Proko Travel utazási iroda - körutazás, nyaralás Európa, Amerika
Az utazás térképe
Az utazás térképe
Utazás időpontja Alapár Utazás Foglalás
Június 18 - 26. Ár: január közepén Autóbusszal Hajóval Előzetes helyfoglalás
Július 17 - 25. Ár: január közepén Autóbusszal Hajóval Előzetes helyfoglalás
Augusztus 13 - 21. Ár: január közepén Autóbusszal Hajóval Előzetes helyfoglalás
Az út áttekintése

·  Különleges északi táj erdőkkel, tavakkal
·  Hajózás meseszép tájakon
·  9 országot érintünk, 6 fővárost keresünk fel
·  Észak-Európa csodája, a fehér éjszakák

Különleges élmény a kihajózás Stockholmból. Búcsút veszünk Svédországtól, és megcsodáljuk a balti-tengeri naplemente misztikus végtelenségét.
György Péter – Baltikum-specialista idegenvezető

Utasaink véleménye

4.9

Szállás:
3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj hajón
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
 • Program
 • Belépők
 • Felszállási helyek
 • Vélemények (23)
 • Hasonló utak

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZLOVÁKIA – CSEHORSZÁG – DREZDA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után utazás az M 1-es autópályán. Budaörsnél, Tatabányánál és Győrnél szintén felszállási lehetőség. Szlovákián és Csehországon keresz­tül Németországba a délután második felében érkezünk. Először Szászország fővárosát, Drezdát tekintjük meg. Sétánk során a II. Világháború után gyönyörűen újjáépített város épületeit csodálhatjuk meg: a Semperopert, a Miasszonyunk-templomát, a Brühl-teraszt, melyet Európa erké­lyeként is emlegetnek. Érdekes, hogy az Elba partjánál végzett modernizálások – egy autópályahíd építése – miatt az UNESCO elvette a várostól a Világörökség kitüntető címet. Este szállás­foglalás Drezdánál *** hotelben.

2. NAP: BERLIN – ROSTOCK/TRAVEMÜNDE – HAJÓ – TRELLEBORG

Reggel tovább indulunk, a déli órákban betérünk egy buszos városnézésre Berlinbe. TV torony, városháza, Brandenburgi-kapu, Arany Angyal. Folytatjuk utunkat Rostockba. Egy esti séta keretében ismerkedünk az egykori Hanza-város nevezetességei­vel, majd kimegyünk a kikötőbe, ahol hajóra szállunk és elhagy­juk Németországot. (Előfordulhat kompolás Travemündéből is, ez esetben a rostocki városnézés elmarad.) Éjszaka kompátkelés a Balti-tengeren. Szállás a hajón 4 ágyas (felár ellenében 2 ágyas) tusolós, WC-s kabinokban. A 2 ágyas kabin igényt foglaláskor kérjük jelezni. Kihajózást követően fakultatív vacsora a hajó éttermében.

3. NAP: MALMÖ – GRÄNNA – STOCKHOLM

Reggel 6 óra tájban érkezés Svédországba. Ezen a reggelen a korai kikö­tés miatt nincs szervezett reggeli, de kiszállás után biztosítunk vásárlási lehetőséget Malmőben. Kikötés után az ország harmadik legnépesebb településének, Malmőnek a megtekintése szerepel programunkban. Láthatjuk a Malmöhus egykori erődítményét, a Szent Péter-templomot, valamint Svédország legmagasabb épü­letét. Ezt követően folytatjuk utunkat a főváros felé. Útközben egy rövid sétát teszünk a cukorkák városában: Grännában. Itt megte­kintünk egy cukorkakészítő műhelyt (vásárlási lehetőség) és sétá­lunk a városkában. Szállás már Stockholmnál lesz.

