Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 03 - 08. 609 000 Ft (-11 000 Ft)
598 000 Ft
Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Augusztus 03 - 08. 610 000 Ft (-12 000 Ft)
598 000 Ft
Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Szeptember 07 - 12. 589 000 Ft (-11 000 Ft)
578 000 Ft
Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Foglaljon most, fizessen kevesebbet! – Előfoglalási kedvezmény!
Az út áttekintése

·  Vad skót táj, a kilt szoknya és a skót duda
·  Skót whiskylepárló kóstolóval
·  Vajon mi látjuk-e a Loch Ness-i szörnyet?
·  Apátságok, vármaradványok, történelmi városok

Skóciába menet mindig úgy érzem, mintha hazatérnék. A Felföld gyönyörű völgyei, misztikus tavak, és modern városok: minden megtalálható itt, melyekhez hangulatos zenék és ízek kapcsolódnak.
Horváth Zoltán – 29 éve idegenvezető brit területeken

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (27)
 • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – FALKIRK KERÉK - STIRLING

Menetrend függvényében repülés Edinburgh-ba. Érkezés után irány a Falkirk kerék, a XXI. sz. kiemelkedő technikai vívmányának tartott emelőszerkezet. Ezután Skócia egyik legnagyobb és – úgy építészetileg, mint történelmileg –, leg­fontosabb várához, Stirling-hez látogatunk el. Neve a skót füg­getlenségi harcokhoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen aratott itt fényes győzelmet az angolok felett, majd Robert the Bruce király csatolta vissza Skóciához. A Stuartok idején épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koro­názták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. Szállásunk Glasgow-ban lesz.

2. NAP: GLASGOW – LOCH LOMOND – INVERARAY

Délelőtti programunk Glasgow felfedezése lesz. Keleti részén fek­szik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt középkori skót templom. Láthatjuk a köz­pontban lévő George teret. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és legláto­gatottabb művészeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Innen a „skóciai tavak királynőjéhez”, a Loch Lomond-hoz utazunk, mely Nagy- Britannia legnagyobb víztömegű tava. Ez Skócia első nemzeti parkja, mely már a Felföldhöz tartozik. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. Itt hajózási lehetőség, mely során a víz felől is megcsodálhatjuk ezt a gyönyörű környéket. Hajózás után visszaszállunk autóbuszunkba és folytatjuk utun­kat. Délután megállunk az impozáns Inveraray kastélynál, mely évszázadokig az Argyll család székhelye volt. 43 évbe telt mire felépítették, aztán 1877-ben részben leégett, később helyreállí­tották. A kastély szobái a Campbell klán történetét mutatják be, amely egykor az egyik legerősebb volt az országban. Az esti órák­ban megérkezünk nyugat-skóciai szállásunkra.

3. NAP: GLENCOE – FT. WILLIAM: WHISKY LEPÁRLÓ – EILEAN DONAN

Reggel áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amely­hez az ország történelmének egyik legvéresebb eseménye fűző­dik („glencoe-i mészárlás” 1692-ben). Fort William-nél egy desztilláló üzemben megismerkedhetünk a híres skót whisky gyártási folyamatával és a bemutató végén meg is kóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárol­hat is a termékekből. Folytatva utunkat érintjük a Kaledóniai-csatornát, melyen egy többlépcsős zsiliprendszert is láthatunk. Ezután felkeressük a Hegylakó című filmből is híressé vált Eilean Donan Castle-t, amelyet méltóan Skócia egyik legszebb vára­ként tartanak számon. A környékről szép kilátás tárul elénk a Skye-szigetre. A késő délutáni órákban az Inverness környéki szállásunkra indulunk.

