Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 03 - 09. 354 000 Ft + ill. Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Július 15 - 21. 388 000 Ft + ill.
378 000 Ft + ill.
Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Két ország, Írország és Észak-Írország a programban
·  Mesés tájak, meredek sziklafalak
·  Kelta, normann várak és kolostorok
·  Guinness sörgyárlátogatás Dublinban

"Miért ajánlom Írországot ? Hogy megtudják, mennyire más, mint Anglia! Gyönyörű tájak, kastélyok, boldog emberekkel tele pubok és hozzá a ZENE."
Kádár Zsolt – 10 éve a Proko Travel idegenvezetője

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (5)
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – DUBLIN

Utazás Dublinba, az ír fővárosba a repülőgép menetrendjének megfelelően, várhatóan a reggeli órákban. Megérkezésünket követően buszos városnéző túrára indulunk. Az elegáns Merrion térrel kezdünk, ahol építészeti remekek és színes boltíves kapuk találhatók. Végighajtunk a Liffey folyó partján és az O’Connell Streeten, a főutcán, láthatjuk a „Félpennys” hidat, a híres posta­hivatalt, az 1916-os ír felkelés helyszínét és az „Emlékezés kert­jét”. A Phoenix parkba folytatjuk utunk, ahol számos emlékmű közt rátalálhatunk a pápai keresztre is. Ezt követően megállunk a híres Guinness sörgyárnál egy látogatás erejéig. Az 1904‑ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták. Ma a Guinness történetét bemu­tató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, a Guinness sör egészen a kezdetektől a fogyasztá­sig. Természetesen kóstolásra is van lehetőség. Este foglaljuk el szállásunkat Dublinban.

2. NAP: DUBLIN – CLONMACNOISE – GALWAY

Reggelit követően Nyugat-Írországba, Galwaybe uta­zunk. Írország méltán híres a whiskey készítéséről, ezért elő­ször egy whisky lepárlóba látogatunk, ahol finomabbnál finomabb nedűket készítenek. Folytatva utunkat megállunk Clanmacnoise-ban. Szt. Ciaran alapította ezt a kolostort a helyi herceg, Dermot segítségével. A XI – XII. században oktatási és tudományos központ volt, rengeteg kézirat született itt, például a Book of Dun Cow. A XII. században a normannok megtámad­ták és felégették a kolostort és a várost. Az elkövetkező száza­dok során is folyamatosan fosztogatták a területet. A kolostort később sem állították helyre. A csodálatos műemlékek megte-kintése után folytatjuk utunkat Galwaybe. Szállásunkra este érkezünk.

3. NAP: GALWAY – MOHER-SZIKLÁK

Reggelit követően a Burren Nemzeti Parkba indulunk. Itt ren­geteg megalitikus sír, kelta kereszt és egy lerombolt XII. századi cisztercita apátság található. Egészen különleges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos lapos sziklák között: a sarkköri­től egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyede­ket. A következő állomásunk a világhírű Moher-sziklák lesznek. 8 km hosszú szakaszon 230 m-es óriásként magasodik az óceán felett ez a sziklasor. Utunk egyik csúcspontja az itt elénk táruló látvány. Kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak és előtte, alatta a félelmetesen morajló Atlanti-óceán. Kora esti órákban elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

4. NAP: KERRY GYŰRŰ

Reggeli után a híres Kerry gyűrűt járjuk be. Az út során lenyű­göző panoráma és kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsa­rak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O’Connell szülő­helyét is. Az egész napos túrát számos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross-kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns parkkal.

5. NAP: CASHEL – KILKENNY – DUBLIN

A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castle-nél, majd a Cashel-sziklához látogatunk el, mely Írország másik fő látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhe­lye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márvány városaként is emlegetett Kilkennybe. A vörös söréről nevezetes település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival. Kilkenny egyik leg­jelentősebb épülete a Kilkenny-kastély, melyet a normannok építettek a XII. században. A városnézés után folytatjuk utunkat Dublinig. A város külső, nyugati részén lesz a szállásunk. (2 éj).

6. NAP: DUBLIN – BELFAST – DUBLIN

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy pihen a szállodában, illetve a környékén, vagy eljön velünk egy különleges fakulta­tív kirándulásra. Ha a szervezett kirándulás mellett dönt, akkor reggel indulunk az Ír-sziget második legnagyobb városa, Észak-Írország fővárosa, Belfast (vagy írül Béal Feirste) felé. Ebben a városban mindent megtalálunk, ami a színes városi élet részét képezi: kultúra, örökség, vásárlás, éjszakai élet, fesztivá­lok. Belfastot zöld dombok övezik, melyek Jonathan Swiftet is megihlették a Gulliver utazásai című mű írásakor. A látkép vik­toriánus kort idéz, amikor a város lenyűgöző épületekkel hir-dette gazdagságát. Városnézésünk során megtekintjük többek között a Városházát, a Stormont Parlamentet és az Operaházat is. Programunk befejezése után továbbindulunk a kikötő felé, ami arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, de vég­zetes útjára. A Titanic-központ kiállítását, aki szeretné megte­kintheti, a többieknek szabadprogram Belfastban. Késő délután indulunk vissza Írországba. Belfast fakultatív kirándulás (garantált indulás): 50 €. Szállásunk, mint előző nap.

