Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 11 - 19. 439 500 Ft Repülővel Árak és foglalás
Szeptember 21 - 29. Ár január végén! Repülővel Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Pihenés mindkét sziget tengerpartján
·  Egy úton két egyedülálló sziget megtekintése
·  A különleges spanyol gasztronómia felfedezése
·  Számos izgalmas, érdekes fakultatív program

"Napsütés, pálmafák, óceán! A szigetek tengeri élővilága, egzotikus éghajlata, természeti kincsei különleges nyaralást biztosítanak. A strandok és hatalmas vulkánok mindenkit lenyűgöznek."
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió + 2 ebéd
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (7)
 • Hasonló utak

2020 TAVASZI PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST – TENERIFE

Menetrend függvényében, utazás Tenerifére. Transzfer a ***‑os szállodába (4 éj), majd pihenés. Szállodánk a tengerparthoz közel helyezkedik el, saját bárral és medencével rendelkezik.

2. NAP: SZIGETTÚRA TENERIFÉN

Ezen a napon egy egész napos szigettúrára indulunk, amely magában foglalja Tenerife déli, észak-nyugati és középső részé­nek megtekintését. Idegenvezetőink segítségével az egész napos kirándulás időtartama alatt átfogó képet kapnak Tenerife, vala­mint a Kanári-szigetcsoport múltjáról és jelenéről. Playa de las Americasból indulva első megálló Los Gigantes, ahol többek között egy lélegzetelállítóan hatalmas sziklafalat csodálhatnak meg, mely valójában egy vulkán hosszmetszete. Következő meg­álló El Tanque, ahol megkóstolhatják a helyi kávét (baraquito). Ezután megismerkedhetnek a szerencsétlen sorsú kisváros, Garachico történetével és panorámás látképével, majd Icod de los Vinosba érkezve megtekinthetik az ezeréves sárkányfát és meg­csodálhatják a San Marcos templomot, ahol egy gyönyörű ezüst oltár található. Utunkat tovább folytatva a nagyon ízletes és bősé­ges ebédet a sziget északi részének legszebb városában, Puerto de la Cruzban egy tipikus kanári ízeket kínáló étteremben fogyaszt­juk el. Ebéd után a sziget különlegessége Spanyolország legláto­gatottabb nemzeti parkja következik. Körbejárjuk Spanyolország legmagasabb hegyét a 3.718 méter magas, többkamrájú alvó rétegvulkánt, a Teidét. Több megálló után a déli lejtőn térünk vis­sza Las Americasba, de útközben még a szomszéd szigetekben és a táj változatosságában is gyönyörködhetünk.

3. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon, aki szeretne, pihenhet, de számos, a helyi utazási irodák által szervezett fakultatív program közül is választhat. Idegenvezetőnk természetesen ott lesz, és információkkal segít­séget nyújt a választásban, megrendelésben. Például elmehe­tünk a sziget északi gyöngyszemének nevezett Loro Parkba. Ez az egyik legnagyobb látványosság Tenerifén, mely egy külön­leges állatkert, helyi állatokkal. Itt található a világ legnagyobb papagájgyűjteménye, mely több mint 3.000 különböző fajból áll, közülük 300 csak itt Tenerifén található. A csodálatos, színe­sebbnél színesebb madarak naponta többször szórakoztatják a látogatókat show-műsorukkal. Ezen kívül fantasztikus delfin show, lélegzetelállító orka és fóka show kínál felhőtlen szórako­zást a park vendégeinek. Van arra is lehetőség, hogy egy kis ten­geralattjáróval megtekintsük az óceán élővilágát és felszínét és közben egy hajóroncsot is láthatunk a tengerfenéken. Egy másik érdekes hajókiránduláson pedig a Los Gigantes sziklafalhoz visz el a hajókapitányunk. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: PIHENÉS

Továbbra is pihenhetünk, vagy helyi irodák által szervezett programon vehetünk részt. A választásban, szervezésben ide­genvezetőnk ekkor is fog segíteni. A sok program egyikeként felkereshetjük a sziget másik nevezetességét, a Siam Parkot, amely 2014-ben elnyerte a világ legjobb vízi vidámparkja címet. A Siam Park több mint egy vízi park, maga az ÉLMÉNY. Az égbe magasodó Tower Power, a 28 méter hosszú kamikaze csúszda majdnem függőlegesen ereszkedik le, s igazi adrenalinbomba a csúszás rajta. A hullámstrand, melynek egyik felén három­méteres, mesterségesen generált hullámokban lehet ugrálni, a másik, sekély része pedig fehérhomokos, szintén mesterségesen kialakított partszakaszba torkollik, örökre szóló élményt nyújt minden látogatónak. Javaslunk ezen kívül egy kellemes sétát a tengerpartnál kialakított sétányon, melyet tovább fokozhatunk egy kis fürdőzéssel az óceánban. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: TENERIFE – GRAN CANARIA

A reggelit követően a hajó indulásáig szabadprogram, majd Teneriféről áthajózunk a másik szép szigetre Gran Canariára. A kompon csomagunk zárható szekrénybe történő elhelyezé­séért 1 €-t kell fizetni. Szállás Gran Canarian ***-os szállodá­ban (4 éj). Hotelünk közel van a tengerparthoz, saját bárral és medencével is rendelkezik.

