Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Utazásunknak nincs már foglalható időpontja.
További kínálatunkat IDE kattintva érheti el.
Az út áttekintése

·  Két ország, Írország és Észak-Írország a programban
·  Mesés tájak, meredek sziklafalak
·  Kelta, normann várak és kolostorok
·  Guinness sörgyárlátogatás Dublinban

"Miért ajánlom Írországot? Hogy megtudják, mennyire más, mint Anglia! Gyönyörű tájak, kastélyok, boldog emberekkel teli pubok és hozzá a ZENE."
Dr. Prónay Szabolcs – Egyetemi oktató

Utasaink véleménye

4.7

  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények (5)
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – DUBLIN

Utazás Dublinba, az ír fővárosba a repülőgép menetrendjének megfelelően, várhatóan a délelőtti órákban. Megérkezésünket követően buszos városnéző túrára indulunk. Az elegáns Merrion térrel kezdünk, ahol építészeti remekek és színes boltíves kapuk találhatók. Végighajtunk a Liffey folyó partján és az O’Connell Streeten, a főutcán, láthatjuk a „Félpennys” hidat, a híres postahivatalt, az 1916-os ír felkelés helyszínét és az „Emlékezés kertjét”. A Phoenix parkba folytatjuk utunk, ahol számos emlékmű közt rátalálhatunk a pápai keresztre is. Ezt követően megállunk a híres Guinness sörgyárnál egy látogatás erejéig. Az 1904ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták. Ma a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, a Guinness sör egészen a kezdetektől a fogyasztá­sig. Természetesen kóstolásra is lesz lehetőség. Este foglaljuk el szállásunkat Dublinban.

2. NAP: DUBLIN – BURREN

Reggelit követően Nyugat-Írországba utazunk. Az ország mél­tán híres a whiskey készítéséről, ezért először egy whiskey lepárlóba látogatunk, ahol finomabbnál finomabb nedűket készítenek. Itt is lesz bemutató és kóstoló, sőt a végén vásárlási lehetőség is. Folytatva utunkat, megállunk a Burren Nemzeti Parkban Itt rengeteg megalitikus sír, kelta kereszt és egy lerom­bolt XII. századi cisztercita apátság található. Egészen különle­ges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos lapos sziklák között: a sarkköritől egészen a szubtrópusi növényekig találha­tunk itt egyedeket. Szállásunkra este érkezünk.

3. NAP: MOHER-SZIKLÁK – BUNRATTY

Reggeli után az állomásunk a világhírű Moher-sziklák lesznek. 8 km hosszú szakaszon 230 m-es óriásként magasodik az óceán felett ez a sziklasor. Utunk egyik csúcspontja az itt elénk táruló látvány. Kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak és előtte, alatta, a félelmetesen morajló Atlanti-óceán. Ezután egy ten­geri hajózás keretében tekintjük meg a meredek sziklafalakat, a tenger felől. Délután felkeressük a Bunratty várat és skan­zent, ahol a középkori főúri és paraszti életformával, eszközök­kel, bútorokkal ismerkedünk meg. Kora esti órákban elfoglaljuk szállásunkat Kerry megyében (2 éj).

4. NAP: KERRY GYŰRŰ – MUCKROSS

Reggeli után a híres Kerry gyűrűt járjuk be. Az út során lenyű­göző panoráma és kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsa­rak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O’Connell szülő­helyét is. Az egész napos túrát számos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross-kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns parkkal.

5. NAP: CASHEL – KILKENNY – DUBLIN

A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castle-nél, majd a Cashel-sziklához látogatunk el, mely Írország másik fő látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhe­lye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márvány városaként is emlegetett Kilkennybe. A vörös söréről nevezetes település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival. Kilkenny egyik érde­kes épülete a Kilkenny-kastély, melyet a normannok építettek a XII. században, ezt kívülről megtekintjük és le is tudjuk fény­képezni. Szabadprogramunk során lesz lehetőség megkóstolni a város híres termékét a vörös sört. A városnézés és a szabadprogram befejezését követően, folytatjuk utunkat Dublinig. A város külső, nyugati részén lesz a szállásunk. (2 éj).

