Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Augusztus 14 - 19. 447 000 Ft Repülővel Autóbusszal Nem foglalható
Augusztus 31 - Szeptember 05. 447 000 Ft Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Az út áttekintése

·  Vad skót táj, a kilt szoknya és a skót duda
·  Whiskylepárló kóstolóval
·  Vajon mi látjuk-e a Loch Ness-i szörnyet?
·  Apátságok, vármaradványok, történelmi városok

"Skóciába menet mindig úgy érzem, mintha hazatérnék. A Felföld gyönyörű völgyei, misztikus tavak, és modern városok: minden megtalálható itt, melyekhez hangulatos zenék és ízek kapcsolódnak."
Horváth Zoltán – 26 éve idegenvezető britt területeken

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (11)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – GLASGOW – LOCH LOMOND – INVERARAY –

Menetrend függvényében repülés Glasgow-ba. Érkezés után buszos városnézésre indulunk Skócia legnagyobb városába. A keleti városrész határánál fekszik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt közép­kori templom Skóciában. Sétánk során láthatjuk a város szívében lévő George teret, a viktoriánus városházával és környékén több elegáns épülettel. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és leglátogatottabb művé­szeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Ezután elhagyjuk Glasgow-t és Loch Lomond felé vesszük az irányt, mely Nagy-Britannia leg­nagyobb víztömegű tava. Környéke népszerű kirándulóhely, ez Skócia első nemzeti parkja. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. A tavat elhagyva megállunk az Inveraray kas­télynál, mely évszázadokig az Argyll család székhelye volt. 43 évbe telt mire felépítették, aztán 1877-ben részben leégett. A kastély szobái a Campbell klán történetét mutatják be, amely egykor az egyik legerősebb klán volt Skóciában. Kora esti órákban megérke­zünk szállásunkra, amely Fort William környékén lesz.

2. NAP: GLENCOE – FORT AUGUSTUS-VÍZLÉPCSŐ – URQUHART – LOCH NESS – INVERNESS

Reggeli után áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amelyhez az ország történelmének egyik legvéresebb eseménye fűződik („glencoe-i mészárlás” 1692-ben), majd Fort Williamnél fókanézési hajókázásra indulunk. Ezt követően megállunk a Fort Augustus-vízlépcsőnél, majd meglátogatjuk Skócia talán leg­romantikusabb kastélyának, az Urquhartnak romjait, mely a Loch Ness partján fekszik. A majd 300 méter mély tó adja a brit édesvízkészlet legnagyobb részét. Talán felbukkan a messze föl­dön híres szörny, Nessie is. A késő délutáni órákban Inverness – Felföld fővárosa – felé folytatjuk utunkat és kis sétát teszünk a településen. Este elfoglaljuk a közelben lévő szállásunkat.

3. NAP: EILEAN DONAN – ABERDEEN

Reggel nyugat felé folytatjuk utunkat és közben megállunk egy fotószünet idejére, mert gyönyörű szép kilátás tárul elénk a Skye-szigetre. A délelőtt további részében a Hegylakó című filmből is híressé vált Eilean Donan vár felé halad autóbuszunk. Megtekintjük azt a várkastélyt, amelyet méltóan Skócia egyik legszebb középkori emlékeként tartanak számon. Délután elha­ladunk az utolsó skót felkelést lezáró culloden-i csata mezeje mellett és megismerkedhetünk a híres skót whisky gyártási folya­matával egy helyi desztilláló üzemben, ahol a bemutató végén megkóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárolhat is a termékekből. Szállásunkra utazunk.

4. NAP: ABERDEEN – DUNNOTTAR – GLAMIS – ST ANDREWS

Délelőtt Aberdeenben tartunk egy rövid buszos városnézést, majd a meredek tengerpartra épült Dunnottar vár romjainál kezdjük napunkat. Egy kis fotószünet után felkeressük a tün­dér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t is, mely Nagy-Britannia egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevelke­dett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, a jelenlegi angol királynő, II. Erzsébet édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragi­kus események színhelye volt e kastély. Állítólag sok a vissza­járó szellem, ami még különlegessebbé teszi a hely hangulatát. Délután Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerked­hetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodálatos ten­gerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat. Megtekintjük az ország legrégebbi egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Szállás Edinburgh közelében lesz.

5. NAP: DUNFERMLINE – FORTH BRIDGES – STIRLING VÁR – FALKIRK KERÉK – EDINBURGH

Reggeli után átkelünk a Forth folyó híres közúti hídján, ahon­nan kiváló rálátás nyílik a XIX. század technikai bravúrjának tartott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO a világörök­ség részévé nyilvánított. Innen Skócia egyik legnagyobb és – úgy építészetileg, mint történelmileg – legfontosabb várához, Stirlinghez, látogatunk el. Neve a skót függetlenségi harcokhoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen aratott itt fényes győzelmet az angolok felett. A területet Robert the Bruce király csatolta végleg Skóciához. A Stuartok ide­jén épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koronázták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. A főváros meg­látogatása előtt még rövid megállót tartunk a Falkirk keréknél, a XXI. század technikai vívmányának tartott emelőszerkezetnél, majd Skócia legszebb városa, Edinburgh következik. Az óváros az UNESCO világörökség része. Napunkat a királyi vár meglátogatá­sával zárjuk. Itt őrzik többek között a skót koronázási ékszereket is. Szállás a főváros környékén.

