Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 25 - Július 02. 657 000 Ft Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Július 23 - 30. 647 000 Ft (-50 000 Ft)
597 000 Ft
Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 26 - Szeptember 03. 647 000 Ft Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Az út áttekintése

·  Moher-sziklák, normann várak
·  Guinness sörgyárlátogatás és kóstolás
·  A világ legősibb whiskey lepárlója: Bushmills
·  2 nap Észak-Írországban: Belfast, Óriások Útja

Miért ajánlom Írországot? Mert gyönyörűek a tájak, fantasztikusak a kastélyok, semmivel össze nem téveszthető sörök és whiskey-k. És a ZENE!
Dr. Prónay Szabolcs – Egyetemi oktató

Utasaink véleménye

4.7

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (27)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – SHANNON – BUNRATTY

Utazás menetrend szerint a Shannon repülőtérre, érkezés a kora délutáni órákban. Első állomásunk a Bunratty vár és skanzen, ahol egy középkori főúri várral és a XIX. századi paraszti életfor­mával, eszközökkel, bútorokkal ismerkedünk meg. Ezt követően szállásunkra utazunk.

2. NAP: BURREN – MOHER-SZIKLÁK – LIMERICK

Reggel a Burren Nemzeti Parkba megyünk, ahol több megalitikus sír, kelta kereszt és régi templom található. Egészen külön­leges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos, lapos sziklák között: a sarkköritől egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyedeket. Következő utunk a világhírű Cliffs of Moher-hez vezet, ahol sétát teszünk a kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak mentén, melyek 8 km hosszú szaka­szon, 230 m-es óriásként magasodnak a félelmetesen morajló Atlanti-óceán fölé. Jó idő esetén a tenger felől egy hajózás kere­tében is megtekinthetjük a Moheri Sziklákat. Utunk egyik csúcs­pontja az itt elénk táruló látvány. Elhagyjuk az óceánpartot és délután áthaladunk Limerick városán és a kora esti órákban fog­laljuk el szállásunkat Kerry megyében (2 éj).

3. NAP: KERRY GYŰRŰ – MUCKROSS

Reggeli után a világ egyik legszebb panorámaútjának választott Kerry-gyűrűt járjuk be. Az út során lenyűgöző kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsarak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O’Connell szülőhelyét is. Az egésznapos túrát szá­mos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross-kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns park­kal. Élményekkel telve érünk vissza szállásunkra.

4. NAP: CASHEL – KILKENNY – DUBLIN

A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castle-nél, majd a Cashel sziklához látogatunk el, mely Írország másik fő látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhe­lye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márvány városaként is emlegetett Kilkennybe. A vörös söréről nevezetes település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival. Kilkenny egyik érde­kes épülete a Kilkenny-kastély, melyet a normannok építettek a XII. században. Megtekintjük kívülről és közben le is tudjuk fényképezni. Szabadprogramunk során lesz lehetőség megkós­tolni a város híres termékét, a vörös sört. Ezt követően folytatjuk utunkat a Dublinban lévő szállásunkig (2 éj).

5. NAP: DUBLIN

Reggeli után buszos városnéző túrára indulunk. Végighajtunk az O’Connell Streeten, a főutcán, melynek legfőbb nevezetessé­gei az ír hősök tiszteletére készült Emlékezés kertje, a postahi­vatal, az 1916-os felkelés helyszíne. Ezután átmegyünk a Liffey folyón, ahol a Félpennys hidat is láthatjuk. A Trinity College épü­letével folytatjuk programunkat, melyet I. Erzsébet királynő alapított 1592-ben. Ez az ország legrégebbi egyeteme. „Régi könyvtárában” ősi kódexeket tekinthetünk meg, pl. a Book of Kells-t. Következő állomásunk az elegáns Merrion tér, ahol épí­tészeti remekek és színes, boltíves kapuk találhatók. Ezután a két legnagyobb protestáns templom vár ránk: az írek védő­szentjéről elnevezett színes Szent Patrik-székesegyház és a Krisztus Katedrális, melyet 1172-ben az angol-normannok épí­tettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Nem messze található a dublini vár, oda is elsétálunk egy fotó ere­jéig. A délután folyamán szabadidő is lesz, mely során emléktár­gyakat tudunk vásárolni. A híres Guinness sörgyárnál folytatjuk kirándulásunk. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t első­sorban erjesztő üzemként és raktárként használták, ma azon­ban a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, kezdetektől egé­szen a fogyasztásig. Természetesen kóstolásra is lesz lehetőség. A Phoenix park érintésével térünk vissza szállásunkra.