4. NAP: LOCH NESS – URQUHART – INVERNESS – CAWDOR KASTÉLY – ABERDEEN

Reggel utunkat Loch Ness felé vesszük. A majd 300 méter mély tó adja a brit édesvízkészlet legnagyobb részét. Itt találhatjuk Skócia talán legromantikusabb várkastélyának, az Urquhartnak romjait, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és a látványos tóra. Talán felbukkan a messze földön híres szörny, Nessie is. A déli órákban átmegyünk Inverness-en, a Felföld fővárosán, majd elhaladunk az utolsó skót felkelést lezáró culloden-i csata mezője mellett. Megtekintjük a Felföld egyik leghangulatosabb középkori kastélyát, a Cawdor Castle-t és annak kertjét is. Innen Aberdeenbe utazunk, mellyel egy rövid buszos városnézés keretében ismerkedünk meg, majd elfoglaljuk a városi szállásunkat.

5. NAP: DUNNOTTAR – GLAMIS – ST. ANDREWS – FORTH HIDAK

Reggel a meredek tengerpartra épült Dunnottar vár rom­jaihoz utazunk. Egy kis fotószünet után felkeressük a tün­dér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t is, mely Nagy-Britannia egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevelke­dett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, II. Erzsébet királynő édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragikus ese­mények színhelye volt e kastély. Állítólag sok a visszajáró szellem, ami még különlegesebbé teszi a hely hangulatát. Délután Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerked­hetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodálatos ten­gerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat és egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Ezt követően átkelünk a Forth folyó közúti hídján, ahonnan kiváló rálátás nyílik a XIX. század technikai bravúrjának tartott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított. Szállásunk Skócia legszebb városánál, Edinburgh-nál lesz.

6. NAP: EDINBURGH – ROSSLYN KÁPOLNA – BUDAPEST

Reggel a Da Vinci kód című film (könyv) által híressé vált titok­zatos Rosslyn kápolna megtekintése következik. Visszatérve Edinburgh-ba városnézésre indulunk: az óváros az UNESCO világörökség része. Felfedezzük az újvárost is, kívülről láthatjuk a Holyrood palotát, mely az uralkodó hivatalos skóciai reziden­ciája, elhaladunk a Calton domb mellett. Programunkat a királyi vár meglátogatásával folytatjuk. Itt őrizik többek között a skót koronázási ékszereket is. Kora délután rövid szabadidő alatt felkereshetjük a Royal Mile-t, a Princess Street-et vagy betér­hetünk egy pubba a Rose Streeten. Hazautazás az edinburghi reptérről a délutáni órákban. Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés az esti órákban.


Nagy-Britanniába a jelenlegi rendelkezések szerint csak útlevéllel szabad beutazni. A személyi igazolvány nem elegendő.

LátnivalóBelépődíj
Inveraray kastély14 font
Loch Ness18 font
Eilean Donan vár10 font
Historic Scotland Card - Explorer pass (5 nap)40 font
Whisky lepárló12 font
Glamis kastély16 font
Holyrood palota19 font
Rosslyn Kápolna10 font
Helyi és idegenforgalmi adók0 font

Belépők ára: kb.: 139 font

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.7
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Sziliczei Zsuzsanna
Gyöngyös
2022.10.30

Fantasztikus program, kényelmes utazás, nagyon jó szállodák, finom vacsorák.De ami megkoronázta ezt az utat, pontosabban AKI! Az idegenvezetónk, Horváth Zoltán. Rendkivül felkészült, nagy tudással rendelkezik, amit nagyon kedvesen adott át nekünk. Nem gyakran találkozunk ilyen felkészült idegen vezetóvel. Történetekkel szórakoztatott bennünket, egy egy témát egy oda illó zenével választott el, nem egyszer könnyet csalva a szemünkbe. Jó humorát nevetéssel köszöntük meg. Csodálatos meglepetései, azt csak azért nem irom le, hogy a leendó utasoknak is meglepetés legyen. Nagy nagy köszönet ezért a Proko travelnak és természetesen Zoltánnak! Nagyon köszönjük, Mindenkinek ajánljuk! Sziliczei Zsuzsa Silye Mihály

 • 5.0
Frank Éva
Budapest
2019.09.04

Skóciai utazásunk csodálatos volt, a programok, a szállások, és főleg Horváth Zoltán az idegenvezetőnk nagyon színesen és felkészülten vezette a csapatot. Mindenkinek ajánlom ezt a szép utat.

