Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 31 - Június 06. 389 500 Ft (-10 000 Ft)
379 500 Ft
Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Július 26 - Augusztus 01. 389 500 Ft (-10 000 Ft)
379 500 Ft
Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Két ország, Írország és Észak-Írország a programban
·  Mesés tájak, meredek sziklafalak
·  Kelta, normann várak és kolostorok és kastélyok
·  Guinness sörgyárlátogatás Dublinban

"Miért ajánlom Írországot? Hogy megtudják, mennyire más, mint Anglia! Gyönyörű tájak, kastélyok, boldog emberekkel teli pubok és hozzá a ZENE."
Dr. Prónay Szabolcs – Egyetemi oktató

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (18)
 • Hasonló utak

1.     NAP: BUDAPEST – DUBLIN

Utazás Dublinba, az ír fővárosba a repülőgép menetrendjének megfelelően, várhatóan a délelőtti órákban. Megérkezésünket követően buszos városnéző túrára indulunk. Az elegáns Merrion térrel kezdünk, ahol építészeti remekek és színes boltíves kapuk találhatók. Végig hajtunk a Liffey folyó partján és az O’Connell Streeten, a főutcán, láthatjuk a „Félpennys” hidat, a híres postahivatalt, az 1916-os ír felkelés helyszínét és az „Emlékezés kertjét”. A Phoenix parkba folytatjuk utunk, ahol számos emlékmű közt rátalálhatunk a pápai keresztre is. Ezt követően megállunk a híres Guinness sörgyárnál egy látogatás erejéig. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták. Ma a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, a Guinness sör, egészen a kezdetektől a fogyasztásig. Természetesen kóstolásra is lesz lehetőség. Este foglaljuk el szállásunkat Dublinban.

2.     NAP: DUBLIN – BURREN

Reggelit követően Nyugat-Írországba utazunk. Az ország méltán híres a whiskey készítéséről, ezért először egy whiskey lepárlóba látogatunk, ahol finomabbnál finomabb nedűket készítenek. Itt is lesz bemutató és kóstoló, sőt a végén vásárlási lehetőség is. Folytatva utunkat, megállunk a Burren Nemzeti Parkban. Itt rengeteg megalitikus sír, kelta kereszt és egy lerombolt XII. századi cisztercita apátság található. Egészen különleges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos lapos sziklák között: a sarkköritől egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyedeket. Szállásunkra este érkezünk.

3.     NAP: MOHER-SZIKLÁK – BUNRATTY

Reggeli után első állomásunk a világhírű Moher-sziklák lesznek. 8 km hosszú szakaszon 230 m-es óriásként magasodik az óceán felett ez a sziklasor. Utunk egyik csúcspontja az itt elénk táruló látvány. Kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak és előtte, alatta, a félelmetesen morajló Atlanti-óceán. Ezután, jó idő esetén, akiknek kedvük van, azokkal a tenger felől egy hajózás keretében tekintjük meg a meredek sziklafalakat. Délután felkeressük a Bunratty várat és skanzent, ahol a középkori főúri és paraszti életformával, eszközökkel, bútorokkal ismerkedünk meg. Kora esti órákban elfoglaljuk szállásunkat Kerry megyében (2 éj).

4.     NAP: KERRY GYŰRŰ – MUCKROSS

Reggeli után a híres Kerry gyűrűt járjuk be. Az út során lenyűgöző panoráma és kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsarak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O’Connell szülőhelyét is. Az egész napos túrát számos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross-kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns parkkal.

5.     NAP: CASHEL – KILKENNY – DUBLIN

A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castlenél, majd a Cashel-sziklához látogatunk el, mely Írország másik fő látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhelye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márvány városaként is emlegetett Kilkennybe. A vörös söréről nevezetes település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival. Kilkenny egyik érdekes épülete a Kilkenny-kastély, melyet a normannok építettek a XII. században, ezt megtekintjük kívülről és közben le is tudjuk fényképezni. Szabadprogramunk során lesz lehetőség megkóstolni a város híres termékét, a vörös sört. A városnézés és a szabadprogram befejezését követően, folytatjuk utunkat Dublinig. A város külső részén lesz a szállásunk. (2 éj).

6.     NAP: DUBLIN – BELFAST – DUBLIN

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy pihen a szállodában, illetve a környékén, vagy eljön velünk egy különleges fakultatív kirándulásra. Ha a szervezett kirándulás mellett dönt, akkor reggel indulunk az Ír-sziget második legnagyobb városa, ÉszakÍrország fővárosa, Belfast (vagy írül Béal Feirste) felé. Ebben a városban mindent megtalálunk, ami a színes városi élet részét képezi: kultúra, örökség, vásárlás, éjszakai élet, fesztiválok. Belfastot zöld dombok övezik, melyek Jonathan Swiftet is megihlették a Gulliver utazásai című mű írásakor. A látkép a viktoriánus kort idézi, amikor a város lenyűgöző épületekkel hirdette gazdagságát. Városnézésünk során megtekintjük többek között a Városházát, a Stormont Parlamentet és az Operaházat is. Programunk befejezése után továbbindulunk a kikötő felé, mely arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, de végzetes útjára. A Titanic-központ kiállítását, aki szeretné, megtekintheti, a többieknek szabadprogram Belfastban. Késő délután indulunk vissza Írországba. Belfast fakultatív kirándulás (garantált indulás): 50 €. Szállásunk, mint előző nap.