6. NAP: ÉSZAK-ÍRORSZÁG: MOUNT STEWART HOUSE – BELFAST

Irány Észak-Írország: elsőként a régió leghíresebb kastélyát, a Mount Stewart House-t keressük fel, mely gazdagon beren­dezett termein kívül pompás kertjével is büszkélkedhet. Innen az Ír-sziget második legnagyobb városába, Észak-Írország fővárosába, Belfastba indulunk. Itt mindent megtalálunk, ami a színes városi élet részét képezi: kultúra, örökség, vásár­lás, éjszakai élet, fesztiválok. Belfastot zöld dombok övezik, melyek a híres írót, Jonathan Swiftet is megihlették a Gulliver utazásai című mű írásakor. A látkép a viktoriánus kort idézi, amikor a város lenyűgöző épületekkel hirdette gazdagságát. Városnézésünk során megtekintjük többek közt az elegáns Stormont palotát, a helyi parlamentet, az impozáns Városházát, az Operaházat és a berlini fal belfasti alteregóját, a Békevonalat, mely még ma is áll, és a katolikus valamint a protestáns város­részt választja el egymástól. Délután rövid szabadprogramunk is lesz Belfast belvárosában. Szállás Belfastban (2 éj).

7. NAP: DUNLUCE CASTLE – BUSHMILLS WHISKEYLEPÁRLÓ - GIANT'S CAUSEWAY

Elsőként egy fotó erejéig megállunk a sziklás tengeröbölbe épült Dunluce romvárnál. Ezután felkeressük a világ legrégebbi whiskeylepárlóját, a Bushmills-t, ahol megismerhetjük a finom nedű gyártásának folyamatát, majd kóstoló és vásárlási lehető­ség is lesz. Délután lesétálunk az Giant's Causeway (az Óriások Útja) nevű csodálatos partszakaszra, melyet több ezer különle­ges alakú bazaltoszlop alkot. Nem véletlenül választották be az UNESCO Világörökségei közé. Este visszatérünk Belfastba, szállás.

8. NAP: TITANIC – MONASTERBOICE – MALAHIDE CASTLE

Reggel a kikötő felé vesszük az irányt, mely arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, s egyben utolsó útjára. A hajó rövid történetét bemutató látványos kiállításon megismerhetjük a hajógyárat, a hajó belsejét, a végzetes utazást és süllyedést, valamint a katasztrófa utóéletét. A déli órákban visszatérünk az Ír Köztársaságba, ahol egy rövid megállót tartunk az ír szi­get legnagyobb un. „magas keresztjeinél” Monasterboice-ban. Utolsó programként meglátogatjuk a kicsi, de annál hangula­tosabb Malahide kastélyt. Elegáns termei, kiterjedt, ősfákkal szegélyezett kertje és pillangóháza harmonikusan illeszked­nek egymáshoz, méltó záróakkordjaként az ír szigeten eltöltött hetünknek. Hazautazás a dublini repülőtérről az esti órákban.


Nagy-Britanniába (Észak-Írországba) csak útlevéllel szabad beutazni, a személyi igazolvány nem elegendő.

LátnivalóBelépődíj
Moher sziklák11 €
Moher hajózás28 €
Bunratty Castle16 €
Muckross House10 €
Rock of Cashel8 €
Trinity Collage Könyvtár19 €
Szt. Patrik Székesegyház9 €
Christ Church11 €
Guinness Storehouse26 €
Malahide Castle15 €
Bushmills Desztilláló25 font
Titanic13 font
Mount Stewart House13 font
Helyi és idegenforgalmi adók10 €

Belépők ára: kb.: 163 € + 53 font

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.5
Ellátás
4.6
Gyakori kérdések
Nagy Péter
Miskolc
2023.09.06

A program változatos és jó volt. Az idegenvezető felkészült, nagy tárgyi tudású, kellő humorral megáldott (Szabó Frigyes). A programokat percre pontosan megtervezte, ráadásul plusz programot is beiktatott. A szállások közül az 1. és 3. kiváló a 3 megfelelő a 4. hanyagolható. Az ellátás az ír viszonyoknak megfelelő volt. A busz kényelmes volt, a klíma viszont önállósította magát, akkor is hűtött amikor éppen "fűteni" kellett volna. Összességében remek programok, nagyon jó idegenvezető jellemezte utunkat.Sok élménnyel tértünk haza.