4. NAP: STOCKHOLM – ÉJSZAKA A HAJÓN

Reggeli után egész napos városnézés Stockholmban. Az óvá­ros, a Gamla Stan egy szigeten található, épületei többszáz évesek. Közelben található a parlament. Megcsodáljuk továbbá a Királyi palotát, melynek udvarán a királyi őrségváltás is népszerű látványosság. A palota szobái díszítésükben méltóak a királyi családhoz. A palota mellett van a koronázási templom és egy érdekes finn kápolna is. A stockholmi város­háza Észak-Európa egyik legszebb épülete. Délután sétálunk a modern belvárosban. Ezt követően egy különleges látványos­ságot, a Vasa múzeumot keressük fel. Itt egy csodaszép régi vitorlás hadihajó tekinthető meg, mely első útján elsüllyedt. Kiemelték a vízből, renoválták és kiállították. (Fontos információ, hogy Svédországban sok helyen már a saját valutájukat (SEK) sem fogadják el, csak a kártyás fizetést engedélyezik). Este ismét hajóra szállunk és elindulunk Finnország felé. Szállás a hajón 4 ágyas (felár ellenében 2 ágyas) tusolós, WC-s kabinokban. A 2 ágyas kabin igényt foglaláskor kérjük jelezni. A hajó fedélzetén van­nak közösségi terek székekkel, itt van lehetőség megcsodálni, hogy a Napkorong milyen későn bukik bele a tengerbe, továbbá azt, hogy éjfél után nem sokkal már ismét megjelenik a keleti horizonton. A hajóút során megcsodálhatjuk Ålandot, amely egy Finnországhoz tartozó, mintegy 6500 szigetből álló autonóm terület. Erre a napra a vacsorát külön lehet rendelni.

5. NAP: HELSINKI – TALLINN

A délelőtti órák­ban érkezés Helsinkibe. Buszos és gyalogos városnézésünk során megcsodáljuk többek között a híres Olimpiai stadiont, a magyar olimpikonok legsikeresebb olimpiájának központi épü­letét. A Sibelius-emlékmű egy női szobrászművész különleges munkája. A Szenátus téren található a város legnagyobb temp­loma. További érdekességek: kikötő a nagy forgatagú piaccal, illetve a Sziklatemplom, mely a modern építészet egyik leg­szebb alkotása. Programunk befejezése után a központ közelé­ben található kikötőben hajóra szállunk, elhagyjuk a skandináv térséget, és a Baltikum felé vesszük az irányt. A kompátkelés során gyönyörködhetünk a Finnországhoz tartozó sok sziget­ben és a Balti-tengerben. Észtországba, Tallinnba érkezésünk után szállás elfoglalása.

6. NAP: TALLINN – TURAIDA – RIGA

Reggeli után városnézés Tallinnban. Az óváros várfallal volt kör­bevéve, ennek több emléke látszik mai napig is: ágyútorony, városfal, körbástyák… A Nyevszkij-székesegyház, a Városháza és a belváros, mind-mind megkapó látványosság. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Szabadprogram után déli irányba indulunk és Észtországot elhagyva Lettországba lépünk át a Struve földmérő vonalat érintve. Először a Turaida várat keressük fel, mely egy természetvédelmi parkban található. A többszáz éves erődöt kívülről fény­képezzük le. Tovább utazva Rigában lesz majd a szállásunk.

7. NAP: RIGA – RUNDALE – VILNIUS

A reggelit követően megismerhetjük a Balti-tengerhez tar­tozó Rigai-öböl partján lévő festői lett fővárost. A régi keres­kedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hansa-időkben városfal védte. Megtekintjük többek közt a lőportornyot és a XIII. században épült dómot. A Szt. Péter-templom 123 m magas toronnyal rendelkezik. Ez a legmagasabb épület a fővá­rosban. A Fekete Fejek Háza, mely az ország legnagyobb céh­háza, különösen szép homlokzattal rendelkezik. Sok látványos középkori emléket láthatunk, miközben sétálunk a zegzugos óvárosi utcákon. A történelmi belváros az UNESCO Világörökség Listáján is megtalálható egyedi szépségének köszönhetően. Délután továbbindulunk Litvánia felé. Útközben megállunk a Balti államok egyik legszebb látványosságánál, a Rundale kas­télynál. A barokk építészet gyöngyszeme a szépen felújított palota. A parkja is megérdemel egy kellemes sétát. Programunk után elhagyjuk Lettországot. Az esti órákban érkezés a szállásra, Vilniusba, mely ***-os hotelben lesz.

