Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 21 - 26. 446 000 Ft (-12 000 Ft)
434 000 Ft
Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Július 20 - 25. 455 000 Ft (-10 000 Ft)
445 000 Ft
Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Vad skót táj, a kilt szoknya és a skót duda
·  Whiskylepárló kóstolóval
·  Vajon mi látjuk-e a Loch Ness-i szörnyet?
·  Apátságok, vármaradványok, történelmi városok

"Skóciába menet mindig úgy érzem, mintha hazatérnék. A Felföld gyönyörű völgyei, misztikus tavak, és modern városok: minden megtalálható itt, melyekhez hangulatos zenék és ízek kapcsolódnak."
Horváth Zoltán – 27 éve idegenvezető brit területeken

Utasaink véleménye

4.8

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (26)
 • Hasonló utak

1.     NAP: BUDAPEST – GLASGOW – LOCH LOMOND – INVERARAY

Menetrend függvényében repülés Glasgow-ba. Megérkezésünk után buszos városnézésre indulunk Skócia legnagyobb városába. A keleti városrész határánál fekszik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt középkori templom Skóciában. Sétánk során láthatjuk a város szívében lévő George teret, a viktoriánus városházával és környékén több elegáns épülettel. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és leglátogatottabb művészeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Ezután elhagyjuk Glasgow-t és Loch Lomond felé vesszük az irányt, mely Nagy-Britannia legnagyobb víztömegű tava. Környéke népszerű kirándulóhely, ez lett Skócia első nemzeti parkja. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. A tavat elhagyva megállunk az Inveraray kastélynál, mely évszázadokig az Argyll család székhelye volt. 43 évbe telt mire felépítették, aztán 1877-ben részben leégett. A kastély szobái a Campbell klán történetét mutatják be, amely egykor az egyik legerősebb klán volt Skóciában. Kora esti órákban megérkezünk szállásunkra, amely Nyugat-Skóciában lesz.

2.     NAP: GLENCOE – NEPTUN-VÍZLÉPCSŐ – EILEAN DONAN – INVERNESS

Reggeli után áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amelyhez az ország történelmének egyik legvéresebb eseménye fűződik („glencoe-i mészárlás” 1692-ben), majd megállunk a Neptun-vízlépcsőnél – a Kaledóniai Csatornánál –, ahol hajókázásra is lesz lehetőség. Délután továbbindulunk a Hegylakó című filmből is híressé vált Eilean Donan vár felé, amelyet méltóan Skócia egyik legszebb váraként tartanak számon.A környéken egy fotószünet erejéig megállót tartunk, mert a Skye-szigetre meseszép kilátás tárul elénk. Ezután utunkat Loch Ness felé vesszük. A majd 300 méter mély tó adja a brit édesvízkészlet legnagyobb részét. Talán felbukkan a messze földön híres szörny, Nessie is. A késő délutáni órákban Inverness – Felföld fővárosa – felé indulunk. Este elfoglaljuk a közelben lévő szállásunkat.

3.     NAP: INVERNESS – LOCH NESS – URQUHART – ABERDEEN

Reggel egy kis sétát teszünk a Felföld fővárosában, majd meglátogatjuk Skócia talán legromantikusabb kastélyának, az Urquhartnak romjait. Innen csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és a látványos tóra. Délután elhaladunk az utolsó skót felkelést lezáró cullodeni csata mezeje mellett és megismerkedhetünk a híres skót whisky gyártási folyamatával egy helyi desztilláló üzemben, ahol a bemutató végén megkóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárolhat is a termékekből. Aberdeenbe érkezve még tartunk egy rövid buszos városnézést, majd szállásunkra utazunk.

4.     NAP: ABERDEEN – DUNNOTTAR – GLAMIS – ST. ANDREWS

Délelőtt a meredek tengerpartra épült Dunnottar vár romjainál kezdjük napunkat. Egy kis fotószünet után felkeressük a tündér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t is, mely Nagy-Britannia egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevelkedett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, a jelenlegi angol királynő, II. Erzsébet édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragikus események színhelye volt e kastély. Állítólag, sok a visszajáró szellem, ami még különlegessebbé teszi a hely hangulatát. Délután Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerkedhetünk meg. Séta során láthatjuk a csodálatos tengerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat. Megtekintjük az ország legrégebbi egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Szállás Edinburgh közelében lesz.

5.     NAP: DUNFERMLINE – FORTH BRIDGES – STIRLING VÁR – FALKIRK KERÉK – EDINBURGH

Reggeli után átkelünk a Forth folyó híres közúti hídján, ahonnan kiváló rálátás nyílik a XIX. század technikai bravúrjának tartott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított. Innen Skócia egyik legnagyobb és – úgy építészetileg, mint történelmileg –, legfontosabb várához, Stirlinghez, látogatunk el. Neve a skót függetlenségi harcokhoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen, aratott itt fényes győzelmet az angolok felett. A területet Robert the Bruce király csatolta végleg Skóciához. A Stuartok idején épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koronázták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. A főváros meglátogatása előtt még rövid megállót tartunk a Falkirk keréknél, a XXI. század technikai vívmányának tartott emelőszerkezetnél, majd Skócia legszebb városa, Edinburgh következik. Az óváros az UNESCO Világörökség része. Napunkat a királyi vár meglátogatásával zárjuk. Itt őrzik többek között a skót koronázási ékszereket is. Szállás a főváros környékén.

