Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  3 óra hajókázás a gyönyörű Genfi-tón
·  Romantikus svájci és francia városkák
·  Felvonózás, mesés panoráma és a Mont Blanc
·   Az Evian otthona, svájci sajt- és csokoládékóstoló

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1.     NAP: BUDAPEST – GENF

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban, repülővel indulunk Genfbe. Megérkezésünk után tömegközlekedéssel bemegyünk a központba, csomagjainkat lerakjuk a szállodában, majd a Béke Fővárosának is hívott Genf felfedezésével kezdjük programunkat. A reformáció nagy alakjait – Kálvint és másokat – monumen­tális emlékmű örökíti meg az óváros melletti parkban. A szob­rok közt találjuk Bocskai István alakját is. Következő látványosság a kálvinista katedrális, mely építészetileg több stílusjegyet is mutat. Belül láthatjuk Kálvin János székét is. Sétálhatunk az elegáns tóparton, és lefényképezhetjük a Virágórát és a magas szökőkutat, a Jet d’Eau-t, mely 100 m fölé lövelli a vízsuga­rat. Szállásunk egy minőségi belvárosi hotelben lesz.

2.     NAP: GENF – ANNECY – MONT BLANC – CHAMONIX

Reggeli a hotelben, majd mindenki eldöntheti, hogy Genfben marad, hogy egyénileg felfedezze a várost vagy eljön velünk egy fakultatív kirándulásra. Franciaország felé indulunk, majd a határon átkelve, rövid utazással érjük el az Annecy-tavat, melynek végében fekszik az azonos nevű középkori városka. A hely romantikus báját a hangulatos kutak, árkádos utcák és ódon paloták egyvelege adja, melyek közül kiemelkedik a XII. században épült várkastély. A kellemes tóparti élmények után Európa legmagasabb csúcsa, a Mont Blanc felé vesszük az irányt. A hegy lábánál fekszik a páratlan hegyvidéki kisváros, Chamonix. Az Arve folyó völgyében fekvő város az Alpok főbejárata, közvetlenül a legmagasabb csúcsok tövében fekszik. Körbetekintve többezer méteres csúcsokat láthatunk a házak fölé magasodva. Chamonixból felvonóval 20 perc alatt feljutunk az Aiguille du Midi-re, Európa legmagasabban fekvő kilátópontjára (3842 m). A „Dél Tűjéről” csodálatos panoráma nyílik a francia, svájci és olasz Alpokra és legfőképpen a Mont Blanc-ra. Életre szóló élmény ott állni. Programunk végén visszatérés Genfbe, szállás. Fakultatív kirándulás: Annecy – Mont Blanc – Chamonix: 50 € + 69 € felvonójegy (aki valaki fel akar menni az Aiguille du Midi-re).

3.     NAP: GENF – LAUSANNE – YVOIRE – GENF

Ezen a napon Genfben vonatra szállunk és elindulunk Svájc 4. legnagyobb városa, Lausanne felé. Útközben megcsodálhatjuk a Genfi-tó partján fekvő szőlőültetvényeket, melyek az UNESCO Világörökségek Listáján szerepelnek. Lausanne-ba érve az óváros felfedezésével kezdjük programunkat. Itt a szép gótikus katedrálist tekintjük meg. A belvárosban több sétáló utca is található. A tópartra lesétálva megnézzük az Olimpiai Múzeumot. Lausanne az olimpiák fővárosa, a Nemzetközi Olimpiai bizottság 1915 óta székel a városban. Bevárosi sétánk után egy hangulatos hajókázásra indulunk Genfi-tón. Áthajózunk a tó túloldalára, és kikötünk Yvoire-ban. Lehetőségünk lesz sétálni az autentikus középkori városkában, vagy beülni egy kávézóba és elfogyasztani egy kellemes kávét a vízparton. Aki szereti a szép kerteket, azoknak ajánljuk az Öt Érzék Kertjét (Jardin des Cinq Sens) ahol mindent meg lehet érinteni, szagolni. Délután ismét hajóra szállunk, és a délutáni fények festésében érünk vissza Genfbe. Szállás, mint előző nap. A vonat és hajójegy a helyszínen fizetendő.

4.     NAP: GENF – EVIAN – CHILLON – MONTREUX – GRUYÉRES – GENF

Reggelit követően buszos útra indulunk a tó körül. Első megállónk a gyógyvizéről híres Evianban lesz. A város híres ásványvizét fürdésre és ivásra egyaránt használják. Második megállónk a XIII. században épült Chillon-i vízivár, amely Svájc legjelentősebb közép­kori erődje. A vár a tó keleti sarkában található, ahonnan urai, a Savoyaiak, szemmel tarthatták a tavon zajló hajóforgalmat. Következő megállónk a jazz fesztiváljáról híres Montreux. A város a Svájci Riviérának is hívott partszakaszon fekszik de óragyártásáról és aranyműves iparáról is híres. A tóparton lefényképezhetjük a híres Freddie Mercury-szobrot is. Rövid időre búcsút veszünk a Genfi-tótól, mert felkeressük a sajtgyártásáról híres Gruyéres-t. A ma is álló védfalai közé zárt egykori grófi székváros igazi csemege a turisták számára. Rendezettsége, tisztasága, a vár romantikája jó kiegészítést ad a sajtkészítésnek és a sajtüzleteknek, melyek egyikébe mi is betérünk. Ezt követően újabb gasztronómiai élmény, a Nestlé csokoládégyár központjába látogatunk. A kakaó és a csokoládégyártás történetét látványosan bemutató termek után kóstolón vehetünk részt, és vásárolhatunk is. A csokoládégyárat elhagyva visszafelé indulunk és sok élménnyel gazdagodva érünk vissza Genfbe a kora esti órákban.

5.     NAP: GENF – BUDAPEST

A reggelit követően kicsekkolunk a szállodából. A csomagokat a poggyászszobában hagyjuk, majd elindulunk az ENSZ Palotához. Itt csoportos idegenvezetés keretében megnézzük a látogatható termeket. Délután szabadprogram, majd a menetrend függvényében tömegközlekedéssel kimegyünk a repülőtérre és hazarepülünk Budapestre. Érkezés az esti órákban a Liszt Ferenc repülőtérre.

Gyakori kérdések
Kinyomtatom a programot
Alpesi felfrissülés a Genfi-tó partján úthoz hasonló utazások