 • 4.8
Dr. Bachrati Erika
Sopron
2019.09.02

Minden a legapróbb részekig meg volt szervezve. Kényelmesen utaztunk egy hatalmas tudású kedves személyiségű idegenvezetővel. Mindegyik szállás nagyon színvonalas volt.

 • 5.0
Bense Marianna
Budapest
2019.09.02

A Program nagyon jó volt, egyedül Sky szigete hiányzott belőle. Zoltán, az idegenvezetők nagyon felkészült, rengeteg ismeretet és információt átadott nekünk.A buszvezetőnk a hegyvidéki részeken néha hirtelen fékezett, de a busz tiszta volt, és ez senkinek nem okozott problémát végül. A szállások többségében kifogástalanok voltak, vacsorára és reggelire kapott ételek pedig változatosak és ízletesek.

 • 4.8
Nagy Magdolna
Debrecen
2019.09.01

A kirándulás nagyon sok információval látott el. Maximálisan kitöltöttük az időt.

 • 4.5
T. Emőke
Debrecen
2018.09.12

A program tartalmas volt, pont ahogyan ígérték. Az idegenvezető nagy tudásával bővítette eddigi ismereteinket. Az autóbusz kényelmes volt, a sofőr nagy biztonsággal és türelemmel vezetett. Az étkezés változatos, nagyon finom volt.

 • 5.0
Sárréti Gyuláné
Szentes
2018.09.08

Az idegenvezető kimerítő és érdekes tájékoztatást nyújtott színessé téve zenével, mondákkal, humorral. Végtelen türelemmel rövidre zárta az utasok problámázását.

 • 4.8
Fülöp Judit
Debrecen
2018.09.07

Nagyon tartalmas és változatos volt a program! Az idegenvezető nagyon nagy tárgyi tudással rendelkezik, művelt, alapos és jó szervező. Az autóbusz kényelmes volt, a sofőr pedig segítőkész. A szállás kényelmes volt, és változatos, bőséges ételeket kaptunk!

 • 5.0
Fülöp Judit
Debrecen
2018.09.05

A skót program, mint az összes többi Proko traveles szintén nagyon tartalmas és változatos volt. Most is nagyon nagy tárgyi tudással rendelkező idegenvezetőt küldtek, aki művelt, alapos és jó szervező. A busszal is minden rendben volt, a sofőr nagyon segítőkész volt. Kényelmes szállásokon aludtunk és ízletes, változatos és bőséges ételeket ettünk.

 • 5.0
Kas Éva
Budapest
2018.09.05

Rövid idő alatt sok programot valósítottak meg! Az idegenvezető széles körű történelmi tudását zenei és irodalmi aláfestésekkel egészítette ki. Fejből, jó humorral mesélt. Mindenre és mindenkire kiterjedő odafigyeléssel vezette a csoportot. Az audio guide nagyon megkönnyítette, hogy kövessük az idegenvezetőt!

 • 5.0
Koronád legszebb gyémántja Wales
Ha elutazunk Cymru-ba, többek között a következő városokat is láthatjuk: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobllllantysiliogogogoch, Llangollen, Betws-y-Coed, Llandudno.Hol járunk? Igen, ez bizony Wales!

Előfoglalási kedvezmény!