 • 4.3
Dr. Farkas Anita
Budapest
2023.06.22

Minden fontos látnivaló benne volt a programban, jól ütemezve. Az idegenvezető kiemelkedően jó, kedves, tájékozott élvezetes (mondák, zenék, viccek) 5*, a legjobb idegenvezető akivel eddig találkoztam (ez volt a 8. társasutazásom). Az autóbusz kényelmes, szép, tiszta (csak a lábtartó hiányzott). A gépkocsi vezető pontos, kedves, udvarias, biztonságosan vezető. Jók voltak a szállodák, a kedvenc az első és az utolsó. Az étkezés megfelelt az ízlésemnek, a reggelihez hiányzott a zöldség (ez egyéni).

 • 5.0
Döményné M. Éva
Veresegyház
2023.06.11

Sokféle látnivaló, rengeteg élmény. Az idegenvezető nagyon jól felkészült, tapasztalt ember. Rengeteg mondanivalóval, történelmi, földrajzi, kultúrális vonatkozással. A sofőr segítőkész, türelmes, jól vezet. Az ételkínálat bőséges, sokféle.

 • 4.5
Vajda László és neje
Budapest
2023.06.01

Korrekt.

 • 4.8
Gergely István és Gergely Istvánné
Szeged
2023.05.31

A program nem zsúfolt, színvonalas. Az idegenvezetés 5*, kiváló, fáradhatatlan, nagyon felkészült, segítőkész (non plus ultra). Az autóbusz tiszta. A szállások közül az 1. és a 2. megfelelő, a 3. kiváló, a 4. összességében gyenge. Az étkezésre is ugyanez vonatkozik. A negyedik szállást inkább lecserélném. Az irodai személyes kontaktot hiányoltuk. Azért jó a Proko Travel, mert nagyobb a választéka, és ilyen idegenvezetőkkel dolgozik, mint "fáradhatatlan" Zoltán.

 • 4.5
Várhelyi Beáta
Budapest
2023.05.19

A program miatt választottam a Prokot. Az idegenvezetés kifogástalan minden szempontból, egyedül a szállás 4/5, az utolsó két éjszaka miatt.

 • 4.8
Komjáthy Márta és Kovács Zoltán Károly
Győr
2023.05.17

Bevásárlásra nem jutott idő. Kiváló, széleskörű tudású idegenvezetés. Az autóbusz rendben volt de a wc-t nem lehetett használni, a sofőr pontos volt és szolgálatra kész. A szálláson egy reggel nem volt melegvíz. A halételek jók voltak.

 • 4.8
M. M. és M. R.
Pécs
2023.05.15

Az idegenvezető és a sofőr is kiválók! Az utolsó szállót javasoljuk lecserélni.

 • 4.5
Árvay Kati
Budapest
2022.09.16

Egy gombostűt nem lehetett leejteni a buszon, de idegenvezetőnk (Horváth Zoltán) profi módon bírkózott meg az utasok - valljuk be nem könnyű - igényeivel! A gazdag program maradéktalanul teljesült, az időjárás is nagyjából igazodott hozzá :) ! Néhány szálláson a vizes blokk elég elavult volt, a vacsorák pedig - bár választhattunk 2 féle kínálatból -, elég egyhangúak voltak! De mindent összevéve örülök, hogy részt vehettem, nagy élmény volt!

 • 4.3
Jávorszky Ágnes
Budapest
2019.08.01

Városlátogatások, fakultatív programok, szabadidő minden jól volt megszervezve. Az idegenvezető rendkívül jól felkészült, figyelmes, humoros. Tökéletes munkát végzett. Az utolsó szállás Dublin külvárosában kicsit gyengébb volt a többihez képest.

 • 4.8
Karácsonyi fények Dublinban
O'Connell Street - Guinness sörgyár - Szt Patrik Székesegyház - Temple Bar
December 01. 3 nap 289 000 Ft

Kinyomtatom a programot
Az ír sziget meghódítása úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Karácsonyi fények Dublinban
O'Connell Street - Guinness sörgyár - Szt Patrik Székesegyház - Temple Bar
December 01. 3 nap 289 000 Ft