6. NAP: DUBLIN – BELFAST – DUBLIN

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy pihen a szállodában, illetve a környékén, vagy eljön velünk egy különleges fakul­tatív kirándulásra. Ha a szervezett kirándulás mellett dönt, akkor reggel indulunk az Ír-sziget második legnagyobb városa, Észak-Írország fővárosa, Belfast (vagy írül Béal Feirste) felé. Ebben a városban mindent megtalálunk, ami a színes városi élet részét képezi: kultúra, örökség, vásárlás, éjszakai élet, fesztiválok. Belfastot zöld dombok övezik, melyek Jonathan Swiftet is megihlették a Gulliver utazásai című mű írásakor. A látkép viktoriánus kort idéz, amikor a város lenyűgöző épü­letekkel hirdette gazdagságát. Városnézésünk során megte­kintjük többek között a Városházát, a Stormont Parlamentet és az Operaházat is. Programunk befejezése után továbbindu­lunk a kikötő felé, mely arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, de végzetes útjára. A Titanic-központ kiállítását, aki szeretné, megtekintheti, a többieknek szabadprogram Belfastban. Késő délután indulunk vissza Írországba. Belfast fakultatív kirándulás (garantált indulás): 50 €. Szállásunk, mint előző nap.

7. NAP: DUBLIN – BUDAPEST

Reggeli után programunkat Dublin belvárosában, a Trinity Collage épületével kezdjük, melyet 1592-ben I. Erzsébet királynő alapított és az ország legrégebbi egyeteme. Nem messze található a dublini vár, oda is elsétálunk egy fotó erejéig, majd az írek védőszentről elnevezett Szt. Patrik-székesegyházat tekintjük meg, mely a második legnagyobb protestáns templom Írországban. A Krisztus katedrálist is meg­látogatjuk, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. A rövid szabadidő alatt lehetőségünk van emléktárgyakat vásárolni vagy elfogyasztani búcsúzóul egy pohár Guinness sört is. Utolsó programként meglátogatjuk a kicsi, de annál hangula­tosabb Malahide kastélyt. Belső termei oly szépek, hogy méltó lezárása lesz az Írországban eltöltött hetünknek. Ezt köve­tően transzfer a repülőtérre, hazarepülünk Budapestre, a Liszt Ferenc Repülőtérre. Érkezés várhatóan éjfél körül.

LátnivalóBelépődíj
Guinness Storehouse26 €
Trinity Collage Könyvtár14 €
Whiskey lepárló15 €
Moher sziklák8 €
Moher hajózás15 €
Bunratty Castle15 €
Muckross House9,5 €
Rock of Cashel8 €
Titanic19 GPB
Szt. Patrik Székesegyház8 €
Christ Church7 €
Malahide Castle15 €

Belépők ára: kb.: 141 € + 19 GBP + fakultatív programok

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Program
4.6
Idegenvezető
4.4
Szállás
4.6
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Viski Györgyné
Ráckeve
2017.08.01

  • 5.0
Dr. Spieglné Füzes Ágnes

2017.07.27

Program: Moher sziklák kimaradtak Idegenvezető: Felkészült, mindent, még a lehetetlent is megvalósította

  • 4.5
Varga Viktória Mária
Budapest
2017.07.24

Program: Sok látnivaló volt Idegenvezető: Jól érthető Autóbusz: Műszakilag kifogástalan Szállás: Változó minőség

  • 4.5
Zelei Lászlóné
Eger
2017.07.20

  • 4.5
Sági György és Györgyné

2017.07.20

Program: Tartalmas, dús, sűrű de nem túlzottan Idegenvezető: Jó, kellemes, informatív, de néha kevés volt az információ a látnivaéókról Autóbusz: Célnak megfelelő, kényelmes csak kissé koszos Szállás: Kifogástalan

  • 4.8
Kinyomtatom a programot
Az ír sziget meghódítása úthoz hasonló utazások