Június 05. 5 nap 559 000 Ft
Augusztus 21. 5 nap 579 000 Ft

London, a brit birodalom fővárosa
Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 19. 4 nap 284 000 Ft
Június 07. 4 nap 269 000 Ft

További 1 időpont

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
Akár autóbusszal, akár repülővel indulunk útnak, átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója több, mint 70 évig ült a trónján.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 11. 11 nap 519 000 Ft

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
Akár autóbusszal, akár repülővel indulunk útnak, átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója több, mint 70 évet ült a trónján.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 13. 8 nap 589 000 Ft

Kinyomtatom a programot
A rettenthetetlenek földjén Skóciában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
Akár autóbusszal, akár repülővel indulunk útnak, átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója több, mint 70 évig ült a trónján.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 11. 11 nap 519 000 Ft
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
Akár autóbusszal, akár repülővel indulunk útnak, átfogó képet kaphatunk a szigetország történelméről, jelenéről, mely uralkodója több, mint 70 évet ült a trónján.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 13. 8 nap 589 000 Ft
London, a brit birodalom fővárosa
Többszáz éves épületek vagy modern felhőkarcolók? British múzeum vagy egy klub a Sohóban? Tea és némi aprósütemény vagy egy hideg sör? London mindezt egyszerre tudja, igazi multikulturális metropolisz.

Előfoglalási kedvezmény!

Május 19. 4 nap 284 000 Ft
Június 07. 4 nap 269 000 Ft

Utazások hasonló időpontban

Alpesi őrjárat
Túrázzunk együtt a Dolomitok legszebb részein, mely népszerűsítésében nagy szerepe volt a sorozatnak is. Utunk során érintjük Szlovéniát, Olaszországot és Ausztriát is.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 04. 5 nap 209 000 Ft
Július 17. 5 nap 209 000 Ft
Fehér éjszakák
9 ország 6 fővárosa, és Észak-Európa csodás tájai. Éljük át együtt a fehér éjszakák élményét, amikor csak rövid időre megy le a nap a látóhatár mögé!

Előfoglalási kedvezmény!

Június 18. 9 nap 355 000 Ft
Július 17. 9 nap 365 000 Ft
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei
Lombardia Észak-Olaszország egyik legfontosabb és legváltozatosabb régiója, Központja Milánó. De nem csak városai híresek, tavai és folyói mellett az Alpok vonulatai és völgyei színesítik. Turisztikailag egy rendkívül vonzó, sokrétű terület.

Előfoglalási kedvezmény!

Június 11. 5 nap 187 000 Ft
Szeptember 03. 5 nap 187 000 Ft

Utazások hasonló árban

Az óceán mentén repülővel
Különleges program, különleges útvonal Észak-Spanyolországon és Portugálián át, repülős csatlakozási lehetőséggel, csak 1 időpontban.

Előfoglalási kedvezmény!

Július 02. 9 nap 689 000 Ft
India - Aranyháromszög
A legikonikusabb és fontosabb látnivalókat mutatjuk be Önöknek az utazás alatt. Delhi - Jaipur - Agra, vagy az Aranyháromszög városai várják Önöket is.

Előfoglalási kedvezmény!

Október 06. 8 nap 559 000 Ft
A Nílus menti birodalom, Egyiptom
Az ókori Egyiptom kultúrája hatással volt szinte az összes korabeli kultúrára. Építészeti emlékei a világon talán a legismertebbek, legnépszerűbbek. Járjuk végig a legfontosabb helyszíneket az életet adó Nílus mentén.

Előfoglalási kedvezmény!

Április 16. 8 nap 658 000 Ft
Április 23. 8 nap 678 000 Ft
Mediterrán grand tour
Fantasztikus körutazás 5 ország látnivalóival. A legdélebbi felkeresett város Toledo. Figyelem, 12 Világörökségi helyszín!

Előfoglalási kedvezmény!

Június 15. 12 nap 479 000 Ft
Augusztus 20. 12 nap 459 000 Ft
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai
Szó szerint a semmiből nőtt ki a város, ahol havonta adnak át valami újat, látványosat, még nagyobbat, egészen elképesztőt.

Előfoglalási kedvezmény!

Március 09. 7 nap 499 000 Ft
Április 19. 7 nap 469 000 Ft