Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Május 29 - Június 03. 458 500 Ft Repülővel Autóbusszal Árak és foglalás
Augusztus 14 - 19. Ár: január végén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Augusztus 31 - Szeptember 05. Ár: január végén Repülővel Autóbusszal Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Vad skót táj, a kilt szoknya és a skót duda
·  Whiskylepárló kóstolóval
·  Vajon mi látjuk-e a Loch Ness-i szörnyet?
·  Apátságok, vármaradványok, történelmi városok


"Skóciába menet mindig úgy érzem, mintha hazatérnék. A Felföld gyönyörű völgyei, misztikus tavak, és modern városok: minden megtalálható itt, melyekhez hangulatos zenék és ízek kapcsolódnak."
Horváth Zoltán – 25 éve idegenvezető britt területeken

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 csillagos szálloda
Ellátás:
Félpanzió
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (11)
 • Hasonló utak

PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST – GLASGOW – LOCH LOMOND – INVERARAY-KASTÉLY – OBAN

Menetrend függvényében repülés átszállással Glasgow-ba. Érkezés után buszos városnézésre indulunk Skócia legnagyobb városába. A keleti városrész határánál fekszik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és legnagyobb épségben meg­maradt középkori templom Skóciában. Sétánk során láthatjuk a város szívében lévő George teret, a viktoriánus városházával és környékén több elegáns épülettel. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és leglátogatottabb művészeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Ezután elhagyjuk Glasgow-t és Loch Lomond felé vesszük az irányt, mely Nagy-Britannia legnagyobb víztömegű tava. Környéke népszerű kirándulóhely, ez Skócia első nemzeti parkja. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. A tavat elhagyva megállunk az Inveraray kastélynál, mely évszázadokig az Argyll család szék­helye volt. 43 évbe telt mire felépítették, aztán 1877-ben részben leégett. A kastély szobái a Campbell klán történetét mutatják be, amely egykor az egyik legerősebb klán volt Skóciában. Kora esti órákban megérkezünk szállásunkra, amely Oban környékén lesz.

2. NAP: OBAN – GLEN COE – NEPTUN-VÍZLÉPCSŐ – EILEAN DONAN VÁR – INVERNESS

Reggeli után áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amelyhez az ország történelmének egyik legvéresebb ese­ménye fűződik („glencoe-i mészárlás” 1692-ben), majd meg­állunk a Neptun- vízlépcsőnél – a Kaledóniai Csatornánál – ahol hajókázásra is lesz lehetőség. Délután továbbindulunk a Hegylakó című filmből is híressé vált Eilean Donan vár felé, amelyet méltóan Skócia egyik legszebb váraként tartanak szá­mon. A környéken egy fotószünetet tartunk, mert gyönyörűen szép kilátás tárul elénk a Skye-szigetre. Ezután utunkat Loch Ness felé vesszük. A majd 300 méter mély tó adja a brit édes­vízkészlet legnagyobb részét. Talán felbukkan a messze föl­dön híres szörny, Nessie is. A késő délutáni órákban Inverness – Felföld fővárosa – felé indulunk. Este elfoglaljuk a közelben lévő szállásunkat.

3. NAP: INVERNESS – LOCH NESS – URQUHART KASTÉLY – ABERDEEN

Reggel egy kis sétát teszünk a Felföld fővárosában, majd meg­látogatjuk Skócia talán legromantikusabb kastélyának, az Urquhartnak romjait. Innen csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és a látványos tóra. Délután elhaladunk az utolsó skót felkelést lezáró culloden-i csata mezeje mellett és megismer­kedhetünk a híres skót whisky gyártási folyamatával egy helyi desztilláló üzemben, ahol a bemutató végén megkóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárolhat is a termékekből. Aberdeenben érkezve még tartunk egy rövid buszos városnézést, majd szállásunkra utazunk.

4. NAP: ABERDEEN – DUNNOTTAR – GLAMIS – ST. ANDREWS

Délelőtt a meredek tengerpartra épült Dunnottar vár romja­inál kezdjük napunkat. Egy kis fotószünet után felkeressük a tündér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t is, mely Nagy-Britannia egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevel­kedett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, a jelenlegi angol királynő, II. Erzsébet édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragikus események színhelye volt e kastély. Állítólag sok a visszajáró szellem, ami még különlegessebbé teszi a hely han­gulatát. Délután Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerkedhetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodála­tos tengerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat. Megtekintjük az ország legrégebbi egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Szállás Glenrothes környékén lesz.