8. NAP: VILNIUS – LENGYELORSZÁG – LUBLIN

Reggel városnézés a litván fővárosban. Megcsodáljuk többek közt a gótikus Szt. Anna-templomot, mely kívülről sokkal látvá­nyosabb, mint belül. A város központi terén áll a katedrális, mely­nek homlokzata klasszicista stílusú, de az alapok a XIV. századból valóak. Védőszentje a magyar Szt. László, akinek kápolnája is van a templomban. Itt tartották a litván nagyfejedelmek beiktatását is. Ezt követően lefényképezhetjük a mellette látható harangtor­nyot és a mögötte található Gediminas-tornyot. Délutáni órák­ban elhagyjuk Litvániát és tovább utazunk Lengyelországba. Szállásfoglalás Lublinnál. Este séta lehetősége Lublin központjában.

9. NAP: LUBLIN – KASSA – BUDAPEST

Lengyelországon és Szlovákián keresztül hazautazunk. Útközben rövid sétára megállunk Kassán. A főtér legmonumentálisabb épülete a gótikus Szent Erzsébet Székesegyház. Közelében található az Orbán-torony és a híres harang. A tér másik ékessége a szecessziós és neobarokk stílusú Állami Színház. Látványos az előtte lévő szökőkút is. Kassai városnézésünk után folytatjuk utunkat és Tornyosnémetinél lépünk be hazánk területére. A Miskolc – főváros között felszállt utasainkat indulási helyükre visszük. Budapestre várható érkezés 21 óra körül. Ezután a pécsi, szegedi, debreceni útvonalon felszállt utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

LátnivalóBelépődíj
Stockholm - Királyi Palota180 svéd korona
Stockholm - Vasa Múzeum190 svéd korona
Stockholm - Dóm60 svéd korona
Tallinn - Szentlélek-templom + torony5 €
Riga - Dóm5 €
Riga - Szent Péter templom9 €
Rundale - audiojegy0,5 €
Rundale kastély13 €
Turaida vár6 €
Helsinki - Sziklatemplom3 €
TAX0 €

Belépők ára: kb.: 42 € + 430 svéd korona

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2022-ben áremelkedések előfordulhatnak.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Győr Felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Budaörs Felszálló MOL benzinkút, McDonalds mellett
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Program
5.0
Idegenvezető
5.0
Szállás
4.9
Ellátás
5.0
Gyakori kérdések
Dr. Baranyi Ildikó
Püspökladány
2017.07.12

Program: Program érdekes volt. Idegenvezető: Határozott, profi, polihisztor Autóbusz: Kényelmes, biztonságos Szállás: Mindenütt jó volt.

 • 5.0
Szentkirályi Zsolt
Budapest
2017.07.09

Program: Alaposan megmutattak mindent. Köszönünk mindent, szép élmény volt és maradandó. Idegenvezető: Maximálisan felkészült, tájékozott, mindenre figyelt. Szállás: 1-1 kivétellel nagyon jó volt

 • 4.5
Tamásné Bakos Erzsébet

2017.07.09

Program: A program jó, de nagyon fárasztó. Idegenvezető: Nagyon felkészült, figyelt mindenre. Autóbusz: Kényelmes, semmi probléma nem merült fel. Mindig nagy tisztaság volt.

 • 4.5
Vattai Andrea
Debrecen
2017.07.07

Idegenvezető: Tudása szerteágazó, helyismerete remek, humora fenomenális :)

 • 5.0
Rutkai Jánosné
Szikszó
2017.07.05

Program: Nagyon tartalmas, betekinthetünk több ország kultúrájába.

 • 4.8
Buczkó Tibor

2017.07.04

Program: Sok élményt szereztem

 • 5.0
Steiner László
Budapest
2017.07.03

Program: Várakozásnak megfelelő, nagyon jó! Idegenvezető: Nagyon jól tájékozott, széles látáskörű, jó humorú Szállás: Minden igényt kielégítő.

 • 5.0
Koppány Enikő
Miskolc
2017.07.01

Idegenvezető: Jó humorú, minden utasra figyelt

 • 5.0
Grand Róbertné
Miskolc
2017.06.29

Program: Sok ország meglátogatása miatt, sok szabadidő Idegenvezető: Felkészült, szolgálatkész Autóbusz: Kényelmes Szállás: Megfelelő színvonalú

 • 5.0
Domán Eszter
Budapest
2017.06.29

Idegenvezető: Nagyon igyekezett megfelelni az elvárásoknak.