6. NAP: SZIGETTÚRA GRAN CANARIÁN

A mai napi kirándulásunk első megállója a Degollada de las Yeguas kilátópontja, ahonnan egyrészt beláthatunk egy szép kanyonba, túloldalt pedig visszanézhetünk Maspalomas homok­dűnéire és gyönyörű fotókat készíthetünk a változatos tájról. A fotószünet után tovább kapaszkodunk felfelé a kanyon men­tén, és elhaladunk egy pálmaoázis, majd egy tevefarm mellett is, és így érjük el Fataga termékeny vidékét, ahol már déligyü­mölcsfák között vezet az út. A következő megálló a Mirador de Tunte, ahol a kilátóból történő fotózás mellett a helyi étteremben megkóstolhatjuk a narancs-kaktuszfüge és a narancs-ananász gyümölcsleveket. Ezek után vadregényes sziklaképződmények között kanyarog az út körülbelül 1.200 méter magasságig, meg­nézzük Gran Canaria legmagasabb pontját, a Pico de las Nieves-t (1.950 m) és a következő megállóban lefotózhatjuk a Roque Nublo-t és a Roque El Fraile-t, melyek érdekes formájú sziklák. Jó idő esetén átláthatunk a szomszédos szigetre, Tenerifére és gyönyörködhetünk a Teidében, Spanyolország legmagasabb csú­csának látványában. Továbbhaladva, Terorban városnézés, ahol megtekinthetjük a 150 éves araukária fenyőket, a templomot, ahol Gran Canaria védőszentje, a „Fenyő Szűz Mária” található, amihez zarándokok tízezrei látogatnak el minden évben, ért­hető, hogy ez a sziget vallási központja. Ugyanitt található a híres Balkonok utcája és a parfümkészítők műhelyei is. A következő megálló Firgas, a vizek városa. 3 fogásos ebédünket a helyiek által is kedvelt Restaurante Cuatro Hermanas-ban fogyaszt­juk el. Következő látnivalónk a Bandama, ez volt Gran Canaria utolsó működő vulkánja, 5.000 évvel ezelőtt. A Pico de Bandama csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a tájra, belekukkanthatunk a 200 méter mély kráterbe és megcsodálhatjuk Las Palmas pano-rámáját. A nap során megállunk egy családi aloé vera termelőnél is, ahol megismerkedünk ennek a rendkívül hasznos növénynek a tulajdonságaival és feldolgozásával. A termékeket ki lehet pró­bálni, meg lehet kóstolni, és ha elnyeri tetszésüket vásárolhatnak is. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

7. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon, aki akar, pihenhet, fürödhet az óceánban, vagy a szálloda medencéjében. Ha valaki tovább akar ismerkedni a szigettel, azoknak a helyszínen lesz lehetőség befizetni a több­féle, helyi szervezésű programra. Itt is lehet hajózni, más látvá­nyosságokat felkeresni szervezett kirándulás keretében, vagy egy állatparkot megtekinteni. Ezekről a helyszínen az idegen­vezető fog részletesebb tájékoztatást adni. (Programra jelentke­zési lehetőség a helyszínen). A tengerparti sétányon is kellemes órákat tölthetünk el, miközben megkóstoljuk a sangríát, vagy a helyi kávét. Szállás a szokásos szállodánkban.

8. NAP: PIHENÉS

Ezt a napot továbbra is pihenéssel, napozással, vagy kirándulá­sokkal tölthetjük. A lehetőségekről kérdezze idegenvezetőjüket. A romantika kedvelőinek javasoljuk a homokdűnék felkeresését az esti naplemente időszakában. (Ez a szállodától kb. 5 km-re van). Szállás, mint előző nap.

9. NAP: GRAN CANARIA– BUDAPEST

Menetrend függvényében utazás Budapestre, érkezés várha­tóan a késő délutáni órákban.

