Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 18 - 26. 365 000 Ft Autóbusszal Hajóval Nem foglalható
Július 17 - 25. 385 000 Ft Autóbusszal Hajóval Nem foglalható
Augusztus 13 - 21. 365 000 Ft Autóbusszal Hajóval Nem foglalható
Érdekel az utazás!

Emlékeztetőt kérek, ha lesz újra foglalható időpont.

Az út áttekintése

·  Különleges északi táj erdőkkel, tavakkal
·  Hajózás meseszép tájakon
·  9 országot érintünk, 6 fővárost keresünk fel
·  Észak-Európa csodája, a fehér éjszakák

Különleges élmény a kihajózás Stockholmból. Búcsút veszünk Svédországtól, és megcsodáljuk a balti-tengeri naplemente misztikus végtelenségét.
György Péter – Baltikum-specialista idegenvezető

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (32)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZLOVÁKIA – CSEHORSZÁG – DREZDA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további fel­szállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után utazás az M1-es autópályán. Budaörsnél, Tatabányánál és Győrnél szin­tén felszállási lehetőség. Szlovákián és Csehországon keresz­tül Németországba a délután második felében érkezünk. Először Szászország fővárosát, Drezdát tekintjük meg. Sétánk során a II. Világháború után gyönyörűen újjáépített város épületeit csodál­hatjuk meg: a Semperopert, a Miasszonyunk-templomát, a Brühl-teraszt, melyet Európa erkélyeként is emlegetnek. Érdekes, hogy az Elba partjánál végzett modernizálások – egy autópályahíd épí­tése – miatt az UNESCO elvette a várostól a Világörökség kitüntető címet. Este szállásfoglalás Drezdánál ***-os szállodában.

2. NAP: BERLIN – ROSTOCK/TRAVEMÜNDE – HAJÓ – TRELLEBORG

Reggel tovább indulunk, a déli órákban betérünk egy buszos városnézésre Berlinbe. TV torony, Városháza, Brandenburgi-kapu, Arany Angyal. Folytatjuk utunkat Rostockba. Egy esti séta kere­tében ismerkedünk az egykori Hanza-város nevezetességeivel, majd kimegyünk a kikötőbe, ahol hajóra szállunk és elhagyjuk Németországot. (Előfordulhat kompolás Travemündéből is, ez eset­ben a rostocki városnézés elmarad.) Éjszaka kompátkelés a Balti-tengeren. Szállás a hajón 4 ágyas (felár ellenében 2 ágyas) tusolós, WC-s kabinokban. A 2 ágyas kabin igényt foglaláskor kérjük jelezni. Kihajózást követően fakultatív vacsora a hajó éttermében.

3. NAP: MALMÖ – GRÄNNA – STOCKHOLM

Reggel 6 óra tájban érkezés Svédországba. Ezen a reggelen a korai kikötés miatt nincs szervezett reggeli, de kiszállás után biztosítunk vásárlási lehetőséget Malmőben. Kikötés után az ország harmadik legnépesebb településének, Malmőnek a megtekintése szerepel programunkban. Láthatjuk a Malmöhus egykori erődítményét, a Szent Péter-templomot, valamint Svédország legmagasabb épületét. Ezt követően folytat­juk utunkat a főváros felé. Útközben egy rövid sétát teszünk a cukorkák városában: Grännában. Itt megtekintünk egy cukorka­készítő műhelyt (vásárlási lehetőség) és sétálunk a városkában. Szállás már Stockholmnál lesz.

4. NAP: STOCKHOLM – ÉJSZAKA A HAJÓN

Reggeli után egész napos városnézés Stockholmban. Az óváros, a Gamla Stan egy szigeten található, épületei többszáz évesek. Közelben található a parlament. Megcsodáljuk továbbá a Királyi palotát, melynek udvarán a királyi őrségváltás is népszerű látvá­nyosság. A palota szobái díszítésükben méltóak a királyi családhoz. A palota mellett van a koronázási templom és egy érdekes finn kápolna is. A stockholmi városháza Észak-Európa egyik legszebb épülete. Délután sétálunk a modern belvárosban. Ezt követően egy különleges látványosságot, a Vasa múzeumot keressük fel. Itt egy csodaszép régi vitorlás hadihajó tekinthető meg, mely első útján elsüllyedt. Kiemelték a vízből, renoválták és kiállították. (Fontos információ, hogy Svédországban sok helyen már a saját valutáju­kat (SEK) sem fogadják el, csak a kártyás fizetést engedélyezik). Este ismét hajóra szállunk és elindulunk Finnország felé. Szállás a hajón 4 ágyas (felár ellenében 2 ágyas) tusolós, WC-s kabinokban. A 2 ágyas kabin igényt foglaláskor kérjük jelezni. A hajó fedélzetén vannak közösségi terek székekkel, itt van lehetőség megcsodálni, hogy a Napkorong milyen későn bukik bele a tengerbe, továbbá azt, hogy éjfél után nem sokkal már ismét megjelenik a keleti horizonton. A hajóút során megcsodálhatjuk Ålandot, amely egy Finnországhoz tartozó, mintegy 6500 szigetből álló autonóm terü­let. Erre a napra a vacsorát külön lehet rendelni.

