Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Július 15 - 19.
449 000 Ft
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  3 óra hajókázás a gyönyörű Genfi-tón
·  Romantikus svájci és francia városkák
·  Felvonózás, mesés panoráma és a Mont Blanc
·   Az Evian otthona, svájci sajt- és csokoládékóstoló

A két ország határán található Genfi-tó rengeteg érdekességet, különlegességet tartogat a kirándulók számára.
Villányi Regina, referens

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli
  • Program
  • Belépők és fakultatív programok
  • Felszállási helyek
  • Vélemények

1. NAP: BUDAPEST – GENF

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban, repü­lővel indulunk Genfbe. Megérkezésünk után tömegközleke­déssel bemegyünk a központba, a főpályaudvar közelében lévő szállodánkba, ahol lesz a következő 4 éjszaka alatt a szállásunk. Elhelyezzük csomagjainkat a csomagszobában, majd a Béke Fővárosának is hívott Genf felfedezésével kezdjük programunkat. A reformáció nagy alakjait – Kálvint és másokat – monumentális emlékmű örökíti meg az óváros melletti parkban. A szobrok közt találjuk Bocskai István alakját is. Következő látványosság a kál­vinista katedrális, mely építészetileg több stílusjegyet is mutat. Belül láthatjuk Kálvin János székét is. Sétálhatunk az elegáns tóparton, lefényképezhetjük a Virágórát és a magas szökőkutat, a Jet d’Eau-t, mely 100 m fölé lövelli a vízsugarat.

2. NAP: GENF – ANNECY – MONT BLANC – CHAMONIX

Reggeli a hotelben, majd mindenki eldöntheti, hogy Genfben marad, hogy egyénileg felfedezze a várost vagy eljön velünk egy fakultatív kirándulásra. Franciaország felé indulunk, majd a határon átkelve, rövid utazással érjük el az Annecy-tavat, mely­nek végében fekszik az azonos nevű középkori városka. A hely romantikus báját a hangulatos kutak, árkádos utcák és ódon paloták egyvelege adja, melyek közül kiemelkedik a XII. szá­zadban épült várkastély. A kellemes tóparti élmények után Európa legmagasabb csúcsa, a Mont Blanc felé vesszük az irányt. A hegy lábánál fekszik a páratlan hegyvidéki kisváros, Chamonix. Az Arve folyó völgyében fekvő város az Alpok főbejárata, köz­vetlenül a legmagasabb csúcsok tövében fekszik. Körbetekintve többezer méteres csúcsokat láthatunk. A házak fölé magasodva. Chamonixból felvonóval 20 perc alatt feljutunk az Aiguille du Midi-re, Európa legmagasabban fekvő kilátópontjára (3.842 m). A „Dél Tűjéről” csodálatos panoráma nyílik a francia, svájci és olasz Alpokra és legfőképpen a Mont Blanc-ra. Életre szóló élmény ott állni. Programunk végén visszatérés Genfbe, szállás. Fakultatív kirándulás: Annecy – Mont Blanc – Chamonix: 80 € + 80 € felvonójegy (ha a felvonózást is igénylik).

3. NAP: GENF – LAUSANNE – YVOIRE – GENF

Ezen a napon Genfben vonatra szállunk és elindulunk Svájc 4. legnagyobb városa, Lausanne felé. Útközben megcsodál­hatjuk a Genfi-tó partján fekvő szőlőültetvényeket, melyek az UNESCO Világörökségek Listáján szerepelnek. Lausanne-ba érve az óváros felfedezésével kezdjük programunkat. Itt a szép gótikus katedrálist tekintjük meg. A belvárosban több sétáló utca is található. Lausanne az olimpiák fővárosa, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1915 óta székel a városban. Aki szeretné a városban található Olimpiai Múzeumot megtekinteni, nekik a szabadidő alatt lesz erre lehetőségük. Tömegközlekedéssel könnyen kijuthatnak a központból, a múzeumhoz. Lausanne belvárosának megtekintése után egy hangulatos hajókázásra indulunk a Genfi-tavon. Áthajózunk a tó túloldalára, és kikö­tünk Yvoire-ban. Lehetőségünk lesz sétálni az autentikus közép­kori városkában, vagy beülni egy kávézóba és elfogyasztani egy kellemes kávét a vízparton. Aki szereti a szép kerteket, azoknak ajánljuk az Öt Érzék Kertjét (Jardin des Cinq Sens), ahol mindent meg lehet érinteni, szagolni. Délután ismét hajóra szállunk, és a délutáni fények festésében érünk vissza Genfbe. Szállás, mint előző nap. A vonat- és hajójegy a helyszínen fizetendő.