7.     NAP: DUBLIN – BUDAPEST

Reggeli után programunkat Dublin belvárosában, a Trinity College épületével kezdjük, melyet I. Erzsébet királynő alapított 1592-ben, ez az ország legrégebbi egyeteme. Nem messze található a dublini vár, oda is elsétálunk egy fotó erejéig, majd az írek védőszentjéről elnevezett Szent Patrik-székesegyházat tekintjük meg, mely a második legnagyobb protestáns templom Írországban. A Krisztus Katedrálist is meglátogatjuk, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Szabadidő mely során emléktárgyakat tudnak vásárolni, vagy búcsúzóul egy pohár Guinness sört is elfogyaszthatunk. Utolsó programként meglátogatjuk a kicsi, de annál hangulatosabb Malahide kastélyt. Belső termei oly szépek, hogy méltó lezárása lesz az Írországban eltöltött hetünknek. Ezt követően transzfer a repülőtérre, hazarepülünk Budapestre, a Liszt Ferenc Repülőtérre. Érkezés várhatóan éjfél körül.

LátnivalóBelépődíj
Guinness Storehouse26 €
Trinity Collage Könyvtár14 €
Whiskey lepárló15 €
Moher sziklák8 €
Moher hajózás20 €
Bunratty Castle15,25 €
Muckross House9,5 €
Rock of Cashel8 €
Kilkenny kastély12 €
Titanic19 GPB
Szt. Patrik Székesegyház8 €
Christ Church7,5 €
Malahide Castle15 €

"Belépők ára: kb.: 159 € + 19 GPB fakultatív

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak."

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
4.8
Szállás
4.6
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Jávorszky Ágnes
Budapest
2019.08.01

Városlátogatások, fakultatív programok, szabadidő minden jól volt megszervezve. Az idegenvezető rendkívül jól felkészült, figyelmes, humoros. Tökéletes munkát végzett. Az utolsó szállás Dublin külvárosában kicsit gyengébb volt a többihez képest.

 • 4.8
D. Judit
Budapest
2019.07.29

Minden szuper volt, az idegenvezető rutinos. A szállodában kisebb problémák voltak a zuhannyal.Az étkezések változatosak voltak.

 • 4.8
Nagy Zsolt
Budapest
2019.07.26

Rengeteg információhoz jutottunk mindenről és pontosan tartottuk az útitervet. A gk vezetők biztonságosan vezettek, udvariasak, figyelmesek voltak. Kényelmes, tágas szobák.

 • 5.0
Nagy-György Áron
Békéscsaba
2019.07.25

Tavalyi bulgár nyaralás alatt megismerkedtünk egy ír társasággal és (viccesen) megígértük nekik, elutazunk az országukba. Véletlenül került a szemem elé a Proko Travel ír útja, de nagyon megtetszett a programleírás, befizettünk. Ez egy nagyon jó fej ország, igazán jól éreztük magunkat. Azt hittem a sör és a whiskey lesz a legjobb, de pazar városokban jártunk. Mindenkinek ajánlom.

 • 5.0
Hayek Ibolya
Budapest
2019.06.28

Minden fontos dolgot láttunk, az idegenvezető is nagyon felkészült, fordulatosan mesélő kiváló idegenvezető. Mindenki kívánságára figyelmet fordított. Az ételek és a szállások megfelelőek voltak, egyedüli probléma, hogy a buszban nem működött a CD lejátszó

 • 4.5
Nábrádi Benedek
Polgár
2019.06.28

Szöveg nélkül

 • 5.0
Csík Ferencné
Budapest
2019.06.27

Nagyon sokszínű és tartalmas program, felkészült és figyelmes idegenvezetővel. A kinti partnerük kicsit szűk buszt adott, de városnézésre alkalmas volt.

 • 4.8
Dr. Retek Éva
Kiskunfélegyháza
2019.06.25

Minde, de az idegenvezetés kifejezetten kitűnő volt

 • 4.8
Dr. Pikó Zsuzsanna
Gyula
2019.06.20

Szöveg nélkül

 • 4.5
Baloghné Gáspár Anna
Gödöllő
2019.06.16

A szállások tiszták és kényelmesek voltak, minden esetben. Az autóbusz biztonságos volt. Az idegenvezető nagyon nagy tudású, kedves segítőkész.

 • 4.8
Kinyomtatom a programot
Az ír sziget meghódítása úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Nagy svájci körút
Luzern - Rhone gleccser – Genf – Bern – Zürich - Via Mala

Előfoglalási kedvezmény!

Június 22. 7 nap 219 500 Ft
Július 18. 7 nap 219 500 Ft
Kis erdélyi körút
Marosvásárhely - Szováta - Korond

Előfoglalási kedvezmény!

Május 11. 4 nap 89 500 Ft
Június 13. 4 nap 89 500 Ft
Alpesi őrjárat
Dolomitok - Vízesés, tengerszemek - Misurina-tó - Túrázás

Előfoglalási kedvezmény!

Június 12. 5 nap 152 500 Ft
Július 20. 5 nap 152 500 Ft

Utazások hasonló árban

Fjordok közt a Skandináv-félszigeten
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger

Előfoglalási kedvezmény!

Június 22. 10 nap 385 000 Ft
Augusztus 05. 10 nap 359 000 Ft
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger

Előfoglalási kedvezmény!

Június 23. 8 nap 465 000 Ft
Augusztus 06. 8 nap 440 000 Ft
Baltikum, Szentpétervár
Varsó – Vilnius – Riga – Szentpétervár (extrákkal) – Tallinn

Előfoglalási kedvezmény!

Június 22. 10 nap 309 000 Ft
Augusztus 14. 10 nap 296 000 Ft
Észak aranyháromszöge
Stockholm - Helsinki - Szentpétervár - Carszkoje Szelo

Előfoglalási kedvezmény!

Július 27. 6 nap 360 000 Ft
A Balkán ismeretlen szeglete
Tirana - Ohrid - Bitola - Apollonia

Előfoglalási kedvezmény!

Július 28. 10 nap 399 000 Ft