogatható részeit megtekintjük belülről is. Tovább sétálva megtekintjük kívülről a XVII. században épült tőzsde épületét, a Børsent. 56 méteres tornyán 4 egymásba fonódó sárkány alakja látható. Tovább sétálva a világ leghosszabb bevásárlóutcáján találjuk magunkat, a Strøgeten. A bevásárlóutca mindkét oldalát nemzetközi nagy márkák boltjai szegélyezik. A Strøget végén a város egyik leghíresebb terére, a Kongens Nytorvra érünk ki. A tér neve magyarul a Király Új tere. Itt található a város egyik legnagyobb adventi vására, melyet szabadidő keretében lehetőségünk lesz felfedezni. A tér egyik oldalán áll az 5 csillagos Hotel d’Angleterre, amely tündérmesébe illő karácsonyi dekorációjáról híres. A szállodával szemben a tér másik oldalán nyílik a Nyhavn (Új Kikötő), amely színes házairól híres. A hely több évszázados múltra tekint vissza, korábban kereskedelmi kikötő volt. Azóta jelentősen átalakult, de történelmi hangulatából semmit sem vesztett. Egyik híres lakója volt Andersen, aki a 20 szám alatt lakott és itt írta meg több meséjét is. Most a város szórakoztató központja, bárokkal, éttermekkel. Programunk végén visszamegyünk szállásunkra.

2. NAP: KOPPENHÁGA

Reggeli után a katedrálisnál folytatjuk a városnézést. A templom Thorvaldsen Krisztus és az apostolokat ábrázoló szobrairól híres. Innen tovább sétálunk az egyetemhez és a Kerek Toronyhoz. Ezt követően a Rosenborg palotában teszünk látogatást. A palota ma már múzeumként funkcionál, de 1720-ig a királyi család lakta, majd nyári rezidenciaként funkcionált. A kastély alagsorában levő kincstárban őrzik a dán koronázási ékszereket. A trónteremben található a dán uralkodók narvál agyarakból készült trónja, melyet három életnagyságú, 130 kilós ezüstoroszlán „védelmez”. Tovább sétálva az Amalienborg palota irányába, útközben megnézzük a Frederik’s Kirke-t, másnéven Márvány templom. Rokokó stílusban épült és Skandinávia legnagyobb kupolájával büszkélkedik. Az Amalienborghoz érve megtekintjük az őrségváltást. Ez az épü­letegyüttes szolgál az uralkodó otthonaként. A kastélyba belépve üvegfalon keresztül bepillantást nyerhetünk a királyi család életterébe, valamint megfigyelhetjük a két palota stílusa közötti különbséget. Végig sétálva a tengerparton a Kastellet erődhöz érkezünk meg. Sétát teszünk a csillagalakú erőd területén, majd tovább sétálunk Koppenhága jelképéhez, a kis hableány szoborhoz. Ezt a híres bronz szobrot Andersen egyik meséje ihlette. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: KOPPENHÁGA – BUDAPEST

Reggelit követően kicsekkolunk a szállodából, csomagjainkat a poggyászmegőrzőben hagyjuk. Első állomásunk a Nemzeti Múzeum lesz, ahol többek között vikingekről szóló érdekes kiállítást tekinthetünk meg. Innen tovább sétálunk a Városházához. Ezután körbe sétáljuk az épületet övező teret, ahol Andersen óriási ülőszobrát is láthatjuk. Programunk folytatásaként a híres Carlsberg Glyptotek múzeumba mehetünk be, ahol az ókortól napjainkig láthatunk kiváló műalkotásokat. Utolsó állomásként a mesebeli Tivoli parkban teszünk látogatást, ahol a város legnagyobb karácsonyi vásárát tekinthetjük meg. A parkon belül egy vidámpark is helyet kapott, amely karácsonyi fényekben pompázik és tematikus élményben lehet részünk. Itt hosszabb szabadidő áll majd rendelkezésre, amely során szuveníreket és apró karácsonyi ajándékot lehet vásárolni, illetve megkóstolni a helyi ízeket. Programunk végén visszamegyünk a hotelba csomagjainkat felvenni. Menetrend függvényében, várhatóan a délutáni órákban felszállás Budapest felé. Érkezés a koraesti órákban.

A Koppenhága-kártya (helyszínen fizetendő-122 euro) miatt nincs plusz belépő, csak idegenforgalmi adó 6 €.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend függvényében.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.4
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Szökrönyös Péter és Attila
Zalaegerszeg
2023.12.13

Minden program benne volt, amit 3 nap alatt Koppenhágában kötelező megnézni. A leges legjobb idegenvezető! Felkészült, profi, türelmes, a lexikális tudása lenyűgöző. A szállás a célnak megfelelt, a matracok kicsit puhák voltak. Az ételek finomak és bőségesek.

 • 4.5
Dr. Bozsóki Éva
Budaörs
2022.12.15

Az idegenvezetés szuper, az eddigi legjobb.

 • 5.0
Kerekes Zsuzsanna
Kecskemét
2022.12.15

Hatalmas ismeretanyaggal rendelkezik az idegenvezető, jó humorú, kedves és türelmes. A szobában kissé hideg volt.

 • 4.5
Kiss Éva, Kiss Lászlóné
Gyöngyössolymos
2023.12.10

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Dr. Alföldi Edit Veronika
Budapest
2023.12.10

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.5
Forsterné Deli Boglárka, Forster Barbara
Dunaújváros
2023.12.10

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 4.8
Szalma Ágnes , Varga Lászlóné
Földeák
2023.12.10

Szöveges indoklás nélküli értékelés.

 • 5.0
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Adventkor Koppenhágában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Koppenhága és Roskilde
Koppenhága és Roskilde
3
NAP

Koppenhága a XV. század elején lett Dánia fővárosa. Mára egész Skandinávia legmeghatározóbb városa, hiszen elismerten az egyik legkörnyezetbarátabb és legmagasabb életminőséget kínáló település.

267 000 Ft-tól