7. NAP: DUBLIN – BUDAPEST

Reggeli után programunkat Dublin belvárosában, a Trinity Collage épületével kezdjük, melyet 1592-ben I. Erzsébet királynő alapított és az ország legrégebbi egyeteme. Nem mes­sze található a dublini vár, melyet hivatalos fogadótermei a legpatinánsabb kastéllyá avatják az országban, majd az ír védő­szentről elnevezett Szt. Patrik-székesegyházat tekintjük meg, mely a második legnagyobb protestáns templom Írországban. A Krisztus katedrálist is meglátogatjuk, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Ezt követően transzfer a repülőtérre, hazarepülünk Budapestre, a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Kilbeggan distillery 14,00 €
Moher sziklák 8,00 €
Clonmacnoise 6,00 €
Galway - Vallástörténeti Kiállítás 1,00 €
Muckross House 8,00 €
Cahir Castle 4,00 €
Rock of Cashel 6,00 €
Trinity Kollégium 13,00 €
Szt. Patrik Székesegyház 7,00 €
Guinness Storehouse 18,50 €
Titanic 18,50 €
Kilkenny castle 6,00 €
Dublin kastély 8,00 €


Belépők ára: kb. 117 € + fakultatív program

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy - Liszt Ferenc repülőtér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.6
Idegenvezető
4.4
Szállás
4.6
Ellátás
5.0
Viski Györgyné
Ráckeve
2017.08.01

  • 5.0
Dr. Spieglné Füzes Ágnes

2017.07.27

Program: Moher sziklák kimaradtak Idegenvezető: Felkészült, mindent, még a lehetetlent is megvalósította

  • 4.5
Varga Viktória Mária
Budapest
2017.07.24

Program: Sok látnivaló volt Idegenvezető: Jól érthető Autóbusz: Műszakilag kifogástalan Szállás: Változó minőség

  • 4.5
Zelei Lászlóné
Eger
2017.07.20

  • 4.5
Sági György és Györgyné

2017.07.20

Program: Tartalmas, dús, sűrű de nem túlzottan Idegenvezető: Jó, kellemes, informatív, de néha kevés volt az információ a látnivaéókról Autóbusz: Célnak megfelelő, kényelmes csak kissé koszos Szállás: Kifogástalan

  • 4.8
Kinyomtatom a programot
Az ír sziget meghódítása úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló időpontban

Cseh paradicsom kirándulás
Lednice - Kolin - Pukva-barlang - Olmütz

Előfoglalási kedvezmény!

Május 15. 5 nap 86 000 Ft
Július 09. 5 nap 92 000 Ft

További 2 időpont

Barangolás a hangulatos toszkán tájakon
Firenze - San Marino - Pisa - Siena - Assisi - Voltera

Előfoglalási kedvezmény!

Április 18. 7 nap 146 000 Ft
Július 07. 7 nap 164 000 Ft

További 1 időpont

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia
Hajózás és füdőzés - Napóleon-emlékek - Bastia

Előfoglalási kedvezmény!

Június 26. 9 nap 272 000 Ft
Augusztus 31. 9 nap 272 000 Ft

Utazások hasonló árban

Az óceán mentén repülővel
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes

Előfoglalási kedvezmény!

Július 09. 9 nap 428 000 Ft + ill.

Az ókori Görögország nyomában

Előfoglalási kedvezmény!

Június 15. 8 nap 305 660 Ft + ill.

Kirándulás Európa délnyugati szegletébe
Május 25. 7 nap 312 000 Ft + ill.

A csodálatos Örményország és Grúzia
A Kaukázus legfőbb kulturális és természeti látnivalóival

Előfoglalási kedvezmény!

Május 09. 10 nap 399 000 Ft + ill.
Július 23. 10 nap 422 000 Ft + ill.

Felhőkarcolók, sivatag, Dubai!
A világ legmagasabb épülete, Abu Dhabi, Jeep safari

Előfoglalási kedvezmény!

Május 01. 5 nap 299 500 Ft + ill.
Szeptember 18. 5 nap 328 000 Ft + ill.