Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Időpontok és alapárak
Május 23 - 27.
367 000 Ft
Június 22 - 26.
427 000 Ft
Szeptember 10 - 14.
367 000 Ft
Az út áttekintése

A program autóbuszos utazással is elérhető.
A részletekért kattintson ide!


·  Mindhárom balti főváros megtekintése
·  Csatlakozás magyar buszos csoporthoz
·  Látnivalókban gazdag program, kevés buszozás

"A három Balti ország hasonló történelmi múlttal rendelkezik, mára azonban mégis, mintha három külön világ lenne."

Prónay Gyula – A Proko Travel alapító tulajdonosa

Utasaink véleménye

4.8

Utazás:
Repülővel
Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők és hasznos információk
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (27)

1.NAP: BUDAPEST – VILNIUS

A repülés és a transz­fer irodánk szervezésében, de egyénileg történik. A délutáni városnézésen a repülővel érkező utasok már részt vesznek.

2. NAP: VILNIUS – TRAKAI – KAUNAS – KERESZTEK HEGYE

Reggeli után, elhagyjuk a fővárost és először Litvánia leglát­ványosabb területére megyünk. Ez Trakai. Gyönyörködünk a tájban, melyet 61 tó színesít. Megtekintjük a Vytautas várat, melyet szintén egy tó ölel körbe. Az egész vidék nyugalmat áraszt. Folytatjuk utunkat Litvánia második legnagyobb váro­sába, Kaunasba. A város egy időben ideiglenes főváros is volt. Sétánk során megtekintjük többek között a „Fehér hattyú”-nak nevezett régi városházát, a jellegzetes téglagótika stílusában épített Perkunas házat, valamint a Vytautas-templomot. Tovább utazunk és délután érkezünk a Keresztek Hegyéhez. Ez egy érde­kes, különleges zarándokhely, ahol sokféle anyagból (fa, fém, kő…) állítottak fel különböző méretű kereszteket, ezek száma már több 100.000 db. Utasainknak is lesz lehetőségük keresz­tet elhelyezni az emlékhelyen. (Lehet hozni is, de a helyszínen is lehet több fajta keresztből választani, és vásárolni.) A Keresztek Hegye után szállásunkra buszozunk.

3. NAP: RUNDALE – RIGA

Reggel Lettországba utazunk. Délelőtt megállunk a Balti államok egyik legszebb látványosságánál, a Rundale kastélynál. A barokk építészet gyöngyszeme a szépen felújított palota. A parkja is megérdemel egy kellemes sétát. A déli órákban érkezünk Rigába. A Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői lett fővá­rosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hanza időkben városfal védte. Megtekintjük többek közt a lőportornyot és a XIII. században épült dómot. A Szent Péter-templom 123 m magas, ez a legmagasabb épület a fővárosban. A Fekete Fejek Háza, az ország legnagyobb céhháza, melynek különösen szép a homlokzata. Sok látványos középkori emléket tekintünk meg, miközben sétálunk a zegzugos óvárosi utcákon. Ezt követően szabadprogram a központban. Szállás Rigában.

4. NAP: RIGA – JÜRMALA – SIGULDA – TURAIDE – TALLINN

Reggeli után Lettország legnépszerűbb üdülőhelyére, Jürmalába megyünk ki. Itt a tengerparton sétálunk. Nagyszerűen kiala­kított, széles homokos beach található itt. A Balti-tengert elhagyva folytatjuk utunkat észak felé. Első megállónk a Gauja Természetvédelmi Parkban lesz. Itt megtekintjük a Sigulda vár romjait, majd átmegyünk a Gauja folyó bal partjára, ahol a Turaide vár található. Fel lehet menni a toronyba és körbe tudunk tekin­teni a nemzeti park területén. A közelben található a Gutmanis barlang, mely Lettország legnagyobb barlangja. Ezt is felkeressük. Délután folytatjuk utunkat Észtországba. Esti órákban érkezünk Tallinnba. Elfoglaljuk szállásunkat. Este elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: TALLINN – BUDAPEST

Reggeli után városnézés Tallinnban. A várost a Hanza idők­ben várfal védte, melyből a mai napig maradtak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hanza időkre. A szépen renovált épületek mellett felkeressük a Nyevszkij-székesegyházat, a városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. A déli órákban kivis­szük repülős utasainkat a reptérre,akik átszállással hazautaznak Budapestre, ahova az esti órákban érkeznek.

LátnivalóBelépődíj
Rundale kastély17 €
Rundale audio jegy1 €
Trakai vára12 €
Riga katedrális9 €
Sigulda kastély5 €
Tallinn - Szentlélek-templom + torony5 €

Belépők ára: kb.: 49 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló   Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Program
4.8
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.7
Ellátás
4.8
Gyakori kérdések
Dr. Adorján Lilla
Budapest
2023.07.28

Több idő kellene a rigai szecessziós negyedre, Tallinra (a Keresztek hegye, Turaide rovására). Segítőkész, nagy tudással, türelemmel rendelkező idegenvezető. A buszsofőröknek kitűnő vezetési tudása van, segítőkészek, kedvesek. Külön pluszpont a kiváló szállodák miatt (más utazási irodákhoz képest is). Külön pluszpont a remek ételek miatt (más utazási irodákhoz képest is).