4. NAP: GENF – EVIAN – CHILLON – GRUYÉRES – BROC

Reggelit követően buszos útra indulunk a tó körül. Első megál­lónk a gyógyvizéről híres Evianban lesz. A város híres ásvány­vizét fürdésre és ivásra egyaránt használják. Megtekintjük a forrást is. Második megállónk a XIII. században épült Chillon-i vízivár, amely Svájc legjelentősebb középkori erődje. A vár a tó keleti sarkában található, ahonnan urai, a Savoyaiak, szem­mel tarthatták a tavon zajló hajóforgalmat. Rövid időre búcsút veszünk a Genfi-tótól, mert felkeressük a sajtgyártásáról híres Gruyéres-t. A ma is álló védfalai közé zárt egykori grófi szék­város igazi csemege a turisták számára. Rendezettsége, tisz­tasága, a vár romantikája jó kiegészítést ad a sajtkészítésnek és a sajtüzleteknek, melyek egyikébe mi is betérünk. Ezt köve­tően újabb gasztronómiai élmény, a Nestlé csokoládégyár köz­pontjába látogatunk. A kakaó és a csokoládégyártás történetét látványosan bemutató termek után kóstolón vehetünk részt, és vásárolhatunk is. A csokoládégyárat elhagyva visszafelé indu­lunk és sok élménnyel gazdagodva érünk vissza Genfbe a kora esti órákban.

5. NAP: GENF – BUDAPEST

A reggelit követően kicsekkolunk a szállodából. A csomago­kat a poggyászszobában hagyjuk, majd egy érdekes helyszínre megyünk. Egy botanikus kertet keresünk fel. Sok különleges növényt, virágot fogunk itt látni. Délután visszamegyünk a köz­pontba, ahol szabadprogram, majd a menetrend függvényében, tömegközlekedéssel kimegyünk a repülőtérre és hazarepülünk Budapestre. Érkezés az esti órákban a Liszt Ferenc repülőtérre.

LátnivalóBelépődíj
Genfi-tó hajójegy + vonat81 CHF
tömegközlekedés25 CHF
Nestlé csokoládé gyár14 CHF
Lausanne Olimpiai múzeum20 CHF
Chillon vár15 CHF
Yvoire - Jardin des cinq sens15 €
Helyi és idegenforgalmi adók20 CHF

Belépők ára: kb.: 175 CHF + 15 €; + 160 € fakultatív kirándulás

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint.  Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Felfrissülés a Genfi-tó partján úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Svájc és Olaszország bűvöletében
Svájc és Olaszország bűvöletében
5
NAP

4.8

46 értékelés

Olasz reneszánsz városok, svájci hegyek, tavak és települések, majd az egyik leghíresebb osztrák barokk város. Igen, mindez együtt, egy utazás alatt.

219 000 Ft-tól
Híres felvonókon Svájcban
Híres felvonókon Svájcban
5
NAP

4.9

27 értékelés

A svájci havas hegycsúcsok látványánál már csak a feljutás szebb és izgalmasabb. Az egyik felvonó 360 fokban körbefordul a feljutás alatt, míg a másik kabrio, így a látvány zavartalan az utazás alatt.

279 000 Ft-tól
Csúcs napok
Csúcs napok
6
NAP

4.9

49 értékelés

Utunk során végigkísérjük az Alpok vonulatait 3 országon át. Újra és újra megbizonyosodhatunk róla, hogy a természetnél nincs szebben alkotó erő.

349 000 Ft-tól