 • 5.0
Barokk kastélyok az Alpok lábainál
Rendkívül gazdag program, hiszen hajózhatunk Wachauban, lepillanthatunk a Sasfészekről az alatta elterülő tájra és több másik csoda mellett felkeressük a kastélyok kastélyát, Neuschwansteint is.
Május 10. 5 nap Ár: január közepén
Július 04. 5 nap Ár: január közepén

További 1 időpont

Hanza városok és Dánia
A Hanza-szövetség majd fél évezredes működése hatással volt a teljes Balti-térség államaira gazdaságilag, politikailag. Német, dán és svéd városokon átutazva bizonyosodhatunk meg erről, akár repülős csatlakozással is.
Július 31. 7 nap Ár: január közepén
Augusztus 01. 5 nap Ár: január közepén

Kelet-német nosztalgia
Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?
Május 10. 5 nap Ár: január közepén
Június 18. 5 nap Ár: január közepén

További 3 időpont

Közép-európai körkép
Cesky Krumlov - Regensburg - Nürnberg - München - Salzburg - Mayerling
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Augusztus 25. 6 nap Ár: január közepén

Százszorszép Szászország
Valtice - Drezda - Meissen - Pirna - Königstein - Wroclaw
Július 25. 6 nap Ár: január közepén
Augusztus 25. 6 nap Ár: január közepén

Kinyomtatom a programot
Fehér éjszakák úthoz hasonló utazások

Utazások hasonló területre

Közép-európai körkép
Cesky Krumlov - Regensburg - Nürnberg - München - Salzburg - Mayerling
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Augusztus 25. 6 nap Ár: január közepén
Kelet-német nosztalgia
Igazi időutazás az egykori NDK legismertebb városaiba, illetve a ma már ultramodern stílusú Berlinbe. Vajon mi változott ezekben a városokban az újraegyesítés óta?
Május 10. 5 nap Ár: január közepén
Június 18. 5 nap Ár: január közepén
Százszorszép Szászország
Valtice - Drezda - Meissen - Pirna - Königstein - Wroclaw
Július 25. 6 nap Ár: január közepén
Augusztus 25. 6 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló időpontban

Vadregényes Ausztria túrázóknak
Utasaink javaslatai alapján összeállított, kimondottan túrázós, csillagtúra szerű program Ausztria nyugati szélén, Tirolban.
Június 18. 5 nap Ár: január közepén
Augusztus 17. 5 nap Ár: január közepén
A szomszéd hegye mindig zöldebb
Közkedvelt, intenzív csillagtúránk, mely keretében minden nap lehet túrázni az Alpok különböző pontjain.
Július 26. 5 nap Ár: január közepén
Közép-európai körkép
Cesky Krumlov - Regensburg - Nürnberg - München - Salzburg - Mayerling
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Augusztus 25. 6 nap Ár: január közepén

Utazások hasonló árban

Az ókori Hellász szépségei
Járjuk végig Görögországot és keressük fel az ókor emlékeit, érezzük át együtt a mindig lüktető városok hangulatát. Opá!
Május 18. 9 nap Ár: január közepén
Július 17. 9 nap Ár: január közepén
Közép-európai körkép
Cesky Krumlov - Regensburg - Nürnberg - München - Salzburg - Mayerling
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Augusztus 25. 6 nap Ár: január közepén
Látogatás a Szentföldre
Terra Sancta, azaz a Szentföld, mely a kereszténység, a zsidó vallás legszentebb helye, de  emellett még az iszlám vallásban is a harmadik legszentebb hely.
Május 09. 5 nap Ár: január közepén
Július 18. 5 nap Ár: január közepén
Marokkó mesés kincsei
Észak-Afrika talán legizgalmasabb országa. Ha végigjárjuk a királyi városokat és annak bazárait, kicsit olyan, mintha visszautaznánk az időben.
Május 04. 8 nap Ár: január közepén
Június 01. 8 nap Ár: január közepén
Csúcs napok
Utunk során végigkísérjük az Alpok vonulatait 3 országon át. Újra és újra megbizonyosodhatunk róla, hogy a természetnél nincs szebben alkotó erő.
Június 30. 6 nap Ár: január közepén
Július 25. 6 nap Ár: január közepén