5. NAP: HELSINKI – TALLINN

A délelőtti órákban érkezés Helsinkibe. Buszos és gyalogos város­nézésünk során megcsodáljuk többek között a híres Olimpiai sta­diont, a magyar olimpikonok legsikeresebb olimpiájának központi épületét. A Sibelius-emlékmű egy női szobrászművész különleges munkája. A Szenátus téren található a város legnagyobb temp­loma. További érdekességek: kikötő a nagy forgatagú piaccal, illetve a Sziklatemplom, mely a modern építészet egyik legszebb alko­tása. Programunk befejezése után a központ közelében található kikötőben hajóra szállunk, elhagyjuk a skandináv térséget, és a Baltikum felé vesszük az irányt. A kompátkelés során gyönyörköd­hetünk a Finnországhoz tartozó sok szigetben és a Balti-tengerben. Észtországba, Tallinnba érkezésünk után szállás elfoglalása.

6. NAP: TALLINN – TURAIDA – RIGA

Reggeli után városnézés Tallinnban. Az óváros várfallal volt kör-bevéve, ennek több emléke látszik mai napig is: ágyútorony, városfal, körbástyák… A Nyevszkij-székesegyház, a Városháza és a belváros, mind-mind megkapó látványosság. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Szabadprogram után déli irányba indulunk és Észtországot elhagyva Lettországba lépünk át a Struve Földmérő vonalat érintve. Először a Turaida várat keressük fel, mely egy természetvédelmi parkban található. A többszáz éves erődöt kívülről fényképezzük le. Tovább utazva Rigában lesz majd a szállásunk.

7. NAP: RIGA – RUNDALE – VILNIUS

A reggelit követően megismerhetjük a Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői lett fővárost. A régi kereskedővá­rost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hansa-időkben városfal védte. Megtekintjük többek közt a lőportornyot és a XIII. században épült dómot. A Szt. Péter-templom 123 m magas toronnyal rendelkezik. Ez a legmagasabb épület a fővárosban. A Fekete Fejek Háza, mely az ország legnagyobb céhháza, különösen szép homlokzattal rendelkezik. Sok látványos középkori emléket láthatunk, miköz­ben sétálunk a zegzugos óvárosi utcákon. A történelmi belváros az UNESCO Világörökség Listáján is megtalálható egyedi szép­ségének köszönhetően. Délután továbbindulunk Litvánia felé. Útközben megállunk a Balti államok egyik legszebb látványos­ságánál, a Rundale kastélynál. A barokk építészet gyöngyszeme a szépen felújított palota. A parkja is megérdemel egy kellemes sétát. Programunk után elhagyjuk Lettországot. Az esti órákban érkezés a szállásra, Vilniusba, mely ***-os szállodában lesz.

8. NAP: VILNIUS – LENGYELORSZÁG – LUBLIN

Reggel városnézés a litván fővárosban. Megcsodáljuk többek közt a gótikus Szt. Anna-templomot, mely kívülről sokkal látvá­nyosabb, mint belül. A város központi terén áll a katedrális, mely­nek homlokzata klasszicista stílusú, de az alapok a XIV. századból valóak. Védőszentje a magyar Szt. László, akinek kápolnája is van a templomban. Itt tartották a litván nagyfejedelmek beiktatását is. Ezt követően lefényképezhetjük a mellette látható harangtornyot és a mögötte található Gediminas-tornyot. Délutáni órákban elhagy­juk Litvániát és tovább utazunk Lengyelországba. Szállásfoglalás Lublinnál. Este séta lehetősége Lublin központjában.