Belépő nincs, csak fakultatív programok.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.6
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Franca Péter, Franca Péterné
Budapest
2019.05.16

Ezt az értékelést már a kérdőíven is megtettük. Most, csak azért írok, hogy megköszönjem Holecska Krisztiánnak segítségét, figyelmességét. Mindenre odafigyelt, mindenkinek egyformán segített, amire többször is szükség volt az utazásunk során. A két helyi idegenvezető Szabolcs és Vivien is sokban gyarapították ismereteinket. Beszéltünk útitársainkkal és arra a következtetésre jutottunk, hogy ezen az úton a legzsémbesebb ember se találhatott kifogásolni valót. Köszönjük az irodának és külön Krisztiánnak a felejthetetlen élményt.

 • 5.0
Novák Noémi
Mikóháza
2017.05.26

Program: Hiszen ezért választottam Idegenvezető: Kifogástalan kiszolgálást biztosított. Autóbusz: Időben érkezett Szállás: Tulajdonképpen a csillagoknak megfelelő.

 • 4.8
Kiss Imre
Hajdúszoboszló
2017.05.25

Idegenvezető: Idegenvezető jó volt, mindig segítőkész Autóbusz: Klíma erős volt Szállás: Kategóriájának megfelelő

 • 4.8
Csiszár Sándorné

2017.05.25

 • 4.3
Szíki Olga
Debrecen
2017.05.19

Program: Két szigetet érintett Idegenvezető: Külön kiemelendő a Nóra nevű helyi id. vezető Autóbusz: Tiszta, modern Szállás: A 3* kategóriához mérten is

 • 5.0
Bényei Zoltán
Pécs
2017.05.17

Program: Sok fakultatív program, szervezettség Idegenvezető: Felkészült, pontos, segítőkész, kedves idegenvezetés

 • 5.0
Herczeg Józsefné
Veszprém
2017.05.12

Program: Jó szervezés, szép látnivalók Idegenvezető: Felkészültek, profik Autóbusz: Kényelmes, kivéve a fakultatívon

 • 5.0
A Pireneusok két oldala
Pamplona - Barcelona - Lourdes - Pireneusokban túrázás
Június 02. 7 nap 388 000 Ft
Augusztus 05. 7 nap Ár: január végén

Az óceán mentén
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes
Július 06. 12 nap Ár: január végén
Július 08. 9 nap Ár: január végén

Barcelonai kiruccanás
Augusztus 23. 3 nap Ár: január végén

El Camino zarándokút Galiciában
Hátizsákos gyalogtúra Santiago de Compostelaba
Szeptember 27. 9 nap Ár: január végén

Mediterrán grand tour
Monaco – Madrid – Toledo - Zaragoza – Barcelona - Bern
Szeptember 05. 12 nap Ár: január végén

Kinyomtatom a programot
Kanári-szigetek úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Az óceán mentén
S. Sebastian, S. de Compostela, Porto, Lisszabon, Lourdes
Július 06. 12 nap Ár: január végén
Július 08. 9 nap Ár: január végén
Nyaralás a spanyol tengerparton
Lloret de Mar tengerparti nyaralás – Andorra – Barcelona
Június 11. 7 nap 223 000 Ft
Augusztus 22. 7 nap Ár: január végén
Barcelonai kiruccanás
Augusztus 23. 3 nap Ár: január végén

Utazások hasonló időpontban

Hanza városok és Dánia
Augusztus 09. 6 nap Ár: január végén
Augusztus 09. 7 nap Ár: január végén
Mediterrán grand tour
Monaco – Madrid – Toledo - Zaragoza – Barcelona - Bern
Szeptember 05. 12 nap Ár: január végén
Vigyük kirándulni gyerekeinket, unokáinkat!
Legoland, Dinópark, Müncheni állatkert, St. Gilgen hajózás
Augusztus 03. 5 nap Ár: január végén!

Utazások hasonló árban

A tűz országa, Azerbajdzsán
Azerbajdzsán
Május 25. 8 nap 288 000 Ft + rep.
Szeptember 10. 9 nap Ár: január végén
Nagy spanyol körutazás
Madrid - Barcelona - Sevilla - Valencia - Cordoba - Gibraltár
Május 23. 8 nap 428 000 Ft
Marokkó mesés kincsei
Marrakes - Casablanca - Fes - Rabat
Április 21. 5 nap 225 000 Ft + rep.
Október 06. 5 nap Ár: január végén
Baltikum, Szentpétervár repülővel
Vilnius – Riga – Szentpétervár (extrákkal) – Tallinn
Június 05. 7 nap 339 000 Ft
Július 13. 7 nap Ár: január végén
Látogatás a Szentföldre
Jeruzsálem - Tel Aviv - Betlehem - Fürdés a Holt-tengerben
Március 19. 5 nap 282 000 Ft + rep.
Október 01. 5 nap Ár: január végén