5. NAP: DUNFERMLINE – FORTH BRIDGES – STIRLING VÁR – FALKIRK KERÉK – EDINBURGH

Reggeli után átkelünk a Forth folyó híres közúti hídján, ahon­nan kiváló rálátás nyílik a XIX. század technikai bravúrjának tartott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO a világörök­ség részévé nyilvánított. Innen Skócia egyik legnagyobb és – úgy építészetileg, mint történelmileg – legfontosabb várá­hoz, Stirling–hez, látogatunk el. Neve a skót független­ségi harcokhoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen aratott itt fényes győzelmet az angolok felett. A területet Robert the Bruce király csatolta végleg Skóciához. A Stuartok idején épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koro­názták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. A főváros meglátogatása előtt még rövid megállót tartunk a Falkirk keréknél, a XXI. század technikai vívmányának tartott emelőszerkezetnél, majd Skócia legszebb városa, Edinburgh következik. Az óváros az UNESCO világörökség része. Napunkat a királyi vár meglátogatásával zárjuk. Itt őrzik többek között a skót koronázási ékszereket is. Szállás a főváros környékén.

6. NAP: EDINBURGH – ROSSLYN – BUDAPEST

Reggel buszos városnézéssel kezdünk. Gyönyörködhetünk a panorámában a Calton dombról és megállunk a Holyrood palo­tánál is, mely a királynő hivatalos skóciai rezidenciája. Ezután szabadidő keretein belül még felkereshetjük a Royal Mile-t, a Princess Street-et vagy betérhetünk egy pub-ba a Rose Streeten. Ezután a Da Vinci kód című film (könyv) által híressé vált Rosslyn – kápolna megtekintése következik. Délután transzfer a reptérre, majd menetend függvényében átszállással hazautazás Budapestre. Várható érkezés az esti órákban.


2020 nyári/őszi program:

 

1. NAP: BUDAPEST – GLASGOW – LOCH LOMOND – INVERARAY – FORT WILLIAM

Menetrend függvényében repülés Glasgow-ba. Érkezés után buszos városnézésre indulunk Skócia legnagyobb városába. A keleti városrész határánál fekszik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt középkori templom Skóciában.  Sétánk során láthatjuk a város szívében lévő George teret, a viktoriánus városházával és környékén több elegáns épülettel. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és leglátogatottabb művészeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Ezután elhagyjuk Glasgow-t és Loch Lomond felé vesszük az irányt, mely Nagy-Britannia legnagyobb víztömegű tava. Környéke népszerű kirándulóhely, ez Skócia első nemzeti parkja. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. A tavat elhagyva megállunk az Inveraray kastélynál, mely évszázadokig az Argyll család székhelye volt. 43 évbe telt mire felépítették, aztán 1877-ben részben leégett. A kastély szobái a Campbell klán történetét mutatják be, amely egykor az egyik legerősebb klán volt Skóciában. Kora esti órákban megérkezünk szállásunkra, amely Fort William környékén lesz.

2. NAP: GLENCOE – NEPTUN-VÍZLÉPCSŐ – EILEAN DONAN – INVERNESS

Reggeli után áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amelyhez az ország történelmének egyik legvéresebb eseménye fűződik („glencoe-i mészárlás”1692-ben), majd megállunk   a Neptun- vízlépcsőnél - a Kaledóniai Csatornánál - ahol hajókázásra is lesz lehetőség. Délután továbbindulunk a Hegylakó című filmből is híressé vált Eilean Donan vár felé, amelyet méltóan Skócia egyik legszebb váraként tartanak számon. A környéken egy fotószünet erejéig tartunk szünetet, mert gyönyörűen szép kilátás tárul elénk a Skye-szigetre. Ezután utunkat Loch Ness felé vesszük. A majd 300 méter mély tó adja a brit édesvízkészlet legnagyobb részét. Talán felbukkan a messze földön híres szörny, Nessie is. A késő délutáni órákban Inverness – Felföld fővárosa – felé indulunk. Este elfoglaljuk a közelben lévő szállásunkat.