9. NAP: LUBLIN – KASSA – BUDAPEST

Lengyelországon és Szlovákián keresztül hazautazunk. Útközben rövid sétára megállunk Kassán. A főtér legmonumentálisabb épü­lete a gótikus Szent Erzsébet Székesegyház. Közelében található az Orbán-torony és a híres harang. A tér másik ékessége a sze­cessziós és neobarokk stílusú Állami Színház. Látványos az előtte lévő szökőkút is. Kassai városnézésünk után folytatjuk utunkat és Tornyosnémetinél lépünk be hazánk területére. Miskolc és a fővá­ros között felszállt utasainkat indulási helyükre visszük. Budapestre várható érkezés 21 óra körül. Ezután a pécsi, szegedi, debreceni útvonalon felszállt utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Stockholm - Királyi Palota190 svéd korona
Stockholm - Vasa Múzeum190 svéd korona
Stockholm - Dóm60 svéd korona
Stockholm - Lovagok temploma40 svéd korona
Tallinn - Szentlélek-templom2 €
Tallinn - Dóm kupola3 €
Riga - Dóm5 €
Riga - Szent Péter templom + torony9 €
Rundale - audiojegy 1 €
Rundale kastély13 €
Turaida vár6 €
Helsinki - Sziklatemplom5 €

Belépők ára: kb.: 44 € + 480 svéd korona

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Győr Felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Budaörs Felszálló MOL benzinkút, McDonalds mellett
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
4.9
Idegenvezető
4.9
Szállás
4.9
Ellátás
4.9
Gyakori kérdések
Heirich Tamás, Kulcsár Viktória
Pécs-Hird
2023.07.07

Jól megszervezett, gördülékeny, minden benne volt. Az idegenvezető pontos és informatív, néhány esetben az audio guide rosszul volt hallható. A buszra sötétített ablak praktikus lett volna, egyéként tiszta, kulturált. A gépkocsi vezetők gyorsak, pontosak. A szállások tiszták, jól felszereltek. Ízletesek voltak a fogások, az Ibis Hotel esetében egy kicsit gyengébbek, de összességében így is 5-ös.

 • 5.0
Németh Nikoletta, Bódai Zsolt
Pápa
2023.07.05

Érdekes, nagyon jó program. Stockholmban sajnos kevés volt az idő az indulás miatt. Az idegenvezető felkészült, érdekes információkat ad át, humoros. A buszon a leghátsó üléseken nem tudtuk hátra hajtani az ülés támláját. A gépkocsivezetők segítőkészek, balesetmentesen vezetnek. Szép, jó helyen lévő szállások, sajnos a stockholmi nagyon külvárosi részen volt. Finom és bőséges volt a reggeli.

 • 5.0
Benkovics László, Benkovics Lászlóné
Felsőzsolca
2023.07.03

Mi mindennel elégedettek voltunk.

 • 5.0
Szendrő Dénes János
Isaszeg
2023.07.02

Megbízható.

 • 5.0
Rogács Magdolna, Argat Julianna
Budapest
2023.07.02

Rendkívül felkészült, tájékozott, mindenre és mindenkire odafigyelő idegenvezető, igazi vezér! Az autóbuszról a lábtartót nagyon hiányoltuk. A buszvezetők biztos kezűek, akik mellett nyugodtak voltunk, segítőkészek és jó humoruk is van.

 • 5.0
Elek Erzsébet
Bükkábrány
2023.06.30

Probléma esetén legyen megadva az iv. szoba vagy kabinszáma. Minden más ok!

 • 4.8
Birtalan Ildikó, Csuma Judit
Szálka
2023.06.27

Ilyen hosszú útra kényelmetlen, ha nincs lábtartó a buszon.

 • 5.0
Fejes Sándor
Orosháza
2023.06.27

Jól szervezett programok. Az idegenvezető profi módon felkészült, nagyon jól tájékozódott. A busz kényelmes, kellemes utazást biztosít. A buszvezető ruházata kifogásolt, a felkészültsége rendben van. Kiváló, kellemes utas-tér. Az ételek változatosak.

 • 4.8
Dr. Baranyi Ildikó
Püspökladány
2017.07.12

Program: Program érdekes volt. Idegenvezető: Határozott, profi, polihisztor Autóbusz: Kényelmes, biztonságos Szállás: Mindenütt jó volt.

 • 5.0
Szentkirályi Zsolt
Budapest
2017.07.09

Program: Alaposan megmutattak mindent. Köszönünk mindent, szép élmény volt és maradandó. Idegenvezető: Maximálisan felkészült, tájékozott, mindenre figyelt. Szállás: 1-1 kivétellel nagyon jó volt

 • 4.5
Kinyomtatom a programot
Fehér éjszakák úthoz hasonló utazások