 • 4.8
Kerner Viktor, Kerner Viktorné
Pécs
2023.07.24

Érdekfeszítő, mindenre kiterjedő idegenvezetés, így az utazás szinte elrepült, Tallin így kevés is volt. A buszvezetők gyorsak, pontosak, helyismeretük fantasztikus, udvariasok. A szállás jobb volt, mint vártam! Az étel mindenhol finom volt!

 • 4.8
Zelen Judit
Felsőzsolca
2023.07.20

Tartalmas, informatív program. Az idegenvezető felkészült, tapasztalt, az autóbusz és a buszvezetők teljesen rendben voltak. A szállás tiszta és kényelmes, az ételek ízletesek és változatosak.

 • 5.0
Bednár Éva, Lőrinc Antal
Pécs
2023.07.14

Minden nap adott élményt, nagyon tájékozott az idegenvezető, igyekszik mindent átadni. Az autóbusz jól felszerelt, jó műszaki állapotban van, a sofőrök is végezték precízen a munkájukat. Az étkezések megfelelőek voltak, de a szállások között nem volt egyforma a színvonal.

 • 4.5
dr. Boronkai Ivánné
Budapest
2023.07.14

Az idegenvezető felkészült, toleráns, kedves. A buszvezető udvarias, segítőkész, de kevés volt az időnk a legjobb látványosságokra.

 • 4.3
Vadászi Gábor
Miskolc
2023.07.12

Kiváló reggeli, vacsorát nem kértem. Az autóbuszon nem volt usb, Wifi.

 • 5.0
Nagy Mária Éva
Budapest
2023.07.11

Jól választ az iroda célpontokat. Nagyon művelt az idegenvezető, a busz patyolattiszta. A program kissé zsúfolt volt, több szabadidőre lenne szükség a híres városokban, hogy a hangulatot is érezzük. A kaunasi szálloda nem volt kifogástalan.

 • 4.5
Pichler Márta Erika
Budapest
2023.07.11

Rendkívül felkészült, utasokról gondoskodó idegenvezető, de lényeges városokra 2 óra maradt. Az autóbusz kényelmes és tiszta volt, a buszvezetők jól végezték a munkájukat, a szállások az igényeinknek megfeleltek.

 • 4.3
Ungvári László, Ungvári Lászlóné
Salgótarján
2023.07.10

Az audioguide szuper ötlet.

 • 4.8
Gerencsér Tibor, Gerencsérné Hajdu Magdolna
Nagykanizsa
2023.07.10

Utascentrikus. Lehetett volna 1-2 nappal hosszabb az út.

 • 4.8
Nézze meg hasonló utazásainkat
Kinyomtatom a programot
Baltikumi panoráma repülővel úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Baltikumi panoráma
Baltikumi panoráma
8
NAP

4.8

32 értékelés

Mindhárom balti főváros mint egy kis ékszerdoboz. Külön-külön is elvarázsolnak, de így egyben…

287 000 Ft-tól

Utazások hasonló időpontban

Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
Adria, Postojna és a Plitvicei-tavak
5
NAP

4.9

30 értékelés

A monarchia gyöngyszemei: Opatija és Trieszt, a természet csodái: Plitvicei-tavak és Postojnai-cseppkőbarlang, két főváros: Zágráb és Ljubljana; mindez együtt ebben az utazásban.

198 000 Ft-tól

Utazások hasonló árban

A hegyi doktor újra rendel
Garantált indulásGarantált indulás
A hegyi doktor újra rendel
5
NAP

4.9

33 értékelés

Utazásunk alatt végre személyesen is láthatjuk a népszerű sorozat helyszíneit, miközben intenzív túrákat is tehetünk

289 000 Ft-tól
Barangolás a toszkán tájakon
Barangolás a toszkán tájakon
7
NAP

4.8

43 értékelés

Megszámlálhatatlan látnivaló a legszebb toszkán tájakon. 7 nap - 8 Világörökség!

289 000 Ft-tól
Zeusz földjén
Zeusz földjén
7
NAP

4.7

29 értékelés

A Meteóráktól az Olümposzig, Thesszaloniki szépségei és a hívogató homokos tengerpart, kockás abroszos tavernákkal, jéghideg ouzo és tsipuro. Jamasz!

259 000 Ft-tól
Irány az Alpok
Irány az Alpok
5
NAP

5.0

32 értékelés

Új programmal várja törzsutasait és a túrázást kedvelőket Ildi. A szállás végig egy helyen, Schladmingban lesz, innen indulnak a különböző túrák. Felvonózás, hüttézés, gokartozás 5 napban, a megszokott minőségben. A jelszó: Dachstein!

299 000 Ft-tól
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
Csillámló tenger és kulturális örökségek a Balkánon
7
NAP

4.9

39 értékelés

A bosnyák tengerpart mindössze 20 km hosszú, így minden métere aranyat ér. 4*-os szállásunk Neumban található, Bosznia "Monte Carlójában".

289 000 Ft-tól