3. NAP: INVERNESS – LOCH NESS – URQUHART – ABERDEEN

Reggel egy kis sétát teszünk a Felföld fővárosában, majd meglátogatjuk Skócia talán legromantikusabb kastélyának, az Urquhartnak romjait. Innen csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és a látványos tóra. Délután elhaladunk az utolsó skót felkelést lezáró culloden-i csata mezeje mellett és megismerkedhetünk a híres skót whisky gyártási folyamatával egy helyi desztilláló üzemben, ahol a bemutató végén megkóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárolhat is a termékekből. Aberdeenben érkezve még tartunk egy rövid buszos városnézést, majd szállásunkra utazunk.

4. NAP: ABERDEEN – DUNNOTTAR – GLAMIS – ST ANDREWS

Délelőtt a meredek tengerpartra épült Dunnottar vár romjainál kezdjük napunkat. Egy kis fotószünet után felkeressük a tündér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t is, mely Nagy-Britannia egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevelkedett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, a jelenlegi angol királynő, II. Erzsébet édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragikus események színhelye volt e kastély. Állítólag sok a visszajáró szellem, ami még különlegessebbé teszi a hely hangulatát. Délután Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerkedhetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodálatos tengerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat. Megtekintjük az ország legrégebbi egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Szállás Edinburgh közelében lesz.

5. NAP: DUNFERMLINE - FORTH BRIDGES - STIRLING VÁR - FALKIRK KERÉK - EDINBURGH

Reggeli után átkelünk a Forth folyó híres közúti hídján, ahonnan kiváló rálátás nyílik a XIX. század technikai bravúrjának tartott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Innen Skócia egyik legnagyobb és – úgy építészetileg, mint történelmileg – legfontosabb várához, Stirling–hez, látogatunk el.  Neve a skót függetlenségi harcokhoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen aratott itt fényes győzelmet az angolok felett. A területet Robert the Bruce király csatolta végleg Skóciához. A Stuartok idején épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koronázták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. A főváros meglátogatása előtt még rövid megállót tartunk a Falkirk keréknél, a XXI. század technikai vívmányának tartott emelőszerkezetnél, majd Skócia legszebb városa, Edinburgh következik. Az óváros az UNESCO világörökség része. Napunkat a királyi vár meglátogatásával zárjuk. Itt őrzik többek között a skót koronázási ékszereket is. Szállás a főváros környékén.

6. NAP: EDINBURGH – ROSSLYN – REPÜLŐTÉR  – BUDAPEST

Reggel buszos városnézéssel kezdünk. Gyönyörködhetünk a panorámában a Calton dombról és megállunk a Holyrood palotánál is, mely a királynő hivatalos skóciai rezidenciája. Ezután szabadidő keretein belül még felkereshetjük a Royal Mile-t, a Princess Street-et vagy betérhetünk egy pub-ba a Rose Streeten ezután a Da Vinci kód című film (könyv) által híressé vált Rosslyn – kápolna megtekintése következik. Délután transzfer a reptérre, majd menetend függvényében hazautazás Budapestre. Várható érkezés az esti órákban.

 

Min. létszám: 20 fő

LátnivalóBelépődíj
Inveraray kastély12,50 GBP
Rosslyn Chapel9 GBP
Glamis Kastély15,50 GBP
Eilean Donan vár10 GBP
lepárló10 GBP
Historic Scotland Card - Explorer pass(7 nap)35 GBP
hajókázás17,50 GBP
Holyrood palota15 GBP

Belépők ára: kb.: 125 GBP.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

A nyári időpontoknál áremelkedés várható.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.8
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Frank Éva
Budapest
2019.09.04

Skóciai utazásunk csodálatos volt, a programok, a szállások, és főleg Horváth Zoltán az idegenvezetőnk nagyon színesen és felkészülten vezette a csapatot. Mindenkinek ajánlom ezt a szép utat.

 • 4.8
T. Emőke
Debrecen
2018.09.12

A program tartalmas volt, pont ahogyan ígérték. Az idegenvezető nagy tudásával bővítette eddigi ismereteinket. Az autóbusz kényelmes volt, a sofőr nagy biztonsággal és türelemmel vezetett. Az étkezés változatos, nagyon finom volt.