6. NAP: EDINBURGH – ROSSLYN – REPÜLŐTÉR – BP.

Reggel buszos városnézéssel kezdünk: panoráma a Calton domb­ról, majd megtekintjük a Holyrood palotát, mely a királynő hiva­talos skóciai rezidenciája. Ezután szabadidő keretein belül még felkereshetjük a Royal Mile-t, a Princess Street-et vagy betérhe­tünk egy pub-ba a Rose Streeten ezután a Da Vinci kód című film (könyv) által híressé vált Rosslyn – kápolna megtekintése követ­kezik. Délután transzfer a reptérre, majd menetend függvényé­ben hazautazás Budapestre. Várható érkezés az esti órákban.

LátnivalóBelépődíj
Inveraray kastély12,50 GBP
Fókanéző hajózás17,50 GBP
Eilean Donan vár10,00 GBP
Historic Scotland Card - Explorer pass (5 nap)40,00 GBP
Whisky lepárló10,00 GBP
Glamis kastély15,50 GBP
Holyrood palota16,50 GBP
Rosslyn Kápolna9,00 GBP

Belépők ára: kb.: 131 GBP

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Frank Éva
Budapest
2019.09.04

Skóciai utazásunk csodálatos volt, a programok, a szállások, és főleg Horváth Zoltán az idegenvezetőnk nagyon színesen és felkészülten vezette a csapatot. Mindenkinek ajánlom ezt a szép utat.

 • 4.8
T. Emőke
Debrecen
2018.09.12

A program tartalmas volt, pont ahogyan ígérték. Az idegenvezető nagy tudásával bővítette eddigi ismereteinket. Az autóbusz kényelmes volt, a sofőr nagy biztonsággal és türelemmel vezetett. Az étkezés változatos, nagyon finom volt.

 • 5.0
Fülöp Judit
Debrecen
2018.09.07

Nagyon tartalmas és változatos volt a program! Az idegenvezető nagyon nagy tárgyi tudással rendelkezik, művelt, alapos és jó szervező. Az autóbusz kényelmes volt, a sofőr pedig segítőkész. A szállás kényelmes volt, és változatos, bőséges ételeket kaptunk!

 • 5.0
Kas Éva
Budapest
2018.09.05

Rövid idő alatt sok programot valósítottak meg! Az idegenvezető széles körű történelmi tudását zenei és irodalmi aláfestésekkel egészítette ki. Fejből, jó humorral mesélt. Mindenre és mindenkire kiterjedő odafigyeléssel vezette a csoportot. Az audio guide nagyon megkönnyítette, hogy kövessük az idegenvezetőt!

 • 5.0
Sárréti Gyuláné
Szentes
2018.09.01

Kimerítő és érdekes tájékoztatás, melyet az idegenvezető zenével, mondákkal, humorral tett színessé. Az idegenvezető végtelenül türelemmel rendelkezik.

 • 5.0
Ádám
Budapest
2018.06.27

Köszönjük a lehetőséget és remek volt minden, mint nekem mint kollegáinknak. 

 • 4.3
TAKÁCS JÁNOS

2017.08.10

Idegenvezető: segítőkész, figyelmes Szállás: hangulatosak voltak

 • 5.0
HERBICH GÁBOR

2017.08.02

 • 5.0
SZABÓ CSILLA
Budapest
2017.07.22

 • 4.8
P. Kis Melinda
Budapest
2017.02.28

A Rettenthetetlenek földjén út programja, szervezése és megvalósítása kiválóan sikerült. Köszönjük szépen! Sok érdekes (szokatlan, mert skót) szokással ismerkedtünk meg. A skót táj látványa folyamatosan lenyűgöző volt, ráadásul mindezt ragyogó napsütésben nézhettük végig. Tavak, katedrálisok, királyi kastélyok, várak varázslatos világában járhattunk. (Egy Viktória királynő korabeli várban meg is szállhattunk.) Idegenvezetőnk, Kádár Zsolt, minden tekintetben a leg-ek jelzőt érdemli. Családtagjaim nevében is szívből gratulálok az irodának és idegenvezetőjének.

 • 5.0
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 20. 11 nap 322 000 Ft
Július 22. 8 nap 322 000 Ft

Kinyomtatom a programot
A rettenthetetlenek földjén Skóciában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 20. 11 nap 322 000 Ft
Július 22. 8 nap 322 000 Ft

Utazások hasonló árban

A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával
Taj Mahal - Jaipur - Kathmandu-völgy
November 14. 14 nap 399 900 Ft + ill.
Március 06. 14 nap 399 900 Ft + ill.
Látogatás a Szentföldre
Jeruzsálem - Tel Aviv - Betlehem - Fürdés a Holt-tengerben
Október 08. 5 nap 399 000 Ft
Mediterrán grand tour
Monaco – Madrid – Toledo - Zaragoza – Barcelona - Bern
Szeptember 05. 12 nap 369 000 Ft
Éjféli napsütés
Északi-fok, Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm
Július 10. 15 nap 499 000 Ft
Fjordok közt a Skandináv-félszigeten repülővel
Koppenhága – Oslo – fjordi hajózás – Bergen – Stavanger
Június 23. 8 nap 408 000 Ft