Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Október 22 - 26. 399 000 Ft Repülővel Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  4 éjszaka 1 szálláshelyen Bilbaóban
·  Borkóstoló a híres spanyol borvidéken
·  A világ egyik legszebb tengerpartja San Sebastiannál

Spanyolország gazdaságilag egyik legfejlettebb vidéke ez a terület. Érthető, hogy építészete, művészete is különleges.
Petrovics Erika – A Proko Travel utazási referense

Szállás:
4 csillagos szálloda
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
  • Program
  • Belépők
  • Felszállási helyek
  • Vélemények
  • Hasonló utak

1. NAP: BUDAPEST – BÉCS – SANTANDER – BILBAO

Reggel találkozó Budapesten és transzfer a bécsi repülőtérre. Elutazás Santanderbe. Transzfer a bilbaoi szállásunkra, ezt köve­tően busszal bemegyünk a központba. Bilbao Baszkföld legna­gyobb városa. A város főbb látnivalói: a Szent Nikolas templom, a San Anton híd, a neobarokk színház épülete, a Begona Bazilika és a számos jelentős múzeum mind mind csábító az idelátoga­tók számára. Este fakultatív vacsora.

2. NAP: GERNIKA – SAN SEBASTIAN – LOYOLA– BILBAO

Reggeli után Gernikába utazunk. Elsőként a hétfőnként meg­tartott helyi piacot keressük fel, ahol nagyon sok helyi termé­ket kóstolhatunk és vásárolhatunk. A település híressé vált az 1937-es spanyol polgárháborús légitámadásról. Ez ihlette meg Picassot is, aki Guernica néven festette meg a támadás borzal­mait. A települést elhagyva San Sebastianba utazunk. Elsőként a Monte Igueldonál állunk meg. Csodás kilátás nyílik a városra, amit a fotószünet és rövid séta után nézünk meg. Innen fent­ről látszik a Szél Fésűje acél 3 részes szoboregyüttes is. Leérve a városba, sétálunk a macskaköves Óvárosban, melyet egy tűzvész nagyrészt elpusztított, de eredeti formájában felújították utcáit, tereit és épületeit. Szabadidő során lesz mód kipróbálni a pintxos bárokat, ahol tapasokat és helyi borokat kínálnak. Délután vis­szaindulunk Bilbaoba. Útközben megállunk Loyolaban, Loyolai Szent Ignác szülővárosában, ahol megnézzük a szülőházat. Bilbaoba visszaérve, fakultatív vacsora a hotelben.

3. NAP: BILBAO – GUGGENHEIM

Reggeli tömegközlekedéssel elmegyünk a város külső kikö­tőjében található UNESCO világörökséghez, a Vizcaya-hídhoz. Átsétálunk a hídon, majd a a Guggenheim Múzeumhoz megyünk, ahol egyórás, vezetett látogatást teszünk. Délután szabadprogram a városban, vagy késő délután a Ria-folyón tehetünk egy 1 órás hajókirándulást. Este visszatérés a hotelbe, ahol fakultatív vacsora.

4. NAP: BILBAO – FAK. BORKÓSTOLÓ – LOGRONO – PAMPLONA – BILBAO

A mai napon aki szeretne, maradhat a városban, vagy fakul­tatív kirándulásunkat választva, a leghíresebb spanyol bor­vidékre, a Rioja vidékére utazhat. Látogatást teszünk egy pincészetbe, ahol 3 féle bort kóstolunk, némi harapnivaló kísé­retében. Ezután Logrono városába érkezünk. Sétát teszünk a város főbb látnivalói között, majd tovább utazunk Pamplonába, mely elsősorban a híres-hírhedt bikafuttatásáról nevezetes. Városnézésünk után este érkezünk vissza szállásunkra, ahol fakultatív vacsora. A fakultatív kirándulás ára: 75 €.

5. NAP: CASTRO – SANTANDER – BÉCS – BUDAPEST

Reggel Castroba utazunk. Santa Anna kastélya a tenger felé emelkedő sziklás környezetben található. A XII. században épült, az idők során többször átépítették. Ez az egyik legjobb álla­potban megmaradt kastély Spanyolországban. A Santa María de la Asunción temploma a vár mellett található, XIII. század­ból. Castro után Santanderbe utazunk. A repülőnk indulásáig ismerkedés tengeri kikötővárossal. Emblematikus épülete a Magdalena palota, a hasonló nevet viselő félszigeten áll, amit a király nyári rezidenciaként használt. Kimegyünk a Mirador de Cabo Menor-hoz is. Ezután transzfer a repülőtérre. A bécsi érke­zés után autóbusszal mindenkit Budapestre szállítunk.

LátnivalóBelépődíj
Monte Igueldo4 €
Bilbao - Guggenheim20 €
Bilbao - Guggenheim tárlatvezetés10 €
Bilbao - 1 órás hajókázás14 €

Belépők ára: kb.: 48 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Repülőtéri felszállások:

Város Megálló típus Időpont Cím
Ferihegy Liszt Ferenc reptér Le/felszálló Menetrend szerint. Liszt Ferenc Airport, Budapest, Ferihegy
Gyakori kérdések
Barcelona tavasszal
Március 21. 3 nap Ár: december közepén
Április 09. 3 nap Ár: december közepén

Kanári-szigetek
A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.
Április 04. 7 nap Ár: december közepén
Május 16. 7 nap Ár: december közepén

Mór emlékek Andalúziában
Kényelmes csillagtúra, minden nap fantasztikus kirándulásokkal Dél-Spanyolország csodás városaiba.
Március 15. 6 nap Ár: december közepén
Április 20. 6 nap Ár: december közepén

További 1 időpont

Nagy spanyol körutazás
10 Világörökség Barcelónától, Granadán át Gibraltárig, majd Cordobán át Madridig. Királyok öröksége, pompája, s közben a legkitűnőbb tapas-ok és borok.
Március 22. 8 nap Ár: december közepén
Május 17. 8 nap Ár: december közepén

Valentin-nap Barcelonában
Barcelona telis-tele van romantikus helyszínekkel. Mit szólnak egy kellemes sétához a Ramblán? A gótikus negyed kis utcái mellett a parkok is andalgásra csábítanak.
Február 14. 3 nap Ár: december közepén

Kinyomtatom a programot
Baszkföldi látványosságok úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Valentin-nap Barcelonában
Barcelona telis-tele van romantikus helyszínekkel. Mit szólnak egy kellemes sétához a Ramblán? A gótikus negyed kis utcái mellett a parkok is andalgásra csábítanak.
Február 14. 3 nap Ár: december közepén
Barcelona tavasszal
Március 21. 3 nap Ár: december közepén
Április 09. 3 nap Ár: december közepén
Kanári-szigetek
A sok kombinált programunkból talán ez a legnépszerűbb. Ismerjük meg Gran Canaria és Tenerife szigeteket egyetlen út alatt.
Április 04. 7 nap Ár: december közepén
Május 16. 7 nap Ár: december közepén