6.     NAP: EDINBURGH – ROSSLYN – BUDAPEST

Reggel buszos városnézéssel kezdünk Edinburgh-ban. Gyönyörködhetünk a panorámában a Calton dombról és megállunk a Holyrood palotánál is, mely a királynő hivatalos skóciai rezidenciája. Ezután szabadidő keretein belül még felkereshetjük a Royal Mile-t, a Princess Street-et, vagy betérhetünk egy pubba a Rose Streeten, ezután a Da Vinci kód című film (könyv) által híressé vált Rosslyn-kápolna megtekintése következik. Délután transzfer a reptérre, majd menetend függvényében hazautazás Budapestre. Várható érkezés az esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Inveraray kastély12,50 GBP
Fókanéző hajózás17,50 GBP
Eilean Donan vár10,00 GBP
Historic Scotland Card - Explorer pass (5 nap)40,00 GBP
Whisky lepárló10,00 GBP
Glamis kastély15,50 GBP
Holyrood palota16,50 GBP
Rosslyn Kápolna9,00 GBP

Belépők ára: kb.: 131 GBP

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Fekete Irén
Budapest
2019.09.05

Szöveg nélkül

 • 5.0
Frank Éva
Budapest
2019.09.04

Skóciai utazásunk csodálatos volt, a programok, a szállások, és főleg Horváth Zoltán az idegenvezetőnk nagyon színesen és felkészülten vezette a csapatot. Mindenkinek ajánlom ezt a szép utat.

 • 4.8
Dr. Bachrati Erika
Sopron
2019.09.02

Minden a legapróbb részekig meg volt szervezve. Kényelmesen utaztunk egy hatalmas tudású kedves személyiségű idegenvezetővel. Mindegyik szállás nagyon színvonalas volt.

 • 5.0
Bense Marianna
Budapest
2019.09.02

A Program nagyon jó volt, egyedül Sky szigete hiányzott belőle. Zoltán, az idegenvezetők nagyon felkészült, rengeteg ismeretet és információt átadott nekünk.A buszvezetőnk a hegyvidéki részeken néha hirtelen fékezett, de a busz tiszta volt, és ez senkinek nem okozott problémát végül. A szállások többségében kifogástalanok voltak, vacsorára és reggelire kapott ételek pedig változatosak és ízletesek.

 • 4.8
Pogonyiné Dr. Bodó Hedvig
Putnok
2019.09.01

Szöveg nélkül

 • 5.0
Nagy Magdolna
Debrecen
2019.09.01

A kirándulás nagyon sok információval látott el. Maximálisan kitöltöttük az időt.

 • 4.5
Dr. Szalai Erzsébet
Budapest
2019.08.31

Szöveg nélkül

 • 4.5
Frank Éva
Kaposvár
2019.08.31

Szöveg nélkül

 • 4.8
T. Emőke
Debrecen
2018.09.12

A program tartalmas volt, pont ahogyan ígérték. Az idegenvezető nagy tudásával bővítette eddigi ismereteinket. Az autóbusz kényelmes volt, a sofőr nagy biztonsággal és türelemmel vezetett. Az étkezés változatos, nagyon finom volt.

 • 5.0
Sárréti Gyuláné
Szentes
2018.09.08

Az idegenvezető kimerítő és érdekes tájékoztatást nyújtott színessé téve zenével, mondákkal, humorral. Végtelen türelemmel rövidre zárta az utasok problámázását.

 • 4.8
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York

Előfoglalási kedvezmény!

Július 20. 11 nap 364 000 Ft

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York

Előfoglalási kedvezmény!

Július 22. 8 nap 427 000 Ft

Kinyomtatom a programot
A rettenthetetlenek földjén Skóciában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York

Előfoglalási kedvezmény!

Július 20. 11 nap 364 000 Ft
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York

Előfoglalási kedvezmény!

Július 22. 8 nap 427 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Biciklitúra a salzburgi régióban
Salzburg - Golling - St. Johann - Kaprun - Krimml - Lofer

Előfoglalási kedvezmény!

Június 01. 8 nap 277 000 Ft
A festői Normandia - Bretagne
Rouen – Caen - Mont St. Michel – St. Malo – Rennes

Előfoglalási kedvezmény!

Június 02. 9 nap 262 000 Ft
Június 03. 7 nap 344 000 Ft
Kis erdélyi körút
Marosvásárhely - Szováta - Korond

Előfoglalási kedvezmény!

Május 11. 4 nap 89 500 Ft
Június 13. 4 nap 89 500 Ft

Utazások hasonló árban

Marokkó mesés kincsei
Marrakes - Casablanca - Fes - Rabat

Előfoglalási kedvezmény!

Október 12. 6 nap 374 000 Ft
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York

Előfoglalási kedvezmény!

Július 22. 8 nap 427 000 Ft
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger

Előfoglalási kedvezmény!

Június 23. 8 nap 465 000 Ft
Augusztus 06. 8 nap 440 000 Ft
Isztambultól Kappadókiáig
Körutazás Törökország legszebb vidékeire

Előfoglalási kedvezmény!

Szeptember 29. 10 nap 345 000 Ft
Nagy spanyol körutazás
Madrid - Barcelona - Sevilla - Valencia - Cordoba - Gibraltár

Előfoglalási kedvezmény!

Május 10. 8 nap 455 000 Ft
Július 19. 8 nap 486 000 Ft