 • 5.0
Fülöp Judit
Debrecen
2018.09.07

Nagyon tartalmas és változatos volt a program! Az idegenvezető nagyon nagy tárgyi tudással rendelkezik, művelt, alapos és jó szervező. Az autóbusz kényelmes volt, a sofőr pedig segítőkész. A szállás kényelmes volt, és változatos, bőséges ételeket kaptunk!

 • 5.0
Kas Éva
Budapest
2018.09.05

Rövid idő alatt sok programot valósítottak meg! Az idegenvezető széles körű történelmi tudását zenei és irodalmi aláfestésekkel egészítette ki. Fejből, jó humorral mesélt. Mindenre és mindenkire kiterjedő odafigyeléssel vezette a csoportot. Az audio guide nagyon megkönnyítette, hogy kövessük az idegenvezetőt!

 • 5.0
Sárréti Gyuláné
Szentes
2018.09.01

Kimerítő és érdekes tájékoztatás, melyet az idegenvezető zenével, mondákkal, humorral tett színessé. Az idegenvezető végtelenül türelemmel rendelkezik.

 • 5.0
Ádám
Budapest
2018.06.27

Köszönjük a lehetőséget és remek volt minden, mint nekem mint kollegáinknak. 

 • 4.3
TAKÁCS JÁNOS

2017.08.10

Idegenvezető: segítőkész, figyelmes Szállás: hangulatosak voltak

 • 5.0
HERBICH GÁBOR

2017.08.02

 • 5.0
SZABÓ CSILLA
Budapest
2017.07.22

 • 4.8
P. Kis Melinda
Budapest
2017.02.28

A Rettenthetetlenek földjén út programja, szervezése és megvalósítása kiválóan sikerült. Köszönjük szépen! Sok érdekes (szokatlan, mert skót) szokással ismerkedtünk meg. A skót táj látványa folyamatosan lenyűgöző volt, ráadásul mindezt ragyogó napsütésben nézhettük végig. Tavak, katedrálisok, királyi kastélyok, várak varázslatos világában járhattunk. (Egy Viktória királynő korabeli várban meg is szállhattunk.) Idegenvezetőnk, Kádár Zsolt, minden tekintetben a leg-ek jelzőt érdemli. Családtagjaim nevében is szívből gratulálok az irodának és idegenvezetőjének.

 • 5.0
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 28. 11 nap Ár: január végén

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 30. 8 nap Ár: január végén

Kinyomtatom a programot
A rettenthetetlenek földjén Skóciában úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 28. 11 nap Ár: január végén
Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel
London – Canterbury – Oxford – Warwick – York
Július 30. 8 nap Ár: január végén

Utazások hasonló időpontban

Barokk paloták és kastélyok
Neuschwanstein, Linderhof, Chiemsee, Zugspitze
Július 24. 5 nap Ár: Január végén
Augusztus 03. 5 nap Ár: Január végén
Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén
Lisszabon-Sao Miguel-Ponta Delgada-Pico do Carcao-Terceira
Augusztus 15. 8 nap Ár: január végén
Virágok és műemlékek
Genova – Monaco – Arles – Nimes – Avignon – Milanó
Július 24. 8 nap Ár: január végén
Szeptember 12. 8 nap Ár: január végén

Utazások hasonló árban

Nagy spanyol körutazás
Madrid - Barcelona - Sevilla - Valencia - Cordoba - Gibraltár
Május 23. 8 nap 428 000 Ft
Szeptember 28. 8 nap Ár: január végén
A Pireneusok két oldala
Pamplona - Barcelona - Lourdes - Pireneusokban túrázás
Június 02. 7 nap 388 000 Ft
Augusztus 05. 7 nap Ár: január végén
Az ír sziget meghódítása
Dublin, Galway, Moher-sziklák, Kerry gyűrű
Május 18. 7 nap 359 000 Ft
Július 27. 7 nap Ár január végén
Látogatás a Szentföldre
Jeruzsálem - Tel Aviv - Betlehem - Fürdés a Holt-tengerben
Március 19. 5 nap 282 000 Ft + rep.
Október 01. 5 nap Ár: január végén
Körutazás a Vadnyugaton
Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas, San Francisco
Március 26. 13 nap 515 000 Ft + ill.
Április 22. 13 nap 515 000 Ft + ill.